ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. urgenson
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 12
    • פוסטים 470
    • הגבוה ביותר 8
    • קבוצות 0

urgenson

@urgenson

9
    מוניטין
    86
    צפיות בפרופיל
    470
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3099688 גיל 56

urgenson הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי urgenson

• RE: בודפשט בגשם

יש כל מיני אטרקציות ומוזיאונים שאינם דווקא מוזיאוני אומנות ומתאימים לימים גשומים:

מוזיאון פליפר ובו כ-130 מכונות משחק, מוזיאון בית החולים החצוב בסלע (בית חולים שלם שנחצב בסלע מתחת לטירת בודה למקרי חרום), המבוך של בודה, מוזיאון הרכבת התחתית בתחנה בה מצטלבים שלושת הקוים הראשיים.
      יש את מתחם ה’זימפלה’, אפשר להזמין שיט על הדנובה ולשבת בחלק המקורה של הספינה, או לשוט ב’אוטובוס האמפיבי’ וכנ”ל – לשבת בחלק המקורה.
      ןיש גם את המרחצאות החמים שהם חוויה בפני עצמה (בטיול לפני שבועיים לא נכנסנו אבל בביקור הקודם בבודפש כן, וזה בהחלט מומלץ!)
      כמו כן, ממליצה לבדוק  תחזית באפליקצית yr שהיא מאוד מדוייקת לפי שעות; לעיתים קרובות סימון יומי של גשם יתברר כטיפטוף קליל במשך חלק קצר מהיום, כזה שלא מפריע לקחת מטרייה ולעשות כל מה שתוכנן מלכתחילה….
      טיול נעים!

פורסם בפורום אירופה
      urgenson
      urgenson
    • RE: עמק הרוהאץ בסלובקיה- שאלה
      עמק הרוהאץ בסלובקיה- שאלה

היי,

המסלול אכן מקסים.

מדובר ביותר מ12 קילומטרים של הליכה, שכוללים טיפוס לא קטן ולאחר מכן ירידה תלולה. כן יש צורך במיומנות הליכה, בנעליים טובות, ובכושר/מוכנות מנטלית לטפס וללכת מרחק ארוך. כמו כן, החלק הראשון והאחרון של המסלול הוא צעידה די מונוטונית על אספלט כדי להגיע לחניה (אלא אם הדבר השתנה מאז שהיינו שם), שיכולה להיות די משעממת ושוברת עבור הילדים. לא הייתי אומרת שזה מסלול למשפחות שלא מורגלות בהליכה.

הוא לא מסוכן אם הולכים בזהירות ועם ציוד מתאים, אבל צריך לקחת בחשבון את הירידה התלולה (בהנחה שהולכים בכיוון שתיארתי כאן- מתחילים מהאגמים ומסיימים במפלים, כדי לא לעלות את הירידה התלולה), שצעד לא נכון יכול לגרור החלקה ונפילה, וגם את הטיפוס המתמשך. הבן הקטן שלי היה אז באותו גיל ואנחנו די מיטיבי לכת, הוא סיים בהצלחה ונהנה (וכמובן היה גאה בעצמו מאוד), אבל היו חלקים שהיה לו קשה ומעייף ונראה היה לנו שלא יצליח לסיים את המסלול ושנצטרך להסתובב ולחזור. 

עוד פרט חשוב הוא שאנחנו הגענו למסלול הזה אחרי רצף של ימים שבכל אחד הלכנו מסלול ארוך אחר - כך שהיינו בכושר טוב וב"מוד" של הליכה, והגענו למסלול הזה, שהיה הקשה והארוך מכולם, אחרי התקדמות הדרגתית ברמת הקושי. אני ממליצה, אם בוחרים שכן להתאתגר ולעשות את המסלול הזה, לבנות גם כן הדרגתיות: להתחיל למשל מהמסלול של סקלנטה פלסו עד הרבינוק (שאמור לקחת כשלוש שעות) ולראות איך הולך לכם, ומשם להתקדם.

עוד מסלול ארוך שבעיני שווה את ההשקעה הוא הסוחה בלה בגן העדן הסלובקי- אם לאף אחד אין פחד גבהים ויש לכולם נעליים סגורות ונוחות - בעיני שווה להשקיע ולנסוע לשם. חוויה מדהימה בנוף נהדר. 

כמובן שלכל המסלולים האלו צריך מפת סימון שבילים ורצוי להתחיל אותם כמה שיותר מוקדם, ולהיערך מבחינת אוכל- סנדוויצ'ים לכל היום, שוקולד/גומי לתדלק את הילדים כשהם מתייאשים, הרבה הרבה מים, ושכבה עבה לנקודות הגבוהות.

פורסם בפורום טיולי משפחות
      urgenson
      urgenson
    • RE: עמק הרוהאץ בסלובקיה- שאלה
      עמק הרוהאץ בסלובקיה- שאלה

לגבי רוהאץ'- הירידה היא פשוט שביל צר על צלע הר, שיורד גובה די משמעותי בקטע שביל מאוד קצר. אין תהום, אבל צעד לא נכון וחיפזון יתר יכולים לגרום לנפילה או החלקה. הנה מפה של המסלול עם קווי גובה - אפשר לראות שהירידה יותר תלולה מהעלייה. יש גם את הקושי המנטלי- היא יחסית בסוף המסלול, אחרי הרבה עלייה מצטברת ואחרי כל האגמים המרשימים. לא יודעת להעריך כמה זמן היא לוקחת, לנו כל המסלול לקח שש שעות בהליכה בקצב טוב עם הרבה מאוד הפסקות, בטיפים מהקיץ האחרון ראיתי משפחה שתזמנה בשבע שעות כולל עצירות, אני מניחה שאפשר גם בהרבה פחות. 

ועוד טיפ: הנה מסעדה מקסימה על הכביש חזרה מהמסלול לכיוון הטטרה

לגבי גן העדן הסלובקי- אני לא חושבת שהסוחה בלה מסוכן למי שאין לו פחד גבהים ויש לו יכולת ללכת מרחק כזה (המסלול כולו 10 קילומטר- 5 של העלייה בקניון שבהם כמעט לא מרגישים את המרחק ו5 של ירידה). אנחנו היינו עם בן פחות משבע שמאוד מאוד נהנה מהסולמות ומהמסלול. לדעתי מקרים של סכנות במסלולים כאלה קורים רק מחוסר זהירות בהליכה/ התרשלות בציוד. 

דאגנו תמיד שיהיה מישהו לפניו והוא יראה איך להניח את הרגל, ושיהיה מבוגר צמוד אחריו למקרה שיפחד/יחליק וזה לא קרה. היינו באוגוסט והסולמות לא היו חלקים בצורה יוצאת דופן. אני מניחה שגם במסלולים קצרים יותר, הפקטור של הסולמות שיכולים לסכן עדיין קיים.

פשוט צריך לקחת את הזמן, להיות זהירים ולהסתכל טוב טוב איך ואיפה דורכים, וכמובן עם ציוד מתאים. אנחנו לא ראינו מישהו עם כפפות מיוחדות ולא הרגשנו צורך במשהו בסגנון...

אגב, לדעתי ערוץ רוהאץ' הוא יותר קשה ומאתגר מהסוחה בלה

זהו, סיימתי לחפור blush בטוחה שתהנו בכל מסלול שתעשו בסופו של דבר, סלובקיה נהדרת!

urgenson
      urgenson
    • RE: טיפים לטיול של שבוע לאורדיה/אפוסן ברומניה
      טיפים לטיול של שבוע לאורדיה/אפוסן ברומניה

היי,

מוזמן לקרוא בבלוג שלי, עשינו כוכב של 4 לילות באפוסן עם ילדים בקיץ האחרון- תיארתי את המסלולים שעשינו. כאן, מהכותרת 21/8. את ההמלצות למסלולים האלו קיבלתי בשרשור הזה, יש שם גם עוד המלצות של אילן למסלולים נוספים ואתרים בסביבה שלצערי לא הספקנו.

ממליצה בחום לא לוותר על המסלול לקניון הצבעים.

לא רואה סיבה לעשות שם טיול ג'יפים, הכבישים עבירים.

urgenson
      urgenson
    • RE: סלובקיה - טטרה הגבוהים - לינה
      מנצלת קצת את השירשור

אני מתלבטת בתשובה שלי - 

מצד אחד, ברוב הטיולים שלנו בשנים האחרונות אנחנו ישנים במקומות לא סטנדרטיים לאזורים שאנחנו מטיילים בהם, ומרוויחים בכך לינות מיוחדות במקומות יותר אותנטיים ושקטים, ולרוב גם יותר בזול. הילדים שלי אוהבים נסיעות ואין להם בעיה עם זה, והם גם גדולים מספיק להתארגן מהר בבוקר ולעמוד בזמנים כדי שנוכל להספיק כל מה שרצינו למרות הנסיעה הנוספת. אז אם היום הייתי נוסעת לסלובקיה ואיזשהו מקום לינה היה מושך אותי למרות שהוא מרוחק יותר - הייתי הולכת על זה. שוב, תלוי בילדים ובכם - כי זה אומר להתחיל כל בוקר בלפחות רבע שעה נסיעה (לאתרים שיותר קרובים לז'דיאר), ולרוב יותר, ולבלות יותר זמן ברכב.

מצד שני, בין ז'דיאר לטטרנסקה לומניצה יש 25 דקות נסיעה, ובין ז'דיאר לשטרבסקה פלסו למשל יש יותר משעה נסיעה. וכמובן אם מוסיפים לזה פקקים שיכולים להיות, תורים ארוכים לרכבלים בשיא העונה, חיפוש חניה מתמשך וכו', וכמובן כל ההתארגנות לנסיעה. כשישנים בטטרנסקה לומניצה רוב הדברים האלו נפתרים - הרכבלים במרחק 3 דקות הליכה, מגלשות הרים גם כן, יש חשמלית לעיירות הסמוכות ואפשר לטייל ימים שלמים ברוגע ובנחת בלי לנסוע הרבה ולחפש חניה כל פעם מחדש, אפשר להגיע לאטרקציות לפני התורים (ויש הרבה כאלה) ולחזור מוקדם יחסית לדירה, ויש יותר שירותים לתייר כיוון שזה המרכז התיירותי. מה גם שיש המון מה לעשות על הקו שבין טטרנסקה לומניצה לשטרבסקה פלסו- היינו שם ארבעה ימים ורק טעמנו ממה שיש לאזור הזה להציע. לא הגענו בכלל מזרחה לז'דיאר וכו'.

אז בעיני אתם צריכים לבחור מה מתאים לכם - אם אתם תקתקנים שתוך חצי שעה מהרגע שקמתם אתם כבר באוטו לנסיעה, ואין לכם בעיה עם השכמה מוקדמת ויותר נסיעה כדי לעקוף את התורים, והלינה שווה יותר מכל אחת אחרת - לכו על זה, זה מה שאנחנו עושים בשנים האחרונות. אם הילדים קטנים ולוקח יותר זמן להתארגן בבוקר, ואין סבלנות להרבה נסיעות ועמידה בתורים, ורוצים מקסימום טיול בלי לרוץ ולהיות באוטו הרבה - לא הייתי מתפשרת על המיקום.

מקווה שעזרתי ולא סיבכתי עוד יותר

הדר

urgenson
      urgenson
    • RE: בולגריה- שיפוץ אחרון- מקווה למסלול

אנחנו (אמנם ב2011 ול-4 לילות) ישנו מחוץ לוליקו, בכפר ממש קרוב- natsovtsi על האוטוסטרדה לקח כרבע שעה לעיר. היה מאוד נוח- כפר מקסים, בית מרווח עם חצר- שמאפשר טיול עירוני נוח. היה כיף “לחיות” קצת את הכפר- לראות את המקומיים, ללכת לנחל שזורם מאחורי הכפר, למנזר שלו… וחסך גם ענייני חניה וכניסה יציאה מהעיר מידי יום. ממליצה.

לא מכירה את כל האתרים במסלול (הטיול שלנו בזמנו היה – סופה-וליקו טרנובו 4 לילות- 2 לילות ברודופי-2 בבנסקו- ושוב סופיה) אבל על המפה ומבחינת מה שכן מכירה- נראה אחלה.

בטוחה שתהנו. בולגריה נפלאה. עד היום זוכרים אותה אצלנו כאחד הטיולים הכי טובים.

urgenson
      urgenson
    • RE: איסלנד מי היה?

גם אנחנו טיילנו באיסלנד המופלאה (עדיין מתגעגעים...)- כאן (יש כמה פוסטים)

מסכימה עם מה שכתב RANCHY על המחירים. כלל המפתח זה להזמין כמה שיותר מוקדם (עכשיו לקיץ הבא- בהחלט לגיטימי) כי ההיצע קטן והמחירים רק עולים. אנחנו הזמנו גם רכב בשלב מאוד מוקדם.

אתר מאוד נוח לתכנון- ICELAND.CO.IL . של סוכן ישראלי שחי באיסלנד ומציע גם בניית טיולים בתשלום, בעיני אין צורך כי קל מאוד לתכנן ולנו יצא יותר משתלם עצמאית.

בהצלחה!

urgenson
      urgenson
    • RE: גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...
      גן העדן הסלובקי ולא סוחה בלה...

בשביל להגיע לנקיקים, מפלוני המים והנחלים המפורסמים של גן העדן הסלובקי- רק מסלולים עם סולמות, זה הייחוד של השמורה וכך מטיילים בה...

המסלולים שלא כוללים סולמות, לא נכנסים לנקיקים - אך הם יפים בלי קשר- אופציות כאלו הן להקיף את אגם dedinky או המסלול לתצפית טומשבסקי- יש מסלול קצר שמפורט כאן, ומסלול ארוך יותר של תשעה קילומטרים, כאן 

urgenson
      urgenson

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי urgenson

• RE: טיול ראשון בבודפשט
      גם אני חושבת שלא בהכרח כדאי לקנות כרטיס לכמה ימים. אם אתם אוהבים ללכת הרבה ברגל, ומיקום הלינה שלכם מרכזי, אין צורך בהרבה נסיעות.
      אנחנו חזרנו לפני שבועיים, מיקום הלינה היה ממש מרכזי ואנחנו אוהבים מאוד לשוטט ברחובות של ערים זרות, לכן נסענו במטרו רק פעמיים-שלוש וזה לא הצדיק אפילו קנייה של כרטיס ל-24 שעות.
      אל תוותרו על שווקי הכריסטמס המוארים בחשכה!
      פרטים על הטיול, עם קישורים והמלצות בסוף כל יום, י כאן: https://www.lametayel.co.il/%D7%90%D7%99%D7%9A+%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D+%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%9E%D7%A1+%D7%91%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%AA+%D7%A1%D7%95%D7%A4%D7%A9%D7%91%D7%95%D7%A2+%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99+%D7%91%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%A7%D7%99+%D7%94%D7%9B%D7%A8%D7%99%D7%A1%D7%98%D7%9E%D7%A1+%D7%A9%D7%9C+%D7%91%D7%95%D7%93%D7%A4%D7%A9%D7%98
      טיול נעים!
      פורסם בפורום אירופה
      urgenson
      urgenson
    • RE: ג'ו הסעות בנונגריה

@דבורה-הולנדר

גם אני ממליצה על ג’ו. ממה שבררתי הוא יצא הכי זול – 25 אירו לנסיעה (חלק מהנסיעות היו של 1, חלק של 2, חלק של 4...). הזמנו ממנו לפני כשבועיים 4 נסיעות והיה מצויין.

צרי איתו קשר במייל שלו: [email protected]

טיול נעים!

פורסם בפורום אירופה
      urgenson
      urgenson
    • RE: בודפשט בגשם

יש כל מיני אטרקציות ומוזיאונים שאינם דווקא מוזיאוני אומנות ומתאימים לימים גשומים:

מוזיאון פליפר ובו כ-130 מכונות משחק, מוזיאון בית החולים החצוב בסלע (בית חולים שלם שנחצב בסלע מתחת לטירת בודה למקרי חרום), המבוך של בודה, מוזיאון הרכבת התחתית בתחנה בה מצטלבים שלושת הקוים הראשיים.
      יש את מתחם ה’זימפלה’, אפשר להזמין שיט על הדנובה ולשבת בחלק המקורה של הספינה, או לשוט ב’אוטובוס האמפיבי’ וכנ”ל – לשבת בחלק המקורה.
      ןיש גם את המרחצאות החמים שהם חוויה בפני עצמה (בטיול לפני שבועיים לא נכנסנו אבל בביקור הקודם בבודפש כן, וזה בהחלט מומלץ!)
      כמו כן, ממליצה לבדוק  תחזית באפליקצית yr שהיא מאוד מדוייקת לפי שעות; לעיתים קרובות סימון יומי של גשם יתברר כטיפטוף קליל במשך חלק קצר מהיום, כזה שלא מפריע לקחת מטרייה ולעשות כל מה שתוכנן מלכתחילה….
      טיול נעים!

פורסם בפורום אירופה
      urgenson
      urgenson
    • RE: אזור זגוריה או צומרקה ביוון- מתאים לילדים?

היי,

בקיץ האחרון טיילנו ביוון – אמנם עם ילדים יותר גדולים (11,15,19) אבל אפשרי גם עם קטנים יותר ובהחלט אפשר לבנות טיול יפה וכיפי. אנחנו נפלנו באוגוסט על גל החום הכבד שהיה באירופה ודי הקשה, מעבר לזה- חצי האי פיליון וזגוריה הם בהחלט יעד מעולה. אנחנו התחלנו וסיימנו באתונה והטיול היה בחלקו מתגלגל.

מצרפת לינק לבלוג על הטיול- בפוסט הראשון הרבה לינקים ומידע כללי, החלק של פיליון וזגוריה החל מחלק ד’.

urgenson
      urgenson
    • RE: התייעצות לגבי מסלול ברומניה

המסלול שאתה מתכנן די דומה לתחילת הטיול שלנו ברומניה; ההמלצה העיקרית שלי היא לוותר על בראן העמוסה לעייפה בתיירים בכל שעות היום (גם אם מגיעים ממש ממש מוקדם בבוקר בראן כבר עמוסה ומלאה!)

במקום זה – סעו לטירת ראשנוב, היא די קרובה ומאוד דומה רק מפורסמת פחות ולכן עמוסה פחות!

פורסם בפורום אירופה
      urgenson
      urgenson
    • RE: יוון - פיליון -מטאורה - זגוריה - בקשת עזרה בתכנון

בצומרקה לא היינו אז קשה לי לענות….

הדר

פורסם בפורום אירופה
      urgenson
      urgenson
    • RE: איך חב' התעופה היוונית אג'יאן (Aegean)?

טסנו עם Aegean בקיץ האחרון לאתונה. הטיסה שלנו יצאה באיחור של כשעה.
      שבועיים אחר כך הבת שלנו טסה עם חברה זו כדי להצטרף אלינו; הטיסה שלה יצאה באיחור רב ולכן היא הפסידה את טיסת ההמשך שלה.

כך שלמרות המחירים הנוחים והמטוסים המרווחים – אנחנו לא נטוס יותר איתם ולא יכולים להמליץ!

פורסם בפורום אירופה
      urgenson
      urgenson
    • RE: מקומות מומלצים לעצירה בדרך מאתונה לצומרקה

אם אתם יוצאים מאתונה מומלץ לעשות עצירה ראשונה (אחרי כשעה ורבע נסיעה)

בתעלת קורינתוס; יש את התעלה עצמה, יש אתר ארכיאולוגי ויש מבצר. אם אתם מח]שים רק מה שעל הדרך – הסתפקו בתעלה עצמה.

נפפקטוס היא אכן עיר מתוקה מאוד ובהחלט מקום טוב לעצירה; גם בה יש מבצר – שוב תלוי בזמן שלכם.

שימו לב שנסיעה על הגשר עולה קצת יותר מ-13 אירו.

כשהיינו ביוון ביולי אוגוסט האחרונים סימנו לנו את עיירת דייגים  Mpoukka הנמצאת מעט לפני Amfliochia    

כמקום נוסף להפסקה, קראנו שזו עיר חביבה עם נמל גדול ויפה, אך בסוף לא עצרנו בה כך שאין לי המלצה ממקור ראשון.

פורסם בפורום אירופה
      urgenson
      urgenson
    • RE: קונקשיין בפרנקפורט

לפני שלוש שנים היה לנו, עם הילדים, קונקשיין דומה בפרנקפורט.

במהירות יצאנו מהשדה ונסענו ברכבת S למרכז העיר, לסיבוב קצרצר בכיכר וארוחת ערב. חזרנו בזמן לטיסת ההשך.
      אמנם השדה בפרנקפורט ענק אבל אם מתנהלים ביעילות בהחלט מומלץ לצאת ולהסניף קצת אוירה אירופאית במקום להמתין כל כך הרבה זמן בשדה!

פורסם בפורום אירופה
      urgenson
      urgenson
    • RE: יוון - פיליון -מטאורה - זגוריה - בקשת עזרה בתכנון

היינו בקיץ 22 יום ביוון ובין היתר היינו בכל המקומות ששאלת עליהם. עקב אילוצים, היינו קודם בפיליון ורק אחרי זה בזגוריה.

אבל מסלול אידאלי הוא בהחלט קודם מטאורה וזגוריה וסיום באווירת חופשה בפיליון!

את מוזמנת להציץ בבלוג שלי, יש שם הרבה הרבה המלצות מכל הטיול שלנו ביוון, וכמובן אשמח לעזור ולענות על שאלות!

פורסם בפורום אירופה
      urgenson
      urgenson