בין געש לשפיים. שמורה יפהפיה. (שמורת חוף השרון או גן לאומי חוף השרון) התמונה לא ממחישה את יופיו של המקום.. מומלץ בהחלט לנקות את הראש גם בימים אלה, ובתקופה זו שהכל פורח.
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי גילץ'
-
RE: שרשור של שבת (ביום חמישי) בלי קורונהפורסם בפורום אירופה
-
RE: אשמח להמלצה על דירה/צימר/חווה מומלצים בעמק אוץפורסם בפורום אירופה
היי,
עדיין לא מנסיון אישי, אך אנחנו נהיה בקיץ בטירול. סגרנו דירה בלנגנפלד אצל Lehnhof
אם אני לא טועה זהו בית חווה. לא קיבלתי המלצות דרך “למטייל”, אך היו המלצות חמות באתר “בוקינג”, עם ציון גבוה לדירה. הדירה נראית מקסימה ומתאימה לילדים.
מציעה לך להיכנס לאתר שלהם ולהתרשם…
בהצלחה!
-
RE: בודפשט הגעה משדה התעופה לעירפורסם בפורום אירופה
אנחנו הזמנו הסעה מנהג מקסים בשם מאטה. יצרנו איתו קשר במייל:
עונה מהר. דואג להיות בקשר לפני האיסוף. אחראי, מגיע בזמן. ממליצה בחום!
שילמנו לו (לפני שנה) 22 יורו לכיוון.
-
RE: מתכננת טיול לאזור טירול אוסטריה ביוני 2018- המלצותפורסם בפורום אירופה
היי ליאורה,
היינו בטירול קיץ שעבר. תוכלי להתרשם מהמקומות שהיינו בהם בבלוג שלי. נסענו עם הבת שהיתה בת 15 ומאוד נהנתה.
טירול גדולה ותלוי היכן אתם מעוניינים להתמקם, אחרת, כפי שכתב קודמי, תתרוצצו הרבה ממקום למקום.
בקצרה:
קניון לאוטש בהחלט מומלץ. מומלץ להיכנס דרך הצד האוסטרי ולעשות את המסלול האדום. מומלץ גם לשלב ביקור בעיירה היפה והציורית מיטנוואלד, הסמוכה לקניון, ונמצאת בגרמניה.
דרך הקרחונים סולדן מומלצת.
דרך נוף קאונרטל מומלצת.
לגבי FISS, אנו עלינו לשם בעיקר על מנת לגלוש במגלשת הרים שלא מצריכה עלייה ברכבל פתוח (פחד גבהים) אלא ברכבל סגור (שזה בסדר...). שילמנו למטה על עלייה ברכבל וירידה במגלשת הרים. כשמגיעים לראש ההר יש הרבה מתקנים שמתאימים לילדים קטנים בעיקר ופחות לבוגרים. לבוגרים יש מספר מתקנים מפחידים למדי. אין משהו באמצע… תוכלי להיכנס לאתר שלהם ולראות בדיוק מה יש שם. על כל מתקן משלמים בנפרד.
מה שכן, העלייה לכפר עצמו היא נסיעה בכביש מפותל עם הרבה עיקולים. הנוף הוא מדהים ביותר. אחד הנופים היפים ביותר שראיתי בטירול. כשמגיעים לכפר הגבוה, יש עלייה נוספת ברכבל עד לראש ההר, וגם אז נהנים מהנוף.
-
RE: מי ביקש - מ ו נ ט ו נ ג ר ו...... ולא קיבל......פורסם בפורום אירופה
חיים, איזה כייף! ממש בזמן!
בדיוק מתחילה לתכנן את הטיול למונטנגרו לאחר שסוף סוף רכשתי כרטיסי טיסה…
הכתבה בוודאי תעזור לי מאוד להמשך התכנון.
תודה רבה!
-
RE: מסלול טיול ל-15 ימים בשווייץפורסם בפורום אירופה
לגבי שטיין אם-ריין – זו עיירה קטנה עם מרכז קטן. אין צורך לבלות שם יום שלם. מספיק שעתיים.
איני יודעת לגבי תחבורה ציבורית – אנחנו עשינו זאת ברכב פרטי. שילבנו את מפלי הריין (דרך מבצר לאופן, מהצד השוייצרי) יחד עם שטיין אם-ריין. לדעתי אם אתה יום שלם באיזור שם, תוכל לשלב גם את שפהאוזן (לא היינו), וכך להוסיף לך עוד יום טיול.
-
RE: וויז (אפליקציית ניווט) בהולנדפורסם בפורום טיולי משפחות
היה לנו GPS מובנה ברכב ששכרנו בהולנד שנה שעברה. כנראה המפות לא היו ממש מעודכנות או משהו. הוויז הציל את המצב…
-
RE: איך להכין טיול מצויין מא'-ת' !!!!פורסם בפורום טיולי משפחות
רחל, הכתבה מעניינת מאוד ומאוד אינפורמטיבית.
והתמונות? מקסימות ביותר!!
-
RE: מבולבלת לגבי אוגוסט - סלובניה או צפון איטליה?פורסם בפורום טיולי משפחות
היינו גם בצפון איטליה וגם בסלובניה. שתיהן מקסימות, יפות ומעניינות.
הכיוון שלך נוטה ללא ללא ספק לצפון איטליה…
יהיה עומס? בהחלט !
מזג האויר? באירופה הכל יכול להיות. גשמים גם באיטליה וגם בסלובניה. (חווינו את ונציה בסוף חודש יולי, לפני מספר שנים, במזג אויר סוער וגשום במיוחד).
ערים ושווקים תוססים: איטליה (ונציה, ורונה, סירמיונה, פסקיארה...).
אטרציות: נראה לי שהבנים שלך יעדיפו את צפון איטליה עם שפע הדברים המעניינים שיש שם.
לינה: אם תלונו באיזור דרום-מזרח האגם באיטליה, הנסיעות יהיו פחות ארוכות, אלא אם כן תסעו לדולומיטים, שלשם בלאו הכי הנסיעה ארוכה.
לדעתי האישית, וגם לפי הנטיות שלך ומה שיעניין את הילדים: איטליה!
-
RE: אוסטריה וסלובניה תובנות מהפורום ושאלותפורסם בפורום טיולי משפחות
בבלד אפשר לעשות מגלשות הרים. העליה ברכבל כסאות, למעלה נוף מדהים. נמצא בגבעת סטרזה מול האגם. (לא עשיתי באופן אישי. משפחתי עשתה ומאוד נהנתה. ילדים קטנים יורדים עם מבוגר).
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי גילץ'
-
שוייץ-צרפתפורסם בפורום אירופה
שלום לכולם, מעוניינת להזמין טיסה לז'נבה ולצאת מהצד הצרפתי לכיוון שאמוני (לחזור מאותה דרך).
אנחנו 6 מבוגרים. כולם מחוסנים. מדובר על חודש אוגוסט, סוף אוגוסט.
יש לי ככ הרבה שאלות, וכל הסיפור עם הקורונה מסבך ומלחיץ...
איך זה עובד מבחינת הקורונה? אישורים? מילוי טפסים מראש - האם צריך גם לשוייץ וגם לצרפת?
בידוד אני מבינה שלא צריך.
האם האתרים בצרפת (דגש על אגווי די מידי) פתוחים כרגיל? ובכלל מה מצב הקורונה שם?
בדיקות בחזור - איפה עושים?
בנוסף, קראתי היכנשהו שבעתיד (מתי?) יהיה צורך במעין ויזה/אישור מעבר למדינות שנגן? איך זה אמור לעבוד?
אשמח לכל מידע....
-
RE: שוויץ בקיץ 2021- כמה שאלותפורסם בפורום אירופה
לגבי מפלי הריין – בהחלט ממליצה. מפלים יפים, עוצמתיים ומרשימים בהחלט. אפשר להגיע אליהם במספר דרכים. אנחנו עשינו אותם ביום הראשון. נחתנו בציריך ונסענו כ- 40 דק.
נכנסנו דרך מבצר לאופן, בו יש מרפסות תצפית על המפלים. אפשר להרגיש את נתז המים.
לאחר הביקור במפלי הריין נסענו לעיירה המתוקה שטיין-אם ריין. עיירה ציורית קטנה, מדרחוב יפה וציורי עד להגעה לאגם.
-
RE: איך אני משלם דוח שקיבלתי בחבל טירול ?פורסם בפורום אירופה
אם אתה מסתבך עם זה, יש חברה בשם מנינט money net שמבצעת תשלומים עבור דו”חות בחו”ל בקלות וביעילות.
נעזרנו בהם לתשלום דו”ח (לא זוכרת אם זה היה באוסטריה או בגרמניה). ההליך היה קל ופשוט. הם גובים 40-45 ש”ח על השירות.
-
RE: המשך ההתפתחויות באל עלהבנתי (מהפייסבוק) שאלעל התחילה להחזיר כספים, וחלק מהנוסעים קיבלו את כספם בתשלומים...פורסם בפורום אירופה
-
RE: הדילמה האמיתית-סקר-נתב"ג 2020-טיסות בעידן הקורונה.פורסם בפורום אירופה
כל עוד לא יהיה חיסון לקורונה/הקורונה תיגמר, לא אקח סיכונים ואסע לחו”ל.
אבל, כל עוד מתאפשר לי , בין סגר לסגר, אני מטיילת בארצנו הקטנטונת (דבר שלא עשיתי הרבה זמן, כי טיילנו בחו”ל בכל השנים האחרונות), ואני מגלה מחדש עד כמה המדינה שלנו יפה ולא חסר פה כלום מבחינת הנופים. הצפון מדהים,יפהפה וירוק גם בקיץ הלוהט, יש זרימה יפה בנחלים (תל דן – זרימה חזקה ושופעת, אפשר לטייל שם גם כשמאוד חם), שמורת החולה, מעיינות...
-
RE: למי שמתעניין -תביעה יצוגית נגד אל עלפורסם בפורום אירופה
לפי האתר של אלעל (כן, גם אני מחכה להחזר על טיסה שבוטלה ביוני), ההחזר הכספי יתבצע בתוך 90 יום מיום מועד הטיסה, ועד ל 1 לאוקטובר לפי המאוחר יותר עקב מצב החברה.
בינתיים המשרדים שלהם סגורים ועובדים רק במתכונת חירום.
אז איך אמור בעצם להתבצע ההחזר?
-
RE: סיפורי אימה על טיסותפורסם בפורום אירופה
לפני מספר שנים חזרנו מהולנד, מנמל התעופה סכיפהול, עם חברת התעופה KLM. המטוס התחיל לנסוע ברוורס על הקרקע כדי להתיישר. לאחר שהתיישר התחיל בנסיעתו, ותוך כדי כך אנו שומעים רעשים מאוד חריגים ודי מטרידים….לאחר כדקה, המטוס נעצר. ישבנו כחצי שעה במטוס בלי לדעת מה קורה עד שהודיעו לנו שיש תקלה במנוע של המטוס….. בסופו של דבר הורידו את כולנו והעבירו אותנו למטוס אחר…
סיפור נוסף (אבל קצת משעשע לאמיתו של דבר), כשחזרנו מסלובניה, היינו בגייט משותף עם טיסה למוסקבה. כשהגיעה הטיסה שלנו, ירדנו עם כל הישראלים במדרגות לכיוון המטוס. בעודנו הולכים לכיוון המטוס, הגיעה פקחית היסטרית והתחילה לצעוק בבהלה שנחזור, שהמטוס מיועד לטסים למוסקבה…