טרק האברסט בייסקאמפ בסתיו
-
אנחנו רוצים לצאת לטרק הebc בסתיו הקרוב. מה הזמן הכי מוקדם שכדאי להתחיל את הטרק? האם אמצע/סוף ספטמבר זה מוקדם מידי? נאמר לנו שאמצע אוקטובר זה הזמן האידאלי, אבל יש לנו אילוצים ואנחנו מעדיפים לצאת אליו מוקדם יותר. -
לכו עם האילוצים כי גם לאופטימום יש מחירים
יש כללי אצבע וסטטיסטיקות אבל גם הם לא ירדו מהשמיים
להתחיל בשליש האחרון של ספטמבר זה סביר (ואני אישית עשיתי את זה פעמיים)
-
מחזקת את דרור. גם אני יצאתי לטרק ״שלי״ באמצע ספטמבר – וזה היה מוצלח מאוד מבחינתי. היו לי יום וחצי, אם אני זוכרת נכון, של גשם קליל, שלא הפריע כלל לחוויה, בחלקים הנמוכים של השביל – ואחכ מזג אוויר מושלם למדי ויחסית מעט מאוד אנשים. זה ממש לא אומר שזה מה שיקרה אצלכם. יש סיבה לכך שאוקטובר-נובמבר זה שיא העונה. צריך להיות מודעים לכך שאם יוצאים למסע בשולי העונה – הסיכוי (/סיכון) למזג אוויר פחות אידאלי הוא גדול יותר. אבל זו רק סטטיסטיקה ומבחינתי לפחות – זה סיכון מאוד מאוד שווה. אני כמעט תמיד יוצאת למסלולים בשולי העונה, לא רק בנפאל, ובדכ זה ממש משתלם לי.
בהצלחה! (צריך היום להתפלל לא רק למזג אוויר טוב – אלא גם שנוכל בכלל לטייל לשם בסתו...)
https://www.lametayel.co.il/posts/dvmdjg
מפנקת אותכם גם בתמונה של אברסט מצ׳וקהונג רי :

-
ענבר
זו תמונה נפלאה
עליתי רק פעם אחת לצ׳וקונג רי עד הסוף והיה מעונן (בפעם הראשונה נתפסתי בניגודי עניינים של שני הבנים שלי ונשארתי באמצע העליה).
הבן הגדול שלי עלה עד למעלה וחזר נפעם אבל לא הייתה איתו מצלמה.
באותו היום מאוחר יותר גם עלינו וחצינו את קונגמה לה שגם ממנו מראות של פסגות עולם והבן הגדול שלי אמר שהמראה דומה אבל התמונה שלך מלמדת אותי שממש לא לגמרי.
מקווה שאם תהיה פעם שלישית היא תהיה במזג אוויר כזה. את עלית בסוף הטרק והאמת שגם אנחנו ב2013 עלינו כבר בסוף הטרק אבל ב2016 זה היה בהתחלה (הפרש של שבועיים).
צריך לומר שבשולי העונה לפעמיים שבועיים הם עולם ומלואו. ב2013 ספטמבר היה חודש מעולה שדווקא בסופו ותחילת אוקטובר הייתה סופה שלאחריה השמיים חייכו.
ב2016 כשאנחנו התחלנו, ראינו אנשים יורדים מהטרק שלא זכו לראות את אוורסט אפילו להצצה חטופה והלכו בתנאים קשים.
אגב, יש מצב שאת מתבלבלת והתמונה שצירפת היא מקאלה פטאר? חסר לי שם ״קיר לוצה״ שמאוד רציתי לראות?
טוב, לא חיכיתי לתשובתך, בדקתי וכמובן שאת צודקת וזו לא הזווית של קאלה פטאר

-
-
-
דרור שלחתי לך משהו בפרטי

-
-
כל תמונה, מלמיליאן!
-