ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

בריטניה הודיעה משהו על מדיניותה כלפי תיירים

פורום אירופה
    15
    85
    11599
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Roco
      Roco @שקד נערך לאחרונה על ידי Roco

@שקד

קריאה של הפורצודורה לתייר, הופכת את הטיול למרוץ אחרי בדיקות הקורונה ותוצאותיהן, אין בעיני דבר יותר "הורס הנאה" מיעדים שאם ישתבשו יגרמו לשיבוש הכניסה ויציאה מהמדינה. 

בדיקת הקורונה, ובעיקר המירוץ אחרי התוצאות, זה המרכיב הבעייתי ביותר בטיול ללונדון כרגע בעיני, "המרעיל הנאה".

עם זאת, נקווה שהתחלואה תרד שם מעבר למצופה והבריטים יצאו מאפקט הפחד מ"הגל הבא" שאיפיין את ישראל מתחילת החיסונים.

זה בסדר, כי יעדי היציאה נקבעים לפי הגיון מדעי המבוסס על ניסיון העבר בגלי הלחלואה הרודמים, ותיהיה זו הפעם ראשונה שמדינה חשה את ההקלה האמיתית כתוצאה מהחיסונים, כדניאמ נזהרת מאוד, מהחששל, רק לא עוד גל נוסף. 

אבל, למשל בישראל לפחות רואים, שברגע שהיו אינדקציות חיוביות מעבר למצופה,  למרות ארועים מרובי משתתפים כמו פורים פסח ועוד, ולמרות זאת התחלואה המשיכה לרדת, התחילו לשחרר יותר. הקלו מעבר לתוכנית המקורית.

זו התקווה לגבי מה שאולי יקרה לונדון, מה שאומר, ביקור מלכותי שלנו, 😉 בבירה רק אולי יולי או אוגוסט 2021.

נמתין.

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד @Roco נערך לאחרונה על ידי

@Roco

אין לי שום דעה לגבי ההחלטה שלך לדחות את הנסיעה, אבל אני כן יכולה להגיד לך שאתה קצת עושה פיל מזבוב. הדבר העיקרי שיש בו קצת התעסקות זו בחירה של ספק לעשות איתו את הבדיקה. אמנם הרשימה מאוד ארוכה אבל המחירים כתובים מראש ככה שאין לך מה להתחיל עם מי שגובה 280£ כשמישהו אחר גובה 100£. יש בזה קצת התעסקות, וכן צריך לבדוק שיש לך איך לשלוח בחזרה את ערכת הבדיקה (זה לא עוזר לך שלאחד הספקים הזולים יש תיבת איסוף בסווינדון כי אתה לא תיסע לשם לשלוח את הערכה). את כל זה עושים בבית בימים שלפני הטיסה. ברגע שמגיעים זה באמת לא כזה מסובך. זה לוקח 5-10 דקות לעשות את הבדיקה ולהכין את הערכה למשלוח. אם בחרת משלוח באמצעות דואר אז אני בטוחה ב-100% שלא משנה איפה תהיה, יש תיבת דואר במרחק של לכל היותר כמה מאות מטרים מאיפה שאתה נמצא. שלשל את הערכה לתיבה ולך לדרכך. החובה החוקית שלך מולאה במלואה. אתה לא צריך להלחץ ולא צריך לרדוף אחרי התוצאות. מה אכפת לך שזה יקח שבוע עד שיגיעו את התוצאות? אתה עשית את החלק שלך. בחרת ספק שמורשה על ידי המדינה. בדיקה לפני הטיסה חזרה זה קצת יותר מעצבן, במיוחד אם חברת התעופה משנה בפתאומיות את שעות הטיסה, ומה שעד עכשיו היה 70 שעות לפני ההמראה, הפך להיות 75 שעות וזה כבר בעייתי. גם זה לא כל כך מסובך ולא צריך לעשות מזה סיפור גדול. זה קצת טרטור אבל זה לא משהו ש״מוציא את כל הכיף״. פשוט יש עוד קצת סידורים, זה הכל.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • שקד
          שקד @imeshy נערך לאחרונה על ידי

@imeshy

אני מוצאת רק את זה. אני לא עוקבת באדיקות אחרי המספרים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • Roco

@שקד

ראשית תודה על התשובה, אני לצערי רואה בהתעסקות בדברים שיש בהם בעיה שיכולה להשפיע על כניסה ויציאה "חלקים", דבר שכן מוציא חשק ופוגע בהנאה. בסוף זה אתה מול הדרישות של הממשלה.

הערכה שלי שבמוקדם ובמאוחר, הם יקלו על הבדיקות, מקווה שזה יקרה במהלך הקיץ. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • nirsade34
              nirsade34 נערך לאחרונה על ידי

דעתכם על collinson group ?   

יש אפשרות בקרוב לבדיקת קורונה בשדה התעופה 82.5 פאונד. 

ביצוע בדיקת הקורונה DAY 2 בשדה התעופה תחסוך התעסקות בבדיקות (הזמנה למלון ושליחה)

Roco שקד 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Roco
                Roco @nirsade34 נערך לאחרונה על ידי Roco

@nirsade34

מבלי לחוות דעה ספציפית למה שנכתב, לדעתי, כל פעולה שמקצרת תהליכים, ובזבוז זמן, זה מבורך. 

אני אישית כפי שכבר כתבתי, ובעיקר לאחר שקראתי את כל הפורצדורות לגבי הבדיקות, ממש מקבל אלרגיה מלהתחיל בכלל להתעסק עם זה. 

נקווה ש....או שזה יעלם או יפחת ויוקל שם, או שהאלרגיה תעבור לי....חחח.

וגם, כלכלית זה קצת מוגזם, משפחה עם 5 נפשות, 1000 פאונד, זה בהחלט לא שווה לכל כיס, אלא אם הוזמנת לחתונה משפחתית שאתה חייב להגיע, והמתנה בכל מקרה זה 2500 פאונד, אז מילא עוד 1000 פאונד.

גם אז, אני אישית הייתי שולח את המתנה בהעברה בנקאית עם ברכה אישית, וזהו. 

• שקד
                  שקד @nirsade34 נערך לאחרונה על ידי שקד

@nirsade34

אם הם ספק מורשה של המדינה לבדיקות יום 2 אני הייתי עושה את זה. נשמע לי פתרון מעולה. החובה שלך מסתכמת בלעשות בדיקה אצל ספק מורשה של המדינה ביום השני או לפניו. זהו. לא צריך להיות לך אכפת לך משום דבר מעבר לזה. העיקר שאתה מקיים את לשון החוק.

ממה שהסתכלתי זריז באתר שלהם, נראה שהשירות עוד לא קיים כרגע,וגם הוא מוגבל מבחינת שעות הפעילות שלו. עדיין, אם זה מתאים, הייתי עושה את זה אם הייתי אתה.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • Roco
                    Roco @nirsade34 נערך לאחרונה על ידי Roco

@nirsade34

בישראל בנתב"ג,  45 שקל, לבדיקה. 

• Roco

@שקד

ממה שהבנת מהפרסום הנ"ל, למעשה הוא צריך לחזור לשדה התעופה, בday2, לבצוע הבדיקה? 

או שלא הבנתי נכון?

זה חוסך את מה? את חיפוש נקודת המסירה למשלוח?

שאלה שניה,

ציינת שאם ביצעת את הבדיקה זה העיקר, כן יש תוצאה אין תוצאה זה כבר לא באחריותך.

אני רוצה לסכם ולשאול,

מכל המידע, בעצם סדר הבדיקות הוא כזה.

בדיקה לפני הטיסה בארץ.

ובדיקה בדיי2,באנגליה, בהזמנה מראש, מחויבות לבצע ולשלוח, וזהו.

סוגיה שאליה התייחסת בהודעה האחרונה, שבעצם הבצוע והשליחה מילאת את חובתך החוקית.

וזהו מבחינת שלטונות בריטניה.

ואז לעשות בדיקה לפני היציאה לישראל,

72 שעות לפני. שזה רלוונטי רק לחברה שמטיסה אותך לארץ.

כלומר,

זה רק 3 בדיקות. 

ואז הבדיקה בכניסה לישראל בנתב"ג שמוזמנת מראש. 

זו הבדיקה הרביעית.

• שקד

@Roco

אם תשים לב תראה שההנחיה היא בדיקה ביום 2 או לפני, ככה שאין בעיה לעשות בדיקה בשדה מיד אחרי הנחיתה. בוודאי שלנסוע בחזרה לשדה התעופה זה טרטור הרבה יותר גדול מאשר למצוא תיבת דואר ברחוב. באופן אישי לי לא היה מפריע להזמין בדיקה הביתה וככה לבחור בספק יותר זול, אבל אני לחלוטין מבינה איך למי שמגיע למלון זו יכולה להיות התעסקות פחות נוחה מאשר בדיקה בשדה, במיוחד אם צריך להגיע לתיבת מסירה ספציפית.

אכן, כל זמן שהספק מאושר על ידי המדינה זה מספיק מבחינתך. אם זה ספק שהמדינה לא מרוצה מהשירות שלו אז שתוריד אותו מרשימת הספקים המורשים. 

לסיכום, אתה צריך – 

א. בדיקה שלילית מ-72 השעות שלפני הטיסה. מבחינת אנגליה אתה יכול לעשות גם בדיקת אנטיגן מהירה, כל זמן שהיא עומדת בתנאי הרגישות שהוגדרו. אם אתה מחוסן אז זה אמור להספיק גם מבחינת ישראל.

ב. בדיקה ביומיים שאחרי ההגעה. חשוב מאוד: את הבדיקה הזו חובה לקנות מראש! צריך לתת את מספר האסמכתא בטופס שחובה למלא עוד לפני ההמראה. בזמן ביקורת הדרכונים צריך להראות קבלה על קניית הערכה הזו.

ג. בדיקה ב-72 השעות שלפני הטיסה בחזרה. ישראל דורשת שהבדיקה הזו תהיה בדיקת PCR ולא בדיקת אנטיגן מהירה. לביקור מאוד קצר, אני מניחה שאפשר לתכנן את הזמנים ככה שבדיקת יום 2 תשמש גם כבדיקה הזו. במקרה כזה הייתי עושה מאמץ לוודא שמדובר בספק שמחזיר תוצאות מהר.

ד. למיטב זכרוני עדיין יש חובה לעשות בדיקה עם הנחיתה בישראל.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • Roco
                          Roco @שקד נערך לאחרונה על ידי

@שקד

תודה,

ואיפה עושים את הבדיקה לפני הטיסה לישראל?

זה לא חייב להיות קשור למנגנון של הבריטים.

יש מעבדות בתוך לונדון עצמה נגישות? מחירים? 

• שקד

@Roco

יש המון מקומות שמציעים את השירות הזה. הוא נקרא fit to fly. מי שמציע את השירות הזה מתחייב לתוצאות תוך 24-48 שעות (כי ברור שאתה עושה אותו לפני טיסה במטרה לטוס בהקדם) והאישור שמקבלים כולל שם מלא ומספר דרכון. חלק מהחברות שמציעות בדיקת יום 2 מציעות גם את השירות הזה. פרט לזה זה פשוט לחפש fit to fly ולקבוע שם. Boots בטוח מפעילים שירות כזה אבל הם לא היחידים.

Roco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • Roco

@שקד

תודה,

האופציה של בצוע הבדיקה של דיי 2, "ציטוט שלך," יומיים או לפני", זה מאפשר את האופציה שהעלו פה ואת התייחסת, כלומר בדיקה בנחיתה ממש. זה מיתר את הבצוע בתוך לונדון בעצם.

זה עדין לא פעיל?

• שקד

@Roco

באתר של הספק הספציפי הזה (Collinson) זה מופיע, כרגע, בתור coming soon. אפשר למצוא כאן את הרשימה המלאה של הספקים המאושרים ומה בדיוק השירות שכל אחד מציע. כל מי שמציע בדיקה on site זה אומר שבאים פיזית לאיזשהו מקום. אני לא יודעת מעבר למה שמפורסם שם. זה שירות שקיים בסה״כ החל מהיום אז יכול להיות שלא כולם מספיק מאורגנים עדיין. 

לזה בדיוק התכוונתי כשאמרתי שעיקר הטרטור הוא לפני הנסיעה. צריך לעבור על האתר ולראות מה בדיוק מציע כל ספק ואז לבחור משהו שמתאים לך.

שקד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • שקד
                                  שקד @שקד נערך לאחרונה על ידי

אגב, זה לא שאני אמרתי שאפשר לעשות את הבדיקה גם לפני יום 2, אלו ההנחיות הרשמיות:

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                  • nirsade34
                                    nirsade34 נערך לאחרונה על ידי

תודה שקד

עצם הבדיקה בנחיתה חוסכת המון התעסקויות עם הבדיקות לאחר מכן מצד אחד אך מצד שני זה דורש ממני לטוס לאנגליה בטווח שעות מסוים. במקרה זה מאחר

ושעות הבדיקות הן מהבוקר ועד שבע בערב זה מחייב אותי לטוס בשעות הבוקר המוקדמות ולהגיע בשעות הבוקר המאוחרות. לרוב אופציה זו מייקרת את כרטיס

הטיסה משום שאם  אני בוחר לטוס בשעות אחר הצהריים ונוחת לקראת השעה עשר, אחד עשרה בערב הכרטיס יותר זול אך אין לי אפשרות לעשות בדיקה כי המעבדה כבר סגורה.

בסופו של דבר אין אופציה שהיא הכי טובה וכל אחד צריך לעשות את השיקולים הכדאיים שלו. אני נוטה לכיוון טיסה באמצע הלילה (טיפוס ינשופי 😂), נחיתה בבוקר,

בדיקה ושחרור למלון.

מי יודע...אולי עד תחילת יולי יבטלו את הצורך בבדיקה יום 2.

• שקד
                                      שקד @nirsade34 נערך לאחרונה על ידי

@nirsade34

אני מבינה למה מישהו יעדיף לעשות בדיקה בשדה ו״לסיים עם זה״.  באמת. אני פשוט חושבת שכדאי להבין מהי ה״התעסקות״ של לעשות את הבדיקה בעצמך: הערכות האלה מיועדות לבדיקה ביתית והן פונות לכלל האוכלוסיה, ככה שהן אמורות להיות fool proof ככל האפשר. מקבלים הנחיות פשוטות וברורות – בעלון בתוך הערכה ו/או במייל שמקבלים אחרי הקניה. דבר ראשון צריך לרשום את הערכה באתר של החברה, זה לוקח כמה דקות: ממלאים שם פרטים אישיים ואת המזהה של הערכה הספציפית. אולי צריך גם לפתוח שם משתמש וסיסמה, לא מעבר לזה. נניח שזה לוקח 5 דקות. 10 אם האתר מסובך. אחרי זה ממשיכים לפי ההוראות הברורות בעלון: מטוש בלוע לכמה שניות, מטוש באף לכמה שניות, מטוש לתוך מבחנה עם נוזל, לשבור את המטוש לפי הסימונים עליו, לסגור את המבחנה, להדביק מדבקות אם צריך ולסגור בשקית אטומה. זה כל הסיפור. זה גג 5 דקות, כנראה קרוב יותר לדקה או שתיים. שמים את הערכה בתוך המעטפה המצורפת וזה כל הסיפור. אם בחרת ערכה שהאיסוף שלה הוא בדואר (לדעתי כדאי, בנסיבות האלה) אתה פשוט לוקח את המעטפה ומכניס אותה לתיבה הראשונה שאתה מוצא ברחוב. יש כאלה כל כמה מאות מטרים. אם אתה מאוד רוצה, אפשר לבדוק באתר הדואר איפה יש תיבות קרוב אליך. שם יש גם פירוט מתי האיסוף היומי האחרון מכל תיבה (כתוב גם על התיבה עצמה). זה באמת לא מסובך. זה דומה למחשבה שצריך להשאיר את זה בתחנת האוטובוס הראשונה שמוצאים. יש מלא כאלה בכל מקום. כל ה״התעסקות״ היא סיפור של 10-15 דקות. 
                                      שוב, אני מבינה למה מישהו אומר שלא בא לו לחפש תיבות דואר ברחוב או מה שזה לא יהיה. זה בסדר, זה לגיטימי. לדעתי האישית, לא שווה לשלם הרבה יותר כסף על ה״נוחות״ הזאת. בטח לא אם מבחינתך זה אומר לטוס בטיסה שאתה לא רוצה ולא מתאימה לך. נוחות היא דבר סובייקטיבי ואפשר לא להסכים איתי על הנקודה הזו, רק כדאי לדעת במה בדיוק הכל כרוך ומהי ה״נוחות״ המדוברת.

Roco חבל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                      • Roco

@שקד

ברור, כל הפרצדורות בנויות לאדם הרגיל.

רק שזה הגיוני שאנשים מעדיפים שידחפו להם מטוש באף בשדה התעופה שרק נחתו, וזהו.

ככה היה באתונה ממש מתחילת הקורונה, בחינם.

נקווה שגם בלונדון זה יכנס בהקדם בהיתרו.

• חבל
                                          חבל @שקד נערך לאחרונה על ידי חבל

@שקד

לא בדיוק ברור לי מה עובר על האנגלים מה זה הבדיקות העצמיות הללו

יתכן אדם לא אחראי שהוא יודע שהוא חולה קורונה. ולא ירצה לדפוק לעצמו את הטיול את הטיול /הפרנסה.       

הוא יתן את המטוש לחברו, שידוע לו שהוא בריא בצורה וודאית. וישלח בדואר .

בישראל ה”חברה” קצת יותר משופשפים .  בדיקות עצמיות  זה רק בדיקות הריון...

Roco שקד דוקטור דו ליטל 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • Roco
                                            Roco @חבל נערך לאחרונה על ידי

@חבל

מה לא ברור כל מנגנון רוצה כיסוי תחת,

בעיקר הם רוצים יכולת איתור ומעקב במידה ומתגלה חולה קורונה, על טיסה נכנסת, לאתר את כל שאר המוסעים כך אני הבנתי. !

הם לא עוסקים רק בשאלה אם אדם אחד נתגלה כחולה, או שיקר בבדיקה במטוש שדחף לבת הזוג שלו שאינה חולה.

זו בכל אופן ההבנה שלי, הם מנסים לכסות את העניין בבדיקה 72 שעות לפני, וגם היום השני בבריטניה-אנגליה. 

זה לא הרמטי אבל נותן כיסוי טוב לאיתור. 

בדיוק מה שעכשיו עושים בכניסה לישראל, מה שמחייב ישראלי שחוזר מאנגליה לבצע בדיקת קורונה לפני שעולה לטיסה לישראל ונוספת בעת הנחיתה. 

פסיכוזת הקורונה, ? חבל שלא דורשים לפני טיסה גם, בדיקות לשחפת, דלקת ריאות, אפטיטיס בי, וסי. כי ניתן ןהדבק בהם בשירותים או במגשי האוכל. שפעת לסוגיה וכו', המסיכה טובה בכל מקרה בעת הטיסה ובכלל.

כנראה שלאט לאט עם כניסת אפקטיביות החיסונים, פסיכוזת הבדיקות תרגע מעט. אולי.

חבל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 4 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון