אירופה נפתחת מחדש-קיץ 2021-מי ולאן ניתן להכנס?! עדכונים מדוייקים לרוכשי כרטיסי טיסה-רגע לפני.
-
דיונים על סטלין או חגיגות יום הולדתו- לא כאן
הודעות בנושא נמחקו
-
מה שאני לא מבין למה תיירנים שבונים חבילות נופש לא כולל בדיקות קורונה
-
אולי כי זה מאוד מעלה את המחיר וזה הופך הרבה פחות אטרקטיבי???
-
-
https://www.ynet.co.il/news/article/rJpQ3wHOd#autoplay
כניסה למדינות אירופה
-
בטיסה לאנגליה עדין נדרשים ל3 בדיקות, אחת מראש וכנראה לפי האתר הבריטי, עוד2 בדיקות ו יומיים בידוד, עד תוצאה שלילית. לען כדאי לדעתי להמתין לשלב הסרת המגבלות ב21 ביוני כנראה. אולי יהיה שינוי לטובה, כרגע זה עדין נוקשה ולא מתאים לטיול תיירותי.
הדבר החמור בכתבה, שהובאה ברישור, שישראל מעבירה ליוון ולקפריסין ויוון קוד מחוסן, אם זה נכון, זה מידע רפואי מסווג, זה לדעתי עבירה על חיסיון הפרט, וחיסיון מידע רפואי. ממש בושה וחרפה.
כנראה שיוגש בג"ץ, זה עובר כל גבול, כבר יש פסיקה בעניין איסור העברת מידע רפואי לרשויות המקומיות של לא מתחסנים, כנראה שיש פה טריק הפוך מבחינה משפטית שבג"ץ יתקשה להתמודד איתו.
בניגוד לעתירה שדרשה הפסקת/מניעת העברת מידע על לא מתחסנים, על ידי לא מתחסנים, כאן סביר שהמתחסנים לא יתנגדו עקרונית, להעברת המידע עליהם כדי להועיל להם עצמם. זה דבר שיזכה אותם בהטבה שבהחלט מגיעה להם. זה טריקי.
לכן לדעתי בג"ץ ידרש לנושא, מזוית אחרת, האם למדינה מותר להעביר כל מידע רפואי למדינה אחרת ברמה העקרונית, ואם נדרשת הסכמה פרטנית מראש של כל מתחסן, למרות הכל, זה בהחלט מהלך שנראה טריקי ודי מתוחכם, של המדינה.
-
נכון זה עדיין לא סופי, אבל התחלה טובה מאוד, לפחות 2 מהמדינות שברצוני לבקר בסתיו כבר נפתחו ללא בידוד גרמניה ואוסטריה.
עכשיו נמתין לאיטליה ושוויץ.
אפשר כבר לסגור מלונות בבוקינג.
ולחמם את המרצדס,,,, חחחחחח
-
תזהר המנוע על המרצדס כשהוא חם מדי, זה מסוכן, תנסה פרניץ 1000, של טייסים, אין קרבורטור, זה גרמני, מקורר על ידי אוויר....חחחח, המנוע אף פעם לא מתחמם.

נראה לי כבר עשית את הטיול ל2021, סופית, בוירטואלי. נשאר לטוס.
-
אין לך מושג כמה אתה צודק לגבי המשפט האחרון.
את הטיול המדובר כבר עשיתי בתכנון ובדמיון כבר 3 פעמים.
כבר מכיר את הדרך בעל פה.
דווקא מה שכיף במרצדס זה חימום המושב הנהג והעיסוי שהוא עושה לך באמצעות 4 מנועים בחלקים שונים במושב , נסיעה ללא תחושה של כביש לחלוטין בידוד מלא, לא נפרט את המכלולים והטכנולוגיה ואיך זה קורה ?
אתה נכנס לרכב באירופה בבוקר, קר למות, ישר הרכב מפעיל חימום להגה ולמושבים ומעסה לך את הגב ומכין אותך ליום נסיעה.
זה שווה כל מחיר כשאתה מתחיל עם חיוך.
-
זה תופעה מענינת, יש שני סוגי מטיילים, כאלה שרוצים כל פעם יעדים לא מוכרים חדשים בלבד, חוויות חדשות לחלוטין.
ויש כאלה שנהנו במסלול או יעד מסוים, וממש אוהבים לחזור לאותו מקום.
האמת, שיש יעדים גם ערים גדולות כמובן כמו לונדון, וגם יעדי נופש טבע ובטן גב, שכיף לחזור אליהם כל פעם מחדש, מצד שני מדי שנה כדאי גם לגלות יעדים חדשים.
זה מאוד מעניין, הבחירה של היעדים.
-
נכון מאוד, הייתי בטוח שזה יקרה כמו לפני שבסגר 3 הציעו בדיקת קורונה חוזלת לרוכש הכרטיס. כולל בדיקה עד הבית.
לדעתי כדאי להציע את זה לא סוכני נסיעות, אולי אין מספיק יעדים, וזה עדין בהתחלה של פתיחת השמיים וזה יגיע. בעיקר לדיל שכולל הבדיקה בחזרה מהיעד.
-
יש חברות ביטוח נסיעות שמציעות במסגרת חבילת ביטוח הבריאות גם בדיקת PCR כשהדיגום בבית הנוסע.
-
איטליה ….ובעיקר לציו ורומא במצב פחות טוב, שוקלים רוורס למצב “כתום” והחזרת מגבלות סגר.
לא מציעה להתחיל לרכוש כרטיסים בשלב זה.
-
כרטיס הטיסה הוא לגרמניה והמלונות לצפון איטליה הם על בסיס ביטול חינם.
ותכנון מסלול הוא עם אפשרות הסטה לדילוג על איטליה
-
האם ידוע מה קורה עם גרמניה ואוסטריה??עדיין סגורות? יש צפי לחודש יוני/יולי??בנוסף, סתם שאלה: מישהו נוסע מאיזור זלצבורג לברכטסגאדן, ה”מובלעת” הגרמנית, מה קורה בגבול (שבעצם לא נראה בימים שבשיגרה)? יש מחסומים בגלל נושא הקורונה?
-
לא הייתי אז לא יודע, אני יכול לתת לך עצה כללית,
בתקופה הקרובה כדאי להמנע מטיולים שעוברים בין מדינות. המצב מספיק מסובך ורווי אי ודאויות גם ככה, לא ממליץ להכפיל או לשלש את הקשיים.
-
אני מבין. אולי עלולים לדרוש באיזה מחסום עוד בדיקת קורונה בנוסף ל-300 שעושים לפני ואחרי כל צעד. -
לאו דווקא עוד בדיקה, יכולים גם לדרוש בידוד או בכלל לא לאשר להכנס.
תאר לך שאתה עובר מאוסטריה לגרמניה ונשאר שם יומיים וביומיים האלו אוסטריה מחליטה לשנות את התנאים ולא לאשר כניסה למדינה כולל מגרמניה, והטיסה שלך חזרה לישראל מזלצבורג. מה תעשה?
או שאוסטריה תחליט שאפשר להכנס מגרמניה אבל צריך 10 ימי בידוד והטיסה שלך מזלצבורג עוד יומיים?
או שסתם תכננת יומיים טיול במובלעת הגרמנית, הזמנת מלון ולא מתאפשר לקיים את התכנון. לא אסון אבל מחייב שינוי תוכניות ואולי הפסד כספי.
כיום כל מעבר גבול יכול להיות בעיתי, המראה מנתב”ג ונחיתה מחו”ל בנתב”ג מחויבת, אין לך אלטרנטיבה, אני לא ממליץ לתכנן עוד מעברי גבול שיכולים בזמן אמת להתברר כמאתגרים עד בלתי אפשריים – אלא אם אתה מוכרח.
-
הכי טוב אם העניינים מסתבכים להוציא את הדרכון של האיחוד ולנופף בו בכל מעבר ממדינה למדינה.
איך שכחתי שזה יכול להיות הפתרון לבעייה.
במקרה שלי זה דרכון צ’כי ונדמה לי שצ’כיה היא בסך הכל מדינה ירוקה.
-
כ עקרונית נכון, אבל משנה זהירות, דווקא עכשיו למרות שהכניסה ממדינות האיוחד לאחרות מאושרת, דווקא ההגעה מישראל נתפסת כנראה כטובה יותר, מבחינת הקורונה .
דילמה לא פשוטה.
כנראה שעדיף להשתמש לסרוגין.
אולי בבדיקות הקורונה בכניסה ליעד האירופאי, בישראלי, במעברים האוטומטיים עצמם בביומטרי האירופאי.
זה מצריך מחשבה, נוספת וספציךית לטיסה ולדרכון האירופאי.