אגמים ואטרקציות באוסטריה זלצבורג/קורינתיה
-
אגמים ואטרקציות - עזרה בתכנון
אנחנו זוג עם ילדים גדולים מתכננים לשהות כשבועיים ביולי באזור טמסווג - לונגאו. העמק הזה קצת רחוק משני האזוריים עמוסי אטרקציות שמצפון (אגמי זלצבורג) או מדרום לו (קרינתיה). רוב הזמן נטייל בסביבה הקרובה בטבע, אבל כמה ימי טיול אנחנו רוצים בכל זאת להקדיש לנקודות עניין שמחייבות קצת יותר נסיעה.
לאור מה שקראתי כבר החלטתי שנקדיש יום אחד לביקור בזלצבורג ויום אחד לגרוסגלוקנר. נשארו לי שלושה ימים לטיולים שלגביהם אשמח לעזרה:
1. יום או שניים לאגם! מחפש אגם או שניים בנופים יפים, עם חופים יפים לשחייה (אם במקום מוצע גם שיט, בכלל טוב), שאינם עמוסים מדי ברוחצים. אם יש גם מסלולי הליכה נחמדים צמוד, עוד יותר טוב. לפני שתגידו האלשטט וכד', אני מציין שהאגמים של קרינתיה קרובים "אלינו" משמעותית יותר מאלה של אזור זלצבורג. אז אם אין סיבה מיוחדת לבחור דווקא בראשונים, אני מעדיף את הקרינתיים. אז אם הייתם צריכים לבחור אגם / חוף, איזה הייתם בוחרים?
2. נקיקים, מערות קרח, מלח, ותצפיות: למשהו ממגוון האטרקציות האלה הייתי רוצה להקדיש יום טיול אחד. ושוב, לא לנסוע שעתיים לטירול או משהו. אז מה מומלץ בטווח נסיעה סביר? דכשטיין?
חוצמזה - מכירים אתרי ויה פראטה יפים אבל לא מאתגרים מדי, באזור לונגאו או במרחק סביר?
תודה מראש לכל העונים
-
יעזור אם תכתוב באותיות לטיניות את שם האזור שלכם.
-
ממליצה על יום ב fakker see שבקרינתיה.
יש באגם סירות להשכרה במספר תחנות.
לוקחים בתחנה אחת, מחזירים באחרת וחוזרים ברגל.
הכל תלוי כמובן במזג האויר שכידוע הפכפך מאוד באוסטריה.
-
לפי המיקום מניחה שהוא מתכוון ל Tamsweg
-
-
בעניין אגמים גם אגם millstatt נמצא במרחק של כ40 קמ מכם.
עוד אופציה לשקול (דומה לגרוסלוקנר במידה רבה-אולי להחליף?) את דרך מלטה(נקודת מוצא gmund)/
לא רחוק מכם ממש- נמצא גם אגם Prebersee (אולי 10-15 דקות נסיעה)
אישית, אני מאמינה בטיולים בסביבה הקרובה ולמצות את היום – ולא לנסוע בכבישים.
האם אתם מכירים את האתר המקומי לתיירות?
-
גם אנחנו מחובבי הלא-לנסוע. וכמובן שנהיה ב-prebbersee.
-
אנחנו ישנים כל הזמן ב-lessach. גם כשנוסעים לזלצבורג או לגרוסגלוקנר.
-
קראתי הרבה המלצות על faakersee אבל גם טענות על כך שזה אגם פרטי ולכן הגישה מאד מוגבלת. אני מבין ממך שזה לא משפיע
-
ולגבי אגם מילשטאט - יש אזור מומלץ? זה אגם גדול
-
תודה על ההפניה לכביש מלטה. נראה מצוין, לא שמעתי עליו עד כה. באמת הרבה יותר קרוב מגרוסגלוקנר (שעליו שמעתי שאסור להחמיץ).
האם יש בו גם מסלולי הליכה קצרים או נקיקים וכד' או שזה רק כביש נופי ותצפיות?
-
מתוך הכנה לטיול (שבוטל ב2020 ובוטל עכשיו גם ל2021), הנה כמה מפלים באזור של דרך מלטה:
https://www.europeanwaterfalls.com/waterfalls/fallbachfall-maltatal/
https://maltatal.rocks/goessfaelle-maltatal/
https://www.europeanwaterfalls.com/waterfalls/hinterer-maralmfall/
יש באזור גם אטרקציות אם יעניין אתכם
-
בטח!
חלק מהמפלים פורטו כאן.
בסכר למעלה סיור פעם בשעה, וגם יש אופציה לבאנג’י לנוער שאיתך (נדמה לי שלא כל יום, אבל תבדוק אם רלוונטי)
אם יורדים למטה לכוון גמונד--יש כמובן את מוזיאון פורשה ועוד… השאלה כמה רוצים להיכנס לתוך קרתיניה עצמה.
-
היינו בכביש מלטה לפני כשלושה שבועות. בעיקרון אין שם נקיקים או מסלולי הליכה, אבל יש הרבה מפלים ותצפיות מרשימות . אבל, בנסיעה של 40 דקות משם נמצא קניון raggaschlucht שבו מסלול הליכה מדהים (גם בו ביקרנו)
-
@מטייל_3906555 אמר:
היינו בכביש מלטה לפני כשלושה שבועות. בעיקרון אין שם נקיקים או מסלולי הליכה, אבל יש הרבה מפלים ותצפיות מרשימות . אבל, בנסיעה של 40 דקות משם נמצא קניון raggaschlucht שבו מסלול הליכה מדהים (גם בו ביקרנו)
לא הייתי עדיין, אבל זכור לי שקראתי על כל מיני מסלולי הליכה בעמק, סביב המפלים.
מסלול לדוגמא, שלפי הכתוב כולל גם נוף של נקיק: לינק