תודה רבה! הזמנו ![]()
הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי galhu
פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי galhu
-
דלק והשכרת רכבפורסם בפורום צפון אמריקה
שלום לכולם,
מבירור קטן באינטרנט הבנתי שבארה״ב יש 3 רמות של דלק: regular, mid-grade, premium, כשלכל רמה מחיר שונה.
מה ההבדל בין הסוגים?
האם חייבים לתדלק בסוג מסוים עם רכב שכור?
תודה!
-
RE: אחוזה מומלצת בדרום לואיזיאנהפורסם בפורום צפון אמריקה
היי,
לא הייתי באיזור כלל וכמובן שגם לא באף אחת מהאחוזות – עם זאת, מבין כל השלוש הייתי בוחר לבקר ב-oak, מהסיבה הפשוטה שראיתי את התמונה של השביל לאחוזה עם העצים הגדולים והמדהימים בכל כך הרבה מקומות (זה אפילו היה אחד מתמונות הרקע בווינדוס אם אתה זוכר) שאם לי הייתה ההזדמנות לבקר באחת מהאחוזות הייתי כמובן בוחר לראות אותה במציאות ולצעוד בעצמי בשביל שלה…
-
ניו אינלגנד - קו החוף הדרומיפורסם בפורום צפון אמריקה
היי חברים,
אחרי שנסגרתי בגדול על החלק של בוסטון וההרים הלבנים, עוברים לחלק הבא – קו החוף הדרומי:
1-2 בוסטון
3-4 ההרים הלבנים
5-7 קו החוף הדרומי
8-10 ניו יורק
אני לא יודע כל כך איך לחלק את הימים, ואיפה ללון בכל לילה. אני גם לא סגור איפה בדיוק לבקר….זה התכנון הראשוני ביותר – ואשמח לכל הצעת ייעול:
- ירידה מלינקולן שבהרים הלבנים אל פלימות’ (נסיעה של כ-3.5 שעות עם עצירות). הגעה משוערת ב-11:30. רוצים לבקר בעיר וב-plimoth plantation – מניח שכל הסיפור ייקח משהו כמו 2.5 שעות, ואז כבר נאכל שם ארוחת צהריים, בטח נצא מפלימות’ ב-15:30. משם נמשיך לקייפ קוד – בטח לעיר היאניס. נטייל בה בשעות אחה”צ והערב, ונסיים את היום? יש עוד משהו שניתן להספיק באותו יום?
- רוצים להכניס כאן שייט לצפייה בלוייתנים (שלוקח משהו כמו 3-4 שעות) ולטייל באזור פרובינסטאון. מה עוד ניתן להספיק באותו יום וכדאי לראות? אני מניח שבסוף היום הזה כדאי להגיע ללינה באזור ניופורט.
- מתכננים לבקר בניופורט ובמיסטיק, ולהגיע ללינה קרוב יותר לניו יורק (כדי שנוכל להיכנס ביום ה-8 על הבוקר לעיר, להחזיר את הרכב ולהתחיל את ה-3 ימים האחרונים של הטיול במנהטן). מה עוד לעשות/לבקר ביום הזה? ניופורט ומיסטיק לבדן ממלאות יום שלם? עוד משהו ששווה להכניס?
על פניו נראה לי כאילו המקומות שציינתי לא ממלאים 3 ימים – האם אני צודק?
האם אנחנו מבזבזים 3 ימים? מה הייתם משנים? אילו מקומות ואתרים הייתם מציעים לנו לבקר בהם?
יש לכם המלצות למקומות לינה?
תודה!
-
RE: HALLOWEEN בניו יורק- אוקטובר 2019פורסם בפורום צפון אמריקה
אנחנו היינו שנה שעברה באותם תאריכים בניו יורק, וממה שאני זוכר רוב הקישוטים שראינו היה באזור הסוהו וצ’לסי, אבל גם לא היה המון...בית פה בית שם...אבל עדיין נחמד ויפה.
-
RE: ההרים הלבניםפורסם בפורום צפון אמריקה
היי מוני – תודה רבה על התגובה המפורטת ועל המפות!!!
אם אני מבין נכון –
יום 3 (יום שבת 7.9) – נסיעה מבוסטון ללינקולן וטיול לאורך הקנקמגוס. לפי גוגל מפס – זמן הנסיעה אל לינקולן הוא כ-שעתיים, בלי עצירות (נגיד 3.5 שעות עם עומסי תנועה ועצירה לארוחת בוקר). ובהנחה שיצאנו ב-07:30 לדרך, אז הגעה לקנקמגוס בסביבות 11:00. זמן הטיול לאורך הקנקמגוס, להערכתך לפחות 3 שעות, נגיד אפילו 4.5 שעות. היום יסתיים בסביבות 15:30, עם ההגעה לנורת’ קונווי. החישוב שלי נכון וריאלי?
בהנחה והחישוב שלי נכון וריאלי, האם שווה להוסיף עוד משהו באותו יום, או שפשוט לצאת לדרך מבוסטון יותר מאוחר?
האמת שאנחנו רוצים לבקר גם בסיילם, וחשבנו לבקר בה במהלך היומיים שמוקצים לבוסטון (לתת גיחה לאיזה שעתיים ולחזור לעיר). אולי שווה ביום 3 לפני שיוצאים ללינקולן להכניס את הביקור בסיילם? או שזו הצעה קלאסית של “תפסת מרובה לא תפסת”?
יום 4 (יום ראשון 10.9) – לפי גוגל מפס, אורך הנסיעה של התוואי שהצעת הוא כשעתיים. אבל מדובר בנסיעה ישירה. כמה זמן יקחו כל העצירות, התצפיות, האטרקציות והטיולים בכל התחנות שהצעת בדרך (כולל רכבל, מפלים וכו’)? מתי אתה מציע לצאת מהמלון ומתי להערכתך נסיים את היום ונגיע למלון?
ושוב תודה רבה!
-
RE: ההרים הלבניםפורסם בפורום צפון אמריקה
היי,
לגבי ההשכמה – אני גם בימי חופש וגם בימי עבודה – משכים קום, השעות שאני הכי נהנה מהן ביום זה שעות הבוקר, ולקום מוקדם מבחינתי זה כיף ולא סבל (אני יודע, אני קצת מוזר, אבל יש משהו שמשרה עליי אווירה טובה בשעות המוקדמות של היום). אשתי,לעומת זאת, אוהבת לישון קצת יותר, אבל לא נורא, יום אחד מהטיול “נעמיס” אותה מוקדם למכונית וניתן לה להשלים קצת שינה ברכב.
לגבי החזרה לבוסטון – האמת שאין חובה לחזור לבוסטון, חשבתי שאולי זה פשוט יקצר מהנסיעה ביום המחרת שאנחנו אמורים להתחיל לנסוע לאורך החוף. אם דווקא יותר חכם לישון עוד לילה בהרים הלבנים ואז למחרת להדרים, אין לי בעיה להישאר עוד לילה שם. השאלה מה עושים בהרים הלבנים באותו יום, וכמה זמן זה אמור לקחת. מקווה שאנשים חכמים וטובים פה יתנו לי יותר מידע ואז נוכל להחליט אם לחזור באותו יום לבוסטון או להישאר עוד לילה.
-
ההרים הלבניםפורסם בפורום צפון אמריקה
שלום לכולם,
בזכות עזרתכם ועצותיכם המועילות, נסגרנו על מתווה מסלול לטיול של 10 ימים בניו יורק וניו אינגלנד (אשתי ואני, בני 30, בתחילת ספטמבר). להלן המתווה:
- נחיתה בבוסטון בשעה 05:00 – בוסטון
- בוסטון
- השכמה מוקדמת ונסיעה להרים הלבנים. לינה בהרים הלבנים
- ההרים הלבנים וחזרה מאוחרת ללינה בבוסטון.
ימים 5-7 מבוסטון לניו יורק על קו החוף
ימים 8-10 ניו יורק. המראה ביום 10 בשעה 23:50.
זה המסלול בגדול – עכשיו אני מנסה לצקת תוכן ופירוט לכל חלק, וכרגע מתרכז בחלק של ההרים הלבנים.
ממה שהבנתי (וייתכן והבנתי לא נכון), עיקר הטיולים בהרים הלבנים מתרכזים בכביש 112 בין נורת׳ קונווי ללינקולן (או הפוך) ובפרנקוניה נוטש.
כרגע ההגיון שלי אומר לתכנן כך:
- השכמה מוקדמת ונסיעה להרים הלבנים אל נורת׳ קונווי וכניסה לכביש 112 – נסיעה בכביש עם עצירות לטיולים ותצפיות לאורך הכביש עד שמגיעים ללינקולן ללינה.
- טיול בפרנקוניה נוטש וחזרה בשעות הערב לבוסטון ללינה.
האם זה הרבה מידי ליומיים ברוטו, או שזה מעט מידי? האם אלו אכן הנקודות העיקריות בהרים הלבנים, אם לא, האם ניתן לשלב עוד משהו במסגרת הזמן?
האם הכיוון הוא נכון מנורת׳ קונווי ללינקולן? או שמא עדיף הפוך?
מה המסלולים המומלצים לאורך כביש 112 ובפרנקוניה נוטש?
אודה לעזרתכם

-
RE: 10 ימים בארה"בפורסם בפורום צפון אמריקה
תודה רבה, אני חושב שזה באמת השילוב שאנחנו מחפשים (בוסטון, קצת טבע וקו החוף) וזה המסלול שיהיה. עכשיו שאני יודע בגדול את המסלול, אוכל “לצלול” לתכנון מפורט יותר.
תודה רבה

-
RE: 10 ימים בארה"בהכיוון הוא הפוך – אנחנו נוחתים בבוסטון ומסיימים בניו יורק, זה משנה את ההספק באיזשהו אופן?פורסם בפורום צפון אמריקה