נוהל בדיקות קורונה ביציאה/כניסה לארץ
-
ט"ז בסיון, התשפ"א
27 מאי 2021
סימוכין: 459683821הודעה לעיתונות
מדיניות ביצוע הבדיקות לגילוי נגיף קורונה בקרב הנכנסים לישראל והיוצאים ממנה, בנתב"ג ובמעברי הגבול היבשתיים והימיים, תעבור שינוי החל מה-1.6.21
עם הכניסה לישראל, עלות בדיקת הקורונה (PCR) תחול על האזרח ולא במימון המדינה. על פי ההנחיות, כלל הנכנסים לישראל, לרבות מחלימים ומחוסנים, מחויבים בביצוע בדיקת PCR בעת הנחיתה בנתב"ג או במעבר מעברי הגבול לפי התקנות.
חשוב להבהיר, כי על פי התקנות, מי שלא יבצע את הבדיקה צפוי לקנס בסכום של 3,500 ש״ח בגין הסירוב.
בדיקות לשבים לישראל בנתב"ג
החל מ-1.6.21 מחיר בדיקת הקורונה הוא 80 ש"ח בתשלום מראש, טרם הטיסה. במידה והתשלום יתבצע בנתב"ג לאחר הנחיתה וללא הזמנה מראש, המחיר יעמוד על 100 ש"ח. התשלום באשראי בלבד באתר "אומגה", שיעלה עם תחילת השירות.
יצוין כי מי שהזמין בדיקה לפני ה-1.6.21 באתר אומגה, הזמנתו תבוטל ויקבל הודעה מן החברה, יחד עם לינק לרישום מחדש ותשלום.
החל מה-10.6.21 התשלום יבוצע מראש באתר פמי פרימיום, שתכנס להפעיל את מתחם הבדיקות בנתב"ג.משרד הבריאות יפעל להנגשה של התשלום בנתב"ג, באמצעות דיילי שירות לאורך מסלול הנוסע הנכנס בתעריף המופחת. בנוסף, ישנן עמדות תשלום עבור הבדיקות שמצויות ביציאה מן המכס במתחם הדיגום.
בדיקות במעברים יבשתיים
במעבר יבשתי יעמוד התשלום על סך של 100 ש"ח והוא יגבה מבעוד מועד באתר חברת "שיבא-טרגט", או בזמן אמת, תוך סיוע של נציגי החברה בגבול. התשלום באשראי בלבד.בדיקות ליוצאים מישראל
החל מיום ה-1.6.21 בדיקות קורונה בקופות החולים ליוצאים לחו"ל יבוצעו במימון הנוסע. כך שגם היוצאים מישראל, לשם נסיעתם, יבצעו בדיקת PCR בתשלום בלבד.פרטים נוספים על ביצוע הבדיקות באתר משרד הבריאות: https://www.gov.il/he/Departments/Guides/flying-to-israel-guidlines?chapterIndex=4
חשוב להבהיר! בדיקות במימון ציבורי אינן מיועדות עבור יציאה וכניסה לישראל.
משרד הבריאות ימשיך לעדכן את הציבור ככל שיידרש.
בברכה,
ענת דניאלי לב
דוברת משרד הבריאות -
אז למדינות שלא מחייבות בדיקה כמו יוון צריך רק בדיקה לפני החזרה לארץ. ועוד תשלום על בדיקה בנתב"ג ב80-100 ש"ח. הבנתי נכון?
-
מה עם בדיקה בנתב"ג לפני היציאה לחו"ל או שאין חייה כזו? -
גם אני מתלבט בשאלה הזו, ונראה שביציאה מישראל , מחוסנים יכולים להציג תעודת מתחסן. זה רשום במפורש
-
-
- צריך להבדק רק אם אלה הדרישות במדינת היעד.
-
-
אני עשיתי בלאגן
מתקנת ומעדכנת שוב-
מחוסנים--יציאה מהארץ עם תעודת מחוסן (משרד הבריאות הבטיח שיעדכן את התאריכים בתחילת יוני עד סוף דצמבר) -הכוונה לתעודת המחוסן ולא לתו הירוק שכבר עודכן וממילא אין בו טעם כבר.
אם מדינת היעד דורשת בדיקת קורונה---אז יש לבצע אותה בכל מקרה ,
אם מדינת היעד לא דורשת בדיקת קורונה- סעו לשלום.
לא מחוסנים כולל ילדים--בדיקת קורונה כמובן לפני היציאה.
-
אגב תעודת מחוסן – אני מניח שהמסמך מקופות החולים ו/או המסמך של משרד הבריאות תקפים
שניהם מציגים את השם בעברית / אנגלית כולל מספר זהות ומספרי האצווה של החיסון
-
לפחות לגבי זה אין בעיה.
אבל חייב להיות גם מספר הפספורט אם אני זוכרת נכון.
בעיון באתר משרד הבריאות אני לא מוצאת מידע על כך- רק מהזיכרון ….
-
-
-
רק חסר למעלה הכיתוב- סודי ביותר- ארגמן. -
מה סודי בזה? הגיוני לגמרי. אין סיבה שאנשים יערימו על קופות החולים או משרד הבריאות כדי שיממנו בדיקה שאין לה צורך רפואי. הכסף הזה יכול ללכת למטרות טובות יותר, ולא חסר כאלו במערכת הבריאות. מי שרוצה בדיקה בשביל נסיעה לחו”ל שישלם עבורה.
-
עדין לא קיבלתי תשובה ברורה,האם בלגיה והולנד, לא מבקשות שום תנאי לכניסה מישראל. לא בדיקה ולא תעודת מחוסן.
כניסה חופשית.
אז לכאורה, ילדים ולא מחוסנים יכולים לטוס לבלגיה והולנד, אבל..... יש תנאי שילדים ולא מחוסנים חייבים להגיע לנתב"ג בכל מקרה עם בדיקת קורונה שלילית.
זה תנאי ללא קשר לאן טסים ומהם הדרישות ביעד? .
לכן שאלתי אם זה תנאי? ואם אכן כך, האם בדיקה של פיקוד העורף בערים-שמועברת לקופת חולים, עם ת.ז. בלבד , לא דרכון, מספיקה להצגה בנתב"ג?
כמו כן, כנראה שעדין כולם צריכים בדיקה בחזרה לארץ, לפני הטיסה, ובדיקה בנחיתה, וילדים לא מחוסנים גם בידוד.
הבנתי נכון?
כך שלמעשה אין שום הקלה ביציאה לבלגיה והולנד, חוץ מעניין אחד,שמחוסנים לא צריכים להציג בדיקה בנתב"ג, כדי לצאת בכל מקרה מהארץ.
לבלגיה הולנד, כמו ליוון וקפריסין.
השאלה שלי אם הצגת בדיקה רגילה מהארץ, לנתב"ג, מספיקה כאשר טסים לבלגיה והולנד. כמו שצינתי, עם מספר ת.ז. בלבד.
הערה:
אין ספק שבתנאים האלה, איך שלא תהפוך אותם, זה הופך את הכיף לטוס, לכמעט בלתי נסבל.
כנראה שזה מה שמנסים לעשות, לגרום לאזרחים להשאר בארץ, גם אם לא אומרים את זה במפורש.
בנוסף אני מתפלא שעוד מדינות לא הולכות בעקבות בלגיה והולנד, ומאםשרות לישראלים להכנס בצורה חופשית. ישראל נקיה מקורונה.
-
קיבלתי מידע מוסמך מנתב"ג,
מי שמגיע לטרמינל, חייב להציג בדיקת קורונה שלילית.
אם המדינת יעד לא דורשת בדיקה כמו הולנד או בלגיה,
מספיקה בדיקה רגילה עם ת.ז. בלבד, כמו כניסה למלון בישראל, פיקוד העורף -קופת חולים.
אם יש לך 3 ילדים לא מחוסנים, זה אומר חסכון של 3 בדיקות ביציאה מהארץ בתשלום!
בדיקות בחזרה, לא מזמינים תור, כשנוחתים יש תור לבדיקה בכל מקרה, עושים בדיקה, כרגע ללא תשלום, אם יהיה שינוי ישלמו במקום. זהו.
מאוד פשוט.
-
-
לדעתי הבעיה היא בכלל הבדיקה שצריך לעשות בחול .
לך תחפש איפה עושים בדיקה בכפר באיטליה 72 שעות לפני החזרה לארץ ? או לך תדע האם והאיזה תנאים אפשר לעבור בין מדינות באירופה ולחזור במידה ובחרת בטיול של מספר מדינות .
אני לדוגמא רוצה לנחות בגרמניה . בגרמניה החוקים ברורים לגבי ישראלים רק תעודת חיסון. ומיד לאחר מכן רוצה להמשיך לאוסטריה ואיטליה ושוויץ ויש ימים שאני חוצה את הגבול מספר פעמים לדוגמא בין שוויץ ואיטליה .. כל המעברים האלו ממש לא ברואים בהיבטי קורונה.
אלו הם הבעיות האמיתיות.
לא הבדיקות בארץ.
-
ששששש…
זה טבעו של פקיד לא מוסמך, שאומר דבר לא ברור, שמבינים ממנו משהו אחר וכו.
כלל אצבע
בתוך מדינת ישראל מסמך ישראלי בעברית תקף.
גם לכניסה לטרמינל וגם ליציאה ממנו ללא בידוד.
וזהו---שם פג תוקפו של מסמך בעברית.
כלומר כדי להיכנס לטרמינל צריך אישור מחוסן/מחלים או תעודה המעידה על חיסון---
כלומר הכוונה להיכנס למתחם של נתב”ג מעבר לשער הכניסה.
כדי לעלות למטוס צריך (עפ היעד, חברת התעופה וכל השאר)
- אישור מחוסן באנגלית עם מספר דרכון תקף בלוח זמנים.
- או---- אישור בדיקת קורונה PCR מטוש שנעשתה במקומות המאושרים(מ1.6 בתי חולים ונתבג- טרם יצאה הודעה רשמית,רק עיתונאים והנהלת משרד הבריאות )
- לא את שניהם--- אחד מהשניים.
כניסה למדינת היעד על פי המדיניות שלה.
חזרה לישראל-
כניסה לישראל- אישור קורונה בכל מקרה ולכל אוכלוסיה בטווח 72 שעות מההמראה.
בדיקת קורונה בארץ לכולם.
בידוד או לא בידוד על פי התו הירוק (עברית מספיק)
-
פוסט זה נמחק!