ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המשך ההתפתחויות באל על

פורום אירופה
    טיסה
    38
    750
    422455
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • דוקטור דו ליטל
      דוקטור דו ליטל @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

מהמקרים שאני שמעתי עליהם מרגע הגשת התביעה תוך שבועיים מקסימום אל על העבירה את הכסף לחשבון הנוסעים, בלי הפיצויים לדוגמה (כ 10,000 שקלים).

בכל המקרים שאני מכיר הנוסעים הסתפקו בהעברה הזו ולא המשיכו את התביעה.

היתרון בתביעה מול אל על שיש כתב תביעה מוכן בקובץ WORD שכל מה שצריך לעשות הוא למלא פרטים מינימליים ולהגיש תביעה, ונתתי לינק לקובץ,

על מול סוכנות צריך לעבוד קצת יותר לניסוח כתב תביעה מתאים.

להערכתי כאדם מהישוב (ואני לא עו”ד) סוכנות הנסיעות לא יכולה להתנער ולהגיד “לך תתבע את אל על”, בדיוק כמו שחנות רהיטים לא יכולה לשלוח אותי לתבוע את הנגר שהיה אמור לספק להם את השולחן שהזמנתי.

הסוכנות אם לא קיבלה כסף מאל על צריכה לתבוע את חברת התעופה בעצמה, אבל החלק הזה לא נראה לי מעניינו של הלקוח.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • משה 22
        משה 22 נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שיהיה יותר פשוט להרים טלפון לאל על ולקבל את המגיע בין אם זה להמיר תאריך או זיכוי .

זה לוקח במקרה שיש עומס בשרות לקוחות עשר דקות עד שעה עם הגזמתי.

אני מתכוון לכך שבעוד חודש חודשיים שלושה שנחזור לתפקוד שגרה כולל טיסות. 

אלה אם אנו לא מתכוונים לטוס יותר עם אל על ורק רוצים את הכסף בחזרה כאן ועכשיו ללא פשרות וללא תנאים .. ורק תביעה באה בחשבון ללא משא ומתן או המתנה בסבלנות לחזרת השוק שעמד מלכת כשנה.

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • משה 22

https://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3895093,00.html

הנה אל על תחזור לעבודה לקראת סוף מרץ לאחר החל”ת לשיווק טיסות לפסח.

או שלא.

אבל זה סימן מעודד לגבי הסקפטיים .

• יונה וקשת
            יונה וקשת @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית אמר:

לגבי סוכנים התהליך הרבה יותר מורכב- כל הסדרי התשלומים בין חברת התעופה לסוכנויות (רשת? עצמאים? ) תהליך התשלום מהסוכן לחברה וכן הלאה.

מנקודת מבטו של הצרכן, המורכבות שאת מתארת מוסיפה עוד רובד של סיכון.

גם לפני הקורונה, במקרים (שקרו) בו חברות תעופה פשטו רגל, למשל, מי שרכש כרטיסים ישירות מהחברה בכרטיס אשראי קיבל במהירות זיכוי מחברת האשראי עקב כשל תמורה, בעוד שמי שרכש דרך סוכן חיכה הרבה יותר זמן לכספו, אם בכלל ראה אותו בסוף. כשרכשתי כרטיסים של חברת אליטליה לארה”ב בסתיו 2019 פניתי לידידה סוכנת, רציתי לפרגן לה, והיא המליצה לי לקנות ישירות מהחברה ולא דרכה (עצה ידידותית שנוגדת כמובן את האינטרס שלה). 

• משה 22

https://www.ynet.co.il/economy/article/HyV8Uwbzd

עוד סימן לחזרת אל על לטיסות בקרוב.

כבר מפטרים 600 עובדים במיידי מתוך 2000.

מתחילים את תוכנית ההבראה .

מקבלים את ההלוואה תוך שלושה שבועות.

והחל מחודש מרץ – טיסות מסחריות.

וכמובן מימוש כרטיסי הטיסה שבוטלו או החזרי הכספים למי שלא רוצה לטוס באל על.

והכל בא לשלום באופן מסודר ללא צורך בבתי משפט, עורכי דין מתווכים ומגשרים.

• יונית
                יונית @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22

נראה לי שיהיה יותר פשוט להרים טלפון לאל על ולקבל את המגיע בין אם זה להמיר תאריך או זיכוי .

זה לוקח במקרה שיש עומס בשרות לקוחות עשר דקות עד שעה עם הגזמתי.

לא עומד במבחן המציאות.

אפשר להשיג אותם טלפונית

לא מקבלים זיכוי או המרת תאריך או החזר

אנשים שהיו אמורים לטוס באפריל 2020 מקבלים מענה נוסח פנייתכם נרשמה ובקרוב נעביר לחשבון האשראי שלכם…. וזהו. 

כמובן שבמקביל אל על מדווחת לכנסת כי רוב הסכומים הוחזרו ללקוחות 

בדווח שני אמרה 70% מהסכומים הוחזרו

אני לא רואה חשבון-אבל לפי כמות הפניות של לקוחות שאמורים היו לטוס בפסח, קיץ שעבר ולא ראו פרוטה חוץ ממלל…..

יש לי יסוד להניח שאל על לא דווחה אמת

(וגם ועדת הכנסת טענה ככה באחד הדיונים).

אני מתכוון לכך שבעוד חודש חודשיים שלושה שנחזור לתפקוד שגרה כולל טיסות. 

היות ויש לך כדור בדולח ואתה יודע שבעוד חודש-שלשה יחזרו הטיסות, כנראה שאל על לא מחזיקה את אותו הכדור.

לא רק זה אלא כל שוק התיירות בסימן שאלה מאד גדול לגבי קיץ 2021 ואפילו סתיו 2021

אלה אם אנו לא מתכוונים לטוס יותר עם אל על ורק רוצים את הכסף בחזרה כאן ועכשיו ללא פשרות וללא תנאים ..

במדינה מתוקנת, עם חברת טיסה מתוקנת--- לא צריך לבקש טובות מחברת התעופה.

בחברות זרות כחודש לאחר ביטולי הטיסה הכסף הוחזר ללקוחות.

בחברות לואו קוסט- גם

גם בהן לא הייתה פעילות בחודשים אלו, ואם הייתה ירדה ל10-15% טיסות- ועדיין היחס ללקוחות היה אחר וכרטיסי הטיסה הוחזרו.

ורק תביעה באה בחשבון ללא משא ומתן או המתנה בסבלנות לחזרת השוק שעמד מלכת כשנה.

כמו שכתבתי למעלה- מול אל על, כן-כנראה שזה המודל האפקטיבי, ואז מייד מתקשר נציג ומבקש לסגור את התביעה בלי הגעה לבית משפט.

אבל בעולם הרחב, וגם בישראל- חברות טיסה שלא הפעילו את הטיסות וביטלו אותן-החזירו ללקוחות לפני שנה את הסכומים ששוכבים בקופה שלהן\ ללא קשר אם החברה פעילה או לא.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • משה 22
                  משה 22 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

אין מניעה ללכת ולתבוע ולהציף את מערכת המשפט בתביעות.

אבל הכל עומד להסתיים תוך חודש ואולי אפילו פחות בהתאם לפרסומים בתקשורת שאל על חוזרת להפעיל טיסות ותקבל את ההלוואה המיוחלת ותתחיל להחזיר כספים למי שלא ירצה יותר לטוס באל על.

או שלא ושוב תיווצר בעיה ואז נחשוב מה עושים .

אני בכל מקרה ממתין להמיר את הכרטיסים שברשותי למועד מאוחר יותר, זה יותר קל לי ונוח.

אני מאמין שאטוס בעתיד עם אל על לאחד מהטיסות הקצרות .

יונה וקשת יונית 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • יונה וקשת
                    יונה וקשת @משה 22 נערך לאחרונה על ידי

@משה-22 אמר:

אתה מתעקש בתוקף להתעלם מהמציאות.

הגשת תביעה נגד אל על בבית הדין לתביעות קטנות לא “מציפה” שום מערכת, וזאת מן הסיבה הפשוטה שאל על, שיודעת שאין לה שום קייס לא להשיב כספים אחרי שכבר מימשה את תקופת ה”גרייס” שקיבלה מהמדינה בשל המצב, ועדין מפרה את החוק וכפי הנראה גם משקרת בוועדות הכנסת – משלמת לכל תובע עוד *לפני* שהעניין התברר בבית המשפט.

בכל מקרה, נוגעת ללב דאגתך למערכת בתי המשפט בישראל, שמא תאלץ חלילה למלא את התפקיד שנועד לה מלכתחילה – וזה (בין היתר) להגן על האזרח הקטן מפני רשויות וחברות גדולות המנצלות את כוחן לרעה מולו. 

החלטת להמתין בסבלנות עד שאל על תועיל ברוב טובה להעניק לך משהו עבור הכרטיסים שרכשת? אשרייך, כי אתה כנראה לא נמצא במצב בו נמצאים אנשים אחרים רבים, שאל על חייבת להם אלפי שקלים, ושאולי זקוקים לכסף הזה בימי קורונה כדי להציל את העסק הפרטי שלהם או לשים אוכל על השולחן.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                    • משה 22
                      משה 22 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת

החלטת להמתין בסבלנות עד שאל על תועיל ברוב טובה להעניק לך משהו עבור הכרטיסים שרכשת? אשרייך, כי אתה כנראה לא נמצא במצב בו נמצאים אנשים אחרים רבים, שאל על חייבת להם אלפי שקלים, ושאולי זקוקים לכסף הזה בימי קורונה כדי להציל את העסק הפרטי שלהם או לשים אוכל על השולחן.

אני לא רוצה שאל על תעניק לי כלום.

את הכרטיסים שהזמנתי ולא מימשתי – אקבל במועד אחר כאשר אצטרך – בלי לתבוע ובלי ללחוץ.

אם האנשים שאת דואגת להם היו מממשים את הכרטיסים וטסים לחו"ל – אז כן היה להם כסף לשים על השולחן ?

הרי ברגע שבו החלטנו לרכוש מוצר אז ברור שהכסף עבר לסוחר בן אם קיבלנו תמורה או לא מבחינתנו הכסף הזה לא מסומן להוצאה אחרת.

אותו הדבר לדוגמא  – הזמנו מלון לדוגמא 1000 שקל , הכסף עבר למלון, עכשיו יש לנו בחשבון פחות 1000 שקל וזה בהתאם לתכנון שלנו כל אחד וכיסו – ה 1000 שקל האלה לא תוכננו ללכת לרמי לוי לקנות אוכל.

גם אם בתרחיש דמיוני לחלוטין לא אקבל תמורה לכסף שהשקעתי בכרטיס הטיסה ולא אקבל כרטיס חלופי הרי שמבחינת המצב בבנק אני באותו מצב כאילו מימשתי וטסתי וחזרתי – אמנם פחות ביזבזתי כי לא באמת טסתי ( מלונות , רכב ,אוכל, הוצאות שונות וכד’)

האנשים שלא טסו השנה חסכו הרבה כסף – מי שטס הרבה יחסית ולא היה לו על מה להוציא חסך הון .

האם החזר כרטיס טיסה יכול להציל עסק ?

בסוף יש הגיון בריא לפני רגש.

כל אחד והשיקולים שלו.

imeshy יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • imeshy
                        imeshy @משה 22 נערך לאחרונה על ידי יונית

@משה-22

ושוב, אתה , במגדל השן שלך, שוכח שיש כאלו שהזמינו טיסות יקרות טרום הקורונה, כשעוד היה להם כסף, ואז , הקורונה טפחה על פניהם והם איבדו את מקור הכנסתם. ואז, הפלא ופלא – הם זקוקים נואשות לאותו כסף שלא קיבלו בעבורו כל תמורה. 

מנותק! 

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • משה 22
                          משה 22 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

ואם הם היו טסים אז הם לא היו נואשים לקבל את הכסף של הטיסה ?

אני שכיר כמו אחרים מרוויח את לחמי כמו אחרים.

מנותק ? אולי, תלוי איך מסתכלים על דרך ניהול חיים ותקציב.

טיסה יקרה ? מה זה אומר המילה יקרה ? 10000 דולר ? ( סכום של 3 טיסות במחלקה ראשונה לארה”ב ) על סכום כזה לא עומד בית המקדש.

עוד דוגמא אולי עדיין לא הסברתי מספיק ברור : עכשיו תמונת מצב שלי הזמנתי ושילמתי לטיול שלי לבד לחודש יוני לאלפים רכב שכור 1000 יורו , טיסה למינכן בלופטהאנזה – 450 יורו – אמנם כסף זה יוחזר או יומר לתאריך אחר עם לא אוכל לממש את הטיול, אבל מבחינתי הכסף הזה כבר לא קיים ואני לא מתבסס עליו בשום אופציה לשום רכישה או צרכי קיום.

הוא לא קיים בחשבון , ואני כבר כביכול נוסע לחול ליהנות מהכסף.

אדם ממוצע מבין זאת וכאשר הוא מתכנן טיול הוא לא בונה על אותו כסף פעמיים ושלוש.

קשה לי להאמין שעל זה ייפול דבר ואותו אדם יקרוס לחלוטין כלכלית.

אז אני מנותק – טוב.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • יונה וקשת

@משה-22 אמר:

אם האנשים שאת דואגת להם היו מממשים את הכרטיסים וטסים לחו"ל – אז כן היה להם כסף לשים על השולחן ?

אם לא היתה קורונה היה להם כסף לשים על השולחן.

מה שאתה בעצם טוען, זה שאל על זקוקה לכל ההתחשבות בעולם בגלל הקורונה, ומעבר לכל ההטבות המפליגות שהיא מקבלת מהמדינה, מותר לה גם להפר חוק, לשקר ולדרוס את ישראל ישראלי הקטן, שגם הוא לא ידע שתהיה קורונה ותגמור לו באבחת סכין עסק שפרנס אותו בכבוד במשך שנים.

העיקר שהסגברת לי שהבעיה שלי היא שאני פועלת ברגש (יש לי, מודה) ולא בהגיון (מי שמכיר אותי טוען שגם בזה ניחנתי), זה נהדר כשרוצים להצדיק את ההתנהלות הדורסנית והלא חוקית של אל על כלפי לקוחותיה.

imeshy משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • imeshy
                              imeshy @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                              יונה וקשת משה 22 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                              • משה 22

@יונה-וקשת

איפה כתוב שאני מצדיק את אל על ?

איפה כתוב שאמרתי שאת פועלת לפי רגש ?

איפה כתבתי ישראלי קטן ?  

איפה כתבתי על להפר חוק, לשקר, ולדרוס ?

זה שגם בגלל הקורונה עסקים מסוימים קרסו ואחרים צלחו ואף הרוויחו לא מעט, לא רלוונטי לאדם שבחר מרצונו הטוב והחופשי לרכוש כרטיס טיסה ומראש לקח בחשבון כי כסף זה מיועד לטיסה.

ואם לדוגמא היה אותו אדם טס וחוזר לארץ ואז היה קורס, כי זה מה שהיה קורה ואף מצבו היה יותר גרוע כי הוא הוציא עוד כסף והרבה בחו”ל, את מי היה להאשים אז ? אולי אותי ?

• יונה וקשת

@משה-22

אני אנסה להסביר לך יותר פשוט:

אם אתה טוען שאירוע הקורונה היה צריך להלקח בחשבון ע"י הצרכן שרכש מראש כרטיסים, אותה טענה גם צריכה להשמע כנגד אל על, שצריכה היתה לקחת בחשבון את הקורונה שתשבית את טיסותיה, ולהערך להשבתה כזאת כלכלית ותזרימית. (ובכל מקרה לא להפר חוק ולשקר).

הניתוק שלך מתבטא בסטנדרד הכפול: אל על זקוקה להתחשבות כי קורונה, בעוד שישראל ישראלי הקטן, שהמדינה סגרה לו את העסק בקורונה, אשם במצבו בשל חוסר הערכות כלכלית, ועכשיו צריך לוותר על כספו לטובת אל על.

וואו הגיון ברזל.

משה 22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • יונה וקשת
                                    יונה וקשת @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy אמר:

@יונה-וקשת

האם שכחת שאין אפשרות לנהל דיאלוג עם הטרול “משה22” – כל שיחה לוגית / הגיונית איתו תגיע מהר מאוד למבוי סתום. 

תכלס.

• משה 22

@יונה-וקשת

כנראה לא הספקת לקרוא את המענה שלי הקודם.

אבל אם חושבים בהיגיון בריא וכלכלי – אז מזל גדול לאותם אנשים שלא טסו, כי אחרת מצבם היה הרבה יותר גרוע, היו חוזרים לארץ מחו”ל ומקבלים חשבון הוצאות של אלפי יורו על מלונות רכבים והוצאות שונות.

לפחות את עלות כרטיס הטיסה הם יקבלו בהמשך ובכך יצילו את העסק שלהם.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                      • משה 22
                                        משה 22 @imeshy נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                        • יונה וקשת

@משה-22 אמר:

לפחות את עלות כרטיס הטיסה הם יקבלו בהמשך ובכך יצילו את העסק שלהם.

אתה מציג את זה כאילו עושים להם טובה.

זה הכסף שלהם. הם שילמו אותו מבלי לקבל תמורה, ועל פי חוק אל על היתה אמורה להחזיר להם אותו כבר מזמן. במקום לעשות זאת היא מנצלת את כוחה ומשקרת בכנסת.

אבל הבריון של בית הספר לקח את הסנדביץ לילד, והילד צריך לחכות בסבלנות, אולי הבריון יחזור לו משהו, מתישהו, ולהגיד לו גם תודה.

וכמובן גם להאשים את עצמו שלא דאג מראש לסנדביץ נוסף.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                          • יונית
                                            יונית @משה 22 נערך לאחרונה על ידי יונית

@משה-22 אמר:

הגיבו לך לפניי, בעיניין הצפת מערכת המשפט בתביעות.

רק לידיעתך---זה לא מגיע לכדי כך אלא מסתיים (עד כה) בשיחה של נציג המחלקה המשפטית של אל על לתובעים והחזר תשלום הטיסה.

אז אפילו לא “מציפים” את המערכת המסכנה.

אבל הכל עומד להסתיים תוך חודש ואולי אפילו פחות בהתאם לפרסומים בתקשורת שאל על חוזרת להפעיל טיסות ותקבל את ההלוואה המיוחלת

מעמדה הכלכלי של אל על אינו עניינו של הלקוח. לא מעניין אותו אם קיבלה הלוואה או לא ומתי מתחילה לטוס, בדיוק כמו KLM או סוויס או לופטהנזה

ותתחיל להחזיר כספים למי שלא ירצה יותר לטוס באל על. או שלא ושוב תיווצר בעיה ואז נחשוב מה עושים .

ברור לך שזו אינה התנהגות חוקית.

אני בכל מקרה ממתין להמיר את הכרטיסים שברשותי למועד מאוחר יותר, זה יותר קל לי ונוח. אני מאמין שאטוס בעתיד עם אל על לאחד מהטיסות הקצרות .

זו בחירה שלך, וכל אחד יכול לבחור את הבחירות שלו. 

אני , למרות שתמיד טסתי אל על (יחד עם חברות אחרות) בהתאם ליעד או התנאים של הטיסה, למרות שאני לקוח מועדף, למרות שלא היו לי טענות כלפי הטיסה בחברה (בניגוד לאחרים)…. רק בגלל המידע הרב המצטבר על אנשים שלא זכו לקבל את כספם בחזור, הזלזול של אל על בלקוחות והטעיית ועדת הכנסת, ושירות הלקוחות הבלתי נסבל שלהם בתקופה זו---- אני אעשה כל מאמץ שלא לטוס עם אל על וגם אמליץ לאחרים לבחור חלופה אחרת.

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 23
                                            • 24
                                            • 25
                                            • 26
                                            • 27
                                            • 37
                                            • 38
                                            • 25 / 38
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון