ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

וושינגטון, פנבסילבניה ועוד..

פורום צפון אמריקה
    וושינגטון הבירה
    5
    12
    1105
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Moria.r101
      Moria.r101 נערך לאחרונה על ידי

א. טוב אז בע"ה טסים לניו יורק באוגוסט ומספר שאלות: 

מאוד מעוניינים לנסוע לוושינגטון ולשלב קפיצה לפנסילבניה לבקר בהרשיז ובמפעל הארלי דוידסון.

שאלות: 

1. האם עדיף לנסות ברכבת לוושינגטון וביום אחר לשכור רכב לפנסילבניה או שעדיף פשוט לשכור רכב, לעבור בפנסילבניה ואז לוושינגטון? 

2. האנגלית שלנו בסיסית, האם עדיין נוכל להנות מסיור לבדנו (פחות אוהבים מודרך)? 

3. האם יש למישהו מסלול מומלץ ומפורט? נשמח מאוד מאוד. 

ב. מיאמי ואורלנדו: 

1. יש לנו טיסת פנים למיאמי, נשהה שם 3 לילות. 

האם שייך ומומלץ לנסוע לאורלנדו ליוניברסל? 

2. האם יש מקומות שאסור לפספס במיאמי וכדאי לבקר בהם? 

ג. תצפיות בניו יורק: 

שמעתי רבות על ה edge, האם זה באמת כל כך שווה ומיוחד או שיש תצפיות אחרות עדיפות? 

ד. הקניון החדש בניו ג'רסי, מישהו היה? חוויות? המלצות? 

תודות תודות! 

דוקטור דו ליטל אנשיםטובים עמיחי13 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דוקטור דו ליטל
        דוקטור דו ליטל @Moria.r101 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@Moria-r101 אמר:

1. האם עדיף לנסות ברכבת לוושינגטון וביום אחר לשכור רכב לפנסילבניה או שעדיף פשוט לשכור רכב, לעבור בפנסילבניה ואז לוושינגטון? 

להערכתי שכירת רכב ללא רכבת תהיה זולה יותר,

תשוו מחירים

@Moria-r101 אמר:

2. האנגלית שלנו בסיסית, האם עדיין נוכל להנות מסיור לבדנו (פחות אוהבים מודרך)?

עניין של טעם אישי, אותי למשל הרשי שיעמם בלי קשר לאנגלית – ביקרנו בגלל שהיה על הדרך והיינו עם ילדים (לילדים היה מעניין)

@Moria-r101 אמר:

1. יש לנו טיסת פנים למיאמי, נשהה שם 3 לילות.  האם שייך ומומלץ לנסוע לאורלנדו ליוניברסל?    2. האם יש מקומות שאסור לפספס במיאמי וכדאי לבקר בהם? 

יש אופציה לשנות את תוכנית הטיסה/ביקור?

יש לכם 3 לילות במיאמי (כמה ימים? שניים? שלושה? ארבעה?) שאין לכם מושג מה לעשות שם,

לפי ניסוח הפוסט אני תוהה, רלוונטי לכם ביקור בחוף ים מעורב?

באורלנדו יש המון מה לעשות, כמובן תלוי בטעם האישי.

@Moria-r101 אמר:

ג. תצפיות בניו יורק:  שמעתי רבות על ה edge, האם זה באמת כל כך שווה ומיוחד או שיש תצפיות אחרות עדיפות? 

עניין של טעם אישי, אני העדפתי את הרוקפלר, אבל זהו הטעם האישי שלי.

Moria.r101 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים @Moria.r101 נערך לאחרונה על ידי

@Moria-r101 אמר:

מאוד מעוניינים

מי זה אנחנו. משפחה עם 5 זאטוטים? זוג בוגר? 5 חברה אחרי צבא?

לשלב קפיצה לפנסילבניה לבקר בהרשיז ובמפעל הארלי דוידסון.

הרשיז נחשב אטרקציה לילדים קטנים. מבוגרים עוצרים שם לפעמים על הדרך. אבל אם אין לכם ילדים קטנים נראה חבל על המאמץ

הארלי דוידסון – מתאים דווקא למבוגרים (חלק מהסיורים מוגבלי גיל). בגל מקרה כרגע אין סיורים (קורונה)

האם עדיף לנסות ברכבת לוושינגטון וביום אחר לשכור רכב לפנסילבניה או שעדיף פשוט לשכור רכב, לעבור בפנסילבניה ואז לוושינגטון?

שתי האפשרויות קבילות. אפשר גם לשקלל נושא של ימי השבוע, עלויות השכרת רכב בכל מקום, והקושי לנהוג החוצה ממנהטן. אבל זה מאד לא שחור-לבן

האנגלית שלנו בסיסית, האם עדיין נוכל להנות מסיור לבדנו (פחות אוהבים מודרך)?

ברוב המקומות אני לא חושב שתהיה בעיה. בהארלי דיווידסון (אם פתוח) אני מבין שמדובר על סיור מודרך ונדרשת שליטה שבירה באנגלית. לא קורה אסון אם לא מבינים מילה פה ושם, אבל אם לא מבינים חצי ממה שהמדריך אומר (ולא לשכוח קצב דיבור) זה כמובן מקשה מאד

יש לנו טיסת פנים למיאמי, נשהה שם 3 לילות.  האם שייך ומומלץ לנסוע לאורלנדו ליוניברסל? 

נסיעה לאורלדנו ממיאמי לוקחת 4-5 שעות כל כיוון. יוניברסל דורש בגדול יום שלם כל פארק (יש שניים). האם זה שווה – החלטה שלכם. אבל אם כן – למה אתם טסים למיאמי ולא אורלדנו? הזמנתם טיסה למיאמי כי רציתם מיאמי לא?

• עמיחי13
            עמיחי13 @Moria.r101 נערך לאחרונה על ידי

@Moria-r101

לא ברור לי איך מכל האתרים המעניינים והאטרקציות שאפשר למצוא באזור פנסילבניה – וושינגטון, בחרתם דווקא ב2 מקומות הכי פחות מעניינים.

• Moria.r101
              Moria.r101 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

תודה על התגובה המושקעת. 

העלתי דברים שאין לי ידע וניסיון בהם, פשוט שמעתי וראיתי פה ושם ותהיתי לעצמי איך, למה וכו'.

בעניין מיאמי אורלנדו- אני יודעת שזה קצת לחוץ פשוט תכננו לבקר קרובי משפחה בזמן הזה (זמן שהייה:ראשון צהריים - רביעי בצהריים) אך בדקה התשעים שינו תוכניות והם לא יכולים. 

יוצא שאנחנו הולכים ליעד שאין לנו יותר מדי מה לחפש שם.. 

(חוף מעורב פחות הכיוון, שמעתי על הסוגרס אבל עדיין במה עוד אפשר למלא את הזמן? יוניברסל נשמע חלומי השאלה אם ריאלי וכדאי).

בעניין התצפית- יצא לך לשהות בשתיהן? 

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Moria.r101
                Moria.r101 @עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

@עמיחי13

נו בכבוד, אשמח מאוד להמלצות שוות. 

מודה שאני יחסית בורה ואודה לכל פיסת מידע/המלצה בעניין.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • Moria.r101
                  Moria.r101 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תןדה על המענה!

אנחנו - 3 מבוגרים (26, 28, 54 מפורט מספיק? ;))

בשאלת הסיור: השאלה אם בבית הלבן נניח הסיור מספיק שןוה את הטרחה לאנשים עם אנגלית בסיסית + 

רכבת או רכב- אני מבינה שיש כאן הרבה שיקלולים, אני פחות מתמצאת ובקיאה, השאלה אם בוושינגטון יש חניה במחיר הולם .

הטיסה למיאמי ולא לאורלנדו- קבענו טיסה כדי לבקר בני משפחה שהבריזו בדקה ה 90. 

אנשיםטובים תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אנשיםטובים
                    אנשיםטובים @Moria.r101 נערך לאחרונה על ידי אנשיםטובים

@Moria-r101

לא ידוע לי שאפשר לעשות סיור בבית הלבן

יש במיאמי ובאיזור הרבה אתרי עניין. יוניברסל בהחלט אחד מהם, אבל רחוק יחסית. יתכן שווה לכם לבחון אפשרויות אחרות באיזור. בעיר מיאמי, בפרברים, או אתרי טבע במרחק נסיעה סביר יותר.

יחד עם זאת, אפשר בהחלט לנסוע ליוניברסל אם זה מה שמתאים לכם.

אם מיאמי לא מעניינת אתכם, בכלל אז שווה לראות האם אפשר לשנות או לבטל את הטיסות, כולל אפשרות לביטול ללא החזר כספי, או שינוי טיסה תוך תשלום קנס. בסופו של דבר בזבוז הזמן בטיסה “מיותרת” למיאמי גם שווה כסף

חניה בוושינגטון – לרוב יקרה יחסית. אבל למה צריך לחנות בוושינגטון? לאן אתם ממשיכים מוושינגטון? יתכן שעדיף להחזיר את הרכב כשמגיעים לעיר

• דוקטור דו ליטל
                      דוקטור דו ליטל @Moria.r101 נערך לאחרונה על ידי דוקטור דו ליטל

@Moria-r101 אמר:

העלתי דברים שאין לי ידע וניסיון בהם, פשוט שמעתי וראיתי פה ושם ותהיתי לעצמי איך, למה וכו'.

יש כאן בפורומים ובכלל באינטרנט כמויות מידע עצומות על מה יש לראות ולעשות במקומות האלה.

אתם מתכוונים להשקיע המון זמן וכסף בטיול הזה, לדעתי שווה לכם להשקיע את הזמן בתכנון הטיול, אחרת יצא לכם טיול הרבה פחות טוב מהפוטנציאל.

ואני לא פוסל ספר/מדריך טיול.

@Moria-r101 אמר:

בעניין מיאמי אורלנדו- אני יודעת שזה קצת לחוץ פשוט תכננו לבקר קרובי משפחה בזמן הזה (זמן שהייה:ראשון צהריים - רביעי בצהריים) אך בדקה התשעים שינו תוכניות והם לא יכולים.  יוצא שאנחנו הולכים ליעד שאין לנו יותר מדי מה לחפש שם..

סבא שלי היה אומר שאסור לזרוק כסף טוב אחרי כסף רע.

אז אולי השקעתם כסף בכרטיסים ליעד שלא טוב לכם, למה לכם לבזבז את הזמן והרבה כסף על שהיה שם?

אני לא מכיר את הטעם שלכם, אורלנדו זו אופציה אחת שיכולה להיות מהנה,

אבל מכיוון שאתם מקדישים לה יחסית מעט זמן נטו תבזבזו הרבה זמן על טיסות.

אני הייתי שוקל ברצינות להשאר בצפון מזרח ארה”ב. בוסטון שיקגו או ניאגרה – האפשרויות אין סופיות בלי לבזבז יומיים טיסה על בילוי של 3 ימים. חבל.

@Moria-r101 אמר:

בעניין התצפית- יצא לך לשהות בשתיהן? 

הרוקפלר מיוחד כי יש בו מרפסת פתוחה.

אם לוקחים את הסיור שכולל את ההסטוריה של המבנה והאיש אז בכלל הרבה יותר מיוחד.

הנוף לא אותו נוף.

פעם שניה היא לא כמו הראשונה והייתי קודם ברוקפלר…

כמעט בכל עיר גדולה יש איזשהו מגדל גבוה עם תצפית. אני מבקר ונחמד לי אבל מבחינתי זו ממש לא האטרקציה החשובה ביותר.

בקיצור מאוד סוביקטיבי.

חשוב שתבדקו מגבלות קורונה, יכול להיות שהיא תחליט לכם מה פתוח ומה סגיר.

• Moria.r101
                        Moria.r101 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

@דוקטור-דו-ליטל

סבא חכם 🙂 

עשינו כבר את המסלול למפלי הניאגרה אז פחות בכיוון..

טוב אז אבחן כיוונים במיאמי ככל הנראה. 

אנשיםטובים הצועד בנעליו 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • אנשיםטובים
                          אנשיםטובים @Moria.r101 נערך לאחרונה על ידי

@Moria-r101

אם יש לכם משהו קונקרטי שבא לכם (יוניברסל או כל דבר אחר) – לכו עליו

אם לא, וסתם בא לכם לטייל – תבחנו מה האפשרויות השונות. תקראו פה בפורום, תקראו ספר וכו’.

יתכן ואתם מאד מגובשים ועתירי ידע, אבל התחושה שלי מהשאלות שאתם לא מספיק ידענים. כאילו שיש לכם רשימה קצרה יחסית של יעדים ששמעתם עליהם ואתם מנסים לחבר.

מיאמי זה יעד שמתקשר לחופים ומסיבות. אבל זה לא רק זה. זו עיר גדולה עם שפע אתרי עניין (כמו כל עיר גדולה) וזה בלי האתרים שסביב לה. למשל רבים עושים טיול של יומיים ממיאמי לקי ווסט וחזרה. אחרים משלבים סיורים באוורגליידס. אני מניח שיש גם יעדים מעניינים אחרים במרחק נסיעה סביר אבל לא חקרתי.

פנסיבלניה והאיזור זה ממש לא רק הרשי והארלי דיוודסון. קודם כל יש עוד כמה ערים גדולות באיזור כמו פילדלפיה ובולטימור. יש אתרים שקשורים באיימיש, יש תיירות חקלאית (חלקה מוכוונת ילדים אבל לא רק), באיזור אפשר למצוא אתרים של מלחמת האזרחים, מוזיאוני מטוסים גדולים, אתרי טבע יפים ועוד הרבה דברים אחרים. אפשר בהחלט לתפור טיול יפה של 5 ימים באיזור בלי להשתעמם. אני לא יודע להציע כי אני לא יודע מה תחומי העניין שלכם.

אני באמת חושב ששווה לכם לשבת לקרוא. להתצטייד במדריכים (ספרים), לחרוש את הפורום, ואולי אפילו לשלם ליועץ. אנחנו פה בפורום נשמח לעזור, אבל אנחנו לא יכולים לעשות את העבודה במקומכם, לא רק כי אנחנו מתנדבים, אלא כי אנחנו לא מכירים אתכם.

אני מניח שהטיול הולך לעלות לכם עשרות אלפי שקלים. חלקם הוצאתם כבר ואת חלקם עוד תוציאו. לא כדאי להוציא מהם את המקסימום? לא רק לנסוע להרשי כי “שמעתי שזה נחמד” אלא לנסוע למקום שלמדתי והבנתי שהוא הכי מעניין אותי ו”שווה” לי את זמן הנסיעה?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • הצועד בנעליו
                            הצועד בנעליו @Moria.r101 נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון