ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בא לכם על סקי במונט בלאן?

פורום אירופה
    טיולים בשבילך טיסה סקי סקיי סינאיה
    11
    48
    5273
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יונה וקשת
      יונה וקשת @aljaje נערך לאחרונה על ידי

@aljaje

עצם קיום הטיול יהיה הפתעה😭

aljaje IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • aljaje
        aljaje @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

אבל יש גם הפתעות טובות!

קצת עידוד מפליקס. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • IO.
          IO. @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי IO.

@יונה-וקשת

aljaje צודקת אבל אני אענה (אני כבר לא יכולה לערוך את ההודעה, אז כאן):

#1 מהמקטע שעולה ברגל מלה-זוש בדרך ל- Col de Voza (עדיין במדרונות הסקי שמעל לעיירה; הרבה מדלגים על הקטע עם הרכבל).

#2 כבר בואריאנט הגבוה של היום הראשון (בין לה-זוש ללה-קונטמין) – מעט אחרי הגשר התלוי שחוצה את הנהר של קרחון Bionnassay (שברקע). אני כל כך מתגעגעת לעצמי במצב הצבירה שבתמונה הנ״ל…

#3 מהואריאנט Alp Bovine (למעשה ב TMB הוא ה״ראשי״ למיטב זכרוני) בדרך ל- Lake Champex.

וכדוגמה למסלול חלופי מעולה, כמה תמונות מפארק וונואז המשגע (אלפים צרפתיים, גבול איטליה; הלכתי בספטמבר 2018, לבד, בלי אוהל ובלי להזמין בקתות מראש!)

זה הפרק הראשון בבלוג

Lac de la Partie הקטנטן, בדרך ל Col de Chaviere המדהים:

קרחון Gebroulaz

נוף מפסגת Petit Mont Blanc

אגמים ליד Refuge du Col de la Vanoise

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • IO.
            IO. @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת אמר:

@aljaje

עצם קיום הטיול יהיה הפתעה😭

😂 שיו את באמת נואשת! 

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • יונה וקשת
              יונה וקשת @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO אמר:

#3 מהואריאנט Alp Bovine (למעשה ב TMB הוא ה״ראשי״ למיטב זכרוני) בדרך ל- Lake Champex.

תודה רבה!🌼

אכן alp Bovine נמצא במסלול “הראשי”, הווריאנט הגבוה במקטע הזה הוא הפנטרה ד’ארפט הידוע לשמצה (גבה ב-2018 חיי מטייל ישראלי).

אנחנו בהחלט מתכננים להיות שם, באלפ בובין, בדרך מקול דה לה פורקלז לאגם שמפה (נלך עם כיוון השעון הפעם).

ו..התמונות מהמסלול הפחות ידוע שצרפת יפות ומרהיבות לא פחות. אני הולכת לקרוא😊

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • יונה וקשת

@IO אמר:

😂 שיו את באמת נואשת! 

אולי זה רק משבר קטן, וזה חולף...”:

https://www.youtube.com/watch?v=Uw4zU-fHpx0

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • IO.
                  IO. @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי IO.

@יונה-וקשת אמר:

הווריאנט הגבוה במקטע הזה הוא הפנטרה ד’ארפט הידוע לשמצה

הלכתי את הפנטרה ב 2011 במסגרת ה WHR (ואפילו ביום גשם, בניגוד להמלצות  😬 הפוסט הרלוונטי בבלוג) כך שזה המקטע היחיד שבו הלכתי את שני הואריאנטים בעצם. נדמה לי שכבר אמרתי לך – אני מאוד נהנתי באלפ בוביין. הוא פחות דרמטי מהפנטרה אבל משמעותית יותר קל – והוא בעיני אופציה בהחלט ראויה, אם רוצים להקל או כאשר מזג האוויר בעייתי.

ולגבי המסלול בוונואז. אם קוראת בבלוג, שימי לב שהלכתי מסלול שאני בניתי לעצמי והוא כנראה קצת פחות יתאים לך מכל מיני סיבות. בכללי, בפארק הזה המסלולים פחות ״מובנים״ מאשר שביל כמו ה TMB או WHR, ויש בהתאם המון אופציות. אבל למי שמתקשה לבנות לעצמו מסלול, יש בספר של סיסרון מסלול מובנה (אפילו 2) שאפשר להתמש בו – שמתי לינק לספר לדעתי בפוסט הראשון של וואנואז, ואם לא – אני יכולה להפנות אותך).

והכי חשוב תזכרי: 2021 עוד לא מתה !

מתבלת בכמה תמונות מהקונגסלדן (לפלנד השבדית) – עוד אופציה מעולה (הלכתי בספטמבר 2017, לבד, ללא הזמנה מראש ועם התבססות על בקתות):

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                  • ofuks
                    ofuks נערך לאחרונה על ידי

ענבל,

סקרנית לדעת. מה בתכנון שלך ל- 2021 (בהנחה שיתאפשר)?

אורית

IO. תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • IO.
                      IO. @ofuks נערך לאחרונה על ידי IO.

@ofuks

ענבר… (עם ר׳)  🤗

אני לא עושה תכניות למסלול ספציפי כי… זה קשה מידי עכשיו. לא מרגישה שאני יכולה לתכנן את מחר אפילו  😬

יש לי מאגר עצום של מסלולים שאני מאוד רוצה ללכת (וכבר מכירה יחסית טוב). אני גמישה (בהרבה מובנים יחסית) ואני בשלב/מקום שמבחינת נסיון, היכרות עם שבילים, אופי וכו – אני לא זקוקה להרבה זמן תכנון (יחסית).

אני גם חושבת שיהיו כל כך הרבה שיקולים כשעולם יפתח… מדינה שתרגיש לי בטוחה, שתסכים (תרצה!) להכניס אותי, מגבלות שונות, העונה שזה זה יקרה וכו וכו…  אני לא מעיזה לבחור שביל!

בנוסף… יש לי חלום כזה שכשהעולם יפתח אני פשוט מתפטרת ועפה ! לתקופה יותר ארוכה משביל ״רגיל״. אני אומרת את זה כבר איזה חודש (גם לעצמי וגם למשפחה וחברים) אבל לא באמת חשבתי על זה ״ברצינות״ עדיין. אם זה יקרה – אין לי צל של מושג, אולי אני סתם משחררת תסכול. מודה שיותר סביר שלא. ואיך זה יראה אם זה יקרה – גם אין לי מושג (אני רוצה לטייל בכל העולם בערך חחחח ויש לי שבילים בכל מקום כמעט).

אני יכולה להגיד שב 2020 היו לי תכניות מופלגות ללכת שביל שנקרא Colorado Trail (בקולורדו, ארה״ב; ארוך מאוד – כ- 800 קמ). כבר הייתי בשלב אישור חל״ת מהעבודה וחיפוש טיסות כשהכל נעצר (מפות, לימוד לוגיסטיקה, רשימת ציוד וכו – כבר נעשה). הוא עדיין אי שם למעלה מאוד ב wish list שלי. אז אולי כשזה יקרה זה פשוט יהיה זה  🤷‍♀️

ofuks keves160 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • יונה וקשת

@IO אמר:

הלכתי את הפנטרה ב 2011 במסגרת ה WHR (ואפילו ביום גשם, בניגוד להמלצות  😬 הפוסט הרלוונטי בבלוג) כך שזה המקטע היחיד שבו הלכתי את שני הואריאנטים בעצם. נדמה לי שכבר אמרתי לך – אני מאוד נהנתי באלפ בוביין. הוא פחות דרמטי מהפנטרה אבל משמעותית יותר קל – והוא בעיני אופציה בהחלט ראויה, אם רוצים להקל או כאשר מזג האוויר בעייתי.

קראתי כמובן את סיפור ה-WHR שלך😁

מבחינתי אין שאלה בכלל, ברור שנלך דרך אלפ בובין ולא הפנטרה.

לגבי  המסלול בוונואז, כרגע אני קוראת בבלוג שלך בשביל ההנאה, הוא לא בתוכניות שלי. מהסיבה הפשוטה שהטראק הראשון כשהעולם ייפתח יהיה ה-TMB2 כמובן, שזה הרבה מעבר לבחירה “עניינית”, אלא סוג של חשבון שיש לי לסגור עם עצמי…

ואחריו אני חולמת על טראק נוסף בנופים שיהיו שונים לגמרי מהאלפים – בסקוטלנד או אולי איסלנד (וגם לפלנד השוודית שהעלית לכאן נראית מפתה). ויש גם מחשבות מסוג אחר על ארה”ב. וניו זילנד (יש לי שם חברה מקומית). יש עוד כל כך הרבה מקומות לראות, וזה לא שאני אוכל לטרק פעמיים בשנה גם כשהעולם יפתח. כך שאחרי שאסגור חשבון עם ה-TMB אני כנראה אפרד מהאלפים לכמה שנים טובות.

בכל מקרה, הטראק הבא הזה יהיה עוד כל-כך הרבה זמן, שאני אפילו לא מטריחה את עצמי “לבחור” אותו ברמה הטנטטיבית. מדי פעם כשהעצב יורד עלי אני קוראת סיפורי טראקים נחמדים ומקבלת השראה מפה או משם, אבל עדיין רחוקה מאוד משלב איסוף המידע או רחמנא ליצלן הכנת תיקיות. זה פשוט אקט מזוכיסטי מדי, במצב הנוכחי😔 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                        • ofuks
                          ofuks @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO אמר:

Colorado Trail

ענבר (ולא ענבל), נכון. 😅 סליחה, טעות דפוס בהקלדה!

וואו, שביל קולרדו גבוה בטודו ליסט גם שלי. הלוואי….

צפיתי לא מזמן ביוטיוב בבלוג של בחור בשם דרווין שעשה את המסלול בזמן שיא של 21 יום השנה, אם אני לא טועה. 

במקביל מפנטזת על טרק בסקויה פארק, על קמינו דה נורטה באירופה ואחרים.

לא אהיה בררנית – מה שייצא נהיה מרוצים. בסוכות 2020 עשיתי את סובב זגוריה ב – 5 ימים. היה נפלא. נמשיך לחלום, לתכנן ולהיות אופטימיים..

תודה על השיתוף

אורית

תומר IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • תומר
                            תומר @ofuks נערך לאחרונה על ידי

@ofuks

לפי גוגל טרנדס, כמות החיפושים'tmb' בגוגל עלתה ב27% בשבוע האחרון.

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • imeshy
                              imeshy @תומר נערך לאחרונה על ידי

מוסיף את התרומה שלי ל TMB – אלבום תמונות משם – החל מעמוד 77 (לפני זה יש את רומא ולוצרן) – תהנו

(בניגוד לענבר, עשינו שם רק 4 ימים)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • IO.

@ofuks

אורית, נראה שיש לא מעט מהמשותף ביננו. אם את מוכנה לאמץ חלום חדש… שמעת על ה Great Divide Trail? אני ממליצה מאוד על הוולוג של hurlgoat המקסים (בחור בשם קורנליוס, יש לו גם וולוג CT וכך בעצם התוודעתי אליו). הוא לא מקצועי כמו דארווין (כן, מכירה גם את ה״חומרים״ שלו היטב), אבל אני דווקא אוהבת את הסגנון האותנטי, חסר היומרות של hurlgoat ומתחברת לסגנון ההליכה שלו. הוא הלך עם חברתו מקטע של ה- Great Divide Trail בקיץ האחרון ואני התענגתי על כל פרק… זה ה play list. לצפות, להתמוגג – ולחלום.

ofuks תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • keves160
                                  keves160 @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO אמר:

נוסף… יש לי חלום כזה שכשהעולם יפתח אני פשוט מתפטרת ועפה !

אני כבר עשיתי את זה, כלומר את המילה הראשונה, לפני פחות משנה, ושבועיים אחר כך נחשו מה קרה. ולפי החודש האחרון, אולי זה לא ששנת 2020 מבאסת, אלא כל העשור נאחס. 

אם כבר בא לי יום אחד ללכת על הקמינו דה סנטיאגו. נכון שהוא סופר מתויר ופחות אתגרי ופחות פראי, אבל מהבחינה האנושית והחברתית הוא נראה לי חוויה נהדרת. גם אם לא ללכת את כולו אז לפחות חלק, אולי אפילו את הקטע המוצלח יותר בצרפת לכמה שבועות. 

• IO.
                                    IO. @keves160 נערך לאחרונה על ידי IO.

@keves160 אמר:

אם כבר בא לי יום אחד ללכת על הקמינו דה סנטיאגו. נכון שהוא סופר מתויר ופחות אתגרי ופחות פראי, אבל מהבחינה האנושית והחברתית הוא נראה לי חוויה נהדרת. גם אם לא ללכת את כולו אז לפחות חלק, אולי אפילו את הקטע המוצלח יותר בצרפת לכמה שבועות. 

מסלולי הקמינו אף פעם לא משכו אותי. כמובן ששמעתי עליהם והסתקרנתי, אי אפשר שלא. אבל באופן אישי הם קצת פחות מתאימים לי.

באה 2020 וכל טרק כמעט נראה לי כמו חלום 🤩

מתישהו נתקלתי ביוטיוב בסרטון (או סדרת סרטונים, אני כבר לא זוכרת) על הקמינו פורטוגז. וחשבתי לעצמי… וואלה! זה נראה די… אדיר.

בשלב כלשהו התחלתי לעקוב אחרי live events שארגנה הוצאת הספרים סיסרון ושם למדתי עוד על הקמינו דל נורטה והקמינו פרימיטיבו במפגש הזה. ומצאתי שגם הם מושכים אותי! 😎

וכדי להשלים, ב- 2018 ביקרתי בפירנציה ותוך כדי הכנה למדתי קצת על ה-Via di Francesco, שגם עליו סיסרון ארגנו לייב איבנט. ונחשו מה? גם אותו ממש בא לי ללכת 😁

זה לא שהם עלו לראש ה״רשימה״ שלי אבל…

אז עכשיו רק צריך שתגמר הקורונה ואני אזכה בלוטו 🤗

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • ofuks
                                      ofuks @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO אמר:

Divide Trai

הי ענבר,

כן, ברור! מכירה את ה GDT. חלום!! הלוואי………….אומנם טיילתי חלקים מהשביל בטיולי יום, אבל חולמת לעשות אותו ברצף (נראה לי שהוא הרבה יותר קשוח מהקולורדו טרייל) 🤨

אז דארווין היה אמור ללכת אותו ב 2020 ויוצא לשביל כנראה בקיץ 2021. תודה רבה על וולוג של קורנליוס. לא הכרתי. עוקבת אחרי Dixie ו – HikingAmerica בין השאר.

לגבי הקמינויים – חוויה שונה, אבל יכולה להיות מיוחדת כשלעצמה. 

איחולי חזרה מהירה לשביל (כלשהו) 😊

• IO.

@ofuks אמר:

נראה לי שהוא הרבה יותר קשוח מהקולורדו טרייל

כן, ה GDT הרבה יותר קשה! מכל בחינה כמעט, כולל נוכחות של דובי גריזלי מרושעים שמחפשים לנשנש איזה הייקר  🐻 

לא חולמת אפילו ללכת אותו e2e. מקטע ״סולידי״ כמו שקורנליוס הלך – זה מעל ומעבר מבחינתי. הלוואי  🙏

אני ממש אוהבת את ה channel של ג׳ואי / MyOwnFrontier:

https://www.youtube.com/channel/UC2u9cXRD29jeYdJr6Ha0aqg 

לקח לי זמן להתחבר אליו ולא כל הסרטונים שלו באותו level, אבל אני ממש אוהבת. הוא מלך, בדרכו הייחודית והצנועה.

יש עוד מלא כמובן… 

Sailor תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                        • Sailor
                                          Sailor @IO. נערך לאחרונה על ידי

@IO

סיקו בכור הלך את GR20 בקורסיקה בחורף, נסי לכתוב לו, זה מעניין והוא שמח לעזור למטיילים.

• IO.
                                            IO. @Sailor נערך לאחרונה על ידי IO.

@Sailor

תודה! פחות מעניין אותי שביל חורף. בחורף אני בסקי  😎 כלומר… בשנה שאפשר לעשות סקי  😩 משום מה גם השביל הזה פחות מושך אותי למרות שמעתי עליו לא מעט והוא על הנייר מתאים לי. הוא אף פעם לא נכנס ל״טופ״ אצלי איכשהו. עניין של כימיה  😋

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון