במידה ויחייבו בבידוד גם את המחלימים והמחוסנים החוזרים מחו"ל - האם עדיין תצאו לטיול שתכננתם?
-
הי לכולם,
רבים פה מתכננים טיולים ליולי ואוגוסט, בינהם אני.
חלקם עם ילדים וחלקם לא.
השאלה שמעניינת אותי ואשמח לשמוע את תשובותיכם (סוג של סקר) – האם עדיין תצאו לטיול שתכננתם אם תחויבו בבידוד אחריו וזאת למרות שאתם מחוסנים\מחלימים?
-
-
חובת בידוד זה צד אחד של המשווה. הסיבה שיש חובת בידוד זה הצד השני.
כלומר אם יש חובת בידוד כנראה שהמומחים חושבים שיש סיכון לא זניח שנחלה. ובכזה מקרה – למה לנו להסתכן?
-
גם ככה לא חשבתי לנסוע כרגע, אולי יותר לכיוון הסתיו אם דברים ישתפרו, ובכל מקרה באופן אישי לא הייתי מעלה ילד למטוס בתקופה כזו בשביל חופשה. אם אסע בסתיו כנראה שדברים ישתפרו, אבל אם למשל תוך כדי נסיעה אבין שהשתנו דברים וצפוי בידוד (שזה דבר שלדעתי כל נוסע בתקופה הזו צריך לקחת בחשבון) אז או שפשוט אהיה בבידוד הזה (כולה 10 ימים, לא אסון), או שאדחה את החזרה לארץ גם אם זה לחודש.
-
זה תלוי מתי ?
אם הבידוד הוא לאחר החזרה ואין הפרעה למול העבודה אז להיפך זה מעולה הבידוד, זאת תהיה החופשה שלאחר הטיול, זמן למנוחה.
לי אישית חשבתי על זה אבל אנחנו תמיד אחרי חו”ל נוסעים לחופשה באילת למנוחה עם הילדים אז זה עלול להיות בעייתי הכניסה לבידוד.
-
לא, כרגע אין תוכנית מבצעית לנסיעה ואם היתה, הבידוד זו בעיה רצינית. אכן זה מכשול.בכל מקרה, מה הבידוד שווה כשאין אכיפה ??
-
אני אמורה לטוס חודש הבא מקווה שעד אז דברים ישתנו,דחו לי את הטיסה כבר פעמיים,ממש מבאס,מקווה להיות בח”ול אחרי שנה שלא טסתי -
כרגע הבידוד למחוסנים זה רק לטסים מדינות מסוכנות, לא?
-
כרגע לפי ההוראה החדשה הבידוד למחוסנים זה רק אם בא במגע הדוק עם חולה בווריאנט ההודי. זה יכול להיות במטוס וזה יכול להיות בבית קפה בארץ או במקום העבודה. ככה שאין השפעה.
אם כל מי שיחזור יצטרך בידוד ברור שלא אסע ואבטל הכל
-
נכון, כך לפי מנכ”ל משרד הבריאות הפרופ’ חזי לוי או , כמובן, מי שחלילה יוצא חיובי בבדיקות בחזרה לארץ. -
אנחנו טסים עם הילדים אז גם ככה מתוכנן לאחד מאיתנו בידוד שהשלמנו איתו.
אנחנו נוסעים עד סוף אוגוסט ואז ישר יש סוף שבוע וראש השנה..
כנראה שנספוג את הבידוד.
זה טיול שדחינו משנה שעברה ואני לא מוותרת השנה..
מלבד הכסף שחלקו רק מושקע אני ממש מושקעת “רגשית” בטיול הזה.
בקיצור. כן, ניסע גם אם יהיה בידוד.
-
תודה לכולכם על התשובות.
אכן כרגע רק מחלימים ומחוסנים ששהו במטוס עם חולה בזן ההודי יכנסו לבידוד, אבל הסיכוי לכך לא ממש קטן , לא?
הופמנים – גם אני מושקעת ‘רגשית’ בטיול הזה, ומוכנה להיכנס לבידוד (ממילא עובדת מהבית מאז הקורונה)
אבל בעלי בנתיים לא מוכן…
הלוואי שלא נגיע למצב הזה שנצטרך להתלבט על כך.
-
אל תשכחו שאם הבידוד יוצא בראש השנה אז… בכל זאת חג משפחתי על כל המשתמע מכך. נסיעה טובה ומהנה
-
-
אנחנו צמאים לשבועיים חופש האלה..החלפנו מצרפת לשוויץ כי מצבה יותר טוב..ופשוט נקווה לטוב.
הבידוד פחות מאיים מבחינתי..לעומת זאת אם אחד הילדים יחלה שם……..לא רוצה לחשוב על זה
את המשפחה נפגוש בסוכות.
-
מעולה ! אז שתהיה שנה טובה וחג שמח
חחח מוקדם מאוד, אבל זה יגיע….. -
תלוי מה האלטרנטיבות.
אם אלטרנטיבה א’ היא בידוד ואלטרנטיבה ב’ שגם היא בסדר גם אם טובה קצת פחות בלי בידוד אז אני כנראה אבחר באלטרנטיבה ב’ – לא רוצה בידוד.
אם אלטרנטיבה א’ זה לצאת לחופשה אחרי המון זמן ולאחריה בידוד 10-14 יום ולעומתה אלטרנטיבה ב’ היא לא לצאת לחופשה עוד המון זמן – כנראה שאצא לחופשה ואספוג את הבידוד.
כמובן שיש עוד שיקולים. למשל אם אני אאמין שבאמת יש סיכון – לא אצא, אגב גם אם התקנות לא ידרשו ממני בידוד.
-
מה ההגדרה של "מגע הדוק"?
אני מניחה שבכל מקרה לא כל מי שישב איתך במטוס, אלא כנראה בספסלים הקרובים
-
מטריד אותי סעיף ג- האחרון
כלומר אפשר להורות על בידוד אם “המחוסן היה במגע הדוק (מה זה מגע הדוק? ישבו אחד ליד השני? התנשקו במעבר? ) עם חולה במטוס”
סתם חולה, לא צריך להיות עם הזן ההודי?
מעבר לכך--- למה אפשר להורות על בידוד אם היית במטוס במגע הדוק, ולא באולם הקולנוע ? או אולי בתור לקופת חולים? שם רק אם נפגשת עם ההודי באירוע תחלואה חריג ?
ודקה של רצינות---- כל עוד האזרחים במדינה רק מחפשים איך לעגל את הריבוע, לטוס למקומות שמוזהרים מהם, לא להיבדק, לא לקיים בידוד מתבקש---הינה התוצאה.
אני אשקול פעמיים את הטיול בהתאם למדיניות הממשלה -בלי שום קשר לחשש מתחלואה כי לא בא לי להיות בבידוד -כי מישהו עלה למטוס כשהוא חולה.
-
בהנחיות הנוכחיות עדיין אין הגדרה מה זה “מגע הדוק”. מעורפל. בסבב הקודם זה היה 10-15 דקות בסמיכות לחולה. דווקא במטוס יש סיכוי קלוש יותר לחולים כי כולם עשו בדיקה עד 72 שעות לפני הטיסה, וזה בניגוד לסופר או קניות וסידורים אחרים במקום מגורי מודיעין, עיר שיש בה התפרצות. אני עוטה מסיכה בכל מקום סגור או צפוף במודיעין מאז הודיעו לפני שבוע על התפרצות בבית ספר, לא חיכיתי שימליצו על כך, אבל לא הפסקתי ללכת לסופר או לסידורים.
לנו מתוכננת נסיעה אחת בזוג בסוף אוגוסט לצפון איטליה אגם קומו שאותה נשקול בהתאם למצב, ובמידה וויז אייר לא תבטל את הטיסה, ונסיעה נוספת בזוג בסוף ספטמבר לבקר את הבן הכלה והנכד בניו יורק שהיא מבחינתי נסיעה חיונית אחרי חצי שנה שלא נפגשנו. ניסע לניו יורק גם אם נצטרך בידוד ביתי בשובנו. לא נסע אם נצטרך בידוד במלונית בחזרה.