אז כמו שהבטחתי, חוזרת לעדכן. במידה ואתם מעוניינים בגירסא הארוכה של הסאגה, תמשיכו לקרוא. במידה ואתם מעוניינים בשורה התחתונה, תדלגו לפיסקה האחרונה 
אז ככה. התקשרתי כדי לנסות לשנות את טיסת החזור על מנת להאריך את זמן הקונקשיין שקוצר ע"י חברת התעופה ל- 50 דקות (מספר ימים לאחר קניית הכרטיסים). הסיבוך הנוסף הוא, שמטעמים כאלו ואחרים, בעוד שאני רכשתי את הכרטיס לי ולילדים מטלטוס (עיסקה אינטרנטית) בעלי רכש את אותו כרטיס דרך אופקים, ולכן הייתי צריכה להתנהל אל מול שני ספקים.
תחילה התקשרתי לאופקים, תיארתי לסוכנת את הבעיה, והיא אמרה שרק במידה ויש טיסת סוויס באותו היום, שמגיעה ממינכן לת"א דרך ציריך, סביר להניח שהשינוי יהיה ללא עלות. כל רכישה של כרטיס אחר, למשל טיסת brussels airlines (שהם אלו שהנפיקו את הכרטיס המקורי) ממינכן דרך בריסל לת"א, תעלה עוד כ- 100-150$ לאדם, עקב ביטול הכרטיס הקיים והוצאה מחדש, ברור שזה לא היווה מבחינתי פתרון ריאלי...
היא מצאה טיסה של סוויס באותו היום, שיוצאת ממינכן ב- 17:00 ונוחתת בציריך ב- 18:00, ואז וממשיכה עם הטיסה המקורית שלי שיוצאת ב- 22:40 לת"א. יופי...זה כבר יוצר זמן הקונקשיין הגיוני יותר. "עכשיו", היא אמרה, "אני רק צריכה להרים טלפון לנציגות של סוויס, ולוודא שיש מקום על הטיסה ושזה אפשרי ללא עלות".
חזרה אלי אחרי רבע שעה, ואכן אישרה שהשינוי יהיה ללא עלות, אבל - היא לא יכולה להגיד לי כמה זמן ייקח להם לאשר שיש מקום על הטיסה
...לטענתה זה יכול להיות שעה, שעתיים, יומיים או שבוע, בקיצור - אין לדעת. נשמע קצת תמוה, איך לא יודעים להגיד מייד אם יש מקום בטיסה, אבל לא חפרתי על זה, כי גם אם יהיה מקום לבעלי, מי אמר שיהיה מקום לי ולילדים, שהרי אנחנו ארבעה...
אז צריך לוודא קודם מול טלטוס.
אליהם אי אפשר להתקשר...שולחים מייל ומקווים שיחזרו מהר
. אז עברו 24 שעות, והם חזרו. ברגע שהתחלתי להסביר לנציגה את המצב, מייד התחילה לצעוק (!) עלי למה אני בכלל מעלה על דעתי שמישהו יחליף לי את הטיסה ללא תשלום, ומי זו בכלל הסוכנת שאמרה שיש טיסה כזו, כי היא לא רואה אותה בכלל על המחשב...ואולי היא לא מקצועית וכו'. בעודי נדהמת מרמת "השירות" והצעקות
, ניסיתי לבקש ממנה שוב להתקשר לנציגות סוויס ולברר.... לא עזר כלום... היא בשלה "גם אם יש טיסה כזו זה יעלה 50$ לכרטיס כי זה הנוהל לגבי כל שינוי כרטיס". אחרי דין ודברים, הציעה שאתקשר בעצמי לברר מול סוויס, "ואם מישהו יאמר לך שזה ללא עלות, תיידעי אותי...אין מצב". צחקה הנציגה.
אז ברור שלא נכנעתי, והתקשרתי לנציגות סוויס. הבחורה שענתה ממש באדיבות ובנחמדות, בדקה את הכרטיסים ומייד אמרה שזה אפשרי, ושיש מקום לארבעה , ואם אני מאשרת לה היא מעבירה אותנו ושולחת כרטיסים חדשים.
"מה? ככה? כ"כ פשוט?"
– "כן", היא עונה. "אין בעיה".
"וטלטוס לא יבקשו ממני תשלום על ביטול כמו שהנציגה שלהם חזרה ואמרה" – "לא, היא לא יכולה. הכרטיסים יעברו לניהול שלנו".
"ויש עוד מקום לבעלי?" – "כן, רק תאשרי לי ואני משנה את הטיסה שלכם, והכל מסתדר". 
שורה תחתונה – נציגת סוויס העבירה אותנו לטיסה שיוצאת ממינכן ב- 17:00, נחיתה בציריך ב- 18:00, ולהפתעתי הכפולה אף הציעה להעביר אותנו לטיסת אל-על חזרה מציריך לארץ, בכדי שלא נצטרך לחכות לסוויס ונהיה בקונקשיין של 3 שעות בלבד. היא גם שיריינה לנו מושבים בטיסה. זה שירות ! 
מסקנות – שכל אחד יסיק לעצמו. קיבלנו את הכרטיסים החדשים, ועכשיו אנחנו רק מחזיקים אצבעות שלא יהיו יותר שינויים עד הקיץ
תודה לכל אלה שהאירו את עיניי בזמן.