ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אולימפיק ?/ פורטלנד לקאליספל בארבעה וחצי ימים

פורום צפון אמריקה
    חוף מערבי מסלול פורטלנד
    10
    70
    9632
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

יוצאים מפורטלנד ב7 לספטמבר ואמורים להיות בקאליספל ב11 בערב. 

לא היינו באולימפיק והשאלה אם הוא שווה את המאמץ ואם זה יכול להשתלב בימים האלו. 

את החוף של קליפורניה חרשנו מכל כיוון לכל כיוון הרבה פעמים והשאלה אם אולימפיק עדיין מיוחד בהשוואה. 

האם זה בעיקרו טיול רכוב או שיש הליכות יומיות מרשימות?

רעיונות אחרים למסלול לימים האלו?. 

תודה מראש

מוני ayeletback rozmar גדליהו מהגרעין dhz 5 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03שלום

לפני שמציעים שאלה-

האם אפשר לצאת מנקודת הנחה שעד ליציאה מפורטלנד -חרשתם את חופי אורגון ועשיתם ביקור בקולומביה ריוור גורג’?

מוני

dregev03 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ayeletback
          ayeletback @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

אני דילגתי על אולימפיק מאותן הסיבות , אז לא יכולה לענות לגבי אולימפיק.
          אבל יכולה להציע לנסוע דרך הרי הקסקייד , שמורה יפהפיה עם מסלולים רבים.
          אנחנו עצרנו בדרך בלייק שילאן לנופש  ליומיים, אבל ביום אחד שם אפשר לעשות הרבה פעילויות מיים ( מצנחים סירת מנוע ועוד ) אם אתם בקטע.
          אפשר גם לנסוע דרך שמורת הר ריינר בדרך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dregev03
            dregev03 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

תודה מוני ואיילת

ממש לא חרשנו את חופי אורגון ואני בטוח שהם יפים. למעשה אני לא זוכר שהיינו בכלל בחופי אורגון.

אולי היינו בקולומביה ריוור גורג’ במאה הקודמת עם ילדים. גם בזה אני לא בטוח. 

מעניין אותי לדעת איך אתה רואה אותם ביחס לאלטרנטיבות (שגם ראינו במאה הקודמת חוץ מאולימפיק)? קרייטר, סיינט הלן, רנייר אולימפיק ואת אלו האחרים שאני לא מכיר.

איילת תודה

אבדוק את שמורת הקסקייד.

איך היא שונה (הכל שונה אני יודע אבל הזמן נתון...) מהסיירה נבאדה שגם אותה זכינו לחרוש?

מוני ayeletback 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • מוני
              מוני @dregev03 נערך לאחרונה על ידי מוני

@dregev03

כשרשמתי  את התגובה הקודמת שלי כבר  מיפיתי מפורטלנד ועד קליספל 

פשוט חיכיתי לתשובה שלך, ושבה הייתי בטוח שאתם אחרי החוף האורגוני (שעולה על החוף הקליפורני)

והמפה נראית כך במאוד כללי ושכולל את התוואי שגם איילת רשמה= מאונט ריינייר בתקווה שלא חסומים כבישיו>>נורת קסקייד נשיונל פארק>>  אגם הנופש המידברי  שלן>>אגם קאר דאלן >>אגם פלאטהד-קאליספל.

https://goo.gl/maps/5VXLhY86UGzmSYKu7

בכל זאת הנחה אחרת היא שאתם נוחתים בפורטלנד לטובת היעד העיקרי שהוא גליישר נשיונל פארק אז במסגרת ימי פורטלנד

ניתן כמובן לשלב את הקולומביה ריוור גורג’ בפחות מיום טיול אחד עם אפשרות קידום קל צפונה.

מוני

• ayeletback
                ayeletback @dregev03 נערך לאחרונה על ידי ayeletback

@dregev03 אמר:

שהם יפים. למעשה אני לא זוכר שהיינו בכלל בחופי אורגון. אולי היינו בקולומביה ריוור גורג’ במאה הקודמת עם ילדים. גם בזה אני לא בטוח.  מעניין אותי לדעת איך אתה רואה אותם ביחס לאלטרנטיבות (שגם ראינו במאה הקודמת חוץ מאולימפיק)? קרייטר, סיינט הלן, רנייר אולימפיק ואת אלו האחרים שאני לא מכיר. איילת תודה

לגבי חופי אורגון הם נהדרים, אנחנו מאוד מאוד אהבנו אותם. זה משהו אחר מקרייטר לייק או ריינר, נופי ים מגדלורים, פחות דרמטי יותר רגוע וכיפי.
                מצאנו שם גם אטרקציות דוגמת טרקטרונים וגלישת חול .ששימחו את הדור הצעיר.
                לגבי הקולומביה גורג , אלה שורה של מפלים, מאוד נחמד לבלות שם יום. זה לא MUST

שמורת קסקייד שורה מהסיירה נבאדה , יש שם יותר אפקט של אגמים כחולים מהממים.
                תמנה לדוגמא

dregev03 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • dregev03

@מוני אמר:

https://goo.gl/maps/5VXLhY86UGzmSYKu7

תודה מוני

מעבר לקסקיידס, איפה עוד היית ממליץ לישון

כמה פרטים לגבי התוכנית הכללית שלנו:

נוחתים ב-SF ב02/09 

חשבתי בהתחלה להתחיל להצפין ברכב ב04.09 כדי לעשות את ראש השנה בפורטלנד אבל יתכן שפשוט נטוס לפורטלנד כדי לחסוך בזמן ?

בערך שבועיים לטיולים רגליים ורכובים בגליישר וגרנד טיטון אולי עם ביקור בילוסטון שדווקא ממנו אנחנו פחות מתלהבים (היינו במאה שעברה) אבל אולי ניתן עוד צ’אנס. אם יש שם עוד המלצות אז נשמח לשמוע

אחר כך “חזרה” לפורטלנד או SF.

כך שיש מקום וזמן לשלב את חופי אורגון במיוחד אם הם כאלו מומלצים ואשמח לשמוע על קטעים או עיירות ספציפיות

• dregev03
                    dregev03 @ayeletback נערך לאחרונה על ידי

@ayeletback

תודה איילת

יש גם “כמה” מגדלורים בקליפורניה (אחפש כמה תמונות) אבל אני מקבל שפחות דרמטי זה לא דווקא פחות יפה.

תודה על תמונת האגם היפיפה עם מימי הטורקיז שמזכירים את BC אבל אולי גם קצת את קצה טאהו וגם אגמים אחרים בסיירה אבל אי אפשר להשוות כל הזמן והתמונה בהחלט משכנעת מה גם שמוני שילב את הקסקיידס במסלול שהציע.

אני רואה שמוני גם לא מציין את אולימפיק כפארק חובה אלא אם כן אלו הם חופי אורגון המומלצים?

• rozmar
                      rozmar @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

דווקא מהאולימפיק לא ממש התלהבתי אז. יצא לי להיות בכמה וכמה יערות גשם, ואולימפיק אינו המצטיין שבהם לטעמי. אני יודעת שמדובר ביער הגשם היחידי בצפון אמריקה. הצמחיה מאד יפה ויש מה ללמוד, בהחלט מקום יפה, אבל מבחינת הפארקים הלאומיים שהייתי בהם, הילוסטון הוא בעיניי הפארק הכי הכי. גם בגלל כמות החיות המטורפת שמסתובבת בעמק למאר ועמק היידן, וגם בגלל מגוון הנופים המרהיב והצבעים הזרחניים של הפעילות התרמלית במקום. סיבוב חוזר שלי בפארק עכשיו היה אף מוצלח יותר. גם מהטיטון אני לא ממש התלהבתי, אולי בגלל שהחוויה הזכורה לי ביותר היא כמעט טביעה באגם ג’ני, על כל מיטלטלינו. הפארקים שאני עברתי במסלול זה היו גליישר, ילוסטון, ברייס וציון. כולם יפים, עוצמתיים ומרשימים מאד. רואד טריפ במיטבו. רק צריך לקחת בחשבון שאיך שנכנסים לפארק הלאומי, הקליטה במכשירים הסלולריים הולכת לאיבוד, כך שכדאי להוריד מפות ובכלל מראש, כי אין קליטה. מצד אחד זה יתרון אדיר, מצד שני זה חסרון אדיר והילדים (אם יש כאלה בטיול אתכם) יכולים להתחרפן, (וגם אתם, כמובן).

• dregev03
                        dregev03 @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

תודה רוזמר

לאור החוסר בהמלצות, אולימפיק יורד מהתוכנית……….

גם אנחנו ראינו הרבה חיות בילוסטון ב-96. ביזונים זאבים ועוד אבל את היונק היבשתי המרשים ביותר שראינו (גריזלי) פגשנו בגליישר. אני מניח שאולי דוב קוטב יכול להיות מרשים יותר?. אנחנו אוהבים לטייל ברגל וזה יש פחות בילוסטון. היום הילדים שלנו בוגרים כולם אבל אז הם לא סבלו את הריחות הגופריתיים. אולי נעשה בפארק ביקור נוסף?

בציון וברייס היינו מספר לא מבוטל של פעמים ואנחנו מאוד אוהבים את שניהם אבל כמובן שברייס מאוד קטן ביחס לציון. 

טיפ מצויין לגבי המפות……….

נוריד את המדינות הרלוונטיות ב-MAPS.ME

• dregev03
                          dregev03 @ayeletback נערך לאחרונה על ידי dregev03

@ayeletback

כמה מגדלורים

מקליפורניה ששכבו אצלי בטלפון.

בסוף מצאתי רק אחד😀 

ועוד אחד

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                          • מוני
                            מוני @dregev03 נערך לאחרונה על ידי מוני

@dregev03

לדעתי לא המגדלורים  לבדם קובעים את יפי חוף אורגון 

אם אתה מוכן כפי שרשמת לאפשר לכם טיסה מסן פרנסיסקו לפורטלנד

אז הייתי מקדיש את חלק ה-4/9 ועד ה-6/9 כולו לסיבוב מדגמי מקורב לזה שבמיפוי המצורף לחלק מחוף אורגון

ומאחר והוא כולל את שלושת הקיפים(cape) חושב שיכול להתאים לכם ואם תהיו עייפים לחגוג את ערב ראש השנה עשו זאת למחרת

https://goo.gl/maps/WVWk3zAG7srxMaJV8

האמת שקודם אתה צריך להחליט אם אתה מקדיש זמן לחוף?

מוני

• יובל ש.
                              יובל ש. נערך לאחרונה על ידי יובל ש.

אולימפיק פארק יפה מאד, בעיני בהחלט אחד המומלצים. היערות שם עשירים במיוחד – Hoh Rainforest הוא קטע היער המרשים ביותר שאפשר להגיע עד אליו ברכב, ויש בו שילוב של ארזים גדולים יחד עם עצי מייפל ”מכושפים” (מכוסים בטחב ירוק) שלא יצא לי לראות במקומות אחרים. אפשר לראות באזור הרבה פלגי מים פוטוגניים שזורמים בתוך היערות, וכמובן חופים מעולים עם  צוקי חוף דרמטיים וריכוזים צפופים של סלעים גדולים שבולטים מתוך המים, חלקם מכוסים בעצים. 

ברור שגם החופים בקליפורניה ואורגון יפים מאד וכבודם במקומם מונח, אבל איכשהו באולימפיק השילוב של הצמחיה, הנחלים וצוקי הים הוא מוצלח באופן מיוחד.  

יש גם את החלק ההררי של הפארק – אזור Hurricane Ridge והר אולימפיק. הוא אמנם לא מאד גבוה יחסית להרי הגעש של הקסקיידס, אבל בהחלט מוסיף לגיוון בנופים. 

כמובן שאם יש לכם זמן מוגבל והעדפות אישיות אחרות – לגיטימי. אבל הרגשתי שאני חייב להגן על כבודו של הפארק הזה. 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • גדליהו מהגרעין
                                גדליהו מהגרעין @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

בסופו של דבר אני חושב שהשאלה צריכה ליות כמה אתם מוכנים לנהוג ביום. הדרך עצמה בין פורטלנד לקאליספל היא כ 9 שעות גוגל. שרובנו יודעים שזה לא נגמר בזה ואפשר עם עצירות התרעננות ואוכל גם להגיד 12 שעות. אצלי זה יומיים על הכביש , מה שמשאיר אתכם עם עוד יומיים.

מפורטלנד אתם יכולים לצאת לחוף ועם סטייה קלה לקנון ביץ ופארק אקולה ( ה וא מאוד יפה אבל אין כמעט מסלולים) ואז לעלות לאסטוריה וקצת חוף של וושינגטון סטייט. כשתהיו באברדין תוכלו לשקול אם אתם רוצים לעשות סיבוב קצר בחלק של אולימפיק בקוינולט ( חלק של הפארק שאנחנו מאוד אהבנו) ואז חזרה לאברדין ומשם לספוקן ולקליספל. 

אם תכניסו את הנסיעה דרך הקסקייד זה גם אפשרי אבל מוסיף לפחות עוד יום לנהיגה ( אם חושבים 6 שעות ליום). בקיצור- אפשרי טעימות מגוונות יותר. צריך להחליט רק כמה אפשר לבלוע... ועדיין לנהוג משהו הגיוני.

• dhz
                                  dhz @dregev03 נערך לאחרונה על ידי dhz

@dregev03

הדרך מאזור סיאטל ועד לקאליספל תקח יום וחצי עד יומיים, בנסיעה לא מאומצת מדי.  אולי אפשר לצמצם ליום שלם ארוך, אם מאד רוצים.  כלומר, אתם צריכים לצאת מאזור סיאטל עד צהרי ה- 10 לחודש.  זה משאיר לכם 3.5 ימים לטיול, כאשר גם אם תבחרו לטייל דרך ה- North Cascades זה יכול לבוא בחשבון.

אני מאד אוהב את חצי האי אולימפיק, ולכן ממליץ עליו.  ביקור של 3 ימים שתחילתו בפורטלנד הוא בהחלט זמן סביר.  אזכיר מספר נקודות לביקור כזה:  החופים ליד La Posh.  יער הגשם Hoh,  בחלק הצפון מערבי של חצי האי (ולא חלק מהפרק הלאומי, אלא פרק של האינדיאנים) Cape Flattery ובכלל, נסיעה לאורך החוף הצפוני.  עבורי הפסגה היתה Hurricane Ridge.  יש עוד מקומות, כולל העירה Port Townsend בחלק הצפון מזרחי של חצי האי.  זמנכם מוגבל ותצטרכו לבחור על מה לותר.
                                  אפשרות שניה, כפי שהזכיר מוני, עוברת דרך ההרים סיינט הלנ’ס הדרומי יותר וריינייר מצפונו, ואחר כך אפשר לשלב גם את פרק North Cascades.  זה מסלול שהוא פחות סטייה מדרך המלך (אם כי מוותרים על הנסיעה על I-90 המהיר והמשעמם).

לא יודע אם הייתי יוצא לטיול בחופי אורגון, שנמצאים דוקא מדרום לפורטלנד, כאשר היעד הוא גליישר.  גם במדינת וושינגטון יש הרבה מה לראות מעבר למה שהזכרתי כאן, אלא שמפאת קוצר הזמן, אי אפשר להגיע למקומות נוספים.

• dregev03
                                    dregev03 @dhz נערך לאחרונה על ידי dregev03

@dhz

תודה רבה לכולם

יש לי הרבה מה לקרוא כאן למעלה ולבדוק לפני שאני ממשיך לשאול. 

בינתיים אחותי שגרה בפורטלנד ומכריה שם מציעים שיכול להיות מזג אוויר סגרירי וגשום ואז החופים הם כיוון פחות מומלץ. 

אני מנחש שהבדלים במזג האוויר יכולים להשפיע מהותית על ההתרשמות של אנשים מאותם המקומות ואולי זה חלק מההבדלים לגבי ההתרשמות מאולימפיק. 

הצלחנו בינתיים להזמין 3 לילות לא רצופים בתוך גליישר….

אני מניח שאני צריך להכין גם אלטרנטיבות באיזור פורטלנד למזג אוויר כזה או אחר

קיבלתי גם לופ אלטרנטיבי ללופ של מוני מאנשי פורטלנד?

https://www.google.com/maps/dir/Portland,+OR/Mirror+Lake,+Oregon/Bend,+OR/Ray+Atkeson+Loop+Trail,+Oregon/Waldport,+OR/Newport,+OR/Lincoln+City,+OR/Portland,+OR/@44.5173179,-122.605965,6z/data=!4m26!4m25!1m2!1m1!1s0x54950b0b7da97427:0x1c36b9e6f6d18591!1m2!1m1!1s0x54be18ae266e1d29:0x5c1111215e2ba5b!1m2!1m1!1s0x54b8c0ffa5d3d251:0x1088e7acc720d1b4!1m2!1m1!1s0x54b8ac04b1ad9b07:0xdcd32853f84e723a!1m2!1m1!1s0x54c1c6d40a8a48c9:0x94c03b4f81910b49!1m2!1m1!1s0x54c1d5db4c7c988d:0xd41f72f161fcfb72!1m2!1m1!1s0x54ea8d760b76bd77:0x71530e6a7d2ce862!1m2!1m1!1s0x54950b0b7da97427:0x1c36b9e6f6d18591!3e0

מוני יובל ש. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                    • מוני
                                      מוני @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

התוואי של המשפחה בפורטלנד רק נוגע בחוף ולא כולל את 3 הקייפים , אבל לזכותו יאמר ,שהכבישים שנבחרו -אל החוף,

ומהחוף, הם נופיים ביותר שלא לדבר שהלופ כולל גם את אזור בנד , ואזור מאונט הוד ירום הודו

אגב לא שללתי את האולימפיק ,והנה מיפוי ללא העליה למאונט ריינייר הפונה ישירות לאולימפיק, וממנו פונה מזרחה

לקאליספל דרך ה-north cascade national park הווה אומר דרך ארוכה יותר -https://goo.gl/maps/4P4Ec8mZQAWiAbeD8

לעומת המהירה יותר  ללא הנורת קסקייד- https://goo.gl/maps/MPSbdrgN4NqWDp9i8 

מוני

• יובל ש.
                                        יובל ש. @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

גשם באולימפיק (ובכלל, בכל האזור של מערב וושינגטון ואורגון) זה המצב הנורמלי והבריא. כאמור, זה אזור של יער גשם ממוזג. 

• dregev03

@מוני 

שוב תודה לכולם

אני חושב שהמסלול המקיף ששלח מוני מסכם יפה את רוב ההמלצות שלכם ………..

מעבר לזה אני מודה ש”הטיול על המפרץ” בין פורט טאוסנד לבין פינת האוורד מרגש אותי כי הוא זורק אותי חזרה לטיול הראשון של הרילוקיישן הראשון עם הילדים בשנת 95. לקחנו אז מעבורת לנניימו מעיירה אמריקאית בעל שם אינדיאני שאני לא זוכר כרגע. זו הייתה הפלגה מדהימה ללא ספק בטופ 3 של חיי בין איים קטנים לפצפונים יפיפים שלאורכה דמיינתי את יורדי הים האירופאים הראשונים שהפליגו שם.

אלמד את פרטי המסלול הזה אבל אני חושב שהוא “נכנס” לא רע ב 5 ימים  (אוספים את הבן הגדול בקאליספל ב10 בלילה).

המסלול מדלג על סיאטל אבל זה (כרגע :)) בסדר מבחינתי.

הלילה האחרון שהזמנו בגליישר הוא ב-16 לספטמבר ואולי הוא באמת יהיה הלילה האחרון בפארק……?

משם אפשר אולי לחזור לפורטלנד דרך ילוסטון (בקטנה) וגרנד טיטון  תוך שבוע……?

אם אנחנו חוזרים בטיסה מפורטלנד לSF ב28-29 לספטמבר אז ישארו לנו כמה ימים ל”מסלול חופים” או  לשוב לסיאטל?

מעבד נתונים……….

dhz תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                          • dhz
                                            dhz @dregev03 נערך לאחרונה על ידי dhz

@dregev03

לא חושב שיש היום (גם לפני הקורונה) מעבורות מאולימפיק לnanaimo.  אני חושב שיש משם רק מעבורות לונקובר.  אני שטתי באחת מהן.  המעבורת שישנה מאולימפיק לאי ונקובר היא מפורט אנג’לס לויקטוריה.

לגבי ה”לילה האחרון בפרק”, בגליישר מתחילים לסגור שירותים, כמו בתי מלון/לודג’ים במהלך ספטמבר.  בביקורי שם ב- 2015, לנתי בלילה האחרון שהמלון במני גליישר היה פתוח.  הלודג’ הנוסף באזור זה נסגר עוד קודם לכן.  אני מדבר על אזור מחצית ספטמבר.

dregev03 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 1 / 4
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון