עזרה עם תכנון טיול קצר לשוויץ
-
היי,
אני מתכנן טיול לשוויץ באיזור שבוע, כשהמטרה העיקרית היא טיולי יום בטבע. בן 30 בכושר טוב סה״כ. נעזרתי בהודעות קודמות ובבלוגים באתר.
חשבתי כרגע על המסלול הבא:
יום 1: נחיתה בציריך בבוקר, נסיעה ברכבת לאיזור צרמט
ימים 2-4: טיולים בצרמט
יום 5: נסיעה ברכבת לאינטרלקן
יום 6: אינטרלקן
יום 7: נסיעה ברכבת חזרה לאיזור בציריך, בדיקת קורונה, לינה באיזור שדה״ת
יום 8: טיסה חזרה לארץ
מה דעתכם? נגיעת אינטרלקן, אם יש רעיונות למסלולים אחרים עם עיירות שנגישות לטיול בהרים עם מסלולים יפים אשמח לשמוע.
נראה שהתחבורה הציבורית נוחה, אבל אם מפספס משהו אפשר לשכור גם רכב.
תודה רבה!
-
-
לא רואה טעם לנסוע לאינטרלאקן בשביל יום טיול אחד…
לא הייתי באיזור צרמט, אבל בסביבות אינטרלאקן (גרינדלוולד, לאוטרברונן ואחרים) יש שפע אדיר של מסלולים מהיפים בעולם.
אני באופן אישי הייתי חושש מלתת לבדיקת הקורונה זמן של פחות מ- 24 שעות.
-
אם כבר שכור רכב ותוריד יום מצארמט ואינטרלאקן ותמקם בסיס שני באסור גרינדלוואלד או לאוטרברוננן או מורן וצא משם למסלולי טיול ופסגות.
-
אני אקרא על האיזור ואנסה לראות אם מסתדר להקדים את הבדיקה, תודה רבה!
-
אני אקרא על האיזורים האלה, תודה רבה!
-
-
תודה רבה!
-
סע לאלפים הברניים
תתמקם רצוי בגרינדלוולד ותעשה ממנה טיולים. היא שוכנת למרגלות שלושת הענקים: יונגפראו, מונק ואייגר 3 הרים של מעל 4000 מטר ועוד פסגות נוספות
יש בה גם 3 רכבלים שונים לפסגות באזור וגם תחנת רכבת
יש ממנה עשרות רבות של טיולים נפלאים.
-
תודה רבה,
אם באמת הולך על גרינדלוולד – יש עדיפות ללהגיע עם רכב או עם רכבת מציריך?
-
לפי דעתי ולמען הנוחות שלך, כדאי לך רכב שכור ולא רכבת. תזכור שאתה עם מזוודה או אפילו תיק גדול ולא משנה כמה התחבורה הציבורית יעילה בשוויץ, עדיין אין לך משרת/נושא כלים…. או אולי יש? -
רק תזכור שלא ניתן להגיע עד לצארמט עם רכב. מחנים אותו בכפר טאש ומשם רכבת למרכז צארמט ושם מתניידים ים רכבים חשמליים. כנל למורן דרך לאוברטברונן.
-
הנה מסלול שעשיתי רק את חלקו הראשון – אבל המסלול כולו – בעיני, נראה כאחד היפים בכל האלפים – משלב את שיינגה פלאטה עם פירסט ביום הליכה ארוך (רשום 6 שעות, אפשר בהחלט לחשב אותו כ 6-9 שעות)