הדרקון הירוק
-
למה רק בשלב הזה של המגפה?
היווצרות המוטציות מוגבלת רק לשבוע הקרוב? עוד שבועיים לא יהיו מוטציות?
אגב רק ביממה האחרונה נכנסו 1150 נוסעים דרך נתב”ג הסגור.
דרך מעברי הגבול היבשתיים עוד בערך 500.
רק ביממה האחרונה, לא לאורך כל חמשת ימי הסגר על נתב”ג.
-
רשמתי לך כבר בשרשור המקביל שההחלטות כרגע ברובן הן פוליטיות.
כנראה יותר נוח לצאת בקמפיין "סגרנו את הגבולות מה שלא עשתה אף מדינה אחרת בעולם" (ועכשיו יסגרו גם את מעברי גבול היבשתיים) מאשר לבנות מערך יעיל שימנע את כניסת המוטציות ושישאיר את השדה פתוח אבל בפיקוח הדוק.
-
אם כבר, יותר נוח לצאת בקמפיין "סגרנו את הגבולות מה שלא עשתה אף מדינה אחרת בעולם" בתקווה שלא ישימו לב ש”עכשיו הכי חשוב להילחם על כך שלא יעלו קנסות ואכיפה לשותפנו הטבעיים אך הלא עומדים בתקנות הסגר, לפני הבחירות” (נראה שזה העיסוק המרכזי של הממשלה ביומיים האחרונים, ולעזאזל המצב הכלכלי או מערכת הבריאות הקורסת, או זה שאת שנת הלימודים הזו אפשר לזרוק לפח). כל ההתנהלות פה היא פיאסקו אחד גדול.
-
-
זה לא ממש מפתיע.
-
@Vadim3238398 אמר:
וכל מילה מיותרת
להערכתי והבנתי הסיבה לחלוטין איננה בריאותית, למרות הניסיון להציג אותה ככזו.
וגם אני לא מופתע
-
https://www.ynet.co.il/news/article/SyoBmeElu#autoplay
ולמי שלא רוצה ללחוץ על לינקים, הכותרת:
לראשונה בישראל: מחלים מקורונה נדבק במוטציה הדרום אפריקנית
תושב מרכז הארץ, שחלה באוגוסט, חזר לאחרונה מטורקיה ואובחן שוב כמאומת.
-
והטיסות ממשיכות - כולל לטורקיההלינק ללוח טיסות יוצאות היום מנתב”ג.
נראה שהממשלה החליטה לנפנף בדגל לבן, למעט אולי נושאים שממש בבת עינם של ראשיה וכמובן לא מנימוקי בריאות.
@keves160 אמר:
אם כבר, יותר נוח לצאת בקמפיין "סגרנו את הגבולות מה שלא עשתה אף מדינה אחרת בעולם" בתקווה שלא ישימו לב ש”עכשיו הכי חשוב להילחם על כך שלא יעלו קנסות ואכיפה לשותפנו הטבעיים אך הלא עומדים בתקנות הסגר, לפני הבחירות” (נראה שזה העיסוק המרכזי של הממשלה ביומיים האחרונים, ולעזאזל המצב הכלכלי או מערכת הבריאות הקורסת, או זה שאת שנת הלימודים הזו אפשר לזרוק לפח). כל ההתנהלות פה היא פיאסקו אחד גדול.
אין לי מושג שמה זמן הממשלה תוכל לספר על מניעת טיסות במצב שכזה, הציבור מטומטם אבל לא כולו ולא כל הזמן
-
טיסות שהקוד שלהן יש *4* ספרות, הן טיסות מטען!
טיסות הנוסעים המסחריות היחידות שיצאו מהארץ, הן פורשה(להחזיר אנשים שהשתתפו בטקס השואה הבינלאומי באושוויץ), טיסה אל ומפרנקפורט, טיסה לניו- יורק שהביאה מטען לארץ והחזירה בני-אדם לניו-יורק(אתמול).
כל הטיסות האחרות שהחלטת שהן של אנשים שבוחרים מכאן, הן מטען.
*כבר כתבתי בשידור אחר, יותר מדאיג מטוסים פרטיים שנוחתים כאן ללא בעיה.
ואם יש לך בעיה עם פגאסוס, אנסה להסביר:
הסגר אמור להיות עד ה- 31.1(שזה היום), אם תבדוק כמו שצריך תראה שהטיסה *אמורה* לנחות לאחר חצות(1.2) ולהמריא מחר בבוקר- אבל! הישיבה תתקיים רק בחמש אחה”צ, אז תמחק את התגובה שלך ותחזור אלינו עם לוח נחיתות והמראות עדכני.
תודה!
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אין לי מושג שמה זמן הממשלה תוכל לספר על מניעת טיסות במצב שכזה, הציבור מטומטם אבל לא כולו ולא כל הזמן
מספיק שחלק גדול מספיק ממנו מטומטם או אפילו סתם אפטי ומיואש מכדי להצביע או לדרוש שינוי (לא שהאפשרויות מלהיבות במיוחד).
יש מספיק כאלו שגם קנו בסגר קודם את עניין האיסור לטוס “מטעמי שוויון חברתי”.
-
הכוונה שלי היתה הסכמה לתובנה שלך@keves160 אמר:
אם כבר, יותר נוח לצאת בקמפיין "סגרנו את הגבולות מה שלא עשתה אף מדינה אחרת בעולם" בתקווה שלא ישימו לב ש”עכשיו הכי חשוב להילחם על כך שלא יעלו קנסות ואכיפה לשותפנו הטבעיים אך הלא עומדים בתקנות הסגר, לפני הבחירות”
אבל הבעתי תקווה לכך שבאיזשהו שלב חלק מספיק גדול מהציבור יסתכל בגיחוך על כאילו סגירת שדה התעופה בזמן שלממשלה נראה שאין בעיה עם “מסיבת הדבקה” (או אבל הדבקה) של אלפים, אולי עשרות אלפים. (ברור שמדובר באבל וצער, אבל הביטוי המקובל הוא מסיבה)
אולי לא עד פסח אבל כנראה עד הקיץ כבר יהיו מספיק הוכחות שמי שמתחסן לא נדבק ולא מדביק (מרבית הסיכויים גם אם לא 100% שזהו המצב) ואז או שיפתחו למחוסנים את השמים, למדינות שמוכנות לקבל מחוסנים ישראלים, או שיצטרכו למצוא תירוץ עקום אחר.
-
אצלי הייאוש כבר גדול מכדי להגיד “עד פסח” בלי להוסיף לזה מספר שנה לא נוכחית.
יש עכשיו הלוויה של 20 אלף איש ללא מסיכות בצפיפות וללא משטרה כי “אין לנו יכולת להשתלט על 20 אלף איש”. המשפט הזה מסכם את הכל.
-
אני פתחתי שרשור עם קישור לפוסט של “טיסות סודיות”, הערכה שלהם לאן נוכל לטוס כשנתב”ג יפתח.
לטעמי הם מאוד אופטימים גם לגבי חלק ממדינות היעד, גם לגבי פטור מבידוד בחזרה לישראל, וגם בעצם ההנחה שב”מדיניות” הכאוטית של מדינת ישראל שאיננה מבוססת על שיקולי בריאות אפשר בכלל לנסות ולהעריך מה יקרה בשבוע הבא לא כל שכן בפסח.
הלואי והם צודקים ולא אני, ובכל זאת אם מישהו מתכנן טיול בהסתמכות על ההערכות שלהם אני לא הייתי ממליץ להתחייב על סכומי כסף גדולים אלא רק על סכומים קטנים שלמהמר אין בעיה להפסיד אותם
-
'מחלים' שחלה שוב זאת לא תופעה חדשה, אבל די מינורית.
יש גם מתחסנים שחלו, מכיוון שהחיסון לא מונע 100%. מבין המחוסנים בקופ'ח מכבי, חלו שוב 27 מתוך 248 אלף שזה 0.027%
וגם מכלל המתחסנים הנתון דומה.
וזה נמוך משמעותית בצורה מובהקת מהסיכוי להדבקות ללא חיסון
בגלל זה ממליצים שכל עוד התחלואה גבוהה עדיין לשמור על כללים בסיסיים כמו נסיכה וכו', למרות שהסיכוי ההדבקה יורד משמעותית
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001358884
-
@keves160 אמר:
https://www.ynet.co.il/news/article/SyoBmeElu#autoplay
ולמי שלא רוצה ללחוץ על לינקים, הכותרת:
לראשונה בישראל: מחלים מקורונה נדבק במוטציה הדרום אפריקנית
תושב מרכז הארץ, שחלה באוגוסט, חזר לאחרונה מטורקיה ואובחן שוב כמאומת.
לפי מה שהבנתי מבריאים נחשבים לחסינים פחות מאשר מחוסנים.
בגלל שהם חסינים יותר מאנשים שמעולם לא חלו הם הועברו לסוף תור החיסונים, אבל הם בהחלט יצטרכו להתחסן.
זה לא כמו נניח חצבת שמי שחלה אי פעם במחלה חסין לתמיד. כל מי שנולד לפני 1957 נחשב חסין לחצבת גם אם הוא לא יודע שהוא חלה.
וגם המחוסנים לקורונה, ידוע שהחיסון לא מחסן ב 100%, צפוי שאחוז מסוים מהמחוסנים יחלה בקורונה.
ונגיף הקורונה עובר מוטציות כל הזמן (בארץ מופו יותר מ 3,600 מוטציות, חלקן “תוצרת ישראל”) ולכן הסתברותית יכול להיות שמתישהו החיסון הנוכחי לא יהיה יעיל מספיק כנגד אחת (או יותר) מהמוטציות ונצטרך להתחסן עוד פעם כנגד המוטציה החדשה.
העובדות המדעיות/ביולוגיות ידועות וברורות, אין שום דבר חדש בהן.
לאור העובדות האם החלטות הממשלה, סגירת הכניסות למדינת ישראל לזמן מוגבל של מספר בודד של שבועות, וללא צעדים משלימים כמו בידוד אמיתי, נראית כמועילה? לי נראית כצעד פופוליסטי חסר משמעות בריאותית אבל כנראה עם משמעות פוליטית.
לנחש מתי נוכל לטוס? כנראה נצטרך לנחש בהתאם להערכה של שיקולים פוליטיים ולא שיקולים בריאותיים, כי השיקולים הבריאותיים לפחות כרגע לא רלוונטים.
הניחוש שלי: אחרי ה 8 לפברואר ולפני הבחירות ופסח.
אגב מאותם שיקולים זהו הניחוש שלי גם לפתיחת ה”איים הירוקים” באילת ים המלח ואולי גם טבריה.
-
@דוקטור-דו-ליטל אמר:
אני פתחתי שרשור עם קישור לפוסט של “טיסות סודיות”, הערכה שלהם לאן נוכל לטוס כשנתב”ג יפתח. לטעמי הם מאוד אופטימים גם לגבי חלק ממדינות היעד, גם לגבי פטור מבידוד בחזרה לישראל, וגם בעצם ההנחה שב”מדיניות” הכאוטית של מדינת ישראל שאיננה מבוססת על שיקולי בריאות אפשר בכלל לנסות ולהעריך מה יקרה בשבוע הבא לא כל שכן בפסח.
מטרתו של אתר או דף פייסבוק ממוקד טיסות הוא להישאר חי ורלוונטי בתקופה שהוא לא כזה. לא כדאי להסתמך על שום הערכה שם כי אין בעצם יותר מניחושים על סמך מידע עבר או מידע חלקי, והכל יכול להשתנות במציאות המטורפת הזו.
-
כל עוד מתכוונים לוותר על ביטול הביטול בידוד לחוזרים מחלימים או מחוסנים לא רלוונטי ובדיקה 72 שעות לחוזרים לארץ כמובן. אבל אם אתה מאמין באפריל נקווה שאתה צודק -
יש כל כך הרבה משתנים שהם לא ידועים כרגע ולכן זה כמו להמר בווינר.כרגע באירופה המצב נראה רע מאוד עם מצב התחלואה והחיסונים. נקווה שעם בוא האביב גם נתחיל לראות את האור בקצה המנהרה. -
@Vadim3238398 אמר:
כל עוד מתכוונים לוותר על ביטול הביטול בידוד לחוזרים מחלימים או מחוסנים לא רלוונטי ובדיקה 72 שעות לחוזרים לארץ כמובן. אבל אם אתה מאמין באפריל נקווה שאתה צודק
אם הכוונה אלי אני לא מאמין באפריל, אני מאמין ב 23 למרץ.
להערכתי הפוליטיקה תנסה לפתוח את המשק ובכללו את התיירות מספיק זמן כדי להשפיע ב 23 למרץ.
זהו הניחוש שלי, זו לא המלצה למישהו להתחייב כלכלית בהתאם לניחוש שלי
-
בנתיים הם מתלהבים מביטול פתור בידוד למחוסנים. העיקר להראות "עשייה". ראינו עשייה אתמול בירושלים... אבל ששש לא לעשות מזה פוליטיקה