ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. all taken
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 48
    • פוסטים 677
    • הגבוה ביותר 91
    • קבוצות 0

all taken

@all taken

99
    מוניטין
    98
    צפיות בפרופיל
    677
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3021517 גיל 56

all taken הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי all taken

• RE: הטיול שלנו לצפון מזרח ארה"ב

עוד וגם קצת מהיער

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken

עוד תמונות מאנסבל קסאם

קשה לבחור תמונות. פשוט מדהים שם. התמונות לא מעבירות חצי.

ניסיתי להביא גם כמה של המסלול ההרתפקני

גשריםהרפטינגשימו לב לגשרים התלויים
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
      סיילם וההרים הלבנים

5.7
      קמתי בבוקר לפני הבנות. לא בא לי ארוחה גדולה שוב אז קפצתי ל 7-11 שראיתי ליד ה T וקניתי שם סנדביצים ומיץ תפוזים. כשחזרתי הבנוץ כבר היו ערות ואפילו אחרי מקלחת. אכלנו ויצאנו מהמלון.  הלכתי על הדרך העצלנית ולקחנו מונית לשדה התעופה. הרכב שאספנו היה עם GPS והיה שידרוג בזכות העובדה שחוזר ב DC שכן זה רכב מפנסילבניה. קיבלנו ג'יפ. רכב מאוד גברי אבל בסך הכל נוח ונעים. הבנות היו מאוכזבות אבל נראה לי שהשדרוג טוב. נקווה שהוצאות הדלק לא יאמירו מידי

יוצאים לכיוון סיילם. העיירה חביבה ונעימה עם המון צבעי הגאווה. כולל מעבר חציה צבוע בצבעי הגאווה. אנחנו שמות לב לזה בכל רחבי ניו אינגלנד. מה היו אומרים הפוריטנים?

חיפשנו את המוזיאון שהומלץ בלמטייל witch dungeon museum שאכן סיפק את הסחורה. המחזה של קטע משפט והסברים מעניינים וממצים על התקופה. בעיקר הופתעתי מזה שהמשפטים היו רק פחות משנה. היתי בטוחה שיותר. אמנם הראשונה היתה בכלא 15 חודשים כי לקח זמן עד ששילמה את חובה על התא (כן הם שילמו על האוכל והלינה בכלא...)

משם אחרי גלידה בינונית יצאנו לדרך

אחרי כשעה הגענו ליעד הראשון של הקניינית שלי טארגט בניו המפשיר. השתוללות רבתי ויותר מ300 דולאר אחר כך המשכנו בדרך לנורת' קונאווי

הגענו למלון קצת מיושן אבל מקסים ומומלץ ביותר בעיננו ושמו green granite inn כבר די מאוחר והיתי כבר תשושה הלכנו לארוחת ערב טובה וגדולה מידי במסעדה מקסיקאנית חביבה ומשם לבריכה של המלון. הבנות היו בחיצונית אבל כבר היה קר מידי ועברו לפנימית שם חגגו המון בעוד אני עשיתי כביסה. זול בטירוף כאן. 1.25 לכביסה ועוד 1.5 לייבוש. נגלה שככה זה במזרח, בניגוד למערב שהיו מחירים גבוהיים – כאן מחיר די רגיל זה דולאר ואולי קצת יותר לכל מכונה

6.7

ארוחת בוקר במלון. ירקות עדין חסרים לנו אבל טעים. מקושקשת. האש בראון בייגל ועוד. המלון בהחלט טוב.

בגלל שאמרו שיש חשש לסופה היום נצא ל112 כדי לא לפספס אם...

בזכות זה שידענו שצריך לקנות אישור חניה נכנסנו לריינג'ר בכניסה לכביש אבל בסך הכל בכל חניה אפשר היה בשירות עצמי, אז אין מה לדאוג. מה שכן כדאי לקנות ולתלות כי יש אזהרה ומי שיתפס ללא אישור החניה יקבל קנסות – והטיו ריינג'רים ברוב המקומות שעצרנו בהם.

הכביש מדהים גם בירוק ובלי שלכת. עצירה ראשונה ב lower falls אחר כך טיול ב falls pond היו הרבה חרקים מעופפים וגם התחלנו להיעקץ מחרקים ירוקים מוזרים. אחר כך סבדיי פולס המדהים. והמשכנו עם כמה עצירות נוף עד הlost river 

1300  מדרגות (לטענתם) אבל יפהפה.   

ארוחת צהריים בלינקולן בסאבווי ויצאנו לסיבוב נסיעה דרך ה3 לsqwam lake

מדהים. אין מילים. הדרך עמוסה במיים באגמים ובירוק. אם כי בשלב מסויים הבנות ישנו באוטו והיתי לבד עם כל היופי הזה....

חזרנו לנורת קונווי די מאוחר מהסיבוב הזה וישר לשופינג. נייק אמריקן איגל ועוד. חגיגה

ארוחת ערב באפלבי ולמלון

יום גדוש ויפה

7.7

עוד ארוחת בוקר שווה בעיינו רק הפעם עם עגבניות ומלפפונים.

יצאנו ל302 תצפית על הר וושינגטון וגם על הריזולט. לא הבנו איפה שותים שם קפה אז וויתרנו. הגענו לפלום. אין מילים. נהננו מאוד מהדרך והמיים. אפילו ראינו deer. ובסוף בשאטל שחסך לנו  את העליה האחרונה כי הברכיים כבר כאבו לגדולה. יפהפה. משם עלינו ברכבל להרcanon   לצערנו הראות לא היתה משהו. אז המשכנו לשוגר היל ל polly pancake prlor.  טעים אבל יותר מידי מתוק (מצטערת להיות משביתת שמחות, אנחנו לא התלהבנו כמו ההתלהבות הסוחפת שיש מהם). הסוכר מייפל וממרח מייפל היו באמת מיוחדים. לא קנינו.

חזרנו דרך 302 בחזרה. ודרך הגשר המקורה בג'קסונוויל.

בריכה וקניות. צריך לארוז. מחר יוצאים לדרך.

במוזיאון - חללק מההמחזה של משפטlost riverlower fallsfalls pondהמלון בו שהינועצים מלאי שקיות בסיילם - נגד מכשפות?!
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
      ווטקינס גלן

מגיעה לו תמונות משלו. בטח יצא יותר מדף אחד….

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
    • RE: הפרשי מחירים במלונות..פער עצום

עד השנה גם אני היתי בבוקינג, השנה ראיתי את ההבדלים ועברתי להוטלס.

לא היתה בעיה בכלל והינו בהרבה מלונות. פרט למקום אחד בו היה בבוקינג משהו שנראה לי יותר טוב (וזו היתה בסופו של דבר הנפילה היחידה בטיול הזה!)

בקיצור – אין מה לחשוש מהוטלס (לפחות מההתנסות שלנו)

היה גם מקום אחד שבו הזמנתי לשני לילות ואחרי שעשינו צ’ק אין החלטנו לקצר ללילה אחד – קיבלנו אישור מהוטלס והשינוי התבצע ללא בעיה.

הממשק קצת שונה אבל אפשר להתרגל.

דרך אגב – אחרי שכבר הכל היה מוזמן התחלתי לקבל מהם מבצעים במייל ושיניתי כמה וכמה מההזמנות וחסכתי עוד המון כסף!

ביטול והזמנה מחדש יותר בעייתיים בהוטלס, בבוקינג לא היתה בעיה של הזמנה כםולה באותו מקום על אותו תאריך. מתרגלים גם לזה.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
    • RE: מטיילת לבד

וואו, שאלה מאוד מורכבת.

לפני מיליון שנים יצא לי לעשות טיול לבד בארה”ב. זה היה לשבוע בערך, אחרי שגרתי שם, ככה שלא היה לי חדש וגו… יכולה להגיד לך שהיו לי כמה מפגשים מהממים עם אנשים. הכרתי כמה טיפוסים מאוד מעניינים ויש לי זכרונות מאוד טובים מהטיול הזה, כולל כמה מקומות שמתכנננת בטיול הקרוב להגיע אליהם שוב עם הבנות שלי.

אבל

חודשיים וחצי זה המון זמן. בניגוד לטיולים במזרח / דרום אמריקה, כמו שכתבת שאת כן מכירה אנשים ואז מטיילת איתם לטווח ארוך יותר המפגשים בארה”ב (שלי) היו לטווח קצר – ליום טיול, לפטפוט ערב, למסעדה, לא לטיול של שבוע ומעלה, אז זה שיקול.

כמה את בסדר על הלבד ביום יום. האם זה ישגע אותך או שאת מעדיפה את הלבד? כי חוויות של טיול לבד הן שונות לגמרי, אין עם מי לחלוק, אין עם מי לשתף, אין מי שיעזור או יתן את דעתו. וחודשיים וחצי כאלו נשמע לי כמו נצח… אז זה חייב להיות משהו שמאוד מתאים לך.

מבחינת ביטחון אישי – זה בעיקר תלוי איפה תטיילי. בטוח יהיו מקומות שירגיש מפחיד קצת, אבל ברוב המקומות, בעיקר אם תהיי במקומות של תיירים נראה לי שלא תהיה בעיה.

מבחינת נהיגה – זו לא בעיה (אם את נוהגת טוב) כי הנהיגה בארה”ב כל כך קלה. מבחינת ניווט – תדאגי שיהיה לך ברכב GPS מובנה ואת מסודרת – זה עובד גם בלי קליטה ומדבר איתך.ותמיד יש איפה לעצור להתרעננות.תחנות דלק, נקודות עצירה וכו. תדאגי שיהיה לך באוטו ציידנית עם שתיה קרה, חטיפים ויהיה בסדר. בטוח לא יהיה מי שיגמור לך את החטיפים Wink

לא זכורים לי מוטלים מפחידים בארה”ב וישנתי בהמון כאלו (אם כי לא לבד) ותקלה בדרך – זה באסה בכל מקרה – אבל זה יהיה רכב שכור אז מניחה שתקבלי שירותים מחברת ההשכרה. נקווה שלא יהיה צורך

בקיצור – לא לפחד אבל אולי בכל זאת לנסות למצוא מישהו לנסוע איתו? לי אישית זה נשמע כמו יותר מידי זמן לבד – פשוט מתוך חווית הטיול עצמה…. שלי אישית זה היה מוריד – העובדה שאין עם מי לחלוק. 

אולי לנסוץ למצוא שותפים לאו דוקא בארץ? פעם היו בחנויות למטייל מקומות למצוא שותפים לטיול, ץנסי בכל זאת למצוא מישהו לטייל איתו, יש עוד הרבה זמן עד מאי כדי להכיר ולראות אם מתאים לכם/ן לטייל ביחד

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
    • RE: שופינג ואאוטלטים

מאוד משתנה

למשל ההנחות שהיו ל4th of july בויקטוריה סיקרט התחילו 3 ימים לפני ונמשכו עוד אחרי.

תלוי בחנות וברשת

לרוב בימי קניות מיוחדים יש הנחות רק לאותו היום

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
      אז פרטים טכניים על בוסטון

המלון – Lenix hotel שממוקם רחוב וחצי מהNewburry, דקה וחצי הליכה מתחנה של ה-T היה נהדר.

כמו שכתבתי עלה לנו 1000$ ל-3 לילות ובעיני היה שווה את זה +++

התניידנו אך ורק בתחבורה ציבורית, הרבה מאוד ברגל. את הרכב לקחתי רק ביציאה מבוסטון. לא אוהבת לנהוג בערים, חניה וטירטור.

ה-T שזו הרכבת התחתית של בוסטון מעולה ונוחה

ארוחות בוקר בבוסטון לא יצאו לנו כל כך טוב – היה יקר וללא ירקות (כי לא מצאנו סופר לקנות ירקות) שזה משהו שקריטי בעיננו. אבל רק תחילת הטיול, החלקנו.

חובה לאכול בצ’יזפאקטורי. האוכל היה נהדר בהחלט והעוגות בסוף שחלקנו היו מתוקות אך מהנות.

סיור הברווז חביב ושווה לכל גיל. הבנות שלי לא רצו לנהוג בו במיים (כנראה תמיד נותנים לילדים לעשות את זה) חבל. 

מוזיאון מסיבת התה – רק לילדים קטנים, די מיותר

הSKY WALK היה ממש יפה בעיני. תצפית מקסימה על העיר

בוסטון עיר מדהימה ויפה. אהבתי

הסיפריהפארקים בכל מקום בעירזיקוקים כפי שנראו מהמלוןבסיור הברווזתצפית מהSKY WALK
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
    • RE: וושינגטון חניה

מניחה שקשה לענות על השאלה אם יהיה מקום, הכל עניין של מזל אבל יש המון אוטובוסים, מניחה שלשני אנשים יהיה מקום גם אם אחרי המתנה...

אתם יכולים לבדוק לגבי זמינות ומחירים עכשיו בחברת האוטובוסים והרכבות (רכבת מהירה יותר וכנראה נוחה יותר, אם כי יקרה יותר)

רכבות

אוטובוסים

אני שוכרת דרך RENTALCARS השירות עד כה היה מעולה והמחירים כנ"ל (ןיש עם מי לדבר, וכולל את כל הביטוחים שאפשר)

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
    • RE: שלושה ימים בין ניאגרה לפילדלפיה

יש בעצם שני צדדים מעניינים בגרנד קניון הזה - החלק הצפוני יותר שקרוב לWELSBORO והחלק הדרומי - PINE CREEK שקרוב לוויליאמספורט

המרחק בינהם כשעה.... השאלה מה את מחפשת, בעצם (וגם אני)

גם אני עוד לומדת הכל....

אם יש כאן מי שכבר היה אשמח לשמוע מה יותר יפה. אם לתצפיות ואם לטיול ממש

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי all taken

• RE: מתחילים לחלום על אוגוסט הבא...🏔

@Hofmanim

אנחנו מאוד אהבנו את אולימפיק אבל לטעמי לא מספיק שווה כדי לנסוע את כל המרחק הזה ועוד עם קטנים….

אבל אני מאילו שאוהבת לעשות מקומות לאט ובנחת, אז אולי לא צריך לשאול אותי 🙃

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken

@Hofmanim

פטרישה לייק

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken

@Hofmanim

שאלה קצת “גסה” למה לא להתרכז ביילוסטון, גליישר, רוקיז ולעזוב את המעבר הארוך (לי לקח יומיים עם ילדות גדולות) לסיאטל ואולימפיק… בעיקר עם ילדים קטנים ולעשות הכל יותר בנחת…

ותזמינו מקומות בפטרישה לייק!!!! זה כפר מדהים על חוף האגם – תתפסו מקומות. אנחנו ממש חולמות להגיע לשם שוב!!! 

כל יחידה היא בקתה בפני עצמה. והאיזור מהמם! יש המון מה לעשות. אם זכור לי – הינו שם 3 לילות ויכולנו יותר, בעיקר עם ילדים קטנים

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
    • RE: רכבת מנמל התעופה ניוארק לוושינגטון הבירה

@Doron_3653007לקחנו רכבת בכיוון ההפוך מדיסי לניו יורק, הינו עם מזוודה פלוס טרולי ותיק  גב לכל אחת ולא היו שום בעיות (שמנו באיזור של המזוודות) לא מאמינה שמישהו יסתכל על גודל התיק (כל עוד לא מטורף)

אם רכבת תתבטל – יעבירו אותך לאחרת – לא יקחו כסף ולא יתנו שירות, זה לא עולם שלישי 🙃

ואכן – מחירים עולים לרכבות, זה לא כמו בארץ שהמחיר אחיד לחלוטין….

יש גם אפשרות לביטוח ביטול מכל סיבה (לפחות פעם היה) ואז אם את מבטלת בלי הסברים עד מועד מסויים הכסף חוזר. תעשי את זה אם את דואגת

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
    • RE: חזרנו מטיול מושלם בקליפורניה, עכשיו רוצים צפון מערב
      יש אטרקציות – קצת יותר צנועות אבל יש – שיט לויתנים, גשרים תלויים (סיאטל), טרקטורונים בחולות, חופים בהחלט, הכל שאלה כמה המינון וכמה הם מוכנים גם לדברים אחרים (טבע) ובטח ששופינג – ארה”ב או לא
      פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken

@Hofmanim

החופים ממש לא נוף אלפיני, אפילו החלק האלפיני של אולימפיק שונה מאוד מהרוקיז למשל או רנייר (שאצלי לא אהבו כל כך, למרות שלטעמי הטיול שעשינו שם היה מקסים)

אין כמו הרוקיז – לא הצבעים  ולא הנופים שיש באחרים, לטעמי…

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
    • RE: חופי צפון אורגון

אנחנו עשינו בכיוון ההפוך, אם זכור לי גם ב3 ימים

1.  לילה ראשון אחרי פורטלנד לנו בNETARS (מקום מהמם! חוף מטורף! עוד קצת בדרך כי הרוב עוצרים בטילמוק (וללכת למפעל שם) אבל לטעמי היה שווה את ההבדל….
      2. לילה שני בניופורט (עשינו שייט לוויתנים וגם ראינו הרבה!)
      3. סאת’רלנד היה הלילה השלישי

אתם עושים הפוך.

לחוץ זה תלוי באילו אטרקציות אתם תעשו (טיולים, טרקטורונים, שייט לוויתנים) ולפי זה תחליטו. לנו היה מספיק (חוץ מזה שהבנות רצו לעבור לגור בנט-ארטס 🙂 וגם היום כמה שנים אחרי עוד חולמות להגיע לשם שוב….)

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
    • RE: חופי צפון אורגון

@מוני

אני היתי מוסיפה עוד תיקון קטן – כדי לטפס על מגדל התצפית באסטוריה ולהטיס משם טיסנים (קונים בחנות למטה בדולאר) זו חוויה והנוף משם מהמם
      עוד תיקון קטן

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
    • RE: כניסה לארהב עם דרכון אירופאי

@Winra אמר:

שלום רב, ברשותי דרכון אירופאי, צ'כי. קיבלתי אישור כניסה דרך מערכת esta. האם אפשר להיכנס לארהב עם דרכון אירופאי בתקופת הקורונה, בלי לעבור באירופה, או שצריך להוציא ויזה רגילה דרך דרכון ישראלי 

תודה רבה 

אין קשר בין המדינה שלה הדרכון ומקום ממנו הגעת… להיפך – כיום עדיף להגיע מישראל מאשר מאירופה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken
    • RE: טיול בקורונה?

@daniel666

הדלתא משתוללת בארה”ב וכתייר אתה כן חייב להפגש עם הרבה אנשים – טיסות, שדה תעופה, חנויות, מסעדות, מלונות….

תלוי כמה אטרקציות אתה מחפש ואיזה – אם טיולי נופים – יותר מרווח, אם גני שעשועים והופעות – אתה חושף את עצמך להמון אנשים ומי יודע מי חיובי….

אני לא יודעת מה הדרישות מלוא מחוסנים וכמה פעמים צריך להציג בדיקות שם – אבל דוקא זה לא מה שהיתי חוששת ממנו כמו הדבקה ומחלה רחוק מהבית. גם אם תמצא חברת ביטוח שתבטח אותך כלא מחוסן…. והוצאות רפואיות בארה”ב הן מאוד מאוד יקרות…. וגם שם יש בתי חולים שקורסים (תלוי באיזו מדינה)

בקיצור – במקומך היתי נמנעת – בעיקר שזה טיול ל11 יום ברוטו שזה אומר 9 ימים נטו גג….

פורסם בפורום צפון אמריקה
      all taken
      all taken