ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. yuval_s
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 61
    • פוסטים 1541
    • הגבוה ביותר 74
    • קבוצות 0

yuval_s

@yuval_s

82
    מוניטין
    99
    צפיות בפרופיל
    1541
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 166480 גיל 56

yuval_s הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי yuval_s

• RE: חביבת הפורום דקטלון מגיעה לארץ

ומה בדבר מילה טובה ל”למטייל” שעדיין לא מחקו את ההודעה הזאת מהפורום? blush

בימים טרופים אלה, זה ממש לא מובן מאליו. לא בטוח שהם חותמים על התואר “חביבת הפורום"...

פורסם בפורום טיולי משפחות
      yuval_s
      yuval_s
    • RE: טנזניה סיבוב שני - קילי, סלו, צ'ולה ומה שביניהם
      טנזניה סיבוב שני - קילי, סלו, צ'ולה ומה שביניהם

היום השני התחיל מוקדם והסתיים מוקדם. 6 ק"מ ועליה של 1000 מ' שלקחו לנו 5 שעות. בצהריים אנחנו כבר במחנה השני – Shira Cave Camp. מתחיל להיות יפה פה...  מכאן גם רואים בפעם הראשונה את הפסגה. נראה קרוב, אבל ייקח לנו עוד כמה ימים טובים להגיע.  התכנית להמשך היום כוללת סוגים שונים של בטלה (סליחה, הסתגלות וייצור אינטנסיבי של כדוריות אדומות לטובת ההמשך...) אוכלים, ישנים, אוכלים, ישנים, מצלמים, בוהים בנוף ובעורבי-הענק שמסתובבים בכל מקום, קוראים ספר... חופש. עזי הנפש יוצאים לסיבוב קצר למערה הסמוכה, ומדווחים שלא הפסדנו הרבה.

כשישנים בגובה 4000 מ' כבר מתחילים להרגיש את הגובה, מכל הבחינות. גם ממסע קצר לשירותים חוזרים מתנשפים. הנוף מהמחנה יפהפה. העננים כבר מתחתינו, לא מעלינו כמו קודם. נראים כמו שמיכת פוך לבנה ועבה שמכסה את כל מה שמתחת ל-3000 מ'... ברגע שהשמש שוקעת (ובאיזה יופי היא שוקעת!) נהיה קפוא. וכשהיא זורחת (איזה יופי – כנ"ל!) לוקח שעה-שעתיים עד שנהיה שוב נעים.

yuval_s
      yuval_s
    • RE: טנזניה סיבוב שני - קילי, סלו, צ'ולה ומה שביניהם

דורון, אדי – שמח שהצטרפתם, והמון תודה על המחמאות. כדאי להישאר בסביבה, רק התחלנו...

את היום השני אנחנו מתחילים כבר יותר מנוסים, יותר מתורגלים, ועם הרבה יותר כדוריות אדומות. עוד יום של עליה רצינית – הלילה נישן כבר בגובה של כ-4000 מ'. ואז יבואו עוד יומיים שבהם מקיפים את ההר מדרום. במשך היום מטיילים גבוה, ואז יורדים לישון בסביבות ה-4000. זה היתרון הגדול של מסלול ה-Machame שבזכותו רוב המטפסים אכן מגיעים לפסגה. הסתגלות.

תוך כדי טיפוס הצמחיה והנוף משתנים בקיצוניות. היער מתחלף בשיחים, הנוף נפתח. אנחנו עדיין בחולצות קצרות. עולם החי מורכב בעיקר מעורבי ענק, ובהפסקות לפעמים מעכברים (נברנים? גרבילים?) קטנים וחמודים.

yuval_s
      yuval_s
    • RE: פורום משפחות, מועדון לחברים בלבד???

גולני – באמת שאתה מחפש קליקות ומועדונים סגורים במקום שאין. משום מה השתמשת בי כדוגמה ל”חבר מועדון”. חיפשתי טוב טוב בארנק, ולא מצאתי שם שום כרטיס מועדון. לא יהיה כלום כי אין כלום.

העדות הכי טובה לכך שאין שום מועדון סגור, היא השרשור של kand על יוסמיטי שצומח כאן במקביל. kand העיד על עצמו שזו הפעם הראשונה שלו כאן, התחיל להעלות סיכום טיול משובח, וקיבל תגובות מהמתלהבות ביותר שראיתי כאן בפורום. אז איפה כאן הקליקה?

גם בשרשור היפהפה של שאול על האיים האזוריים התגובות החיוביות הגיעו. אולי קצת מאוחר, אבל הגיעו. כולנו בני אדם, לא קהל של רובוטים בתוכנית טלביזיה שמוחא כפיים כשמרימים לו שלט.

חבל, סתם חבל. יש כל כך הרבה מהגועל-נפש הזה בעולם האמיתי, חבל להכניס את זה כאן לפורום.

גילוי נאות 1: כבר בשרשור של שאול כתבתי לך תגובה קצרה אך סרקסטית. יונית צינזרה אותה באותה הזדמנות שצינזרה אותך. חבל.

גילוי נאות 2: אני כנראה האדם האחרון שאין לו פייסבוק, אז אין לי מושג מהן ה”מדיות האחרות” העלומות שכולם מדברים עליהן. כנראה ששם הכל מושלם…

רק בריאות, ושנה טובה,

יובל

yuval_s
      yuval_s
    • RE: ספארי בפארק קרוגר

יום אחד ממש ממש לא מספיק אפילו לגרד את קצה הקצה של ההתחלה של להבין לאן הגעתם… יומיים-שלושה נטו, לא כולל הגעה ועזיבה שגם הן לוקחות זמן, זה ממש המינימום וגם זו פשרה כואבת. אם יש לכם רק יום, עדיף לוותר ולהאריך במקום אחר.

פורסם בפורום אפריקה
      yuval_s
      yuval_s
    • RE: ספארי בשמורת קרוגר - פעם שלישית גלידה

אוקיי, אוקיי. יש קהל אז יהיה סיפור…

זברה – צודק(ת) לגמרי! להגיד ״טיילתי כבר בקרוגר״ זה כמו לומר ״קראתי כבר ספר״… אפשר ורצוי לחזור שוב ושוב. אני כבר הודעתי בבית שלא טרחתי להמיר את הראנדים שנשארו לי בחזרה לדולרים. שומר אותם לשנה הבאה!

איריס – יומיים לפני הטיסה קניתי מצלמה של קנון, דגם SX60. לדרישות שלי היא מאוד מתאימה, למרות שזו לא ממש מצלמה רצינית. אני רציתי מצלמת point-and-shoot קטנה ולא מסורבלת, בלי עדשות מתחלפות וכיו״ב, אבל עם זום אופטי גדול (x65). מאוד מרוצה ומאוד ממליץ.

yuval_s
      yuval_s
    • RE: זכרונות אהבה מד.אפריקה,סוואזילנד,זימבבואה ובוצואנה

רחל – איזה יופי! אני קצת פחות נוכח בפורום לאחרונה, לצערי, אבל הייתי חייב לראות מה חדש באפריקה… פשוט תענוג לעקוב אחרי הטיול שלכם, והתמונות יפהפיות. יש הרבה חפיפה עם הטיול שלנו, ונחמד לראות איך כל אחד נהנה ומתרשם מדברים אחרים. כל הכבוד גם על ההשקעה בתעוד ובשיתוף – זה צורך הרבה זמן וממש לא מובן מאליו. ממתין בסבלנות להמון צילומים של המפלים…

יובל

yuval_s
      yuval_s
    • RE: זכרונות אהבה מד.אפריקה,סוואזילנד,זימבבואה ובוצואנה

רחל – איזה יופי! צילומים נהדרים. ממתין בסקרנות רבה לשמוע איך חווית את דרא״פ. כבר לא נשארו לך הרבה יבשות לכבוש…

יובל

yuval_s
      yuval_s
    • RE: ד״ש מגן עדן - האיים האזוריים בזמן אמיתי
      האיים האזוריים - לכל שבת יש מוצאי שבת...

טיסות פנים - SATA

https://www.sata.pt/en

השכרת רכב - Autatlantis
      http://www.autatlantis.com/en/

אתרים וספרים. אין המון. מדריך כתוב מצאתי אחד, בהוצאת Bradt, והוא גרוע להפליא. כתב אותו ג'נטלמן אנגלי קשיש שמתעניין בגננות וטיולי שקיעה, וככה הספר נראה. לא ברור איך הוצאה מכובדת הסכימה להוציא כזה ספר. לא מאוד עזר לנו, בלשון המעטה.

אתר מצויין ועמוס במידע, של לשכת התיירות האזורית:
      http://www.visitazores.com/en

יש גם אתר בעברית, שלא ממש תהיתי על קנקנו. לא יודע למי הוא שייך, מי מפעיל אותו ולמה. 
      http://azores.co.il/

מכל פורומי הטיולים באנגלית, מצאתי ב-tripadvisor אחד שעוסק באזוריים
      http://www.tripadvisor.com/ShowForum-g189123-i1054-Azores.ht ml
      לא מדהים, אבל עוזר מדי פעם ואפשר לשאול שאלות ולקבל תשובות.

חוץ מזה, משרדי ה-tourist information הם לא פחות ממצוינים. נעזרתי בהם גם מהארץ בשלב התכנון - ענו לי על שאלות, שלחו לי מפות וחוברות ולוחות ארועים, והכל מהר ובנחמדות. כתובות מייל של כל המשרדים רשומות ב-visitazores.com. רצוי להתכתב עם המשרדים המקומיים של כל אי - הם הכי יודעים והכי מעודכנים. הם גם מצוינים תוך כדי הטיול - שעות פתיחה ארוכות, יש להם המון מפות של טיולים רגליים, הצעות למסלולים, ובכלל.

yuval_s
      yuval_s
    • RE: ספארי בשמורת קרוגר - פעם שלישית גלידה
      yuval_s
      yuval_s

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי yuval_s

• RE: שבוע בסיישל

@ronitzaw

תודה רונית! אמשיך לחפור...

פורסם בפורום אפריקה
      yuval_s
      yuval_s

@Eytanin

אחד כזה ואחד כזה…

רציתי לומר “שמיים”, אבל פוחד לראות את המספרים…

תודה!

אה, ואם יש המלצה דומה במאהה, גם אשמח מאוד

פורסם בפורום אפריקה
      yuval_s
      yuval_s

@Eytanin

אכן צפוף, אבל במצבנו זה לא עניין של מה בכך לקבץ את כל המשפחה יחד לשבוע שלם... 

תודה על העצה – החלוקה עדיין פתוחה, ואתן עדיפות לפראלין.  יש מלון ששווה לשקול במיוחד? 

פורסם בפורום אפריקה
      yuval_s
      yuval_s
    • שבוע בסיישל

הרבה זמן לא ביקרתי כאן, שמח לראות שהפורום חי וקיים…

טסים לחופשה משפחתית בסיישל בפסח.  יש לנו כמעט 7 ימים מלאים: נחיתה במאהה ביום ו’ ב-8 בבוקר, המראה ממאהה ביום ה’ ב-17:30.  מחפשים לטעום קצת מהכל.  לא צוללים, רק משנרקלים, מאוד אוהבים לטייל ברגל. אוהבים לצלם. בין לבין גם סתם נרבוץ על החוף, אבל לא הרבה.

קראתי קצת ולא מצליח לגבש דעה:

- איך לחלק את הזמן בין האיים. חצי-חצי בין מאהה ופראלין, בהנחה שמפראלין נעשה גיחה ללה-דיג ליום אחד? הגיוני או לא?

- שכירת רכב, כן או לא? הדעות חלוקות.  אני נוטה לשכור כי זה הכי קל וגמיש, בטח למשפחה.  זה אומר להחליף רכב כשעוברים אי.  לא נשמע לי סוף העולם.  אני מפספס משהו? 

-  איך בוחרים לינה?  נכנסים ל-booking או דומיו ומחפשים?  יש מקומות לינה “מעניינים”?

תודה!

יובל

פורסם בפורום אפריקה
      yuval_s
      yuval_s
    • RE: מחפשת מסלול חלופי לאגם הלבן

@annaly

חחחח

עשינו את זה עם מתבגר בן 15, אבל אני בטוח שבו 11 יעמוד במשימה בקלות. בכל מקרה העניין הוא לא הסולמות, אלא באמת שזה יום ארוך עם הפרש גבהים לא קטן. אם זה מלחיץ מדי אז יש מספיק אפשרויות אחרות. כל הסיבוב לא שווה אם אי אפשר לשבת על המרפסת של הבקתה באגם הלבן ולשתות קפה בנחת...

yuval_s
      yuval_s

@annaly

איזו הגזמה… לו הייתי מצלם את הסולם של המגלשה בגן הילדים מזווית כזאת, ומוסיף מוסיקה ואפקטים, גם הוא היה נראה מפחיד ואתגרי… הגזמה מוחלטת.

yuval_s
      yuval_s

@yuval_s

יש עוד כמה סולמות קטנים יותר. חווייתי ולא מפחיד בכלל.

בשביל שממשיך לאגם הלבן יש עוד סולם, קטן יותר.  בקטע שבין האגם הלבן לפלג’ר אין סולמות.

yuval_s
      yuval_s

במקרה חזרנו מסובב מון-בלאן בשבוע שעבר…

זה הסולם הגבוה ביותר בקטע של Tre le Champ.  ממש לא נורא.

yuval_s
      yuval_s
    • RE: מה ההבדל בין ה-lodges ל-rest camp בפארק קרוגר?

המחנות שייכים ל״רשות שמורות הטבע״ (sanparks) ונמצאים בתוך שמורת קרוגר עצמה. הם לא fancy, אבל נקיים ונחמדים ויש בהם כל מה שצריך. הלודג׳ים הם פרטיים, נמצאים בשמורות פרטיות שגובלות בקרוגר, יקרים בהרבה, ולרוב על בסיס ״הכל כלול״.

מהתאור שלך, נראה שהמחנות (rest camps) יענו על הדרישה. באתר sanparks.org תוכלו למצוא את כל הפרטים וגם להזמין.

פורסם בפורום אפריקה
      yuval_s
      yuval_s
    • RE: היום יומולדת ל...... שרשור שבת
      yuval_s
      yuval_s