זיכרונות מקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה
-
תיקנתי בשבילך -מאבק ולא מלחמה בנגיף. בכל מקרה חשוב שהקוראים כאן יבינו שקודם כל צריך לנצח במאבק הזה כדי שנחזור לחיות חיים נורמליים עד כמה שניתן, ושהכלכלה שלנו תתאושש ולאט לאט תשתקם, ושאנשים יתחילו להתאושש מהמכה האדירה שחטפו הן מבחינה כלכלית והן מבחינה בריאותית ונפשית לפני שאנחנו חושבים על חופשות בחו"ל.
-
"חשוב שהקוראים כאן יבינו שקודם כל צריך לנצח במאבק”.
Mein Kampf, לא נשמע יותר טוב.
נדמה לי שהקוראים כאן מצליחים להבין באיזה מצב אנחנו נמצאים, ההחלטות וההתנהלות אינן בידינו ולכן אין צורך להמשיך בהכרזות על מלחמות, נצחונות ופאניקה, אנחנו רק בובות במשחק.
אני בוחרת בשוקולד 90%(לא אפרסם את שם החברה) ואספרסו על הבוקר.
כל טוב.
-
תתפלאי אבל יש כאלה שלא מבינים את חומרת המצב ומתכננים חופשות כאילו אין קורונה ומוטציות בעולם. יש עכשיו לא מעט ישראלים שתקועים בחו"ל שמתחננים לטיסות חילוץ וייאלצו לשלם עליהם סכומים גבוהים מאוד, כאשר מאשרים בינתיים רק לקבוצה מצומצמת לחזור מתוך וועדת חריגים. למרות כל האזהרות שבין השאר אני גם רשמתי כאן רבים לקחו ההימור וטסו ונתקעו גם בעבר כשמדינות ירוקות הפכו לאדומות, והיו סגרים וביטלו טיסות, ויש כאלו שגם חלו או נדבקו כתוצאה מטיסות אלה, ורבים רבים עדיין מחכים להחזר מאל על על הטיסות מהשנה שעברה וטרם קבלו את כספם חזרה.
-
נראה לך שהם התעניינו במצב התחלואה לפני שהחליטו לטוס לקאנקון או שופינג באיסטנבול ודובאי?!
גם לא הזיז להם שיש שם תחלואה גבוהה.
-
יש ויש. אני כותבת בעיקר לחברי הפורום כאן שחלקם עדיין בחלומות בהקיץ על טיול לארה"ב הקיץ…
אז זה מה שביבי אומר בהקשר לאפשרות הזאת - ראש הממשלה הוסיף: "אנחנו יכולים לעשות את זה. בארה"ב יצטרכו לסגור בין חצי שנה לשנה, אנחנו צריכים לסגור שבועות. אנחנו יכולים לגמור לחסן ואנחנו משתחררים".
וזאת הכתבה המלאה בהקשר לטיסת החילוץ שתוכננה להתבצע ביום א', ועל כפי הדיווח הזה צפויה להתבטל ולהידחות למועד אחר.
-
הבנתי אז *ביבי מלמד את הנשיא ביידן איך להתגבר על המגיפה(סחתיין) עדיף שיתעסק במשבר הקורונה בארץ ויחדל מעיסוקים שאינם בתחום אחריותו.
*הוא משעמם אותי.
טיסה אחת מפרנקפורט בדרכה לארץ.
-
אני לא חושבת שניהול המשבר על ידי ביבי זאת נקראת הצלחה (וזה בלשון המעטה).
גם ארצות הברית מוכת הקורונה אינה דוגמא (וכעת ביידן מנסה להתחיל לתקן ולטפל במצב הקטסטרופלי שהשאיר לו טראמפ שם).
אם יש דוגמא טובה איך טיפלו נכון במגפה אז כדאי שנלמד מאוסטרליה.
https://twitter.com/AmichaiStein1/status/1355095552095096833?s=19
שבת שלום.
-
מבקשת מאד שלא לגלוש לויכוחים ודיונים על אופי הטיפול בקורונה על ידי מן דהו.
הפורום נועד לנושאי תיירות (והמעטפת הקרובה שלהם בלבד).
תודה ושבת שלום
️

-
אני בהחלט מאמין שבקיץ הקרוב יהיו אפשרויות טיול בחו”ל. ואפילו קודם לכן.
ורוב אלו שטסו לדובאיי / בולגריה/ סרביה / סיישל ואחרים – נהנו וחזרו בשלום. אחוזים בודדים חזרו עם קורונה, פרומילים נאלצו לשלם סכומים גבוהים בכדי לחזור.
הגישה שלך היא פסימית וכבודה במקומה מונח.
אבל מכאן לבוא לצייר את גישתך כאילו היא המצב לאשורו – היא לא פחות “השערה” מאשר כל גישה אופטימית אחרת.
-
כל זה היה נכון לפני ההתפרצוית והייבוא לכאן של המוטציות החדשות: הבריטית, הדרום אפרקאית ונקווה שלא הגיעה לכאן גם הברזילאית. אני זוכרת אפילו שרשמתי לך שאני מחזיקה לך אצבעות שתצליח לטייל בבולגריה ותדווח משם לפורום. אחר כך מאוד שמחתי שאיילת הצליח לה הטיול לקרואטיה ורשמתי לה שאפו שידעה לתזמן את הטיול שלה בזמן לפני שקרואטיה הפכה אדומה ושהלך לה קלף משוגע. אבל עכשיו המצב שונה לגמרי - מדינות רבות סוגרות גבולות, וקשה כרגע לראות את התיירות חוזרת בזמן הקרוב. כמובן הכול יכול להשתנות בהמשך אם החיסונים יוכחו כיעילים מול כל המוטציות ואם קצב ההתחסנות שכרגע באירופה ובארצות הברית די מקרטע יגבר. אני חושבת שיותר מפסימית הגישה שלי היא ריאלית. והלוואי הלוואי שנוכל לטייל עוד הקיץ מעבר ליעדים קרובים שאני מאמינה ששם כן נוכל לנפוש בקיץ.
-
-
צילום מסך מתוך לוח ההמראות של נתב”ג (הסגור) היום
לא בדקתי פרטים לגבי הטיסות עצמן -
בלוח השנה שלי כתוב שהיום ה- 31.1.2021!
לא ה- 1.2.2021.
הבדל קטן אך חשוב!
יום נעים לכל ציידי הטיסות.
-
כרגע נתב"ג סגור לטיסות מסחריות ויצטרכו להאריך את הסגירה ההרמטית בחקיקה, ואני מעריכה שלמרות קשיים משפטיים זה יקרה ותוארך הסגירה לעוד מספר שבועות.
ראיתי שפתחת שרשור חדש לגבי "טיסות סודיות" לכל מיני יעדים שאולי ישראלים יוכלו לטוס לשם אחרי שיפתחו מחדש את נתב"ג.
אז לא נראה לי שבזמן הקרוב זה רלוונטי שיעשו הסכמים עם מדינות תוך שימוש בדרכון ירוק למתחסנים ולמחלימים…
כרגע מדברים במשרד הבריאות על ביטול הפטור מבידוד למתחסנים (דווח גם עלי ידי יואב אבן כתב חדשות 12 וגם בגל"צ הבוקר), וגם על בידוד במלוניות לכל השבים מחו"ל עד לתוצאת בדיקת קורונה שלילית. נראה שכרגע החשש מייבוא המוטציות יותר מטריד את מקבלי ההחלטות להערכתי.
וזאת דוגמא למה שחוששים שיקרה בכתבה מהיום:
-
אני קוראת כאן בפורום בשרשורים אחרים תאוריות שכל הסגירה של נתב”ג היא פוליטית, ועוד מעט יפתחו אותו שוב (אחרי שלא יהיה יותר תירוץ פוליטי), כאילו החשש מייבוא המוטציות לכאן זה לא השיקול בסגירה…
אז למי שחושב שבשנת 2021 תיגמר הקורונה (בזכות החיסונים), וייפתחו הגבולות לרווחה, ושנוכל לחזור לתיירות כמו פעם - אז כדאי לקרוא את הכתבה הבאה שבה מומחים מזהירים מפני קרב ארוך…
-
@bambi19 אמר:
אני קוראת כאן בפורום בשרשורים אחרים תאוריות שכל הסגירה של נתב”ג היא פוליטית, ועוד מעט יפתחו אותו שוב (אחרי שלא יהיה יותר תירוץ פוליטי), כאילו החשש מייבוא המוטציות לכאן זה לא השיקול בסגירה…
אז למי שחושב שבשנת 2021 תיגמר הקורונה (בזכות החיסונים), וייפתחו הגבולות לרווחה, ושנוכל לחזור לתיירות כמו פעם - אז כדאי לקרוא את הכתבה הבאה שבה מומחים מזהירים מפני קרב ארוך…
את מתעלמת משני נתונים חשובים ולכן יש אי הבנה.
עד שלא תיעלם הקורונה מהעולם תמיד יהיו מוטציות, והקורונה לא תיעלם בעתיד הנראה לעין, לעומת זאת נתב”ג בהחלט יפתח בעתיד הקרוב
איך את פותרת את הסתירה בין 2 הנתונים האלה? -
מתישהו ייפתחו את נתב"ג מחדש זה ברור כי לא ריאלי שיאמצו כאן את מודל 0 הדבקה כמו באוסטרליה שם הודיעו מראש שהם סוגרים את השמיים לכל שנת 2021 (ועכשיו שהתגלה שם חולה מאומת אחד לקורונה מיד הכניסו שם מחוז שלם לסגר הדוק של שבועיים על בן אדם אחד). אבל השאלה איך יפתחו? ולאילו יעדים נוכל לטוס בכלל? הרבה מדינות סוגרות גבולות ומטילות הגבלות כבדות כרגע. והאם כל השבים כולל המחוסנים יחוייבו בבידוד במלונית? והאם יצמידו לכל אחד שחוזר אזיק אלקטרוני כדי שלא יפר בידוד? ויהיו בטח עוד רעיונות יצירתיים... זה מה שאמרה שרון אלרעי פרייס מי ש"אהודה" מאוד כאן אצלנו בפורום בזכות התבטאויותיה השנויות במחלוקת והרבות:
https://twitter.com/gotomichal/status/1353629439956029445?s=19 וגם:
https://twitter.com/bahazit_health/status/1352155535316054016?s=19
-
בקיצור להבנתי את מסכימה שחשוב באילו תנאים יהיה נתב”ג פתוח, כי הסגירה פחות חשובה.
אז תרשי לי כמה שאלות:
ההמלצות לפתיחת נתב”ג שפרסמה דר’ שרון אלרעי פרייס נראות לך נכונות?
אילו מההמלצות לפתיחת נתב”ג של משרד הבריאות ושאר המומחים נראות לך מתאימות ואילו פחות?
האם הדיונים של קבינט הקורונה בדרך הנכונה לפתיחת נתב”ג נראים לך ענייניים ומבוססים?
השקיפות לאזרחים במהלך קבלת ההחלטות והשיקולים לקבלתן, כדי שהאזרחים יוכלו לכלכל את מעשיהם בתבונה, במקרה שלנו להחליט אם למתי ובאילו תנאים לרכוש כרטיסים לטיסה לחו”ל, נראית לך מספיקה?
-
מאיפה הגעת למסקנה שאני מסכימה שהסגירה של נתב"ג פחות חשובה?
הסגירה עכשיו היא הכרחית בעקבות ייבוא המוטציות לכאן: המוטציה הבריטית כבר שולטת ב-70% מההדבקות כאן בארץ (הרבה יותר מאשר באירופה! כך דווח אתמול בחדשות),
ולגבי המוטציה הדרום אפריקאית - היא כבר מפושטת בקהילה (עדיין באחוזים נמוכים לשמחתנו), ואתמול בשידור בערוץ 12 ציין פרופסור גבי ברבש שבעקבות 2 מחקרים בניסוי קליני של 2 חברות שהממצאים שלהם הראו שהחיסון פחות יעיל לגביה - הוא מעריך שכך הדבר גם לגבי חיסון פייזר ויהיה צורך בחיסון נוסף.
כרגע הכרחי לעצור את המשך כניסת המוטציות לכאן, ולכן הוחלט אתמול בממשלה על הארכת הסגירה של נתב"ג תוך סגירת מעברי הגבול היבשתיים.
אם זה היה אפשרי להאריך את סגירת נתב"ג לפרק זמן ארוך הרבה יותר כדי להגיע לאפס הדבקה אז אני חושבת שזאת הדרך הנכונה להילחם בנגיף.
רשמתי כבר בעניין שאיחרנו את הרכבת ושהסוסים ברחו מהאורווה (היו הזדמנויות במרץ 2020 ואח"כ בסגר השני שהחל ביום כיפור לסגור הרמטית את הגבולות ולהגיע ל0 הדבקה כפי שעשו ניו זילנד, אוסטרליה ועוד מדינות).
תראה איך אוסטרליה מתמודדת מול הנגיף כדי לשמר 0 הדבקה:
https://twitter.com/Nadav_Eyal/status/1355766357430824961?s=19
עכשיו לסגור לתקופה של כמה חודשים כולל המשך סגר נוקשה למשך חודשים כדי להגיע ל-0 הדבקה זה מחיר עצום שהמשק, העסקים והאזרחים כאן לא יוכלו לעמוד בו – אז נראה שניאלץ לחיות עוד זמן רב לצד הקורונה...
מכיוון שיונית מנהלת הפורום ביקשה שלא נגלוש לויכוחים ודיונים על אופי הטיפול ע"י הממשלה ומשרד הבריאות אז אכבד בקשה ולא ארשום את דעתי בעניין.
לגבי העתיד: רשמתי כבר לimeshy שהמצב עכשיו שונה לעומת המצב שהיה לפני הגעת המוטציות (אז עוד ניתן היה לצאת לחופשה בצל הקורונה עם תנאים יותר נסבלים), אולם כעת זה מצב שונה לגמרי כשלממשלה אין אינטרס להקל על הרוצים לנפוש כי הם מואשמים במחדל נתב"ג - לכן להערכתי יקשו ויכבידו בתנאים,
ולכן לדעתי האפשרויות לצאת לחופשה בחו"ל אחרי פתיחה מחודשת של נתב"ג יהיו מאוד מצומצמות ומוגבלות, והמחיר שישלמו אלו שכן יבחרו לצאת לחופשה יהיה גדול מאוד תוך סיכון בריאותי וכלכלי.
אני אישית לא מוכנה לצאת לחופשה בחו"ל בתנאים של מגפה מתפשטת בעולם עם מוטציות שכל הזמן צצות ובאות, ובהגבלות כבדות, בהתניה של בדיקת קורונה שלילית 72 שעות לפני הטיסה חזרה,
ובכניסה לבידוד במלונית או במעקב אחרי שהותי בבידוד לאחר חזרתי ארצה, ובעוד כל מיני תנאים והגבלות שבטח יוחלט לגביהם בהמשך ...
האם אתה מוכן לצאת לחופשה בחו"ל בתנאים כאלה?
-
@bambi19 אמר:
מאיפה הגעת למסקנה שאני מסכימה שהסגירה של נתב"ג פחות חשובה?
כתבתי כי לא הייתי בטוח, לכן שאלתי. אגב גם עכשיו אני לא בטוח אבל זה פחות קריטי לי.
@bambi19 אמר:
הסגירה עכשיו היא הכרחית בעקבות ייבוא המוטציות לכאן: המוטציה הבריטית כבר שולטת ב-70% מההדבקות כאן בארץ (הרבה יותר מאשר באירופה! כך דווח אתמול בחדשות),
כי הסגירה של נתב”ג תעיף החוצה מישראל את המוטציה הבריטית? הסגירה של נתב”ג תטפל בהדבקות באוכלוסיה החרדית (שם בעיקר היא מפושטת)?
לא נכון ואת מסבירה בעצמך:
@bambi19 אמר:
רשמתי כבר בעניין שאיחרנו את הרכבת ושהסוסים ברחו מהאורווה (היו הזדמנויות במרץ 2020 ואח"כ בסגר השני שהחל ביום כיפור לסגור הרמטית את הגבולות ולהגיע ל0 הדבקה כפי שעשו ניו זילנד, אוסטרליה ועוד מדינות).
@bambi19 אמר:
ולגבי המוטציה הדרום אפריקאית - היא כבר מפושטת בקהילה (עדיין באחוזים נמוכים לשמחתנו), ואתמול בשידור בערוץ 12 ציין פרופסור גבי ברבש שבעקבות 2 מחקרים בניסוי קליני של 2 חברות שהממצאים שלהם הראו שהחיסון פחות יעיל לגביה - הוא מעריך שכך הדבר גם לגבי חיסון פייזר ויהיה צורך בחיסון נוסף.
אותו הדבר, ואיך תעזור הסגירה של נתב”ג? המוטציה הדרום אפריקאית תפסיק להיות מפושטת בקהילה? הסגירה של נתב”ג תייתר חיסון נוסף של פייזר?
הרי את הסברת כל כך יפה שהרכבת הזו כבר מזמן עזבה את התחנה
ואז את כותבת על מוטציות חדשות? אחרות?
@bambi19 אמר:
כרגע הכרחי לעצור את המשך כניסת המוטציות לכאן, ולכן הוחלט אתמול בממשלה על הארכת הסגירה של נתב"ג תוך סגירת מעברי הגבול היבשתיים.
אני שואל האם סגירה של שבוע נוסף תמנע את המשך כניסת המוטציות לישראל? מוטציות שלא נכנסו בשבוע של הסגר אבוד להן והן לא יכולות להכנס עוד נניח חודש חצי שנה ושנה?
ואת עונה לעצמך שהסגירה תעזור רק אם:
@bambi19 אמר:
אם זה היה אפשרי להאריך את סגירת נתב"ג לפרק זמן ארוך הרבה יותר כדי להגיע לאפס הדבקה אז אני חושבת שזאת הדרך הנכונה להילחם בנגיף.
אבל את מסבירה בעצמך שסגירה כמו שאת מציעה היא לא ראלית וכנראה לא תתרחש
@bambi19 אמר:
עכשיו לסגור לתקופה של כמה חודשים כולל המשך סגר נוקשה למשך חודשים כדי להגיע ל-0 הדבקה זה מחיר עצום שהמשק, העסקים והאזרחים כאן לא יוכלו לעמוד בו – אז נראה שניאלץ לחיות עוד זמן רב לצד הקורונה...
@bambi19 אמר:
מכיוון שיונית מנהלת הפורום ביקשה שלא נגלוש לויכוחים ודיונים על אופי הטיפול ע"י הממשלה ומשרד הבריאות אז אכבד בקשה ולא ארשום את דעתי בעניין.
אני שאלתי למה את מצדיקה סגירה של שבוע/שבועיים/אולי שלושה שבועות את נתב”ג, מה התועלת שאת רואה בסגירה, לא מה המניע של הממשלה. את המניע של הממשלה כל אחד יכול לנחש לעצמו.
השארת אותי עם תשובות סותרות ולא הבנתי למה את מצדיקה את הסגר הזה.
@bambi19 אמר:
אני אישית לא מוכנה לצאת לחופשה בחו"ל בתנאים של מגפה מתפשטת בעולם עם מוטציות שכל הזמן צצות ובאות, ובהגבלות כבדות, בהתניה של בדיקת קורונה שלילית 72 שעות לפני הטיסה חזרה, ובכניסה לבידוד במלונית או במעקב אחרי שהותי בבידוד לאחר חזרתי ארצה, ובעוד כל מיני תנאים והגבלות שבטח יוחלט לגביהם בהמשך ...
יש לי אפס ויכוח עם המסקנות שלך לגבי המסקנות שלך לגבי עצמך. אין לי שום כוונה לערער על ההחלטות שלך לגבי עצמך.
@bambi19 אמר:
האם אתה מוכן לצאת לחופשה בחו"ל בתנאים כאלה?
לגבי עצמי? אני יודע לעשות את הערכת הסיכונים הבריאותיים שלי כלפי עצמי וכלפי היקרים לי ולקחת החלטות בהתאם.
למשל אין לי בעיה לטוס כמחוסן עם בני משפחה מחוסנים ליעד שיש בו מעט מאוד הדבקות, לדעתי הסיכון נמוך יותר מאשר ללכת למשל לסופרמרקט לעבודה או למערכת החינוך בישראל.
אין לי שיקולים פוליטיים בנסיעה כך שאני פטור מהם,
אבל קשה לי מאוד לעשות הערכה לסיכונים בריאותיים לי וליקרים לי בעקבות החלטות פוליטיות של ראשי המדינה, למשל כשהחליטו להסיע באותה הסעה ולשכן באותה מלונית תיירים שחזרו מסיישל (יעד שכמעט ולא היתה בו תחלואה) נבדקו פעמיים ויצאו שליליים לקורונה יחד עם אנשים שחזרו מארה”ב (יעד רווי קורונה ולא נבדקו אף פעם.