ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה במסלול באוקטובר טיול שלכת ניו אינגלנד

פורום צפון אמריקה
    וושינגטון הבירה ורמונט טיול שלכת ניו אינגלנד ניו המפשיר ניו יורק
    8
    51
    7287
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מוני
      מוני @nbk נערך לאחרונה על ידי מוני

@nbk

טיול השלכת של רבקה ק

https://www.lametayel.co.il/posts/pxodwe

בוסטון בשלושה ימים של רבקה ק

https://www.lametayel.co.il/posts/8m45p7

ואם לא ראית את הדיווח השרשורי של עודד שהיו בהרים הלבנים בתאריכים שאתם תהיו

מאחר וזה ארוך ובוסטון תחילה גלגלי עד לתאריך שיצאו מבוסטון אל ההרים הלבנים

https://community.lametayel.co.il/topic/124476/%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C-%D7%A9%D7%9C%D7%9B%D7%AA-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A0%D7%93-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%91%D7%A8-2017

שמעתי בסיפוק , שאתם לוקחים את הזמן בבוקר, ובצדק , יכול להשפיע על החלטתך!

מוני

nbk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • nbk
        nbk @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני אמר:

שמעתי בסיפוק , שאתם לוקחים את הזמן בבוקר, ובצדק , יכול להשפיע על החלטתך!

תודה רבה על הלינקים! 

אקרא בערב...

לא הבנתי את המשפט שרשמת - למה הכוונה ? “יכול להשפיע על החלטתך”?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • רבקה.ק.
          רבקה.ק. @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

הי

זה המסלול המצולם לטיול שלנו, ממליצה לצפות על מסך מחשב. יש בפנים קישורים לסיפורים נוספים, כולל סיפור בוסטון.
          המסלולים המסומנים ירוק, סגול וחלק מהכתום עשינו מתוך הלינה בנורת’ קונווי. מאחר וגם אנחנו עשינו טיול ארוך, לקחנו יום אחד חופשה בנורת’ קונווי פשוט למנוחה ולטיולים רגליים בתוך העיירה השלווה, אפילו (או בגלל) שזה היה יום גשום נורא. צריך גם ימים כאלה לטיולים…

בוסטון –  אני מבינה מתוך הפרוט שלך שתגיעו אליה מאזור לינקולן – כשעתיים וחצי נסיעה בסה”כ. גם אנחנו נסענו בעקבות המלצות כאן בפורום לעיירות החוף, חיפשנו לינה והכל הכל היה סגור – אחרי עונת התיירות. לא כיף. אני מניחה שהשנה יהיה עוד פחות מתוייר. לפי הפרוט שלכם אתם חובבי אמנות – וחבל להפסיד את ההיצע של בוסטון ואני מאמינה שלא תפסידו הרבה אם תוותרו על עיירות החוף. הפיצוי לכך יכול להיות שהנסיעה שלכם לבוסטון תעבור בכבישים היפים של החוף.

רבקה

מוני nbk 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • מוני
            מוני @רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

@רבקה-ק

הכוונה הייתה למקרה שיהיה צורך להוסיף יום ולילה .

ולשאלתך מרחק המפל צפונה מסטו’ למקרה ותחליטו לבקרו -7 קמ  ו-8 דקות כיוון

וזה מסלול ההליכה או שימוש באופניים בסטו  , וכמובן לא חייבים את מלוא אורכו

https://www.stowerec.org/parks-facilities/rec-paths/stowe-recreation-path/

מוני

• jardine
              jardine @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

באיזור איתקה מומלץ WATKINS GLEN STATE PARK כדאי להחנות את הרכב למעלה ולעשות את הטיול בירידה ובסוף הנהג חוזר עם אוטובוס להביא את הרכב, כל שאר המפלים באיזור איתקה זה תחת הגדרה NICE TO HAVE אבל אישית לא הייתי מבזבז על זה יום טיול כאשר מתחיל להיות לך יותר לחוץ באיזורים שבעייני הם יותר יפים, בקיצור מוזיאון זכוכית ו- WATKINS GLEN ואפשר להמשיך בדרך. 

• מוני
                מוני @nbk נערך לאחרונה על ידי מוני

@nbk אמר:

אגם שבו שומעים את קולות הקריאה של ציפורי ה LOONS

אני מתחיל מ-29/9

בתגובה קודמת שלי התייחסתי בהצעה עד לאן להרחיק להגיע אם אתם לא משלבים את הרשי

אך אם אתם מחליטים לשלב עשו מאמץ להגיע ללינה עד lewisburg

30/9

אכן הצצה במיגזר הדרומי של לצוורט פארק הגיוני ורשמתי לכם בתגובות קודמות מיפוי של הנקודות העיקריות

ואם לא אז תני קריאת כיוון ואמפה 

לדעתי כדאי להמתין או להזמין מלון עם אפשרות ביטול אם עד המועד שלכם אפשר יהיה לעבור לצד הקנדי.

1/10

הנה מה שרשם הגולש עודד על מוזיאון צילום איסטמן-

אנחנו משלימים את הנסיעה לרוצ'סטר ומגיעים לבית ג'ורג' איסטמן
                מיסד קודק. בהחלט שווה ביקור אבל לאו דוקא בגלל נושא הצילום כמו
                הבית עצמו. איסטמן היה רווק אבל היה לו בית גדול מאוד ומושקע
                עם צוות עובדים גדול. הוא גם נהג לבלות הרבה במסעות באפריקה
                וזה ניכר בבית. לצערי זה גם מתבטא במאפרה שבנויה על כף רגל של דוב
                וגם מין פח זבל שעשוי מרגל של פיל. בשביל זה הורגים חיות.
                כשאתם קונים כרטיס תישאלו על השעות של הסיורים המודרכים. זה כלול
                כבר במחיר. יש סיור בתוך הבית ויש סיור בגנים. שני הסיורים שווים
                אבל במיוחד זה של הגנים. הבית והגנים ממש יפפיים. אני לא מזלזל חלילה גם במוזיאון הצילום שנמצא בבית אך נהניתי יותר מהבית עצמו.
                בית איסטמן נמצא באיזור יפפה של רוצ'סטר עם המון בתים יפים.
                אומנם כשמתקרבים רואים שהם ישנים אבל עדיין יפים. אנחנו החלטנו
                פשוט להסתובב רגלית ברחובות השכונה ולהינות מיופיה. מומלץ למבקרים בעיר.

לשיקולך!

אני מעתיק לכאן את המיפוי שרשמתי לגולש רוני לפני ימים ובמיפוי רשימת אתרי המפלים

בפארקי מדינה ,והן מפלים עצמאיים

https://goo.gl/maps/34wwkxJWV4XReWhQ9     

אני ממליץ על טריפאמר פולס זהו מפל קומות ממש בלב אוניברסיטת קורנל

ממליץ על מפל שבתוך העיירה איתקה הלא הוא ithaca falls

הנה אני מבודד את שני המפלים  הנ”ל – https://goo.gl/maps/eLuPkgjbSKb8eU3t6

כפי שתראי במיפוי המונטור פולס נמצא ברחוב העירה בעלת אותו שם

ממש בדרך אל ווטקינס גלן או בחזרה מווטקינס גלן  כך כתב עליו עודד-

לאחר ארוחת בוקר ארוכה עם משפחת מליסה וג'ויס כל אחד יוצא לדרכו
                ואנחנו לפי המלצתו של מוני לראות את המפל ב- Mentour Falls קצת לפני Watkins Glen.
                בהחלט מפל נחמד ולמי שממילא נוסע ל- Watkins Glen כדאי להוסיף אותו .

יש לציין שבחודשי הסתיו לא תמיד המפלים במיטבם לתשומת לב!!! מאוד תלוי במשקעים של חודשי הקיץ והסתיו

לגבי בטרמילק אפר להגיע עם הרכב קרוב למקום נפילת המפל התחתון אם  לא רוצים לעשות מסלול בעליה.

אותו כנ”ל רוברט טרמן אם לא רוצים להגיע ללוציפר אפשר להסתפק במפל המזרקה התחתון lower falls

https://en.wikipedia.org/wiki/File:LowerFallsTremanPark.jpg

ביקור באויברסיטה נחמד גם כן

4/10

שאלת על מסלול בדרך הארוכה  חזרי אל הדיווח של טל וראי התרשמות או אי התרשמות מהפניה שלה

אל butermilk fall נמצא במיפוי הבא 

https://goo.gl/maps/kD8hQ8kQuhiS82Zg9   2  

2 מייל סטיה לכל כיוון

אחזור בהמשך לתוך התגובה הזאת

לשאלותייך שהתווספו

בלצ’וורת’ פארק לא מדובר על הליכות אלא הגעה קרובה עם הרכב  ומבט על המפליפ upper fall- ו middle fall

ואחר כך להגיע ולחנות  עם הרכב קרוב ל- נקודת תצפית inspiration point  ולתת למצלמה לחגוג על צילום פנורמי של ערוץ 3 המפלים

תשאלי איך 3 ? - ויתרתי לכם על הגעה במיוחד למפל התחתון לדעתי מיותר.

לגבי האצבעות שימי לב שההליכה המאתגרת מתבצעת בקניון ווטקינס גלן מדובר או בעליה מדורגת,לכן בגלל הרכב המשפחה שלכם הציעו לכם

אפשרות לעשות את המסלול בירידה מהכניסה העליונה ,רק אינני יודע אם יש בספטמבר היסעים בין  שתי הכניסות, במקרה כזה אפשר שתעלו בערוץ המדורג

רק עד השביל האינדיאני ותרדו חזרה לאורכו הלא מדורג  חזרה לכניסה התחתונה, הרבה עושים זאת כי החלק העליון פחות מרתק.

בשאר אתרי המפלים באיתקה וסביבתה הקרובה אתם יכולים להסתפק בתצפית ללא הליכה כמו למשל-

triphamer פולס בלב הקמפוסים תצפית מהגשר שמעל

מפל איתקה - הליכה של 3 דקות מהרכב רק לתצפית על המפל , צריך לחנות באזור של lake street & east falls street

מפל טונגהוק - נמצא בשמורת Taughannock Falls Statepark    

אומנם כאן יש כניסה תחתונה לשמורה והליכה לתחתית המפל , אבל יש גם תצפית מנקודה שנקראת Taughannock Falls Overlook שזה 2 דקות הליכה מהרכב

https://www.google.com/maps/place/Taughannock+Falls+Overlook /@42.5385426,-76.5987359,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000 000:0x75404ff8c5b031e6

buttermilk falls- צריך להגיע לחניון התחתון ו-2 דקות הליכה מהרכב יש את המפלים לתצפית אם רוצים אפשר לעשות את המסלול הליכה אבל זה עם עליה.

https://www.google.com/maps/place/Lower+Buttermilk+Falls+Sta te+Park+Entrance/@42.4186906,-76.5188554,15z/data=!4m2!3m1!1 s0x89d0811e696c99e1:0x13b98adb49c0f4c7

מפל לוציפר - נמצא בשמורה שנקראת robert h treman state park אפשר שתגיעי לכניסה לשמורה ולהסתפק במפל התחתון הנקרא lawer fall  ראי לינק שנתתי בתגובה קודמות

במידה ומוכנים גם למפל לוציפר העליון תגידי שאת רוצה להיכנס לכניסה העליונה והם יפנו אותך - שם זה בערך חצי שעה הליכה לכל כיוון  מהרכב עד למפל. 

מאחר ורוב אתרי המפלים לא דורשים מאמץ הליכה אני מציע לפקוד  את מפל הקומות בלב הקמפוס

Triphammer Falls

,אכן שווה בלב הקמפוסים
                מצרף תמונות

_מבט מהגשר(triphamer) על כל הקומותקומותיו העליונות

והתמונה נלקחה בתאריך 26/9/05

אז אם ביום הנסיעה מהניאגרה חלק מהיום יהיה עדיין בניאגרה ונסיעה דרך רוצ’סטר(איסטמן) והגעה אחה”צ הלא מוקמות

יום שני מעגלי איתק>>ווטקינס גלן>>קורנינג ,אז אפשר עוד יום  באיתקה  ובאתרי המפלים שלא דורשים מאמץ הליכה כולל ביקור בקורנל

אולי ביקב כזה או אחר.

אבל שיקול והחלטה סופית  תהיה שלך 

אחזור לתגובה הזאת בהמשך היום

אקורד אחרון  בעניין האצבעות  ראי פירוט אפשרויות  שכתבה ישראלית תושבת איתקה שם משתמש chanale בעבר להודעה בפורום

ממש  התנך של האזור

https://community.lametayel.co.il/topic/14242/%D7%AA%D7%9B%D7%A0%D7%95%D7%9F-%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C-%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%91finger-lakes-%D7%95%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%99-%D7%94%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%92%D7%A8%D7%94/2

אני ממשיך

עד כמה שהבנתי או שלו ה-wild center באדירונדאק פתוח למבקרים עד סוף השבוע הראשון של ספטמבר 

ולכן במקרה שלכם לא יכנס ללוח הביקורים ,כדאי שתבדקי אותי.

כך שמה שרשמת ל-5/10 בלייק פלאסיד וסביבה זה בסדר כולל הנאה מלייק מירור וביקור במקפצות האולימפיות ואם 

יש ראות עלו עם הרכב לוויטפייס מאונטיין, והיכנסו לשמורת המפל בהי פולס גורג’ .

6/10

אחרי האוזאבל לדעתי המעבורת הארוכה של יותר משעה ישירות לברלינגטון כבר לא פועלת לכן לכו על זאת הדרומית 

קשה לי להאמין שתוכלו לשלב ביום  הזה את מוזיאון הפתוח בשלבורן  שכן הוא צורך זמן למרות שיש היסעים בין המוצגים

https://goo.gl/maps/UwXJFWqqtEiGgbPSA    אם במקרה תחליטי ללון בברלינגטון אולי אפשרי.

7/10

קודם אפשרויות סביבות סטוה

מערבית על ה-108 הנופי אל הסמגלרס נוץ’ ,בחזרה 

זה אורך הדרך מסטו על ה-108 לסמגלרס נוץ’ –

https://goo.gl/maps/P6zjX9UDM3ytrViG9  כמה מטרים לפני הנקודה במיפוי החניה לבינגהם פולס

הלוך וחזור 1600 מטר הליכה סבירה אם כי יכול להיות קצת חלקה וטיפה סלעים קטנים נמוכים והמלצה לנעלי הליכה מתאימות

לעומת זאת המוס גלן פולס נמצא מסטו במיפוי הזה-  https://goo.gl/maps/WXkwcBfuSaJd9EXx5   

400 מטר כיוון אחד

אם אתם לחוצים בזמן ושבעי מפלים השאירו תיאבון לאתרי המפלים בלבנים 

את הנסיעה ללבנים אני מציע בתוואי הבא-

https://goo.gl/maps/bUMZnQB2ug9KXzcb6 

חוות מייפל -morse farm   במונפליה בירת וורמונט נקודה שלישית במיפוי

הנקודה השניה במפה במונפליה מביא אתכם ל-state st  שם בית המימשל של וורמונט

בהמשך אני נוהג להמליץ בפורום בעיקר בזמן שלכת לעשות את כביש 232 אל יערות מדינה סביב אגם גרוטון

הנה אני מגדיל https://goo.gl/maps/oLVqEwwHy1TobYFC7  

על צד הלינה בהרים הלבנים אני משאיר לך

כבישים כמובן 112 הקנקמגוס הקראופורד נוץ’ על כביש 302 והפרנקוניה נוץ’ כבישים  3 ו-91 לסירוגין

לא חייבים את כל היום להקדיש לקנקמגוס ,אם לנים בקונווי אז ביום ההגעה מוורמונט עושים כיוון

ולמחרת בכיוון נגדי את המעגלי הבא-

https://goo.gl/maps/qzeQZbjxS6ZPdrDn9  כולל הפלום ועליה עם הגונדולה לתצפית מקנון מאונטיין

מאכדיה אפשר שתגיעו ללינה בעיירת המותגים הידועה פריפורט גם אפשר לבלות בה בערב

https://goo.gl/maps/cyAwzmc1TeAfzkJc9

מוני

nbk 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • rinisco
                  rinisco נערך לאחרונה על ידי rinisco

אנחנו עשינו עצירה ב אולד פורג’, עיירה קטנה ומתוקה- ממליצה לחלק את הדרך

nbk תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • nbk
                    nbk @רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

@רבקה-ק

הי

תודה

המסלול אחרי לינקולן/קונאווי הוא לנסוע ל 3 לילות באקדיה, נגיע בערב אז יהיו רק 2 ימי טיולים שם

ואז ירידה לאורך החוף לבוסטון שם לילה אחרון לפני הטיסה

כיוון שהנסיעה מאקדיה לבוסטון ארוכה אז חשבתי לעצור לישון בדרך, רק לא יודעת היכן הכי כדאי…

• nbk

@מוני

מפל ב STOWE ?– לאיזה אתה מתכוון – Bingham Falls או Moss Glen Falls? או משהו אחר?

חשבתי שהתכוונת שניסע צפונה ל  Smugglers Notch אבל אני לא בטוחה מה יש לעשות שם חוץ מלנסוע בכביש שלכת יפה?

• nbk
                        nbk @rinisco נערך לאחרונה על ידי

@rinisco

הי

מהיכן הגעתם?

גם מאיתקה?

היכן ישנתם שם?

rinisco תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • nbk
                          nbk @jardine נערך לאחרונה על ידי

@jardine אמר:

באיזור איתקה מומלץ WATKINS GLEN STATE PARK כדאי להחנות את הרכב למעלה ולעשות את הטיול בירידה ובסוף הנהג חוזר עם אוטובוס להביא את הרכב, כל שאר המפלים באיזור איתקה זה תחת הגדרה NICE TO HAVE אבל אישית לא הייתי מבזבז על זה יום טיול כאשר מתחיל להיות לך יותר לחוץ באיזורים שבעייני הם יותר יפים, בקיצור מוזיאון זכוכית ו- WATKINS GLEN ואפשר להמשיך בדרך. 

אוקי מחשבה חדשה הצעת, אני מסתבכת... 🙂

מה היית מחליף במקום היום הזה באיתקה ש”חסכתי” אם נבקר רק בקורנינג ו WATKINS GLEN?

להיכן להוסיף? מה חסר לי מבחינת מקום/אטרקציה/מסלול הליכה בטבע באזורים בהמשך, שיותר מעניין/יפה?

jardine תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • nbk

@מוני

ננסה להגיע עד Williamsport אחרי עצירה בהרשי, נגיע מאוחר בערב אבל נגיע… אין ברירה, חייבים להתקדם במסלול...

ראיתי ב LETCHWORTH במפה שהוספת – לעצור בחלק הדרומי. לא חושבת שיהי לנו זמן למסלול הליכה רגלי שם, אבל לפחות נזכה לחלץ רגלים מהנסיעה ולכמה עצירות תצפית וצילומים.

ניאגרה צד קנדי- אני סקפטית שיפתח אבל אם כן זה רק יסבך אותי כי הורדתי שם לילה אחד מהמסלול וצימצמתי זמן שהות שם רק לצד האמריקאי – יש לי רק חצי יום בלבד בבוקר, לפני נסיעה לאיתקה…

מוזיאון הצילום ברוצ’סטר נשמע חביב, עצירה קצרה בדרך להתרעננות וצילום זאת אהבה גדולה אצל כולנו…

מה דעתך על מה שכתבו בהודעה כאן שחוץ מקורנינג וWatkins Glen כל השאר באזור איתקה הוא בעצם לא כלכך שווה ואפשר לוותר על יום טיול המפלים האחרים באזור איתקה לטובת יום נוסף בניו המפשייר/וורמונט?

במיוחד שבתחילת אוקטובר אולי אין זרימת מים חזקה?

מחכה להמשך תשובתך 🙂

• nbk
                              nbk @רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

@רבקה-ק

עכשו הצצתי בתמונות שלך...

וואו!!

מדהים!!

עושה חשק לטוס כבר מחר (אם היתה מחר שלכת כמובן...)

אקרא הכל בסופ"ש

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • rinisco
                                rinisco @nbk נערך לאחרונה על ידי rinisco

@nbk

היי- 
                                מצרפת את הבלוג שלי אולי יעזור לכם. קישור – זה הטיול של 2016 -יש שם 4 חלקים ועוד פוסט סיכום.

אנחנו עשינו כיוון הפוך ממה שאתם מתכננים.

12.10- את הלילה עשינו ב- לייק פלסיד,
                                13.10 בבוקר עשינו את מסלול High Falls Gorge(שבו היתה שלכת מטורפת וחזקה), ואז נסענו דרומה, עוברים את Saranac lake,  Tupper lake, 

עוברים את ה- Long lake, שם עלינו על כביש 28N, עד ל- Blue mountain lake, ומשם על כביש 28 עד ל- Old Forge.

בדרך עוברים עיירות קטנות כמו: Inlet שנמצאת על האגם השישי והחמישי - נראית עיירה קטנה ומקסימה עם חנויות ובתים על האגמים.
                                עוד עיירה נחמדה שעוברים - Eagle bay, ואז ממש לא רחוק משם נכנסים לקמפינג שלנו להלילה ב Old forge camping resort- קמפינג מאוד יפה בתוך יער.

4.10- בילוי בעיירה אולד פורג’- כולל שייט קייאקים על אגם המוס, נסיעה דרומה ולינה.

אני חושבת שחייבים לשבור את הדרך מאגמי האצבעות ועד לייק פלסיד.

• jardine
                                  jardine @nbk נערך לאחרונה על ידי

@nbk

את האזור של ההרים הירוקים אני  לא מכיר, בהרים הלבנים הייתי פעמיים, אני הייתי מוסיף עוד יום באחד מהאזורים האלה, אתם כבר אחרי יותר משבועיים בדרכים, צריכים קצת לנוח, לאגור כוחות, גם לעבור כל יום בית מלון זו חוויה מתישה, בהרים הלבנים ליד לינקולן יש פארק חבלים נחמד, סביר להניח שגם בהרים הירוקים. 

• nbk

@מוני

WOW !!

המון המון תודה על כל מה שרשמת, כולל המפות!

זה ממש עושה לי סדר בתוכנית ובמסלול! ממש תודה!

יש לי כמה שאלות ברשותך: (קצת הרבה :))

נראה לי שאכן עדיף יום נוסף בלי לחץ באזור קונאווי ולכן מורידה יום מאיתקה – נסתפק בהגעה ממפלי ניאגרה ב 1/10 אחרי חצי יום במפלי ניאגרה האמריקאים- בלי שייט כי הבת מפחדת מסירות.  ואם נספיק אחרי להגיע לאזור איתקה אחרי הצהרים המאוחרת , תלוי מתי השמש תשקע כשנגיע, ננסה לעצור לראות את המפל הגדול Taughannock Falls. אם לא נספיק אז נעצור בו כשנעזוב את איתקה לכיוון OLD FORGE.

למחרת 2/10 על הבוקר נסיעה למוזיאון הזכוכית CORNING

האם זה רק המוזיאון או שיש גם סיור במפעל עצמו של הצלחות והזכוכית שלהם?

בצהרים נחזור לפארקי המפלים, מה שנספיק עד שהשמש שתקע – מכל מה שרשמת לי מה הכי כדאי לנסות לראות/לעצור בו אחרי קורנינג?

האם עדיף WATKINS GLEN או המפלים האחרים? 

או בעיר עצמה? בעיר הבלילה המפלים מוארים?

כמה זמן הליכה יש ב WATKINS GLEN?

נראה לי גם שבסוף הילדים יהרגו אותי מרוב מפלים אחרי LECHWORTH וניאגרה ובהמשך המסלול, אז ננסה לצמצם לשווים ביותר בלבד באזור איתקה…

המלצה על מה לוותר?

3/10 נמשיך לכיוון OLD FORGE וכנראה נישן באזור, כמו שהצעת, כדי לראות את כל האגמים בלי לחץ ואת התצפית היפה ברכבל

4/10 ממשיכים ללייק פלסיד. באתר של ה WILD CENTER אכן נראה שאולי יהיה סגור באוקטובר… חבל. נקווה למזג אוויר טוב לעליה להר וייטפייס

5/10 אחרי האוזאבל והמעבורת לא נראה לי שנספיק גם את המוזיאון בשלבורן ואני לא בטוחה שהבני נוער שלי ירצו לעצור בו, עלולים להגיד שזה משעמם אותם…

6/10 טיולים בסטו וסביבתה

מבין שני המפלים שרשמת , איזה יותר מומלץ?

כמה רחוק לנסוע צפונה ב SMUGLERS NOTCH?

זו רק דרך יפה או שיש שם גם מסלול הליכה חובה או עליה לתצפית?

לגבי החוות מייפל, יש שם גם את הדונטס מהתפוחים או שזו חווה אחרת שממליצים עליה לדונטס?

6/10 – 9/10 לגבי לינה ליד לינקולן/קונאווי  – מצאתי בית להשכרה מהמם על אגם , עשר דקות נסיעה צפונה מ Littleton   –  האם נראה לך שזה רחוק מידי מהמסלול לימים הבאים, להתמקם שם ל3 לילות ?

הקראופורד נוץ’ על כביש 302 והפרנקוניה נוץ’ כבישים  3 ו-91 , אלו כבישים יפים לנסוע בהם או שכדאי לעצור למסלולי הליכה או אטרקציה אחרת?

חוץ מרכבל גונדולה לתצפית להר קנון האם יש בכל המסלול שלי , מקומות עם מגלשות הרים אלפיניות שמתאימות לבני הנוער?

12/10 עיירת פריפורט, האם היא מקום טוב לקניות? מבחר גדול של רשתות?

לא תיכננתי שופינג עד עכשו במסלול ומתישהו נצטרך לפני החזרה הביתה להקדיש לזה גם קצת זמן מרוכז…

במסלול  נסיעה לאורך החוף בין אקדיה לבוסטון האם ישנם מקומות של “עצירות חובה” יפים ?

מכל המגדלורים מי הכי מומלצים?

שוב המון המון תודה על כל המידע והעזרה והזמן שאתה מקדיש לכך!

nbk צביקה 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • rinisco
                                      rinisco נערך לאחרונה על ידי

@nbk אמר:

נראה לי שאכן עדיף יום נוסף בלי לחץ באזור קונאווי ולכן מורידה יום מאיתקה – נסתפק בהגעה ממפלי ניאגרה ב 1/10 אחרי חצי יום במפלי ניאגרה האמריקאים- בלי שייט כי הבת מפחדת מסירות.  ואם נספיק אחרי להגיע לאזור איתקה אחרי הצהרים המאוחרת , תלוי מתי השמש תשקע כשנגיע, ננסה לעצור לראות את המפל הגדול Taughannock Falls. אם לא נספיק אז נעצור בו כשנעזוב את איתקה לכיוון OLD FORGE.

Taughannock Falls- קחו בחשבון שהמפל בעונה זו ממש זרזיפי- אנחנו עשינו אותו בכל זאת אבל כדאי לדעת כדי לא להתאכזב. 

למחרת 2/10 על הבוקר נסיעה למוזיאון הזכוכית CORNING

האם זה רק המוזיאון או שיש גם סיור במפעל עצמו של הצלחות והזכוכית שלהם?
                                      יש סיור ויש גם סדנאות שאפשר להשתתף בהם אבל צריך זמן(עד שהכלים מתייבשים וכו.- אנחנו עשינו סיור במוזיאון(מקסים) ראינו הופעה של מנפח זכוכית(מקסים) ואח”כ הסתובבנו קצת בחנות המפל. 
                                      לא חובה לבלות כל היום במוזיאון. אנחנו היינו שעתיים וחצי והיה מעולה.

בצהרים נחזור לפארקי המפלים, מה שנספיק עד שהשמש שתקע – מכל מה שרשמת לי מה הכי כדאי לנסות לראות/לעצור בו אחרי קורנינג?

האם עדיף WATKINS GLEN או המפלים האחרים?
                                      מסלול חובה בעיני!!! 
                                      אנחנו עשינו את מסלול ה- Gorge, ההליכה בקניון עצמו מדהימה.
                                      הרבה מדרגות אבל לא מרגישים את המאמץ, עוברים  19 מפלים שונים שכל אחד מהם שונה מהקודם. 
                                      הגענו לנקודת המייל (נקודה בה מסיימים את כל 19 המפלים)- זו נקודה שממנה יש שתי אפשריות:
                                      1. לעלות עד למעלה (עלייה מאומצת ומלאת מדרגות), בעונה הבוערת יש שאטל שלוקח את הדרך למטה, באוקטובר אין כל יום שאטל וביום שלנו לא היה. 
                                      2. מנקודת המייל לחזור את הדרך חזור. בירידה.
                                       אנחנו ברחנו באופציה 2- וזה היה נכון, גם הירידה היתה מהממת ביופיה- ראינו זווית אחרת של הקניון. 
                                      כל המסלול לקח לנו כשעתיים כולל צילומים. 

או בעיר עצמה? בעיר הבלילה המפלים מוארים?

כמה זמן הליכה יש ב WATKINS GLEN?

נראה לי גם שבסוף הילדים יהרגו אותי מרוב מפלים אחרי LECHWORTH וניאגרה ובהמשך המסלול, אז ננסה לצמצם לשווים ביותר בלבד באזור איתקה…

המלצה על מה לוותר?

3/10 נמשיך לכיוון OLD FORGE וכנראה נישן באזור, כמו שהצעת, כדי לראות את כל האגמים בלי לחץ ואת התצפית היפה ברכבל

4/10 ממשיכים ללייק פלסיד.- באזור לייק פלסיד יש את מתקני אולימפיידת חורף שהתקיימה בעיר בשנת 1930, וגם בשנת 1980.
                                      העיירה חיה עדין על האדים של האולימפיידה הזאת, ונחשבת לעיירה תיירותית ביותר.
                                      מטפסים ברכבל פתוח ולאחריו במעלית 26 קומות אל מרום המקפצה. שם רואים את המקפצה מהזווית של הגולשים, מאותה נקודה שבה הם קוצפים. זה מפחיד....
                                      המקום גבוה, הנוף מדהים(שלכתמדהימה) והמגלשה אכן נותנת את התחושה המדוייקת אל מול מה ניצב הגולש בדרכו מטה.

באתר של ה WILD CENTER אכן נראה שאולי יהיה סגור באוקטובר… חבל. נקווה למזג אוויר טוב לעליה להר וייטפייס- העליה מקסימה ושווה

5/10 אחרי האוזאבל והמעבורת לא נראה לי שנספיק גם את המוזיאון בשלבורן ואני לא בטוחה שהבני נוער שלי ירצו לעצור בו, עלולים להגיד שזה משעמם אותם…
                                      היינו ולא חובה בעיני. (אפשר לוותר)

6/10 טיולים בסטו וסביבתה

מבין שני המפלים שרשמת , איזה יותר מומלץ? לא היינו

כמה רחוק לנסוע צפונה ב SMUGLERS NOTCH? לא נסענו

זו רק דרך יפה או שיש שם גם מסלול הליכה חובה או עליה לתצפית?

לגבי החוות מייפל, יש שם גם את הדונטס מהתפוחים או שזו חווה אחרת שממליצים עליה לדונטס?
                                      היינו בחווה ליצור מייפל- Morse Farm Maple Sugerworks - יש שם סיור קצקצר שרואים את העצים עם הצינורות שמחוברים אליהם להפקת המייפל.
                                      שם לא ראיתי דונטס, אבל ב- Cold Hollow Cider Mill יש את מה שאמרת!!!
                                      מקום חמוד- אבל ממוסחר. יש חדרון שמראה את תהליך הכנת הסיידר ואפשר לטעום סיידר קר ישר ממיכלית קרה (טעיייייים). שאר המקום הוא חנות מדהימה של תוצרת מקומית של דברים שמכינים מסיידר וממייפל... לדוגמא: דונטס מטוגן עם סיידר, ריבות, רטבים מכל הסוגים, ממרחים מכל הסוגים, תבלינים מיובשים ממייפל, מרינדות, עוגות ועוגיות עם סיידר ומייפל, סוכריות מייפל (מעולות).

6/10 – 9/10 לגבי לינה ליד לינקולן/קונאווי  – מצאתי בית להשכרה מהמם על אגם , עשר דקות נסיעה צפונה מ Littleton   –  האם נראה לך שזה רחוק מידי מהמסלול לימים הבאים, להתמקם שם ל3 לילות ?

הקראופורד נוץ’ על כביש 302 והפרנקוניה נוץ’ כבישים  3 ו-91 , אלו כבישים יפים לנסוע בהם או שכדאי לעצור למסלולי הליכה או אטרקציה אחרת?

חוץ מרכבל גונדולה לתצפית להר קנון האם יש בכל המסלול שלי , מקומות עם מגלשות הרים אלפיניות שמתאימות לבני הנוער? היו סגורים באוקטובר

בעיירה שוגר היל- קצת לפני פרנקוניה יש בית פנקיק טעיייים-  Polly's Pancake Parlor

12/10 עיירת פריפורט, האם היא מקום טוב לקניות? מבחר גדול של רשתות? לצערי לא ממש מצאנו שם מציאות – ממש יקר.
                                      אבל בעיירה נורת’ קונואיי יש אאוטלט גדול .שם כן מצאנו דברים.

לא תיכננתי שופינג עד עכשו במסלול ומתישהו נצטרך לפני החזרה הביתה להקדיש לזה גם קצת זמן מרוכז…

במסלול  נסיעה לאורך החוף בין אקדיה לבוסטון האם ישנם מקומות של “עצירות חובה” יפים ?

מכל המגדלורים מי הכי מומלצים?
                                      בדמריסקוטה יש פסטיבל דלעות באוקטובר תבדקו אם במקרה אתם בתאריך- שווה
                                      אתר- 
                                      http://www.mainepumpkinfest.com/

מגדלור מפורסם ומתוייר שנקרא- portland head light
                                      מגדלור מקסים על קן החוף ב-  cape neddik , אין למגדול גישה הוא על אי. מקום ממש יפה.
                                      לידו מסעדת לובסטרים גדולה, אפשר לבחור את הלובסטר שיגישו לך לצלחת. 

• nbk
                                        nbk @rinisco נערך לאחרונה על ידי

@rinisco

איזה יופי שענית לפי השאלות! תודה רבה!!

עכשו יש לי עוד קצת מידע שממש עוזר במסלול 🙂

• nbk
                                          nbk @nbk נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                          • nbk

@מוני

בדקתי עם ה wild center  והם פתוחים עד 11 לאוקטובר כל יום ולאחר מכן רק סופ"שים

אז נצליח גם לעצור שם לביקור...

כך ענו לי:

The Wild Center. We are open 7 days a week from 10:00am-5:00pm from now until Indigenous People's Day (Monday, October 11th)

after which we will be open Fridays, Saturdays, and Sundays from 10:00am-5:00pm.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון