ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. boazr
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 16
    • פוסטים 464
    • הגבוה ביותר 14
    • קבוצות 0

boazr

@boazr

16
    מוניטין
    53
    צפיות בפרופיל
    464
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2916852 גיל 56

boazr הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי boazr

• RE: פספורט כארד - ביטוח נוח, אבל....

גם אצלנו במשפחה קרה בדיוק אותו הדבר.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      boazr
      boazr
    • RE: ערומים בגן עדן וקצת גם בגיהנום

על שווקי חג המולד באלזס יש כאן המון פוסטים, ותיאורים יפים כתובים בכשרון כך שאין צורך בתוספות שלי. לעומת זאת על המרחצאות של באדן באדן כתוב קצת פחות, אז תהא זו תרומתי הצנועה לרווחת הפורום וחבריו.

באדן באדן מפורסמת כבר מימי הרומאים במרחצותיה שממוקמים במוצאי מעיינות חמים, עם מים תרמו-מינרליים. משהו שמזכיר קצת את חמת גדר, רק בלי התנינים והערסים.

באותו מתחם, בשני מבנים שונים ממוקמים  2 המרחצאות העיקריים : קאראקלה ופריידישבאד.

בקאראקלה בריכות מים חמימים, חלקן בחוץ וחלקן מקורות. בברכות כל מיני מפלים, זרמי מים, בועות, ג’אקוזי וכד’. הברכות בחוץ מדליקות בחורף וככל שיור קר ככה יותר כיף. אנחנו זכינו לקצת גשם, מידי פעם מעורב בברד ואפילו בשלג רך. בחלק הפנימי גם סאונה ומיטות שיזוף (במנורות). בקומה השנייה חדרי סאונה וג’קוזי אחד בעירום מעורב. המקום נקי מאד, מודרני ומטופח. התשלום בכניסה לפי שעות ובמידה ומאריכים בשהות משלמים תוספת לפי הזמן בפועל. כשמשלמים מקבלים צמיד ליד שמשמש גם כמפתח דיגיטלי ללוקר. במקום ניתן לשכור מגבות. זוג ישהה במקום בכיף, שעתיים עד שלוש לטעמנו. מתאים מאד גם למשפחות.

פריידישבאד (מקווה שמבטא טוב), זה כבר סיפור אחר לגמרי.

כאן אנחנו בעניין של אדם וחווה. האתר ממוקם במבנה מפואר, עתיק ויפיפה. יש רחצה מעורבת וגם בימים נפרדים (חלקית, כי בבריכה המרכזית נפגשים) אבל רוב הביקוש (שאלתי בקבלה כמובן) הוא לחמישה ימים בשבוע בהם השהייה משותפת.

אחרי שמשלמים (25 יורו לאדם, ל-3 שעות כתשלום בסיסי, יש עוד חבילות פינוקים, עיסויים ומסאג’ים בתשלום נוסף),  מקבלים צמיד ונכנסים לחדרי ההלבשה. מתפשטים. בכל לוקר יש סדין שמשמש גם כמגבת, אז כמובן שישר מתעטפים….אחר כך לוקחים  את המגבת ובסוף אפשר לקבל חדשה להתלבש.

האתר בנוי מ- 17 “תחנות” והמבקרים עוברים (בחופשיות, ללא הגבלת זמן או סדר) מתחנה לתחנה. בכל תחנה יש שלט הסבר וזמן מומלץ לשהות בה. בריכות בטמ’ שונות מקפואות ועד חמות, ג’קוזי, מקלחות, סאונות, חדרי הזעה, מריחת קרמים, מנוחה, תה ומגזינים. 

הכל באווירה אינטימית, רגועה ושקטה מאד. מסתבר שבגרמניה לא רק היהודים מדברים בשקט שהם ערומים.

בחלק של הברכות החמימות והג’קוזי הרגשנו כמו בגן עדן. בחלק של הסאונות חלקנו נהנו מאד וחלקנו הרגישו קצת כמו בגיהנום, בעיקר במקומות בהם החום הזכיר את אילת בחודש יולי והלחות את תל אביב באוגוסט. ככה עוברים מתחנה לתחנה, מחדר זיעה לחדר אמבטיה. בסוף יש מקלחות, חדר למריחת קרם גוף, חדר עם עיתונים ותה וחדר עם מיטות לאיזה תנומה טובה.

ואתם בטח סקרנים לגבי העירום. אז האמת היא שלאחר דקה של מבוכה מתרגלים והשד ממש ממש לא נורא. לא היו הרבה אנשים, והרוב המוחלט בא בזוגות כך שהציבור עסוק בעצמו. כמובן שמציצים ימינה ושמאלה, אבל אין אוירה מינית והיינו מאד נינוחים. אני לא יודע אם זה במקרה או לא, אבל הרוב המוחלט של הזוגות היו מאד אסתטיים ומה שקרוי “נראים טוב”. כמובן שאין שם מראות אז את עצמי, שלא נכלל בקטגוריה שלעיל, לא ראיתי. חבל שאסור לצלם שם, כי הייתי מצרף כמה תמונות להוכחת טענותיי.

לסיכום מצאנו שהמרחצאות בלבוש חווה הן חוויה נחמדה, כיפית, וטובה לזוגיות. 

boazr
      boazr
    • RE: מה שקרה לנו (וגם מה שלא) בדרך מברלין לאמסטרדם
      קראתי בשקט הכול ומאד נהנתי.

אני אוהב את הכתיבה שלך, את כושר התיאור והצילום והבהירות באפיון הדינמיקה המשפחתית.                                                                                               עוד שלושה שבועות אשתמש בחלק מעצותייך ומניסיונך ותודה מראש מיקה.

boazr
      boazr
    • RE: הולנד, לא תמיד עם 4 כיווני עברית

מקום לינה שני הוא מלון איביס שקרוב מאד לשדה התעופה. איביס למי שמכיר הוא רשת של מלונות בסיסייים מאד וזולים. חדרים פצפונים עם 3 מיטות בכל חדר. ליד שדה התעופה סכיפול יש מתחם ובו 2 מלונות. האחד פשוט והשני עוד יותר פשוט.

HOTEL IBIS BUDGET AMSTERDAM AIRPORT זה העוד יותר פשט, בו לנו. מה טוב בו ?

יש שאטל חינמי מהמלון לנמה”ת וחזור. השאטל הראשון (וגם השני) יוצאים בדיוק טוב לטיסת הבוקר של איזיג’ט. אנחנו השתמשנו בשאטל והרווחנו עוד ערב חופשי באמסטרדאם.

ראשית, נכנסנו למלון אחה”צ אחרי שסיימנו את יום הטיול האחרון. פרקנו את המזוודות ויצאנו עם האוטו הריק לכיוון העיר.

את האוטו השארנו בחניון P+R שפתוח רק בסופ”ש ועולה 1 יורו (כולל 5 כרטיסי חשמלית הלוך וחזור). השם שלו VUmc והכתובת היא Gustav Mahlerlaan 3004.

נסענו בקו 16 למרכז העיר. הספקנו אפילו להיכנס לחנות של PYLONES ומשם ללכת ברגל לכיוון הדאם, לזלול עוד צ’יפס אחרון, לקנות עוד קצת פיצ’פקס ולחזור סביב 9 בערב לאוטו. עם האוטו חזרנו לשדה התעופה. תדלקנו אותו (יש תחנה בתוך סכיפול) ובלי לחץ החזרנו אותו בחזרה. אנחנו שכרנו בהרץ, והם היו פתוחים עד 11:30. אחר כך יצאנו מאולם הנוסעים לשדרה בה ממקומות תחנות האוטובוס ובקצה הימני יש תחנה לכל השאטלים למלונות. זה מאד פשוט למצוא ומשולט. חזרנו למלון והלכנו לישון. זה חסך זמן יקר (מאד ) בבוקר ואפשר לי להזדכות על האוטו מול פקיד (לוודא שהכל בסדר ואין להם תלונות) ולא להשאיר את המפתח בתיבה.

שורה תחתונה – סידור מצוין למי שטס איזיג’ט .

boazr
      boazr

מיקה את הטובים (למשל IJ-Hallen או Sunday Market) פספסנו כי לא באנו בתאריך המתאים.

על אלו שהיינו באמסטרדאם לא כתבתי כי זה לחלוטין 4 כיווני עברית, גם לא נרשמה התלהבות מיוחדת, פרט לשוק של יום שני NOORDERMARKT‏ שהיה אחד הטובים ועליו כתבתי.

את יודעת משהו, במחשבה שנייה גם השוק של שבת, בכיכר nieuwmarkt, שווה ביקור. הוא קטן יש בו חצי פשפשים, רבע ג’אנק ורבע מעצבים. נרשמה התפעלות רבתי ממעצבת שעושה תיקים מבד ממוחזר של אוהלים סובייטיים ומסתבר שיש לקנות כאלו בארץ בהמון כסף אבל אצל המקור היה הרבה יותר זול + שיחה מעניינת.

boazr
      boazr

אחרי שכבר נרכשו הכרטיסים לטיול הבא, זה הזמן לומר תודה לכל (מעט) המתעניינים והמגיבים. אני לא טוב בברכות אישיות כמקובל במקומותינו אז אסתפק בברכה כללית : ‘תודה רבה על ההתעניינות ועל תגובותיכם’.

boazr
      boazr
    • RE: ג'ורג' קלוני, ג'קוזי וקנלוני - חופשת סתיו באיטליה

קראתי ונהנתי.

כמיטב המסורת, כנראה שגם אני אסע לשם Smile

boazr
      boazr
    • RE: סדר הטרקציות- טיול להולנד

ראשית, בכל ארבעת הפעמים שהייתי בהולנד, כ-40 יום מצטברים, לא נתקלתי באשליה קוסמית כמתואר.

הילדים לא קטנטנים ומזג האויר ממילא ישחק תפקיד מרכזי ולכן לא הייתי מתעמק בסוגיית סדר הימים מראש. כדאי לקחת בחשבון את סוף השבוע, בעיקר יום א מבחינת עומס באתרים, שעות פעילות הפתיחה בכלל של חנויות. 

לגבי אוכל, גם אנחנו כמוכם. הולנד אינה מעצמה קולינרית, בטח לא מחוץ לאמסטרדם. טריפלר אדוייזר הוכיח את עצמו לא רע. איכשהו בפעם האחרונה שלנו, לפני חצי שנה, אכלנו רוב הפעמים במסעדות איטלקיות דווקא....

boazr
      boazr
    • RE: מצבר ליתיום בקלנועית

מציע להפנות את השאלה לפורום  

“טיולים לגילאי 50+”, יתכן וישנם שם בעלי ניסיון.

פורסם בפורום אירופה
      boazr
      boazr
    • RE: מלון מומלץ למשפחה בקרבת נמ"ת סכיפול

יש לנו ניסיון מאד מוצלח ואני כן ממליץ.

באוקטובר 16 טיילנו בהולנד בהרכב דומה (3 מתבגרים...).

אותה טיסת איזיג’ט ולזכרוני גם באותה שעה.

הזמנו לילה אחרון 2 חדרים באיביס שליד שדה התעופה.

עשינו צ’ק אין במלון אחה”צ .

אחר כך נסענו עם האוטו לחניון הטראם הקרוב למלון.

נסענו לעיר לערב אחרון.

החזרנו את האוטו שעה לפני הסגירה.

חזרנו למלון עם השאטל החינמי משדה התעופה

למחרת לקחנו שאטל ראשון והגענו בזמן.

אני העדפתי את הסידור הזה ע”פ דרופ-בוקס משתי סיבות :

– מעדיף להחזיר להם את האוטו בנוכחותם “ולהזדכות” עליו כמו שצריך

-  הוריד לי את הלחץ בבוקר.

פורסם בפורום אירופה
      boazr
      boazr

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי boazr

• RE: המלצה חמה על אורן מרון
      מרום. אורן מרום.
      פורסם בפורום אירופה
      boazr
      boazr
    • RE: האם שייך לבקר באי טסל בהולנד בתחילת מאי?

היינו באי טסל באמצע אוקטובר, לפני 3 שנים. מזג אוויר קריר ובחצי השני של היום גם גשום. בילינו יום שלם

שטנו באחת מספינות השרימפס, אכלנו, טיילנו באי (זכור לי המגדלור) והחוויה העיקרית הזכורה לטוב הייתה מוזיאון האוניות הטרופות.

ממליץ בחום.

boazr
      boazr
    • RE: אמסטרדם - מוזיאנים

איילת שלום.

בשבוע שעבר הייתי באמסטרדאם, שבת – רביעי, ולא ירדה לי על הכמעט קרחת טיפת גשם אחת, אל תאבדי תקווה.

לגבי מוזיאונים כבר כתבו לך לפניי, אבל אני תוהה למה להיכנס למקום שלא היית מבקרת בו רק כי יורד גשם? 

אפשר לחשוב על עוד פעילויות לגשם במקומות סגורים ולא רק מוזיאונים. למשל באולינג משפחתי. 

boazr
      boazr
    • RE: הגעה לשדה תעופה עובדה מירושלים.

אין לך דרך להגיע בתח”צ בשעה הזו ישירות ממרכז הארץ, אלא רק מאילת ולפיכך ישנן 2 אפשרויות (שצוינו כבר) :

- ללון באילת ואז להגיע עם קו 282, או 392, או 393 או מונית או שאטל.

- לנסוע באוטובוס חצות מת”א ולהמשיך לאילת.

כשיפתח נמה”ת רמון ויחליף את עובדה יהיה קל יותר להגיע.

פורסם בפורום אירופה
      boazr
      boazr
    • RE: טיסות מעובדה-אילת

טיסות מעובדה, בשנים האחרונות, הן בין סוף אוקטובר לסוף מרץ בשנה העוקבת. חלון הזמן הזה נועד להבאת תיירות חורף מאירופה לאילת ומשרד התיירות מסבסד זאת באמצעות העברת כסף (60 יורו כמדומני) ישירות לחברות התעופה בעבור כל נוסע שנכנס מאירופה לארץ (לדעתי לא ישראל). גם משרד התחבורה מסייע בהקשר לאגרות נחיתה.

אין קשר בין טיסות החורף לפתיחת נמה”ת רמון, שצפויה לדברי יודעי דבר להתרחש במהלך שנת 2019.

מ. התחבורה הודיע כבר שבשלוש שנים הראשונות מפתיחת נמהת רמון לא יגבו מיסי נמל מהחברות הזרות כך שכנראה טיסות החורף ימשיכו בצורה דומה.

פורסם בפורום אירופה
      boazr
      boazr
    • RE: מוסקבה במונדיאל – איזו הצגה. כותרת בנאלית??

דני לפי התמונות שלך כל האוהדות שבמונדיאל הן צעירות, נאות וחטובות. גם בשעות הרבות שצפיתי בטלוויזיה התרשמתי ככה. 

איך אתה מסביר את זה זה?

boazr
      boazr
    • RE: רעיון לעצירה בין פיראן (סלובניה) לונציה

עמי שלום.

תיקח בחשבון שזה שעתיים וקצת וקצת…

עשיתי את הדרך הזו לפני כמה שנים ושלוש שעות יותר ריאלי, בטח בקיץ.

לא מכיר לצערי עצירות פוטהציאליות בדרך.

boazr
      boazr
    • RE: כבודת יד בריינאיר

עם רכישת כרטיס טיסה הבסיסי בריינאיר וללא שום תוספת מחיר את זכאית לטוס עם 2 תיקים.

תיק אחד (שבדר”כ מכנים אותו “טרולי” – אבל אפשר גם תרמיל, תיק יד וכד’) בגודל שלא יעלה על 55 ס”מ גובה, 40 ס”מ רוחב ו-20 ס”מ “עומק” ומשקלו לא יעלה על 10 ק”ג. תיק זה יילקח ממך (לכל המאוחר) ע”י הדיילת בכניסה למטוס ויוחזר לך אחרי הנחיתה במסוע, עם שאר המזוודות.

תיק שני שמידותיו לא יעלו על 35 ס”מ גובה, 20 ס”מ רוחב ו-20 ס”מ “עומק” ללא מגבלות משקל. תיק זה ישאר ברשותך במהלך הטיסה.

הניסיון שלי (וטסתי איתם לא מעט) הוא שבטיסה מישראל הם מאפשרים להשאיר (אם מבקשים ואם המטוס לא מלא) את 2 התיקים איתך ולעומת זאת בטיסה חזור לישראל צקפידים על שליחת התיק הגדול לבטן המטוס.

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/terms- and-conditions/termsandconditionsar_368204930#section-articl e-termsandconditionsse_53683541

פורסם בפורום אירופה
      boazr
      boazr
    • RE: צ'ק אין בחברת ריינאייר

https://www.ryanair.com/gb/en/useful-info/help-centre/terms- and-conditions/termsandconditionsar_1379164564

פורסם בפורום אירופה
      boazr
      boazr
    • RE: צ'ק אין בחברת ריינאייר

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=AYqnEhz0ft8& ;feature=youtu.be

פורסם בפורום אירופה
      boazr
      boazr