ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סקי בפסח 2022

פורום סקי וסנובורד
    סקי
    7
    11
    1807
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ללללל666
      ללללל666 נערך לאחרונה על ידי

אז אחרי שהשנה התספספה, פנינו לשנה הבאה, אבל מכיוון שהילדים בתיכון, נוכל לצאת רק בחופשים...😏

פסח יוצא באמצע אפריל, שמצמם את אפשרויות הסקי.

אז איפה אפשר לעשות סקי באמצע אפריל ( שיספיק לשבוע סקי),. ההרכב- הורים שעשו סקי בעבר וילדים שזו פעם ראשונה עבורם.

ראיתי שבהינטרטוקס יש אפשרות לסקי כל השנה –  אבל השאלה אם זה ישים לשבוע או רק ליום/יומיים?

יש אתרים נוספים ששווה לבדוק באירופה?

המון תודה מראש על כל טיפ והערה שתגיע,

טלי

ענבל אין על סקי rozmar drporat dfl 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ענבל אין על סקי
        ענבל אין על סקי @ללללל666 נערך לאחרונה על ידי

@ללללל666

יש שני דברים שצריך לברר לעניות דעתי.

1 אם האתר שאתם רוצים לנסוע אליו יש גם מסלולים למתחילים.את אומרת שלילדים זה פעם ראשונה.

2.אין לכם אפשרות לצאת בחנוכה 2021 הרי זה חופש לילדים לא? ואם חנוכה יוצא בדצמבר יש יותר סיכוי שתמצאו עוד אתרי סקי המתאימים גם למתחילים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ענבל אין על סקי
          ענבל אין על סקי @ללללל666 נערך לאחרונה על ידי

@ללללל666

פשוט אני לא מכירה את המקום ואיזה מסלולים יש בו

• rozmar
            rozmar @ללללל666 נערך לאחרונה על ידי rozmar

@ללללל666

ללא ספק אתרים עם קרחונים זה מה שאתם מחפשים בתקופה זו- הינטרטוקס יהיה לכם לדעתי קצת קשה כי יש המון מעליות טי. תנסו את שטוביי, הוא מאד קרוב לאינסברוק ויש בו יותר מעליות רגילות, או לחילופין האתר צ’רביניה צרמאט באיטליה/שווייץ שגם הוא נמצא על קרחון בחלק העליון שלו, וסביר להניח שיהיה פתוח עד מאי (אם החיים יחזרו לתקנם, כמובן). סביר להניח שיהיה מדובר בחלק הגבוה של האתר, יש שם לא מעט מעליות ומסלולים שממש מתאימים למתחילים. אתרים נוספים שיהיו כנראה פתוחים בתקופה זו אוסטריה- אישגל, אוברגורגל, צרפת- ואל דיזר, ואל טורן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • drporat
              drporat @ללללל666 נערך לאחרונה על ידי

@ללללל666

ככלל אני לא חושב שהינטרטוקס או כל קרחון אוסטרי אחר יהיה פתרון נכון לשבוע באמצע אפריל למשפחה שלמה עם 2 מתחילים. יש שם מעט מדי מסלולים ומעט קילומטרז' לשבוע שלם. מעט מדי לעשות אחרי הגלישה עם מתבגרים. ביום של מזג אוויר סוער לא תוכלו כלל לעלות או שתסבלו מאוד מהרוח, הערפל והראות הלקויה. מורעלי גלישה יתמודדו עם זה. אחרים יצטערו על מזלם הרע ועל הבחירה הלא מוצלחת. אני גם חושב שמתחילים זקוקים למסלולים קלים יותר.

איש לא יודע מה יהיה מזג האוויר באפריל הבא. תפסתי שבועות של שלג עם ןויט אוט מטורף, בהם מקומות גבוהים כמו פסגות וקרחונים היו בכלל סגורים או קשים מאוד, וימים (לעתים עוקבים) של שמש ובגדים דקים עם שלג סלאשי כבר ב13:00. 

אבל ההמלצה שלי היא לבחור מקום בו יש גיוון. עם אפשרות לטפס ל3K גובה במיוחד אם יש שם קרחון בסביבה, ולרדת ל1800 אם החורף חוזר, כמו שקרה לפני שבוע באלפים הצרפתיים והאוסטריים.

על כן הייתי הולך לפי תקציב על שוויץ (צרמאט, עם נוף מדהים ומראה הלקוח מאגדות) או צרפת. בשוויץ הכל יעלה הרבה יותר: לינה, השכרת ציוד, שיעורים, אוכל וכו'. אבל למי שיכול להרשות לעצמו, זה יהיה שבוע שייזכר לעולם. הרכבת מציריך תביא אותכם בקלות לארץ אגדות.

חלופה שפויה יותר אך עדיין יקרה: טין בצרפת. טין לה לק ב2100 מ' גובה תציע לכם מסלולים כחולים בבוקר וים פעילויות אחר הצהריים. העירה השכנה, Val Claret נמצאת ב2200 מ ורלוונטית גם. משתיהן תגיעו בקלות למסלולים הירוקים של Bellevarde מעל ול דיזר., ובסוף היום תחגגו בקוקו ריקו. אגב אני חושב שללון בול דיזר יהיה יקר יותר אך נוח להגעה מהירה למסלולים הירוקים בבוקר , רק להקפיד לרדת ברכבל ולא רגלית בסוף היום.

מתחם צרפתי שני מעט יותר זול: ול טורן. גבוה יותר ועמוס יותר.

יותר זול: לז ארק 2000 או 1950. הם צמודים אחד לשני ויספקו שבוע מהנה מבוקר עד ערב. באזור ה2000 יש קערה ענקית עם מסלולים כחולים מושלמים למתחילים. לשכור דירה מושקעת ב1950 זה לגור שבוע ביורודיסני. שוכרים רכב בג'נבה ומעמיסים אותו בסופר בMoutiers בדרך. שקט שם בערב.

אם חייבים אוסטריה: אוברגורגל, עם אפשרות הגעה באוטובוס חינמי לקרחונים של זולדן. מיועד  בעיני למי שיותר בקטע של מלון חצי פנסיון וסאונה בעירום,  למרות שיש גם דירות להשכרה. הסופר שם מצומצם מאוד.

jisaacs תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • jisaacs
                jisaacs @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

יתכן שהתשובה הכי פשוטה והכי זולה זה האתר של 2021

גוזארי בגיוארגיה

אבל

אין רק שנגיע לסוף מרס 2022 ניתן יהיה לדעת אם יהיה פתוח גם בשנה הבאה – כל כך מאוחר. 

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • drporat
                  drporat @jisaacs נערך לאחרונה על ידי drporat

@jisaacs

תקשיב, נראה לי שהשנה אתה התאהבת בגודאורי :).

ואתה לא היחיד, היו פה עוד חבר'ה שבחרו ממש נכון. חבל שלא באתי.

היו שנים שבנסקו במרץ היה מדהים, והיו שנים שלא ניתן היה לגלוש מטה לעיירה מרוב סלאש. אי אפשר לבנות על מזרח אירופה בתכנון ארוך טווח, מה שציינתי קודם הם הנכונים בעיניי

אגב הסיבה שאני סוגר חודשים רבים מראש נעוצה בפסח אחד בטין שנבחר ספונטנית חודש לפני היציאה. איך אומרים הבריטים? An arm and a leg

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • מ. פולני
                    מ. פולני @drporat נערך לאחרונה על ידי

@drporat

הייתי פעמיים בפסח שהיה באפריל באוסטריה – פעם באישגיל ופעם בזולדן. תנאי גלישה טובים (מאוד) בחלק העליון, סלאש למטה. 

בזולדן המון מסלולים כחולים גבוהים, מעל גובה 2000 מטר.

drporat תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • drporat
                      drporat @מ. פולני נערך לאחרונה על ידי

@מ-פולני

טוב לדעת. וזולדן מעולה למתחילים. לי מפריע שהקרחונים שם מציעים מעט מדי אבל יש גם את אוברגורגל באותו סקי פס.

אני עדיין מרגיש נוח יותר בצרפת באפריל

• dfl
                        dfl @ללללל666 נערך לאחרונה על ידי

מנסיון של כמה וכמה (וכמה) חופשות שלג באפריל – כדאי לקבוע את היעד לפי תנאי הגלישה בזמן כמעט אמיתי.

לגרמנים יש חרוז על כך שאפריל עושה מה שבא לו וזו בדיוק החוויה שלי. לקבוע מראש יעד לסקי אביבי – מתכון למפח נפש בסבירות גבוהה.

אם אתם מתכננים לנסוע בתקופה של ביקוש עז בישראל (למשל, חופשת פסח), אפשר לקנות כרטיסי טיסה ליעד מרכזי כמו ז’נב, מילאנו או ציריך. את כל השאר הייתי מזמין רק כשבוע לפני ההמראה. במקרה הגרוע, יהיו 5-6 שעות נהיגה עד האתר, אבל שלג טוב שווה את זה. המלונות כבר לא עמוסים באפריל ותמיד מצאתי מקום.

בכל מקרה, אין טעם לבנות על קרחונים. מגלישת אביב/קיץ בארבעה קרחונים – טין, זרמט, הינטרטוקס וסאס-פי – למדתי שמדובר בפתרון רק למי שממש בקריז לגלישה. לחוויה סקי מספקת, צריך שלג טוב גם מסביב לקרחון.

jisaacs תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • jisaacs
                          jisaacs @dfl נערך לאחרונה על ידי

@dfl

מדוייק ונכון. 

והשנה הזו הוכיחה את הנקודה. 

שהיה הרבה שלג במזרח אירופה והאתרים הודיעו כל הזמן על הארכת העונה ואיפשר לישראלים את הנסיעה לגודארי. 

ולכן עדיף להכין טיסות כי חוץ מהשבוע של פסחא הכל יהיה ריק ולא יהיה בעיה למצוא חדרים. 

מבחינת החגים עדיף לחשוב על חנוכה ואולי פורים 

ותמיד

ניתן לזכור שילד שהתגבר על אובדן ימי בית ספר בגלל הקורונה, גם יסתדר עם כמה ימים של העדרות מבית הספר. ...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון