המשך ההתפתחויות באל על
-
ואם אתה מדבר על חוק- זה כבר לא חוקי, מכיוון שאלעל לא טסה כבר קרוב לשנה, ווהכסף היו אמור להיות מוחזר, לפי חוק,כבר לפני מספר חודשים למעונינים בכך
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
כאן נמחקו עוד פעם הודעות הנגועות בעתידנות, התרשמות אישית ונושאים לדיאלוג עקר כמובן.
חג שמח
-
-
בהחלט חוסן פיננסי.
יפה ..
למרות הפסדים עדיין מחלקים דיבידנדים.
הלוואי על כולם כך.
שיהיה להם ולכילם חג שמח מפרגן.
-
https://m.calcalist.co.il/Article.aspx?guid=3901813
סוויס מפטרת 1000 עובדים מתוך 9000.
אלעל כמו כל שאר החברות באותה צלחת.
-
חלק מהמטרות שאל על מציבה לעצמה:
מימון מהמדינה בדמות תשלום סך של 210 מיליון דולר בגין הכנסות מראש של הטסת מערך האבטחה למשך 20 שנה מהמדינה. צפוי להתקבל במהלך חודש אפריל 2021.
החברה שמה למטרה להגיע לאיזון תזרימי מפעילות שוטפת במהלך הרבעון השני.
התאמת מבנה ההוצאות התפעוליות להכנסות.
הכנסת תכנית ההתייעלות לתוקף.
(מתוך המצגת לשוק ההון באתר הבורסה – https://maya.tase.co.il/reports/details/1360339/2/0)
נושא ההחזרים ללקוחות לא מוזכר כמטרה עיקרית של החברה, וכנראה לא סתם. גם המענק מהמדינה שיכנס אולי באפריל, לא ישמש כנראה להחזרים, עד שהחברה תתאזן תזרימית, וספק אם זה יקרה ברבעון השני, כי קודם על החברה להשלים את תכנית ההתיעלות כולל פיטורי העובדים.
-
-
לטענת אל על שווי הטסת המאבטחים לשנה הוא 21,000,000$ (המדינה שילמה 210,000,000$ ל 10 שנים).
נניח תשלום מופקע לכרטיס (הלוך ושוב) למאבטח 500$ (בפועל עולה לאל על פחות מחצי), מדובר על 42,000 טיסות בשנה למאבטחים.
לאל על יש 44 מטוסים שיכולים תאורטית לטוס במקסימום 250 ימים בשנה (ניקוי של שבתות וחגים), תאורטית כי כמובן שמטוסים צריכים לעבור גם טיפולים ותיקונים.
יוצא שכל מטוס צריך לטוס בממוצע הלוך ושוב 3 פעמים ביום (כולל טיסות טראנס אטלנטיות….), אם תבדקו את לוח הטיסות של אל על ב 2019 (שנת שיא בטיסות, לא שנת קורונה) הם גם לא עושים חצי מזה.
אז אל על עוקצים את רוב ה 70,000,000 שקלים (21,000,000$) בשנה מהמדינה בחיוב של הטסת מאבטחים,
וזהו רק 7% מהסכום של בערך 1,000,000,000 שקלים סובסידיה שאל על מקבלת כל שנה מכספי המיסים שלנו.
ובכל זאת החברה הצליחה להפסיד ב 2019 כ 60,000,000$ שהם כ 200,000,000 שקלים.
באיזה חלום באספמיה החברה הזו תתאזן תזרימית?
אם יחכו עם החזר ללקוחות עד לאיזון תזרימי הלקוחות יחכו עוד הרבה מאוד זמן.
-
כל מי שאני מכיר החזירו לו כסף למעט אלעל
איזיגט החזירו לחברים
לי פינאייר החזירו
לופטהנזה החזירו לחברים
שאנשים יסיקו את המסקנות או שישארו פראיירים
-
תמיד צריך להסיק מסקנות.
המסקנה הברורה היא שלעולם נטוס היכן שיתאים לנו מבחינת מחיר זמן ונוחות.
אף אחד לא יזכור בעוד שנתיים וינקום .
אני לא רואה שמישהוא קם בבוקר בעוד דנתחים ורוצה או צריך לטוס לדוגמא לוינה ורואה שאלעל נותנת לו מבצע או מחיר סביר ואז הוא אומר לעצמו .. הא ? לפני שנתיים אלעל התנהגה פוייה פוייה ועכשיו אני אלמד אותם לקח וגוקא לא אטוס איתם. אני יטוס עם אייר סרביה ואשחם להם פריציפ יותר ...
זה לא יקרה ובטח לא במדינתנו.
הכל יהיה בסדר כמו כל פרשה אחרת שקרתה פה .
ואם הוא כן יבחר לעשות כך אז הוא באמת פראייר.
הכספים יוחזרו בהמשך למי שיחפוץ בכך לדעתי תוך שנה .
אני אישית לא רוצה כסף לשתי טיסות שלי שבוטלו . מעדיף לשמור לי זכות להמרת תאריכים וכך גם לא מתעצבן ומתלהם ומשתולל תוך כדי הבנה שלי אין השפעה על המצב בכל מקרה אז מה יועילו חכמים בתקנתם ?
היכן שלי אין יכולת להשפיע או לשנות אז לא אהיה שם.
לפנות לבתי משפט ?
אני לא מהאנשים שרצים כל שני וחמישי לתבוע מישהו או משהו על שהרביצו לי ולקחו לי.
החיים יותר יפים ומהנים כך.
-
@baty29 אמר:
כל מי שאני מכיר החזירו לו כסף למעט אלעל
איזיגט החזירו לחברים
לי פינאייר החזירו
לופטהנזה החזירו לחברים
שאנשים יסיקו את המסקנות או שישארו פראיירים
לי ישראייר החזירו – באיחור גדול אבל החזירו,
הכלב שלי אחרי שחוטף פעמיים-שלוש לומד לא לחזור על הפעולה שבגללה חטף, אני משתדל להיות אינטיליגנט לפחות כמו הכלב.
-
לא חושבת שזה קשור לפראיירים או תחושה של נקמה או עלבון.
חשיבה רציונלית והפקת לקחים.
חברות אחרות כולל הלואו קוסט המושמצים תדיר, החזירו כספים ללקוחות.
חברות אחרות כולל הקטנות והזניחות השאירו שירות לקוחות וירטואלי פעיל (כן, שילמו לעובדים שחוברו למערכת מביתם במנצ’סטר או דן האג) ונתנו מענה אנושי.
אל על בחרה לנהוג בדרך של התעלמות.
של צפצוף על הנחיות הממשלה והכנסת (זוכרים? עד אוגוסט 2020 כל הכסף יוחזר למי שירצה)
של שקרים לכנסת ישראל (זוכרים? 70% מהכספים הוחזרו והשאר יוחזר החודש… רק לא אמרו איך הם מחשבים אחוזים ואיזה חודש).
הפניות של לקוחות (לשעבר) לאחרונה נענות בתשובה כמעט אוטומטית וללא שום התחייבות ללוח זמנים (נוסח אחיד, אמפטי ו...נאדה).
מי שפנה לבית משפט לתביעות קטנות-- עוד לפני התביעה, קיבל שיחת טלפון והחזר כספי (יותר זול להחזיר מאשר להתבע).
סדר החזרת הכספים אינו ברור, יש אפרילים שמחכים ויש אוגוסטים שקיבלו (לפי מידת הצעקות? הלחץ? )
אישית-אני בוחרת טיסה לפי מיקום הנחיתה, שעות הטיסה, טיסה ישירה עדיפה, מחיר ו….שירות לקוחות במקרה של תקלה.
אל על הוכיחו לי ששירות הלקוחות ובעיקר הזלזול בלקוחות הוא מעבר לבלתי נסבל מבחינתי.
אצלי היא נמחקה מרשימת חברות התעופה האפשריות (ולא הייתי אמורה לטוס איתה ב2020, לא נפגעתי אישית, ואין בי נקמה באווירונים )
אבל כמו שאומרים never say never--אני משאירה לעצמי פתח מילוט -אטוס איתה בעתיד רק אם זו תהיה ברירת המחדל האפשרית היחידה.
כל אחד- והבחירות שלו.
-
כבר יותר מ-20 שנה אני נמנע מאל על בהיותה אחת האפשרויות הירודות ביותר בעולם.בארץ, בעבר, היו יעדים שרק להם היתה טיסה ישירה, אז פעמים בודדות התפשרתי על השרות למען לו”ז ונוחות של טיסה ישירה, בכל מקרה אחר בחרתי אלטרנטיבה, לרוב זולה וטובה יותר.
כשקניתי כרטיס של קאתיי פסיפיק לאוסטרליה הלג בראשון והאחרון היה באל על.
לגים האחרים שיניתי בטלפון, ללג לארץ הייתי חייב ללכת למשרד קאתיי לקבל כרטיס נייר!
-
אני אף פעם לא החזקתי מאלעל כחברת תעופה מהשורה הראשונה .
השימוש שלי הוא לפי מיקום וזמנים .
עלות פחות דראמטית.
יש 9000000 אנשים בישראל ועוד 9 מיליארד בעולם .
אני מניח שהם ימלאו מטוסים גם אם אני יעשה איתם ברוגז ברוגז לעולם ושולם אף פעם.
ואני מניח הנחה מסוכנת ואומר שגם אם בסוף הם לא יחזירו את הכספים ללקוחות אלה יציעו פשרה אחרת. אז עדיין המטוסים יצאו מלאים ועמוסים בכל טוב מהדיוטי .…
למה ? כי ככה זה .