פוקארה מי זוכר ??...
-
Good Luck!!!!!
-
תאי מה מצב הקורונה בנפאל והאם הם מתחסנים?
-
המצב יציב אך לא משהו (סביב 20 אחוז מאומתים ברמה היומית)
מתחסנים כשיש חיסונים. עד עכשיו כ10% מחוסנים 'על מלא' ועוד כמה בתהליך.
רק לאחרונה החלו לקבל חיסונים בצורה סדירה
-
תאי מה מצב הקורונה בנפאל והאם הם מתחסנים?
-
תודה.
-
-
תכלס, מכל הבא ליד .
חיסון 'הודי' הוא בעצם יצור מקומי של אסטרה זנקה (אני חושב), וההודים דפקו להם ברז בתחילת ההתפרצות ההודית, וסיפקו להם רק חצי מהחוזה
קיבלו מהסינים קצת, j&j קצת, אסטרה זנקה קצת וכו'. ומכל מני מקורות (ארה'ב, ויפן דרך מיזם covax שמכווין חיסונים לעולם שלישי, ומבהוטן)
חתמו השבוע על 4 מליון מנות חיסון של מודרנה, אבל זה יגיע באיזור מרץ 22
-
כנראה מחוסנים יכולים להתחמק מבידוד מקומי, אבל בכל מקרה רצוי לברוח מעמק קטמנדו כמה שיותר מהר, כאשר יותר משליש מהמאומתים הם מקטמנדו והסביבה. אני חושב שבדיווח האחרון, מתוך 77 מחוזות, ב21 יש יותר מ500 מאומתים וב16 אחרים יש יותר מ200
-
-
הם מקבלים את החיסון הסיני (יש לסין שלושה חיסונים שונים).
-
לצערי לא נשמע מבטיח במיוחד……………
גם בדרום אמריקה (ברזיל וארגנטינה) קיבלו סיני (הרוב של אלו שקיבלו) ולדעתי כמעט כל סיישל
החיסון לא הגן עליהם עד כמה שאני מעודכן
-
-
החיסון הסיני הוא רק אחד מהחיסונים שהם נותנים, ואולי אפילו לא המרכזי. והעניין הוא שהם פשוט לא מצליחים להשיג מקור רציף וקבוע של מספיק חיסונים.
-
בדרום אמריקה זה לא רק יעילות החיסון (שכנראה לא טובה במיוחד) זה גם קשור לתרבות ולאירועים מקומיים בלוח השנה שלכאורה מונעים ריחוק (מקביל לתלונה על הפסטיבלים שהציתו את הגל האחרון בהודו), ולנטיינס הדרום אמריקאית ללקרבה אנושית, דומה לארץ, ובניגוד לסקנדינביה לדוגמא.
ובכל מקרה, עדיף משהו על כלום.
ואנקדוטה ברמת היחסים בינ"ל. כבר לפני כמה חודשים עלתה הטענה שהודו מזניחה את היחסים עם נפאל (דפקה לה ברז של מליון חיסונים שלא סופקו), ומפנה את השטח לסין (שכמובן קפצה על ההזדמנות להישגים דיפלומטיים דרך אספקת חיסונים)
-
עכשיו שמתי לב שתאי כותב שיש לסינים 3 חיסונים שונים.
אז אם יש להם ״העתק״ מודרנה או פייזר ואם במקרה את זה הנפאלים מקבלים אז יש יותר מקום לאופטימיות.
גם החיסון הרוסי קיבל לפני כמה חודשים גושפנקות מערביות.
החיסון הסיני ״המקורי״ היה שונה במהותו מהחיסונים שהוזכרו (ואל תבקשו ממני לפרט).
-
-
אז בוא נקווה שפלסיבו עובד גם על קורונה
-
כמו שבטח שמתם לב, אני קצת עוקב אחרי נתוני קורונה בנפאל (עדיין חושב על לטוס).
מעבר לדיווחי עיתונות על סטטיסטיקה יומית, יש דיווח יומי קבוע של ארגון הבריאות העולמי.
כמה אנקדוטות מעניינות (שליליות או חיוביות)-
מחקר מסוים טוען ש50% מהאוכלוסיה הנפאלית כבר נחשפו לקורונה (חסינות עדר?)
בגלל בעיה בזמינות חיסונים הממשלה הנפאלית יוזמת יצור חיסונים מקומי
קניית כרטיסי אוטובוסים בתחנה מרכזית מסוימת עוברת בשעה טוב לקנייה מקוונת, כדי למנוע צפיפות עומס בקוםות הפיזיות
אז מי אמר שהכל רע בקורונה?
-
אבל עדיין נפאל רחוקה מחיסון המוני.ד"א מישהו יודע כמה אחוז מתושבי נפאל חוסנו אם בכלל?
-
אם המספרים באמת מעניינים אותך, בערך 3 וחצי מליון מחוסנים מלא, ו4.5 אחרים חלקית