חזרנו מטיול משפחתי באיסלנד - יולי 2021
-
תודה על הסרטון…. איזו תוקפנות
-
-
*אפשר לשים כובע-מטריה או קשת חד-קרן(חפש במרשתת).
-
התמונה הראשונה בשרשור, של הר הגעש שהתפרץ לאחרונה- האם זה מה שניתן לראות כרגע? האם ניתן להתקרב אליו יותר?
-
הר הגעש והתצפיות אליו משתנה כל הזמן. אנחנו טיפסנו לשם לפני חודש, אחרי שבוע שהיה בלי התפרצויות. טיפסנו במסלול הכי טוב אז, מסלול c, והתצפית היתה אל הלוע, ויותר קרובה מהתמונה..בקרוב אוריד תמונות מהמצלמה, שם יש תמונות יותר מרשימות.
בכל מקרה, בשבוע האחרון ההתפרצויות שוב השתנו, ועכשיו אפשר לראות שוב זרמי לבה. יש גם מסלול חדש שרואים ממנו קצת יותר טוב, נקרא מסלול הריינג'רים. זאת חוויה מדהימה להיות שם, אפילו שזה לא כזה קרוב, לשמוע את הרעשים ולראות את ההתפרצויות.
אגב, יש קבוצת פייסבוק נהדרת, לא ישראלית, שממוקדת רק בהר געש, בתמונות משם, בניתוחי התפרצות ודיונים במסלולים הכי טובים.
ודבר אחרון, הכי טוב זה לקחת מסוק לשם, ביום עם ראות טובה, ואז רואים הכי טוב..אבל לנו זה היה יקר מדי ל 4 אנשים, וגם היה צריך להזמין הרבה זמן מראש.
-
אני אישית חושב שטוב שהלכתם ולא לקחתם מסוק. לטעמי מסוק זה לראות דרך מסך זכוכית ובעצם אפשר גם לראות בטלויזיה אפילו בזויות יותר טובות. חלק מהעניין זה לראות בלי מתווכים באמצע, להרגיש את הרוח והאוויר.
שאלה – עד כמה דומה או שונה הבוץ המבעבע והאדמות ירח פה לעומת בצפון? -
לגבי ההליכה להר הגעש, מסכימה איתך לגמרי. אבל בקבוצות רואים תמונות מהממות של הר הגעש, והרבה פעמים זה צולם מלמעלה, ממסוק או רחפן.
לגבי האזור הגיאותרמי, זה מאוד דומה למה שראינו בצפון. אני חושבת שבצפון זה פשוט משתרע על שטח רחב יותר. אגב, גם שם הבן שלי ממש סבל מהריח, ושם בחר כבר לא לצאת מהאוטו

-
מרתק, מעניין, מרגש.
התמונות מאוד יפות עד אבסטרקטיות-מהפנטות!
זה מאכזב-צרה לא פשוטה.
ציטוט:
"הכל עבר סביר יחסית, הטיסות היו גם בסדר, חוץ מקצת אנשים שהתעקשו להוריד את המסיכות ודיילות שנזפו בהם.".
-
-
יום 1 – המשך
תחנה : Selfoss
יוצאים לדרך, הנופים יפים למרות הגשם, עוצרים ומצלמים…

אחרי 45 דקות נסיעה מגיעים לסלפוס, זאת אחת העיירות הגדולות באזור, יש בה 6500 איש, ויש בה אפילו מספר סופרמרקטים, חנויות תקשורת.
מוצאים חנות לקנות סים לילדים (simmin, קראתי שיש להם את הפריסה הכי רחבה באיסלנד, 2700 קרונות ל 5 GB), עושים קנייה ענקית בסופר (Kronan, אמנם לא הכי זול אבל יש מבחר גדול, וגם בשר טרי), ויוצאים לדרך לבקתה שלנו ל 4 ימים הבאים.
הבקתה נמצאת חצי שעה מסלפוס, ויש דרך עפר סבירה למדי אליה. בעיקרון היא מבודדת וזה אחד היתרונות שלה..מרגישים בסוף העולם..הגענו לשם, יש קוד ומוציאים את המפתח. הבית לא גדול מדי, במיוחד חדר הילדים אפילו קטן מדי..
למרות זאת מאוד נהנו שם – יש ג’קוזי בחוץ שהילדים בילו בו כל ערב, יש טרמפולינה שהם קפצו בה כל בוקר, יש גינה מושקעת ויפה, ויש מכונת כביסה ומייבש שגם שימשו אותנו מעולה. מתארגנים לארוחת ערב,ג’קוזי ונגמר היום הראשון.

-
-
שלחת לך בהודעה פרטית..לא בטוחה אם מותר כאן לפרסם קבוצות פייסבוק
-
אני פה, נהנית מהנוף.
נראה לי שגשם שמש שום דבר לא ישנה את זה שהכול ממש יפה.
הצימר נראה מפנק!דרך אגב-בילוסטון גם אני ממש סבלתי מהריח של הגופרית. לפעמים זה ממש יכול להיות קשוח
מחכה להמשך
-
במילה אחת- וואו, איזה צילום מהמם של הרחפן.
הוא לא שרד
-
מהמם ודי מפחיד…. בלי הפטנט הגאוני הזה לא יכולנו בחיים ( תרתי משמע) לראות את הזוית הזאת. -
ממש ככה,
מזל שיש אנשים שמוכנים לסכן את הרחפן שלהם, ככה יוצא שגם אנחנו נהנים...
חבל שהרחפנים כל כך יקרים ובהמון לוקיישנים אסור להרים אותם(במיוחד עם אתה תייר).
-
אישית אותי זה מרתק ומאוד מעניין כל הנושא הזה של הרי געש. במאי 2018 היתה התפרצות בהוואי אבל היא היתה מאוד מיוחדת כי היא התרחשה בתוך שכונת מגורים! כלומר לא ראו הר געש “רגיל” עם הקונוס המפורסם או המכתש אלא פתאום נפערו סדקים באדמה בין הבתים ולבה החלה לעוף החוצה…. כמובן שהשכונה הזאת כבר לא קיימת יותר אלא במקומה יש שדה לבה ענק… בנס היה רק פצועים בודדים אך הנזק לרכוש הוא עצום.סיפור ארוך ומורכב.יש בחור אחד שגר שם ותיעד הכל, שמו סקוט. אם זה מעניין אותך אשלח לך קישורים
-
אשמח, זה מרתק
-
דיאנה, מתי את ממשיכה?
-
במאי 2018 היתה התפרצות בהוואי אבל היא היתה מאוד מיוחדת כי היא התרחשה בתוך שכונת מגורים! כלומר לא ראו הר געש “רגיל” עם הקונוס המפורסם או המכתש אלא פתאום נפערו סדקים באדמה בין הבתים ולבה החלה לעוף החוצה….
מאז ההתפרצות הזו של מאי 2018 לא ניתן כבר לראות לבה בכלל בהוואי, רק שדות לבה מהתפרצויות שונות. חלקם טריים וחלקם מתקופות קודמות. ניתן לראות בבירור את ההבדלים.