שאלה לגבי ויזה לארה״ב
-
אחרי שמילאתי עבור כל המשפחה ולמרות שלא ציפיתי שנדרש לראיון, קיבלנו תאריך לראיון באוגוסט 2022

אנחנו מתוכננים לטוס בספטמבר. היות והויזות שלי ושל אשתי פגו בשנה האחרונה והילדים מתחת לגיל 14 לא חשבתי שיקראו לראיון.
עכשיו השאלה, האם יש עם מי לדבר בשגרירות? מה עושים?
-
שים לב שאם יש לכם דרכון ארופאי הרי רוב אזרחי האיחוד פטורים מויזה (כיום לחלק נכבד מהמדינה יש).
בנוסף הייתי מנסה אצל מעכרים. מנסיוני במקרים אחרים (לא ויזה) זה עובד.
-
הבנתי את הסיבה ואני חושב שיש לי דרך לפתור את זה… בקריאה מדוקדקת של ההוראות מהשגרירות שמקבלים אחרי הגשת הבקשה המשפחתית ראיתי שאנחנו, ההורים, שמחדשים ויזה, לא נדרשים להגיע לראיון, אלא רק בשביל הילדים.
הסיבה שהילדים לא קיבלו פתור מראיון היא ככל הנראה כי הצהרתי בשאלון הגשה שאין לשני ההורים ויזה בתוקף (מה שנכון, כי שלנו פגה). הפתרון שאני מנסה הוא הגשה מחדש רק לי ולאשתי ואז הגשה נפרדת לילדים אחרי שלנו תאושר הויזה. ככה אוכל להצהיר בשאלון שלשני ההורים יש ויזה בתוקף, בתקווה שזה ימנע את הצורך שלהם בראיון (כפי שצפוי עבור ילדים עד גיל 14).
נראה מה יהיה… נקווה לטוב.
-
-
-
זה לא נכון בוודאות. הבוקר שלחתי את המסמכים עבורי ועבור אשתי. אחרי שנקבל את הויזות שלנו, אשלח את של הילדים. אני יכול לעדכן בהתפתחות מעודדת, אבל גם קצת מוזרה… אחרי שקיבלתי זימון לראיון עבור הילדים, כתבתי מייל לשגרירות. הם לא השיבו למייל אבל כן שלחו לי פתאום מיילים עם הוראות שליחה של המסמכים לילדים ללא צורך בהגעה לראיון. אני מניח לאור השתלשלות התהליך שפשוט יש להם סוג של חור בתהליך שבו אם להורים פג התוקף אז אין להם פתרון מלבד זימון הילדים, למרות שהם מבינים שאפילו לשיטתם זה קצת מיותר בהנחה שההורים מגישים גם כן בקשה משפחתית לחידוש. אני מניח שהמייל די מיותר ברגע שממלאים את פרטי הבקשה כשלהורים כבר יש ויזות ביד, כי אז כבר בשאלון של הילדים מקבלים תשובה שאין צורך בראיון.
בכל מקרה, אעדכן בשבועיים הקרובים בהנחה שאקבל את הויזות שלנו ואז לגבי הילדים.
-
עדכון קצר, על פי הסטאטוס באתר הויזות הויזה לי ולאשתי אושרה ותגיע בימים הקרובים יש להניח. ברגע שתתקבל, אשלח את המסמכים של הילדים בדואר בצירוף עותק של הויזה החדשה שלנו ההורים. -
-
קודם כל הבהרה – אני עדיין ממתין לויזות של הילדים (הטפסים נשלחו אתמול כי חיכיתי לויזות שלנו ההורים).
הבהרה נוספת – יש כאן הנחות והשערות שלי, הפועל בהתאם עושה זאת על דעת עצמו ואחריותו הבלעדית

לעניות דעתי אין שום צורך לשלוח אליהם אימייל אלא פשוט לטפל בהוצאת הויזות של הילדים אחרי שהויזות של ההורים כבר חודשו. העניין הוא כזה, המערכת של הויזות בודקת מה ענית בשאלון לגבי הויזות של הילדים (זה השאלון שמגיע אחרי ששילמת את האגרה) ובהינתן תשובות מסוימות מחליטה (אוטומטית) האם לדרוש ריאיון או להתחיל ישר בהליך שליחת מסמכים בדואר. אחת השאלות הקריטיות שקובעת לאיזה הליך תנותב היא – האם לשני ההורים יש ויזה בתוקף. הקטע הוא שאם אתה רוצה להיות ישר כמו סרגל – אתה עונה ״לא״. בהנחה כי הויזות של ההורים, או אחד אפילו מהם, לא בתוקף. אחרי שכתבתי להם במייל (ולפני שבכלל שלחתי להם את מסמכי ההורים) פתאום בדרך פלא מישהו שינה את התשובות שלי לשאלון (כאילו יש להורים ויזה בתוקף) וקיבלתי הנחיה לשלוח בדואר את המסמכים של הילדים, כלומר פטור מריאיון. אני מניח שמה שהם מרשים לעצמם לציין במערכת הוא קצת יותר גמיש ממה שאני הנחתי שכדאי לי…
אם אתה באמצע תהליך ורוצה בכל זאת לכתוב מייל, זו הכתובת:
מה שכן, על אף שמישהו שם ככל הנראה שינה לי את התשובות, מעולם לא קיבלתי מייל חוזר…
-
תודה.
לנו יש ויזה בתוקף (אחד ההורים אזרח אמריקאי, השני לא אזרח אך עם ויזה בתוקף)
מילאנו את הטפסים לויזה עבור הילד (בן שנה)
א”כ הועברנו לאיזור של קביעת התורים וכו’ וקבענו תור (אוגוסט 2022
)לא ראיתי שיש איזהו שאלון אחרי תשלום האגרה.
אולי ההבדל הוא שאני קבעתי תור בירושלים ואתה לא?
השאלה, מה כדאי לי לעשות עכשיו?
ועוד משהו, כתבת להם את המייל באנגלית?
-
כן, כתבתי באנגלית. לא רואה קשר למקום מלבד אפשרות אחת – אם הויזה הקיימת של ההורה שאינו אזרח ניתנה במקום שונה במקור…
כאמור, קשה לי לייעץ למקרים שהם לא בדיוק כמו שלנו… אני לא רוצה להטעות. רק שים לב שהמייל שנתתי הוא לתל אביב ולא לירושלים אז כדאי שתנסה להשיג את המייל של ירושלים.
-
בוקר טוב
קראתי באתר של השגרירות שמי שיש לו כבר ויזה ורק צריך לחדש והתוקף לא עבר 4 שנים אז לא צריך לגשת לשגרירות אלה רק לשלוח בדואר את הטפסים והם יחזירו בדואר את הויזות החדשות. אז למה צריך לחכות שנה ?
-
ראה תגובה שלישית – בגלל הילדים...
-
אוקיי ראיתי עכשיו.
גם אני בסירה הזו שכבר הזמנתי קרוז לאוגוסט 2022 וכבר רציתי לבטל בגלל חידוש הויזה, ואז ראיתי שאין לי בעיה כי אפשר לשלוח את הוויזות הקודמות בדואר לשגרירות.
-
ובכן נראה לי שאפשר לסכם היות והויזות של הילדים כבר בדרכן בדואר… אין בעיה לחדש ויזות בדואר ולהוציא ויזות חדשות לילדים מתחת לגיל 14. רק צריך לשים לב שהמערכת באופן אוטומטי מזמנת את הילדים לראיון במידה ומצהירים שלהורים אין ויזה בתוקף. יש שתי דרכים אפשריות להתמודד עם מצב כזה:
- לבקש קודם חידוש להורים ואחרי שמקבלים את הויזות של ההורים להוציא בקשה לילדים
- להגיש ביחד לכולם ולהצהיר שלהורים יש ויזה בתוקף למרות שעדיין אין להם. זה למעשה מה שהשגרירות בפועל במקרה שלי ביוזמתה… אבל אני הייתי פועל מראש במתווה הראשון בהנחה שהבקשות לא דחופות (המתווה הראשון לוקח כחודש בסך הכל).
-
איזה טופס צריך למלא? זה אותו טופס שממלאים בבקשת ויזה ראשונה?
-
תמיד ממלאים את ה – 160… אחר כך כשמגיעים לשלב התשלום יש שאלון קצר… בשאלון הזה שואלים גם לגבי הויזות של ההורים למשל.