יעד לטיול של חודש לאוגוסט-ספטמבר
-
שלום לכולם,
לבעלי ולי נוצרה הזדמנות לערוך טיול ארוך של כחמישה שבועות, על התקופה של אמצע אוגוסט עד ספטמבר. הזדמנות שאנחנו לא רוצים לפספס אבל אין ספק שלא התקופה הכי טובה והרבה מהיעדים הקלאסיים לחודש אינם פתוחים כרגע. בארה”ב כבר היינו. אשמח להצעה ליעדים (יכול להיות גם יותר ממדינה אחת אבל עם גבול יבשתי שאפשר לעבור באוטו). אנחנו מאוד מאוד אוהבים טבע, כמה שיותר אקסטרימי ומרשים, ואוהבים לשזור תוך כדי גם אתרים היסטוריים מעניינים. פחות ערים.
תודה רבה
-
איך אפשר לייעץ מסלול לחמישה שבועות שאנחנו לא יודעים מה יהיה מחר ?
וגם אם נמליץ על יעד אקסטרימי היום מי יודע מה יהיה מצבו בעוד שבוע ?
רוב הסיכוי כפי שמבינים הוא שהעולם נמצא בהתפרצות נוספת שרק עכשיו מתחילה להתעצם .
אני הייתי מקשיב למסרים שיוצאים מירושלים באופן ברור וחד וחלק – לא לנסוע עכשיו לשום מקום !!!!
רובנו היינו רוצים להיות עכשיו באזור מדהים בחו”ל ולממש את הפנטזיות הכי מופרעות שלנו, אבל יש הבנה שזה לא הזמן.
וגם אם תיסעו ותצטרכו להסתובב עם מסיכות כולל בטיסות ולאכול ברחוב ולא להיכנס ולהיבדק ולהיות בלחץ במעברי גבול בשדות תעופה כן יעבירו / לא יעבירו/ כן מילאנו טפסים טובים או לא , מה שווה הטיול ?
בטיול אתם צריכים להיות נקיים מכל דאגה ומגבלה ולהעצים את החוויות ברמה המקסימלית, מה שכרגע לא ניתן לעשות בשום נקודה בגלובוס, אולי בכמה איים מבודדים.
אני במקומכם ממתין בסבלנות עד יעבור זעם ואז מתפוצץ על עולם בטיול מושקע ומורכב ובטוח יותר נהנה מהקרקס שקורה היום בטיולים לחו”ל.
-
שלום,
ראשית אתחיל מזה שיש לכם קצת בעיה. תם יכולים להכין תכנון לעילא ועילא ושבוע לפני שתטוסו – היעד יהפוך להיות בעייתי. זה לא חייב להיות שהמדינה תהיה אדומה, אלא למשל שתהיינה מגבלות התקהלות כבדות, ו/או סגירת מקומות וכדומה.
לכן, על מנת לא לפספס את ההזדמנות שיש לכם, ההצעה שלי היא להכין מספר חלופות בצורה מדוקדקת ולנסוע למה שיהיה אפשרי באותו זמן. כלומר בעצם לא לשים את כל הביצים בסל אחד.
שנית, לגבי ארה”ב. היכן הייתם? האם הייתם בכל ארה”ב?
יש בארצות הברית כל כך הרבה מה לעשות והיא מתאימה במיוחד לטיול של תקופה ארוכה. אני יכול לדמיין טיול של חצי שנה עד שנה (שרובו יהיה טבע..) בארה”ב מבלי להשתעמם. לדעתי היא היעד המושלם לטיול מסוג זה.
הייתי מציע שתספרו במה הייתם בארה”ב ונוכל להמליץ (למשל שמורות קצת פחות מתויירות כגון גליישר, חופי אורגן ואחרים)
ולגבי אירופה.
חודש זה זמן רב. בגדול המגבלות בחזרה לישראל (במדינות שאינן אדומות) מדברות על שבועיים שלא נכחתם באותה המדינה. ומצד שני, באמת לא כיף לטייל במדינה אדומה.
אני חושב שאוסטריה (זלצבורג, טירול, קרינתיה ועוד) יכולה למלא לכם זמן מכובד. יש בה הרים מרשימים מאוד וגם “מסביב” יפה.
איטליה אף היא מגוונת במיוחד. בצפונה ישנו נוף אלפיני לחלוטין (דולומיטים, איזור האגמים הגדולים, חבל אאוסטה) ובסנוף, אחרי שקצת יתקרר תוכלו לגוון באיזורים כפריים יותר של מרכז המדינה (אומבריה, טוסקנה, פיימונטה, ואחרים).
באופן אישי, התחברתי מאוד לבולגריה. קצת פחות מערבית וקצת פחות מתויירת, אבל לא פחות יפה לטעמי ומצב הקורונה שם טוב בהחלט. היא אינה מתאימה לחודש שלם (יותר סביב שבועיים לכל היותר).
נורבגיה אף היא יכולה להתאים (אם כי אני לא יודע לגבי כמה פעילויות אקסטרים יש שם – פרט מלשלשל את הרגליים מעבר לצוק המטיף)
ואחרונה חביבה, איסלנד פראית, יקרה מאוד, ומרשימה ביותר. אף היא יכולה להתאים לזמן ארוך וטיול אקסטרימי ומרשים
-
נראה שממש קשה לתכנן עכשיו, כי כל מדינה יכולה להכנס מאוד מהר לרשימת מדינות אסורות..
-
אתם יכולים לתכנן מספר חלופות ויבשות אבל לפי דבריכם אתם מדברים על יציאה חודש מהיום .
זה כבר מחר בבוקר מבחינת תכנון של טיול כזה.
מחייב כבר היה הזמנת כרטיסי טיסה ומלונות טובים כאשר אתם לא יודעים איזה מסלול לבחור.
לתכנון טיול של 5 שבועות ברמה גבוהה ומדוקדקת לוקח חודשים רבים, מניסיון שלי של תכנון טיולים רבים ומורכבים, טיולים לחודש ומעלה לקח לי חצי שנה לפחות.
טיולים לשלושה שבועות או שבועיים 4 חודשים לפחות.
אלה אם אתם הולכים פרוע על טיול לא סגור מבחינת בתי מלון ומסלולים מלאים.
הכי קל לכתוב לכם רשימת יעדים / מדינות לטיול מומלצים בשבילכם , אבל זה יהיה שווה כמו למכור לכם קרח בקוטב , מוצר ללא אחריות.
ואני לא ימליץ על מוצר שעולה הרבה כסף מבלי שאני בטוח שתוכלו לממש ולהנות ממנו.
-
שכחתי משהו חשוב – אמנם הנבואה ניתנה לשוטים, אבל כדי לקבל מושג “כלשהוא” על האם היעד שברצונכם לנסוע אליו הינו במגמת שיפור או הרעה – ניתן להיעזר באתר הזה
בחרו את המדינה הרלוונטית ותוכלו לראות את גרף המאומתים היומי (+פרמטרים נוספים). מומלץ לסמן ממוצע נע של 7 ימים ובכך לראות את מגמת התחלואה.
אם היעד שלכם במגמת ירידה – מה טוב. הסיכון קטן באופן יחסי
אם היעד במגמת עלייה – כדאי לוותר עליו, משום שבכל עת הוא יכול להגיע לסף בעייתי עבורכם (מכיוון שהטיול שלכם “ארוך”)
אם היעד במגמה מאוזנת – צריך להפעיל שיקול דעת ולהבין שמדובר על סיכון מסויים.
-
אתם צריכים להיות גמישים, בימנו גמישות יחסית פשוטה.
אין בעיה לפתוח בסלולרי BOOKING (או כל אופציה דומה, סתם דוגמה) אחה”צ ולחפש מקום לישון ברדיוס של 20-40 ק”מ.
תתחילו ממדינה שכרגע מצבה יחסית טוב ושמעניינת אתכם, נניח למשל אוסטריה, ומשם לגרמניה איטליה שוויץ וכו’ – כפי שהמצב שלהן יהיה בזמן אמיתי.
כמובן שעדיין יהיו אתגרים, אבל זהו המצב נכון לכרגע.
-
מצטרפת לדעת קודמי - ארצות הברית. אין מצב שאין לכם מה לראות שם, גם אם גרתם שם עשר שנים… טבע לא חסר, מה שרק תרצו.
היעד היחיד כמעט שלא הייתה לישראלים בעיה לטוס אליו וממנו (למעט פרק זמן קצרצר בשיא הפאניקה), ומסיבות רבות וטובות גם לא ייסגר, אם תהיה עלייה משמעותית כאן או שם במספר מאומתים לקורונה. זה נותן מידה מסוימת של שקט.
-
-
@imeshy2 אמר:
ראשית אתחיל מזה שיש לכם קצת בעיה. תם יכולים להכין תכנון לעילא ועילא ושבוע לפני שתטוסו – היעד יהפוך להיות בעייתי.
חברים שלי תכננו כזה טיול לחמישה שבועות שהיה אמור להתחיל בשבוע שעבר. כבר הכל היה סגור, ואז כמה ימים קודם הפכה המדינה לאדומה והכל התבטל. הם אפילו נתקעו בלי מקום לגור כי כבר סבלטו את הדירה שלהם בארץ. קחו את כל האפשרויות האפשריות בחשבון.
-
תודה חברים.
ת-א-מ-י-נ-ו לי שברורים לי הסיכונים שבמצב והמורכבות ושאפשר להתאכזב בסוף וגם אפילו להפסיד כסף. והאמת שזה אפילו כבר קרה לנו שביטלנו טיול לאחרונה- דווקא בגלל המלחמה ולא בגלל הקורונה כמו שחשבנו. משיקוליי שלי בכל זאת מוכנה לקחת את הסיכון..
גם אני חשבתי על הכנה של כמה אופציות לכמה יעדים.
ארה”ב מושלמת באמת לטיול כזה- היינו בעצם בטיול במערב ומרכז, נוואדה וייאמינג מונטנה איידהו וושינגטון סטייט, קליפורניה, אוראגון, יוטה, גרנד קנייון.
בעלי חושב שמזרח ארה”ב לא מספיק יפה ולא שווה את המאמץ, הוא ממש לא בקטע של ערים, אני דווקא אוהבת גם וגם. אבל בכל מקרה, צריך לרצות אותו מבחינת טבע, ואשמח לשמוע מחשבותבאירופה- חושבת באיזה מדינות טווח הזמן של חודש נותן ערך מוסף על פני מספר נסיעות קצרות יותר.
-
לא הייתי (עדיין) אבל אולי זו הזדמנות לטיול באיסלנד שהטבע בה מהמם בכל קנה מידה וההגעה אליה יחסית ארוכה וההתניידות בה מצריכה זמן.
כנ״ל נורווגיה. מאותן סיבות.
אין לי מושג איך הן כרגע מבחינת קורונה (אז בטח שלא יודעת לגבי עוד חודש...).
כמובן שאיטליה נותנת מענה. מדינה שהיא… מהממת מכל בחינה (התרשמות אישית כמובן
), גדולה ומלאה באטרקציות טבע ואחרות. אבל אליה קל יותר לעשות גם גיחה קצרה, אני חושבת. כמו כן, אני חוששת מאוד שהיא צועדת בכיוון של ספרד,מחינת עליה משמעותית בתחלואה.מחזיקה לכם אצבעות שתצליחו להוציא לפועל טיול חלומי, המצב מתסכל ומבאס ביותר כרגע

-
איסלאנד אופציה, אני חוששת אבל שזה יעד שחוסר וודאות ממש עובד נגדך כי אין המון מקומות לינה ורכבים… לא יודעת אם זה יעד שנצליח לארגן אליו טיסה ברגע האחרון.
ונורווגיה המהממת שהיה לנו כבר טיול סגור אליה טרם פרוץ הקורונה- עדיין סגורה הרמטית…
-
אני מבינה. לינה באוהל לא אופציה? לא פותר את בעיית הרכב אבל עוזר בגמישות לינה… וכמובן גם מוזיל.
-
יישקל
-
כל מה שיכול לעזור בימים אלו….

אני עם בעיה דומה רק פחות זמן ומועד מעט מרוחק יותר ומסלול מבוסס טרק (רב-יומי).
מנסה לתכנן טרק וכל מסלול שאני בודקת אני נתקלת בבעיה, אם זה קורונה או מגבלות אישיות. ובמילא כל תכנית היא בסיס לאכזבה ברגע האחרון. כמוכם חשבתי על ״בנק מסלולים״ והם הולכים ונמחקים אחד אחד… אפשר להשתגע, העצבים שלי כבר רופפים…
-
אכן נשמע שעשיתם טיול מקיף בארה”ב. יפה לכם. כמה זמן הוא לקח?
לגבי אירופה – בגדול – כל המדינה (פרט לנורבגיה ואיסלנד) פשוטות מאוד לגיחות קצרות באופן יחסי. כך שהטיול שלכם פשוט יהיה “כיפי” ולא ניצול זמן מקסימלי.
אני גם חושב שאיטליה מתאימה מאוד עקרונית – פשוט הנוף בה מגוון מאוד ומרשים מאוד .
באופן אישי, אני מאוד מתחבר לאי הבריטי, וניתן לטייל בו בקלות (לטעמי) גם חודש (והנופים אמנם לא גבוהים כמו באלפים, אבל עדיין דרמטיים ומהממים). אנגליה / סקוטלנד פחות מתאימים כעת כמובן, אבל שוב, אולי ייפתחו בהמשך.
גם ספרד מתאימה מאוד (גדולה, מגוונת, מרשימה) אבל סגורה כעת.
לכן, שוב, נראה לי שכדאי לכם להכין מספר אופציות מפורטות (עבודה קשה), אבל תתגמל אתכם.
גם אוסטריה מרשימה מאוד (אם כי פחות מגוונת לטעמי) ויכולה להתאים גם לשבועיים/שלושה.
ואגב, שילוב בין בולגריה לרומניה (שתי מדינות עם תחלואה נמוכה מאוד בשלב זה) – יכול להיות מאוד מעניין (הרריות, יפות, מגוונות)
-
את אנגליה מחקתי לקיץ זה.
לא רק שהקורונה שם גואה, יש בעיה קשה של לינות. נראה שהאנגלים שהיו סגורים ב 1000 מ שלהם כל כך הרבה זמן הסתערו על אתרי הטבע ברגע שהתאפשר.
ניסיתי לבדוק לינות בעיירות לאורך כמה מסלולים שם – בכל מיני מחוזות, והמצב פשוט קטסטרופלי.
אבל באופן עקרוני – כן, לגמרי, האיים הבריטיים נהדרים לטיול שכזה גם בעיני.
-
נורבגיה סגורה לישראלים -
אני גם הייתי אמורה לטוס לנורבגיה למרות שכבר הייתי שם,לצערי כרגע היא סגורה לישראלים