היי,
המסלול אכן מקסים.
מדובר ביותר מ12 קילומטרים של הליכה, שכוללים טיפוס לא קטן ולאחר מכן ירידה תלולה. כן יש צורך במיומנות הליכה, בנעליים טובות, ובכושר/מוכנות מנטלית לטפס וללכת מרחק ארוך. כמו כן, החלק הראשון והאחרון של המסלול הוא צעידה די מונוטונית על אספלט כדי להגיע לחניה (אלא אם הדבר השתנה מאז שהיינו שם), שיכולה להיות די משעממת ושוברת עבור הילדים. לא הייתי אומרת שזה מסלול למשפחות שלא מורגלות בהליכה.
הוא לא מסוכן אם הולכים בזהירות ועם ציוד מתאים, אבל צריך לקחת בחשבון את הירידה התלולה (בהנחה שהולכים בכיוון שתיארתי כאן- מתחילים מהאגמים ומסיימים במפלים, כדי לא לעלות את הירידה התלולה), שצעד לא נכון יכול לגרור החלקה ונפילה, וגם את הטיפוס המתמשך. הבן הקטן שלי היה אז באותו גיל ואנחנו די מיטיבי לכת, הוא סיים בהצלחה ונהנה (וכמובן היה גאה בעצמו מאוד), אבל היו חלקים שהיה לו קשה ומעייף ונראה היה לנו שלא יצליח לסיים את המסלול ושנצטרך להסתובב ולחזור.
עוד פרט חשוב הוא שאנחנו הגענו למסלול הזה אחרי רצף של ימים שבכל אחד הלכנו מסלול ארוך אחר - כך שהיינו בכושר טוב וב"מוד" של הליכה, והגענו למסלול הזה, שהיה הקשה והארוך מכולם, אחרי התקדמות הדרגתית ברמת הקושי. אני ממליצה, אם בוחרים שכן להתאתגר ולעשות את המסלול הזה, לבנות גם כן הדרגתיות: להתחיל למשל מהמסלול של סקלנטה פלסו עד הרבינוק (שאמור לקחת כשלוש שעות) ולראות איך הולך לכם, ומשם להתקדם.
עוד מסלול ארוך שבעיני שווה את ההשקעה הוא הסוחה בלה בגן העדן הסלובקי- אם לאף אחד אין פחד גבהים ויש לכולם נעליים סגורות ונוחות - בעיני שווה להשקיע ולנסוע לשם. חוויה מדהימה בנוף נהדר.
כמובן שלכל המסלולים האלו צריך מפת סימון שבילים ורצוי להתחיל אותם כמה שיותר מוקדם, ולהיערך מבחינת אוכל- סנדוויצ'ים לכל היום, שוקולד/גומי לתדלק את הילדים כשהם מתייאשים, הרבה הרבה מים, ושכבה עבה לנקודות הגבוהות.