PCR TEST DAY 2
-
התהליך הוא כזה: מתישהו לפני הטיסה אתה קונה ערכת בדיקה מאחד הספקים המורשים של המדינה. כל ספק מתנהל קצת אחרת - חלק שולחים לך את הערכה בדואר מיד אבל אתה צריך לעשות שיחת וידאו ביום הבדיקה כדי להראות שאתה נוטל את הדוגמה בזמן. חלק שולחים עם שליח רק כשזה היום הרלוונטי לבדיקה, חלק אולי מציעים דרייב אין. צריך לבחור ספק שמורשה על ידי המדינה, זה הדבר היחיד שחיוני. ב-48 השעות שלפני הטיסה חובה למלא טופס של passenger locator: שם רושמים פרטים אישיים, איפה תהיה, פרטי קשר, וכו׳. שם אתה חייב להכניס את מספר האסמכתא שקיבלת כשקנית את ערכת הבדיקה. חוץ מזה, ב-72 השעות שלפני הטיסה צריך בדיקת קורונה שלילית. לא בדקתי אם עכשיו שינו את ההנחיה, אבל לפני שבוע-שבועיים אפשר היה לעשות בדיקה מהירה ולא היה חובה PCR, אם כי אני אישית לא הצלחתי למצוא מי נותן את השירות הספציפי הזה בארץ. מה שכן חשוב זה שהשם שלך ומספר הדרכון שלך יהיו כתובים על המסמך של התוצאה השלילית. עם אלה אתה טס. כבר בנתב״ג תתבקש להראות בדיקת קורונה שלילית ואת ה-passenger location form. כשמגיעים לביקורת הגבולות בלונדון צריך להראות:
א. תוצאת בדיקת קורונה שלילית מ-72 השעות האחרונות.
ב. טופס ה-passenger location form
ג. קבלה על קניית ערכת בדיקה ליום 2
בלונדון כולם מתקבלים מודפסים או בטלפון, אני מעריכה שגם בנתב״ג.
לא צריך להתבודד עד הבדיקה. זה בעצם הדבר העיקרי שבוטל כרגע. אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה ואתה צריך לעשות את הבדיקה ביום ה-2 או לפניו (יום הנחיתה הוא יום 0). חלק מהספקים נותנים תשובה מהר, חלק לוקחים את הזמן. בעיקרון זו לא הבעיה שלך. החובה שלך זה לעשות את הבדיקה בזמן שהם אומרים. אם זה ספק מורשה של המדינה הכל בסדר.
תאורטית צריך בדיקה ביציאה כי זו דרישה של ישראל, בפועל, אני לא מכירה מדינה שזו לא דרישה שלה.
-
שקד, אני מצדיע לך, על התשובה הכל כך מסודרת וברורה, לי אישית ואני מניח להרבה משתתפים, עשתה סדר ממש, בהליך הנדרש.
החידוש עבורי, הוא שקודם קונים את הערכה, לפני המועד למילוי הטופס שנדרש 48 שעות לפני הטיסה, ולהכניס את האסמכתא של הרכישה של הבדיקה, ורק אחר כך ממלאים את הפרטים בטופס לממשל הבריטי.
תודה רבה.

-
-
הצילו
צפון ווילס הולכת ומתרחקת.. למי יש כוח לכל הבלאגן הזה. כרגע אין בכלל התייחסות לסוגיית מחוסנים / לא מחוסנים אני מבינה. בין היתר כדי לא ליצור אפלייה אני מניחה (כי אוכלוסיה גדולה באירופה ובכלל עדיין לא התחסנה). -
לפי מה ששקד כתבה, רק בדיקה אחת ביום ה2 לשהות.
בדיקה אחת לפני הטיסה.
ואם חוזרים לישראל בלית ברירה בדיקה פרטית נוספת.
-
ואם נוסעים כמה אנשים במשפחה העלות היא גבוהה מאד. המחירים שם די יקרים הבנתי – לבדיקות. באירופה זה סביב 60 יורו.
-
יש הרבה ספקים והם מתחרים אחד בשני. אני לא יודעת מה תהיה העלות לבדיקה ליום 2 בלבד (זה ״מוצר״ שלא קיים) אבל ממה שקיים עבור בדיקות בימים 2-8 וכן עבור בדיקה לשחרור מוקדם מבידוד העלות היא בערך 100£ לבדיקה. אני לא יודעת איך יתמחרו ״מוצר חדש״ של בדיקה ביום 2 בלבד. בדיקות לפני טיסה לארץ, מה שנקרא fit to fly עולות היום בין 80£ ל-200£ תלוי מה בדיוק עושים ואיפה. אני לא יודעת לחזות האם הספקים ישנו את התמחור בהתאם למצב הטיסות בהמשך השנה. לפי המצב כרגע, הייתי בונה על משהו שהוא בין 100 ל-200 פאונד לאדם עבור בדיקות ביום 2 ולפני הטיסה וחזרה.
לגבי ילדים, צריך לבדוק בדיוק את ההנחיות מאיזה גיל נבדקים. בטיסה חזרה לישראל כולם צריכים להבדק החל מתינוקות די קטנים. לא יודעת מה המצב בדיוק לגבי בדיקות לאחר ההגעה.
-
אני חושבת שהנקודה העיקרית שצריך להכיר בה היא שבריטניה, בכללותה, לא ממש להוטה לקבל תיירים. היא מוכנה לקבל תיירים שלהערכתה הם בסיכון נמוך להיות חולים, אבל זה בעיקר כדי לאפשר לאזרחים שלה לצאת ואז לחזור בנוחות. אין לה עניין לעודד תיירות נכנסת בשלב הזה. למען האמת, גם תיירות חוץ היא לא ממש מעודדת, אבל היא מאפשרת אותה תחת תנאים מסוימים. לי קשה לראות איך בחודשים הקרובים יהיו צעדים להקל על תיירות נכנסת. הרווח מתיירות נכנסת לא מצדיק את הסיכון (זו גם הגישה שישראל נוקטת בה). במצב כזה, שבו העלות מגולגלת על הנוסע ולא על הממשלה, לממשלה אין באמת סיבה לקחת אפילו את הסיכון הנמוך שמישהו פגש חולה פעיל בשירותים של הטרמינל.
דעתי הפרטית היא שהסיבה שאין אבחנה בין מחוסנים ולא מחוסנים היא שאין למדינה מנגנון לוודא את זה, בשלב הזה. שוב, כרגע גם ישראל לא מכירה בחיסונים שניתנו במדינות אחרות ודורשת בדיקת נוגדנים פרטית בשביל פטור מבידוד ותו ירוק. אני חייבת להגיד שאני לא על כך מבינה למה זה הכרחי בהקשר הזה, כי אנגליה בעצם מכירה בכל הישראלים כ״סוג של מחוסנים״. אני לא חושבת שיוותרו על בדיקות למחוסנים, ובמידה רבה בצדק: אם יש מטוס של 200 נוסעים ונניח דיילת חולה, אז מתוך 200 הנוסעים יהיו כ-10 שידבקו מהדיילת בכל זאת (בהינתן חשיפה אחידה ומספיק ממושכת). למה לאנגליה להסתכן בדבר הזה? תבואי, אבל תיבדקי. הרי לצד הרצון שלנו לא להוציא כסף על עוד בדיקות, אף אחד מאיתנו לא רוצה להעביר טיסה שלמה ליד נוסעת שהיא מדבקת (אפילו אם היא לא יודעת את זה עדיין). בואי, אני סומכת על החיסון, אבל אני לא רוצה להתגרות בגורל ככה. אז אם ברור לנו שהשכנים שלנו במטוס צריכים להיות שליליים בזמן הטיסה אז ברור למה זה מתבקש גם מאיתנו.
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:
בכל מקרה הנופש בארץ לא דורש עלות טיסה, השכרת רכב וכו'. נשמע לי מוגזם לטעון שזה יוצא יותר זול..
לא לכולנו יש רכב. רק שבהרבה מדינות בחו”ל אין בעיה לטייל בלי רכב. בישראל אין אפילו תחבורה ציבורית סבירה בשביל להגיע ביומיום לעבודה. להגיע לטיול לבד בגולן יותר מסובך ויקר לי מלהגיע לבודפשט.
-
תודה שקד!
היה הרבה יותר פשוט אם הבריטים היו מבקשים הצגת בדיקה שלילית חמישה ימים לפני ההגעה ובנחיתה מבצעים בדיקה בעמדת בדיקת קורונה עם תוצאות מהירות
+ תשלום במקום.
בטוח שאפשר להקים בנמל התעופה מספר רב של עמדות בדיקת קורונה למספר רב של נוסעים. הכי יעיל ופשוט.
פתרון כזה יגרום עוד יותר לנוסעים להיזהר ולהישמר עוד יותר לפני הטיסה הרי אף אחד מהנוסעים לא ירצה להילקח למלונית קורונה ביום הנחיתה.
-
@nirsade34 אמר:
היה הרבה יותר פשוט אם הבריטים היו מבקשים הצגת בדיקה שלילית חמישה ימים לפני ההגעה ובנחיתה מבצעים בדיקה בעמדת בדיקת קורונה עם תוצאות מהירות + תשלום במקום.
היה הרבה יותר פשוט אם לא היתה קורונה.
זה מה שיש. המטרה מבחינת הבריטים היא למנוע כניסת חולים וזה הצעדים שהיא החליטה עליהם. מה נוח לתיירים לא על ראש סדר העדיפויות שלה.
@nirsade34 אמר:
פתרון כזה יגרום עוד יותר לנוסעים להיזהר ולהישמר עוד יותר לפני הטיסה הרי אף אחד מהנוסעים לא ירצה להילקח למלונית קורונה ביום הנחיתה.
הנוסעים צריכים להיזהר ולהישמר כי זה לא פיקניק לחלות בקורונה. לא רק בגלל איזה פחד ממלונית. עצם זה שהם החליטו לטייל באמצע מגיפה זה מן הסתם פחות להיזהר ולהישמר מאדם שמטייל בישראל, מדינה עם תחלואה הרבה יותר נמוכה, ברכב פרטי ונמנע מהתקהלויות. אני אגב גם בעד בדיקה במקום, אבל בסופו של דבר זו החלטה של הבריטים, והיא גם יכולה להתהפך מחרתיים. אולי כל הפרוצדורות מאוד מסורבלות, אבל זה חלק מהעניין – להפחית את מספר המגיעים.
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
נוסע ללונדון יום חמישי חוזר יום שני בצהריים בדיקות עדיין לא השגתי.
שומר שבת וממריא בחמישי אז זה בעיה כי יום הנחיתה זה 0 והבדיקה ביום שני לנחיתה כלומר – יום שבת
(חמישי שישי בלונדון לשבת נוסע לקנווי איילנד)
מחפש חברה שתשלח לי בדיקה ביום שישי היינו יום 1 לנחיתה בנתיים לא מוצא.
אשמח לעזרה למצוא חברה כזו.עדיפות לשליח מאסף.
מעניין מאד באמת אם BOOTS יציעו שירות של 2 DAY.
(חשבתי ללכת בשביל הבדיקות חזור אבל אז יוצא שעשיתי פעמיים בדיקות)
אם הבדיקה צריכה להיות 72 ש לפני ההמראה – וההמראה שלי ב 15:15 שני אז שישי אחרי 15:15 אפשרי?
או שזה מדי ריסקי?(כמובן בהנחה ותהיה אפשרות לקבל בשישי
ולשלוח מקנווי איילנד אחרי השעה 15:15 השאלה אם אפשר לסמוך על זה גם בשביל החזור)
אשמח לעיצות בנושא.
-
אני מנסה להבין מהדברים שלך מה בדיוק הולך לקרות ולעשות קצת סדר:
א. אם אתה טס ביום חמישי אז ביום שלישי או רביעי תצטרך למלא טופס שנקרא passenger locator form. בטופס הזה אתה תצטרך לתת מספר אסמכתא לערכת הבדיקה שקנית מבעוד מועד. אתה לא יכול פשוט להכנס לבוטס ולעשות בדיקה. האמת שבכל מקרה אתה לא יכול פשוט להכנס לבוטס ולעשות בדיקה כי צריך לקבוע לזה תור מראש, ולדעתי גם לא כל הסניפים ערוכים לזה. ראיתי באתר של בוטס שממחר הם מתחילים להציע בדיקות שאחרי נחיתה, לא ראיתי פרטים על איך עושים את זה וכמה זה עולה. תצטרך לבדוק מחר או לחפור טוב יותר באתר שלהם. האמת שלא בדקתי מי כבר מציע בדיקות רק ליום 2. לא חושבת שיש ברירה חוץ מאשר לחפור באתרים של כל אחד מהספקים המורשים ולראות מה השירות שכל אחד מציע.
ב. אני הייתי מרוצה מאוד מהשירות של Testing for all. הם מציעים בדיקות ליום 2+8 בעלות של 100£ והם ישלחו את הערכה מראש. לא יודעת אם יש להם שירות רק ליום 2. הם מבטיחים תוצאה בתוך 24 שעות מההגעה של הערכה למעבדה. אני ממליצה לך לא לקנות מ-Assured Screening כי לוקח להם הרבה זמן להחזיר תוצאות (יומיים-שלושה אחרי שהבדיקה מגיעה למעבדה). מה שאני הייתי עושה, אם הייתי אתה, זה מזמינה מהם את הערכה למקום הנחיתה. אם תזמין היום או מחר היא תגיע עד יום שישי די בוודאות (אם זה ללונדון אז 99.5% שיגיע בזמן). הדרך שבה הם עובדים זה שאתה צריך לעשות שיחת וידאו ולהראות להם שהערכה סגורה. תקבע איתם ליום שישי אחה״צ, זה בסדר מבחינת לוח זמנים. אח״כ תעשה את הבדיקה ותשים אותה בתיבת דואר שהיא priority, או אפילו בשירות המהיר שלהם, אם יש תיבה קרוב לאיפה שאתה נמצא. אתה שומר שבת אבל הדואר לא. סביר להניח שהערכה שלך תאסף בשישי אחה״צ ותגיע ליעדה מתישהו בשבת, שוב, במיוחד אם זה בלונדון. נראה לי שהמעבדה שלהם איפשהו בלונדון אז אולי יש אפשרות להביא להם את הבדיקה. בכל מקרה, אתה כנראה תקבל תשובה או בשבת בערב או ביום ראשון. זה יספיק לך לבדיקה שלפני הטיסה חזרה. עקרונית זה אמור לעבוד וזה מסתדר עם לוח הזמנים. אם אתה רוצה משהו שהוא bullet proof מבחינת לוחות זמנים אז נראה לי שתצטרך לעשות שתי בדיקות. אין לך ממש זמן לחכות לראשון בצהריים ורק אז אם זה לא מגיע אז לעשות עוד בדיקה כי לא בטוח שתקבל את התוצאות בזמן.
ג. אני לא יודעת איפה זה קנווי איילנד (איך כותבים את זה באנגלית?) אבל לא הייתי מהמרת על בדיקות במקומות רחוקים כשאתה כל כך לחוץ בזמנים. אתה לא רוצה להתקע עם זה שהכל יתעקב בעוד יום בגלל המשלוח עצמו וביום ראשון אין דואר.
ד. יש עכשיו טיסות? נראה לי שרוב הטיסות די מבוטלות. החברות הזרות די בטוח שלא טסות כרגע.
-
@שקד אמר:
Testing for all
באיזה אופציה לבחור?
Get your flexible PCR test
או
Get your Day 2 & 8 test package
-
ממה שראיתי בינתיים אין להם עדיין מוצר של בדיקה רק ליום 2. אבל יש בדיקה של Eurofin שעולה 50 ומשהו, הייתי לוקחת אותה. לא רואה פה שום יתרון בלהשקיע במוצרים של חברה ספציפית, הייתי לוקחת את ההכי זול שאני מוצאת שעומד בתנאי החוק, כל זמן שהמשלוח בחזרה הוא בדואר רגיל (Royal Mail) ולא באיזה שירות שליחויות שאני צריכה לחפש נקודת מסירה ספציפית שלו.
-
-
אין לי מושג באיזו מהירות הם עובדים, אין לי ניסיון איתם. אני גם לא יודעת לכמה זמן אתה מתכנן לנסוע אז בכלל לא יודעת אם תספיק או לא. אני משערת שהזמן שיופיע לך בתוצאות הבדיקה הוא הזמן שבו הפעלת את הערכה, אז אתה צריך לתזמן את זהכל ממש טוב בשביל להצליח שזה יעבוד. ככה או ככה הייתי עושה סקר שוק ולוקחת את מה שיוצא לי הכי זול בסה״כ, גם בדיקות יום 2 וגם בדיקה בחזרה. בין אם זה מחברה אחת ובין אם זה משתיים.
-
יש בוטס בווטספילד? אפשר לעשות שם בדיקות מקסימום?