מחיר השכרת רכב כפול מלפני שנתיים
-
אני מחפש רכב אוטמט לשבועיים במילאנו מלפנסה
זוג + 3 ילדים
לפני שנתיים שילמתי 2000 ש”ח
ועכשיו אני מוצא באזור 4000 ש”ח
חיפשתי בעוד שדות תעופה בצפון איטליה ודרום גרמניה ובכולם זה המחיר
מה הסיבה?
-
אולי חברות פשטו רגל? הרץ לא פשטה רגל בסוף?
-
חברות נאלצו למכור יותר מכוניות מאשר בשנים “נורמליות”כדי לשרוד בזמן המגיפה ולא חידשו את המלאי – הסגרים הוסרו, הביקוש עולה ולכן גם המחיר.
*כמו שוק הנדלן?
-
דוקא המחירים ירדו אמנם במתינות אבל ירדו.
לפחות בסיקסט ובטוח שבמינכן ופרנקפורט
-
שלא נדבר שנוספו דגמים חדשים ומובחרים ממיטב היצרנים בעולם. -
באירופה ככלל רכבים אוטומטים נדירים יחסית, אלא אם מדובר במכוניות מהסוג היקר.
במלפנסה יש שני טרמינלים, בתחנות ההשכרה בטרמינל שבו נוחתת איזיג’ט מבחר המכוניות קטן הרבה יותר, עניין שמחריף את הבעיה.
יכול להיות שאם תבחר באחת מתחנות ההשכרה שנמצאת בטרמינל השני תקבל עסקה הרבה יותר טובה, מהניסיון שלי השאטל בין הטרמינלים נוח זריז ומגיע בתדירות גבוהה (תלוי בשעות כמובן).
-
גם בשוויץ מחירי ההשכרה של רכב אוטומטי משפחתי עלו בכ 50%.
הסבירו לי שזה בגלל שבתקופת הקורונה היתה ירידה בביקושים וחברות ההשכרה מכרו את ציי הרכב ועדיין לא הספיקו לחדש אותו ולכן הביקוש כעת גדול מההיצע
-
או במילים אחרות- היינו סגורים מעל שנה ועכשיו אתם תשלימו לנו את הפערים…... -
אתמול אני הזמנתי רכב,
ליעד אחר, אבל אירופה,
פחות מ 800 שקל לשבוע ל SUV, כולל תוספת עלות בגלל שאני לוקח את הרכב בשעה מוזרה ותוכנית ביטוח מאוד רחבה (כולל ללא השתתפות עצמית), הרבה יותר זול מהסטנדרט שאני רגיל אליו, אולי בגלל שמדובר ברכב עם גיר ידני ומהדגמים האלו יש להם דווקא עודף.
להבנתי באירופה רכב קומפקט (בישראל קוראים להם משפחתי, דוגמת נניח פורד פוקוס) גיר אוטומטי הוא ציפור נדירה ובגלל כללי ביקוש והצע המחיר בהתאם.
באירופה רכב Full Size גיר אוטומטי הרבה יותר נפוץ מקומפקטי, יכול להיות שבהתאם הפרש המחיר בין קומפקטי ל full size אוטומטיים לא גדול ואם זהו המקרה כדאי לשקול שדרוג.
-
אני שוכר בדרך כלל רכבי יוקרה.
ייתכן שפלח שוק הזה שהביקוש אליו נמוך יחסית ולכן המחירים ירדו.
ולכן ממליץ בחום לשכור רכב בקטגוריה הזו ולהנות מחוויה אחרת.
דרך אגב מחירי הרכבים האלה הם בדיחה ...
פשוט טעות לא לשכור רכבים אלה.
הכוונה לדגמי מרצדס אס קלאס או ב מ וו 7 או אוודי איי 8.
ואז להגיע לשדה ולשדרג עוד יותר.. בדרך כלל בחינם.
-
יש אנשים (כמוני) שעבורם אוטו הוא קופסא על גלגלים שתפקידה להעביר אותך ממקום למקום. מבחינתי היינו הך רכב יוקרה או פאסאט סטיישן כל עוד יש מקום ונוח לנו לילדים ולמזוודות
-
מסכים איתך. אבל אולי ליוסי השואל כן שווה להנות בחוויה נוספת שספק שימצא בעולם במקום אחר.
-
ושוב חוזר הניגון…. -
ואני הזמנתי השבוע רכב ליוון ל10 ימים בדרגת אופל אסטרה כולל ביטוחים מורחבים ואחרי הנחת ממסי במחיר 2100 שקלים! השכרת רכבים ביוון תמיד היתה מאד גבוהה בקיץ יחסית לשאר אירופה. השנה עוד יותר יקר.
-
באמת יקר מאוד לרכב מקבוצה שכזו.
-
בחלוקת הרכבים לדרגות, רכב בדרגה מסויימת ביוון פחות טוב מרכב באותה דרגה בחלק גדול ממדינות אירופה, נניח למשל צרפת או גרמניה.
כך שהשוכר ביוון כדי לקבל את אותו רכב לעומת מערב אירופה צריך להזמין דרגה גבוהה יותר = עלות גבוהה יותר.
אני בד”כ לא שוכר רכב דרך סוכנים ישראלים (ממס”י אופרן….), וגם לא דרך זכיינים ישראלים (אוויס ישראל, שלמה סיקסט וכו’), גם אם נותנים לי כל מיני הנחות בזכות כרטיס אשראי חברת הליסינג של העבודה ממס”י וכו’ עדיין סוכנים מחו”ל או אפילו ישירות מול תחנת ההשכרה בחו”ל נותנים לי מחיר ושירות טובים יותר.
בכלל כל הקטע הזה שהסוכנים הישראלים לא מפרסמים את המחיר האמיתי אלא צריך להתקשר אליהם ואז להתחיל בסחר סוסים לא מתאים לי, לא מתחבר לשיטה, לי נוח לשבת מול המסך ולא לדבר עם אף אחד.
-
אני מזמינה שנים דרך ממסי/ אופרן ולמעט ביוון בקיץ (כי באפריל למשל המחירים שם נמוכים – לא שיא העונה), ותמיד מקבלת מחירים טובים מאד. כל אחד מה שמתאים לו.
-
@meravshe אמר:
אני מזמינה שנים דרך ממסי/ אופרן ולמעט ביוון בקיץ (כי באפריל למשל המחירים שם נמוכים – לא שיא העונה), ותמיד מקבלת מחירים טובים מאד. כל אחד מה שמתאים לו.
זה נכון,
אגב הסתקרנתי לגבי ההפרש בין אוטומטי לידני אז הרצתי חיפוש רנדומלי לרכב ל 10 ימים ביוון (שדה תעופה אתונה)
אופל קורסה או יונדאי i20 ידני = בערך 1,500 שקלים.
אופל קורסה אוטומטית כבר אין להשיג כי הוזמנו כולם, אין יונדאי i20 אבל i10 עולה 2300 שקלים.
* כל הדגמים “כדוגמת”, בד”כ מקבלים משהו טוב פחות.
לפי המדגם שלי נראה שקיבלת מחיר בסדר גמור, יש מחסור באוטומט ויש הפרש מחיר גדול בין אוטומט לידני.
-
סתם בדקתי בסיקסט ליוון.
וואו איזה מחירים יקרים....
וגם המבחר לא משהו בכלל בכלל.
הכי נורמלי מצאתי ב 2000 יורו לערך ל 10 ימים.
וזה לא מוצדק בשביל יוון ומערכת התחבורה והתשתית.
-