קונקשיין דרך טורונטו
-
שלום
ראיתי הודעות ותגובות לגבי קוקשיין בקנדה ואיסורי כניסה לתיירים
אשמח להבין האם קונקשיין אפשרי והאם אין בעיה בכניסה לארצות הברית עם קונקשיין בטורונטו?
תודה
-
אם יש איסור להגיע מקנדה לארה”ב אז יש גם איסור על קונקשן.
העם האחרונה שבדקתי עדיין יש איסור.
אם הכרטוס קרוב, לא הייתי מסתכן.
-
כשכתבתי על איסור כניסה לתיירים, התכוונתי לתגובות בפורום על כניסה לקנדה לטיול שם
אתה מכיר איסור כניסה לארצות הברית לבאים מקנדה ?
-
בפעם האחרונה שבדקתי, למי שעשה קונקשן בטורונטו או איסטנבול היתה אפשרות להכנס לארה”ב. אבל...מכיון ששיניתי יעד לא בדקתי בשבועות האחרונים.
-
-
מתוכנן לקונקשיין גם דרך טורונטו בספטמבר ( אם כי החלום מתחיל להתרחק ממני) . אפשר לעשות קונקשיין לארהב דרך קנדה . הנושא נבדק גם מול השגרירות הקנדית בישראל.
-
אפשר לעשות קונקשן בקנדה והמשך לארה”ב.
-
אין איסור על טיסות קונקשן מישראל לארה”ב דרך קנדה
-
קח בחשבון שעד ספטמבר יכולים להתרחש המון שינויים.
כך שגם עם עכשיו מותר קונקשן דרך קנדה יכול להיות שעד ספטמבר יהיה אסור.
לשיקולך
-
כרגע.
מותר לבצע קונקשן בטורונטו עד 24 שעות (מטיסת המקור – המראה מישראל) כולל over night
קונקשן שהוא לא בטורונטו אסור לעשות over night בשדה.
ותפסיקו להלחיץ אנשים עם “אל תסתכן”, “לא יודעים מה יהיה”.
גם יכול להיות שקנדה תהיה פתוחה לחלוטין בספטמבר ו יהיה אפילו אפשר להיכנס ולטייל בה בלי בידוד
ומצד שני יכול להסגר גם נתב”ג ואז אין בכלל טיסות שיוצאות מ הארץ.
אף אחד לא יודע מה יהיה.
הכי חשוב ביטוח נסיעות כבר מעכשיו שבמידה ותצטרך לבטל/לדחות תוכל לקבל חלק מהסכום.
-
איזה ביטוח נסיעות מכסה מקרה מהסוג הזה? איסור על עצירת ביניים ביעד כלשהו?
-
אף אחד לא אמר “אל תסתכן”. רוני למשל כתב שהוא לא היה מסתכן. זה לא אותו דבר.וכן, חייבים להיות מודעים שהוראות משתנות. עד לפני חודש הייתה לנו פה בארץ תחושה שהמצב רק משתפר, והגבלות רק מוסרות. כך שלתכנן שהעתיד לא יהיה יותר גרוע מעכשיו הייתה הנחה סבירה. אבל הנה אנחנו לומדים מהנסיון פה בארץ שיש סיכוי לא זניח שהגבלות יחזרו.
רשימות של מדינות ירוקות/אדומות מתעדכנת תדיר ויחד איתן הגבלות או דרישות על תנועה אל/מ אותה מדינה. אז חשוב להיות עם היד על הדופק ולדעת שיש סיכון גבוהה בהרבה ממה שהיה לפני שנתיים.
אני לא שוקל לטוס עכשיו, אבל אם הייתי שוקל הייתי מוכן לשלם יותר על טיסה ישירה (תלוי כמובן כמה יותר) כדי להקטין את הסיכון שהטיסה תוגבל.
ולגבי ביטוח –אני לא מכיר שום ביטוח שיפצה אותך על סגירת גבולות. בייחוד לא על איסור לנחיתת ביניים. אני אפילו לא בטוח שביטוח נסיעות יפצה אותך אם יצאת חיובי לקורונה בבדיקה של ה-72 שעות לפני אבל אין לך סימפטומים
-
Passportcard מבטח אותך לקורונה.
במידה ונמצאת חיובי בשבוע שלפני הטיסה בארץ או בחזור יש שיפוי כמעט מלא.
-
ומי מבטח אם יש בעיה עם הקונקשן?
בעיה יכולה להיות שמדינת היעד לא תקבל נוסעים עם קונקשן מסויים (כמו טורונטו) או שהמדינה דרכה עושים את הקונקשן לא מוכנה לקבל נניח אזרחים ישראלים.
-
זה בעיה אבל זה לא כסף לפח.
רוב החברות תעופה אם לא כולם מאפשרות לקבל קרדיט מלא על הכרטיסים במקרה של ביטול (הכוונה סוג של ואוצ’ר).
זה לא אידאלי אבל זה לפחות מקטין את הסיכון הכספי.
אין ספק שיש סיכון, אבל גם לחיות זה סיכון
, לפי דעתי האישית במידה ואתה מחוסן פעמיים אפשר להמשיך לחיותולטוס ליעדים ירוקים יחסית (לא מקסיקו, הודו וברזיל) כמו ארה”ב וקנדה.
הקורונה פה כדי להשאר וצריכים לדעת איך לחיות איתה.
-
@Eyal1506 אמר:
רוב החברות תעופה אם לא כולם מאפשרות לקבל קרדיט מלא על הכרטיסים במקרה של ביטול (הכוונה סוג של ואוצ’ר). זה לא אידאלי אבל זה לפחות מקטין את הסיכון הכספי.
שובר זיכוי זה לא כסף. לרובנו נסיעה לארה”ב היא נסיעה יקרה מהסוג שלא קורה כל חצי שנה, גם בלי קשר לקורונה. וטיול שבוטל עכשיו לא בהכרח יצא לפועל עוד 3 חודשים.שובר לחברת תעופה כמו איזיג’ט, רינאייר וכדומה שטסות מישראל לכמה וכמה יעדים זולים יחסית באירופה, אפשר אולי לומר שקל יחסית לנצל (גם זה אני לא בטוח). אבל שובר לאיר קנדה שימושי כמעט אך ורק לטיסות לצפון אמריקה.
כדי לממש את השובר בטיול לארה”ב נדרש להוציא סכום כסף גדול מעבר לעלות הטיסה. העלות של הטיול גבוהה בהרבה מעלות הטיסה. זה שבקיץ הזה היה לי את המשאבים הכספיים ו/או הצורך/סיבה לטוס לארה”ב לא אומר שיהיה לי את זה גם בקיץ הבא.
זיכויים כאלה לרוב מוגבלים בזמן. שנה ואפילו שנתיים זה מעט מאד זמן למי שמתכנן נסיעה משפחתית לחו”ל.
זיכוי של חברת התעופה מפצה רק על עלויות הטיסה. לא על שום עלות אחרת כמו לינה, כרטיסים לאירוע, ציוד שכבר קנינו, הערכות שביצענו במשפחה, או כל דבר אחר. וגם לא עלו עלויות הביטוח…
אז לא רק שזה לא אידאלי, זה לא תמיד באמת מקטין את הסיכון הכספי.
קראתי עכשיו על הפוליסה של פספוראטקארד שהזכרת. יש בה לא מעט חורים. קודם כל היא מכסה נסיבות אישיות – מקרה שבו אני חולה/בבידוד (או בני משפחתי) ולא מקרה של שינוי מדיניות ממשלתי (פה, ביעד או בקונקשין). בנוספף, למשל למקרה של בידוד טרם טיסה היא מכסה רק בידוד שהתחיל פחות משבועיים לפני הנסיעה. כבר היו פה מקרים של בידודים רציפים שנמשכו יותר משבועיים. בייחוד למשפחה עם כמה ילדים שכל אחד “מביא את הוירוס” מכיוון אחר.
אני מזכיר שפותח השרשור דיבר על טיול משפחתי עם 3 ילידים שלפחות אחד מהם לא מחוסן. ומצד שני יש לו ילד/ה בגיל 14. כלומר לא בהכרח תהיה אפשרות לטיול גדול בשנים הבאות כי זה מתחיל להתנגש עם תנועות נוער/נבחרות ספורט/בגרויות וכדומה, והוא תכנן את הטיול הזה השנה כי החגים יוצאים טוב מבחינת הפסד לימודים, ושנה הבאה למשל הם יוצאים כבר באוקטובר שזה פחות בעייתי. אני כמובן לא מכיר אותו ואת השיקולים האישיים שלו, אבל בתור בעל משפחה עם ילדים בגילאים דומים, אני יודע שמה שהיה זה לא מה שיהיה.
במקרה שלנו למשל הטיול שתוכנן לפסח 2020 לא נדחה אלא בוטל. הוא לא יקרה לעולם. אולי חלקים שונים שלו יחזרו בצירוף כזה או אחר, אבל הוא עצמו לא יקרה. זה היה צירוף כוכבים מאד מסויים, הן מבחינת לו”ז, חופשות, מבחנים וכו’, תחומי עניין של כולנו שמשנים כל הזמן, ומצב תקציבי מסויים.
אז אני חושב שמי שמתכנן טיול צריך לבחון לעומק משמעויות של שינויים וביטולים, ופוליסות ביטוח, ולא לבנות על מה שקרה או לא קרה לאנשים אחרים.
-
@Eyal1506 אמר:
זה בעיה אבל זה לא כסף לפח.
רוב החברות תעופה אם לא כולם מאפשרות לקבל קרדיט מלא על הכרטיסים במקרה של ביטול (הכוונה סוג של ואוצ’ר).
זה לא אידאלי אבל זה לפחות מקטין את הסיכון הכספי.
אין ספק שיש סיכון, אבל גם לחיות זה סיכון
, לפי דעתי האישית במידה ואתה מחוסן פעמיים אפשר להמשיך לחיותולטוס ליעדים ירוקים יחסית (לא מקסיקו, הודו וברזיל) כמו ארה”ב וקנדה.
הקורונה פה כדי להשאר וצריכים לדעת איך לחיות איתה.
אז בקיצור אין ביטוח מתאים לסיטואציה כזו.
ואוצ’ר לטיסה באייר קנדה כמו שהסביר יפה אנשים טובים איננו כסף וספק אם משפחה תצליח לנצל ואוצ’ר כזה בפרק זמן מוגבל.
לפי דעתך האישית שווה לקחת את הסיכון? לא מתווכח עם דעתך האישית, אבל
לדעתי כשמייעצים למישהו נכון לתת לו את העובדות הנכונות ולא את דעתך האישית שכנראה בין השאר מתבססת על טעויות (כמו ביטוח מתאים)