שרשור ניקוז מחשבות הרהורים הגיגים
-
לא מדויק.
נכון שהפרסום בארץ דיבר על איסלנד כפתוחה לכולם.
בפועל ישראלים מחוסנים שהגיעו השבוע התבקשו להיכנס למספר ימי בידוד.
החוקים באיסלנד לגבי הבידוד לנכנסים תקף עד 30.4 ואז….נראה.
בכל מקרה זו אינה העונה הנכונה לבקר שם.
-
היום הייתי בסיור בנתבג.
עצוב ושומם.
החניונים ריקים הרכבת לא מאיטה אפילו
מדרגי האבטחה משועממים.
אני באמת חושב שבעת הזו במבחן האדם הסביר שקורא את המפה והנתונים והמגמות . צריך להפנים להתנהג באחריות ולהתאפק עוד קצת.
איך שלא תהפוף את זה אין שום הגיון בלארוז מזוודה לשום יעד מוכר בעולם בעת הזו.
בעוד תקופה לאחר שבעולם תתחיל שינוי מגמה חיובי . ניתן וצריך לקיים חשיבה מחדש. אבל זה לא בחודש חוגשיים הקרובים לפחות.
אפשר לטוס לאי בודד אבל ספק מי יטיס אותך.
אל על מתארגנת לחידוש הטיסות וזה אולי אחד הסימנים המעודדים כרגע.
-
פוסט זה נמחק! -
-
רעיון מצויין
-
אחרי שדאגתי לפופקורן,רק תעדכנו אם עוד מותר להמשיך.. כי יש לי פה איזה דוכן ממתקים שאפשר להצטייד ממנו גם...

-
זה תלוי אם הפופקורן היה חלבי או בשרי.
*בשעות הלחץ מומלץ יותר לאכול פיצוחים, יותר קראנצ׳ים.
-
-
אני כמובן לא זה שיקבע… אבל הצעתי פעם שניקח על עצמנו מרצון מגבלה לפיה כל אחד יגיב במסגרת שרשור נתון עד 4 פעמים ולא יותר. לאור מה שקורה כאן לאחרונה אני מחדש את ההצעה... -
לפי תמונת המצב בעולם כאילו חזרנו הזמן לינואר .
מסםר המאומתים היומי מתקרב ל750000 וממשיך לכיוון המליון.
זה לא ממש אופטימי כי בקצב הזה של העלייה היומית בקרוב מאוד לא תהיה נקודה אחת ביקום שתהיה מוגנת או בטוחה מהקורונה.
חוץ ממדינתנו ככל הנראה.
אז זה מחזיר אותנו לכך שיציאה לטיול מעבר לים או בים לאוהבי הז'אנר אינו המעשה הנבון לעשות . דא ? יס ? נעם ? סי ? יא ? טאק ?
כתבתי את המילה כן בכמה שפות למי שלא מבין עברית אפילו בפולנית.
-
אני איתך ! חייבים !
אפילו הייתי אומר שכל אחד יכתוב את דעתו פעם אחת בלבד.
והאחרים יעשו אותי הדבר כאשר אף אחד לא יביע דעתו על האחר גם עם לדעתו הוא שגה או אפילו הזוי.
כפי שאני מתמיד ונוהג לעשות בפורום.
אבל "באורסול " (שפה שמי שמכיר או עובד מולה ) אני לא אופטימי לגבי חלק מהמכובדים פה .
-
-
גרמניה הגיע ל 20 אחוז מחוסנים…
בריטניה וארהב במצב מעולה יחסית. כחומר בכיוון.
גם המפרציות.
זה החדשות המעודדות.
המוטציה בהודו שחולים בה מחלימים פחות...
אבל גם הברזילאית הייתה מאיימת ואני קראתי שהיא לא יכולה נגד החיסון. ניראה... אם פייזר טוב גם כנגד ההודית אז הכל יהיה בסדר.
בסופו של יום נכון לעכשיוצריך 70 אחוז מוגנים (בעיקר מחוסנים) כדי להגיע למצב יציב (בחצי מדינת אי כמו בישראל) על פי הנסיון שלנו. הזכרתי את גרמניה שהיא ענקית מצד אחד אך תושביה תיירים כפיתיים כמו הישראלים מצד שני.
הבעיה שגם אוסטרה זנקה וגם ג'ונסון נעצרו בכמה מדינות.
-
אתמול נחצה שיא נוסף בכמות המאומתים בעולם . קרוב ל 800000.
אז מצטער לצנן את אווירת חגיגת סוף הקורונה.
המחלה טרם היגיעה לשיא בשביל להתחיל לרדת ולדבר על סיום עולמי.
-
תשים לב, המספר אמנם גדל, אבל ההתפלגות אינה שווה, כלומר הסכ"ה, אינו מעיד בהכרח על מגמה כלל עולמית, אלא על התפרצות במוקדים שונים, וזה אינו סותר את הירידה במידנות מסוימות.
שים לב, שדווקא מדינות עם אוכלוסיה קטנה יחסית נמצאות בראש רשימת המתחסנות, ואילו הגדולות בסוף הרשימה, כאשר האופן בו הוירוס מתפשט הוא בנוסחא ההכפלתית המוכרת, כך מתקבל מספר עולה.
בקצור, הנתון הכול אינו מעיד בהכרח על המצב המדויק.
מה שצריך לעניין נוסע ישראלי, זה מה אחוז המתחסנים במדינה, ומאילו מדינות מורשים להכנס אליה, והאם רק מחוסנים או גם לא מחוסנים.
-
המגיפה היא עולמית ולכן היא אפשר חעשות הפרדה.
אירופה לא תפתח אם בדרום אמריקה יהיו עשרות אלפי מאומתים ביום או בהודו או באיי שלמה.
לפחות בארץ לפי הנתונים שקיבלתי הבוקר וטרם פורסמו ממשיכה הירידה בכמות החולים קשה מונשמים וסך הכל.
-
איזו כתבה של מנותקים. הייתי טס סופ"ש הבא אם לא החלטות (חלקן הזויות עד גבול הנפשעות בשל מה שנדמה כ-פרנויה) שגורמות לי לעבור 4 בדיקות קורונה כשאחת מהו היא תנאי לחזרה לארץ (שאת השאר אני מוכן להבין ולקבל אבל לא את זו, כי זה לא ברור איך ומתי - ואני לא בא להתחיל ויכוח אז אנא...)
-
אני חושב שעקרונית היו יכולים להסתפק, בבדיקה בכניסה לארץ, ולא 72 שעות בחו"ל, וזאת תחת בידוד עד קבלת התשובה כמו שעשו ביוון.
הבעיה שאם את עושה בדיקה בחו"ל, ונמצא חיובי, את נשאר חולה בחו"ל, ואם אתה עם משפחה זו צרה לא קטנה, שלא לדבר על ילדים. מסופ"ש זה יהפוך לטיול שנתי בבידוד בחו"ל.
מצד שני, הפחד מורייאנטים חדשים, שיכנסו לישראל, בהחלט מצדיק את הבדיקה המקדימה בחו"ל.
דרך אגב זו בעצם הפשרה שנוצרה, מפסיקת בג"ץ שהכריח את המדינה לפתוח את הדמיים לנכנסים ויוצאים.
אז זה מה שיש, כמובן שהמדינה היתה מעדיפה סגירה מלאה, אבל בג"ץ הכריע.
מה שמעניין שישראל תתן לתיירים מחוסנים להכנס במידה ויש קירבה משפחתית בארץ.
סופי שבוע, כנראה, בנתיים בסחנה, או בכנרת, עם אילנית והאורנג'דה.

-
אפשר גם לצאת לקרוז סוער עם עוד 5000 ישראלים לאיי יוון ... חוויה מרטיטה

."הפלגה נעימה" .. ובחזרה "שיקום קל"…
עשיתי זאת בצעירותי וחסר נסיון בתחום ועד עכשיו יש לי סיוטים בלילה.

-
מה שמדהים שיש אנשים שמשלמים לקרוז, ומאמינים שהם קנו את גן עדן, זו יכולת נפשית ותודעתית, ששנים אני לא מצליח אפילו להתחיל להבין איך זה קורה להם.
חשבתי שבעידן הקורונה, לא ימצא אפילו אדם אחד שירצה לעלות על ספינת קרוזים, בעיקר אחר הסיפורים על הספינות הנדבקים הבידוד בתאי הספינות במשך שבועות, והנה כבר הקרוזים חוזרים.
מסתבר שכח החיים חזק מכל פחד.