זלצבורג
-
אבדוק. מקסימום חצי זלצבורג ברגוע.
אני מנסה לראות להגיע לאגמים בתחב"ץ ייתכן ואין? או שגוגל מאפ מכיר רק ברכבות..
-
פעם אחרונה שעשיתי טיול ברכבות באוסטריה היתה לפני המון שנים, כך שתכנון מסלולים או מחירים לא רלוונטי וטיול הבא אני לוקח רכב כך שלא בדקתי מידע עדכני.
מה שאני כן זוכר שהרכבות באוסטריה מעולות ושמאוד שימשו אותי, לפעמים הייתי צריך אוטובוס להמשך כמו למכרות המלח שליד האלין.
גוגל מפות מקום טוב להתחיל כדי לקבל מושג אבל אני הייתי ממשיך באתר של רשות הרכבות האוסטרית
ברפרוף של שתי דקות אתה יכול להגיע ברכבת ל Gmunden Bahnhof, ומשם די קרוב לאטרקציות של Traunsee, תבדוק לאילו אטרקציות באזור האגמים אתה רוצה להגיע ומהן דרכי ההגעה.
-
הוי נפלא. תודה. אסתקל. אם יש לך אתרי אוטובוסים ממש תעזור לי (כי לאגמים ולקניונום לא מצאתי אוטובוס). רכבות עושות וואחד סיבוב ארוך
-
גוגל מאפס לא תמיד מעודכן בתחבורה ציבורית שהיא לא רכבות.
אנחנו טיילנו בזלצבורגלנד ברכב, אבל בזמנו השתעשעתי ברעיון אולי לטייל בתחבורה ציבורית כמו שעשינו בשוויץ.
בסופו של דבר ראיתי שזה הרבה יותר מורכב משוויץ והתדירות פחותה אז ירדתי מהרעיון. בכל אופן זוכרת מהחיפושים שלי שראיתי אוטובוס להשלטאט, אוטובוס לגוסאו, וכמעט בטוחה שגם לסנט גילגן. זוכרת שאפילו היה אוטובוס שנוסע מזלצבורג לעיירה ממנה יוצא השייט לאגם המלכים בגרמניה.
לצערי לא זוכרת שמות של חברות אוטובוסים, זה כבר היה לפני מספר שנים, אבל תנסה לכתוב בגוגל למשל Bus from Salzburg to Hallstaat וכנראה שתקבלת תוצאות.
חיפשתי קצת וזוכרת שראיתי אוטובוס שמגיע להלשטאט
-
מצטער אבל אין לי מידע על אוטובוסים,
רעיון שפעם השתעשעתי בו ואם עוד קיים אולי יכול להתאים לך:
יש כרטיס שבו יוצאים מזלצבורג בהפלגה על הזאלצאך, מגיעים עד לטירה של הלברון (זו עם המזרקות), הכניסה מהירה כי מדובר בקבוצה ולא עומדים בתור של כולם, ואחרי כן יש חזרה באוטובוס.
אם הטירה וההפלגה הן חלק מהאטרקציות שמעניינות אותך נראה לי שזה סוגר לך את הפינה.
יכול להיות שסיור כזה כלול בכרטיס זלצבורג, כדאי לבדוק
-
תגידו ואתם יודעים איפה אפשר לעשות PCR בזלצבורג בימי שבת וראשון?
ראיתי בדיקות גרגור עצמאיות אבל קראתי שבחוק הישראלי חברות התעופה לא מקבלים אותן.
הרכבים עכשיו יקרים בהגזמה. ניראה לי שאנסה לאלתר בתחבורה ציבורית. -
יש פה רשימת בדיקות גרגור. השאלה אם גרגור ה PCR הזה תופס…
ואם מישו יודע על בדיקה שעובת יום ראשון (שבת זה על גבול ה 72 שעות ויום שני זה מלחיץ כי יום לפני טיסה)
-
עוד שאלה מישהו יודע אם מתחנת הרכבת WARFEN יש שאטלים או אוטובוסים למערת הקרח?
עריכה –
מצאתי. מקווה שזה מעודכן
https://freewalkingtoursalzburg.com/werfen-ice-caves-from-salzburg-by-public-transport/
-
אהבת את האפליקציה מר ג'יימס בונד.

מדוע אני מציין זאת, כי ציינת את החלוקה המדוייקת שהם מציגים לפי חבלי מדינה מוגדרים, ולא רק מדינה.
והנה בחדשות 13, העלתה נוגה ניר נאמן, ישראלית בעלת מלון בקורפו, ואמרה -שאלה, ביוון יש עליה בתחלואה, אז אין לכם נתונים לפי איים ואסורים ביוון, והיא ענתה, לא מפרסמים ביוון נתונים לפי איים.
ואני שואל את עצמי, כתבי חדשות אמורים להיות מקצועיים, ברמה של מידע רשמי, וזו הרמה? כאשר באפליקציה הרשמית של האיחוד יש פרוט מדויק לפי חבלים.
מילא היא לא יודעת, אבל להגיד מול פני האומה, שיוון לא מפרסמת מידע לפי איים?!!.
אני חושב שהיא חייבת להיות מעודכנת וחברה בפורום אירופה של למטייל.

-
-
ראשית זו הכתבת שהעלתה את השאלה יעני בתמימות.
והעונה -בעלת בית הארחה נתנה תשובה שגויה/שקרית כי יש לה אינטרס כלכלי.
הכתבת לא תיקנה אותה – כי……
- היא לא יודעת שיש פרסום לפי איים.
- אין לה אינטרס לתקן אותה כי היא הגיעה על חשבון לשכת התיירות/גורם כלכלי אחר.
תפסיקו לשמוע או לקרוא כתבים כ”אורים ותומים”
הם לא.
(גם הם לא).
-
לגבי הגעה בתחבורה ציבורית---הכי נכון לשאול את “בעלי הבית”
למשל--שאלתי בעבר עבור מישהו על הגעה למערת הקרח- ולהלן התשובה:
thank you for your notice. There is a very good train connection form city Salzburg to village Werfen (www.oebb.at). From there you have to take a taxi-Bus-shuttle up to the welcome center of the “Eisreisenwelt”. You have to pay extra for this taxi-Bus-Shuttel, organised from Eisriesenwelt-Linie Company.הינה גם ההסבר איך מוצאים את התחנה
Leave the train station! You will face the bridge over the Salzach river. Cross that bridge! On the other side, turn right and walk along the river. In no time you will see the bus parking. There is a container that sometimes serves as a ticket office, and maybe there is even the bus waiting for you. Otherwise, you have to wait for a moment. The bus leaves every 25 minutes
ועלות 7€ לשאטל.
שים לב --- הנתונים טרום קורונה--כדאי מאד לברר את התוקף היום.
-
עניתי לך למטה, יש שאטלים.
אבל---חובה לבדוק מול מערת הקרח כיום--כי הכול משתנה (בעיקר בהיבט התחבורה והצפיפות והתדירות)
עלות הייתה כמה יורו (כ6-7€ לאדם) לפני כמה שנים.
-
סליחה על השאלה .
אבל לא מבין למה אתה לא רוצה לשכור רכב.
לא חייב ללכת על רכב יוקרה. לך על רכב פשוט וזול להחריד.
קח סתם איזה סקודה סופרב או אופל מעפן או אודי 4 סתם איזה פח עם גלגלים ותהיה הרבה יותר נייד .
ההתמצאות היום פשוטה והשילוט מצויין . יש וויז יש חניות בכל חור במחיר כלום כסף. דלק כמו בישראל.
ותוכל להגיע למקומות שהתחבטרה הציבורית לא מגיעה . ואלו המקומות היפים יותר. היכן שעדרי מטיילים לא מגיעים עם הרכבות והאוטובוסים.
-
בדקתי, ולעיירה סט. גיליגן היה אפשר להגיע בשעתו עם קו אוטובוס 150, ליד תחנת הרכבת. משהו כמו 40 דקות נסיעה.
משם שיט לסט. וולפגאנג, שממנה יש מספר אפשרויות.
תכתוב- wolfgasee salzkammergut כדי לראות את האפשרויות.
זה לגמרי אפשרי בתחבורה ציבורית ביום טיול, ואם אתה כבר שם, ממש לא כדאי לוותר על זה.
-
חברים תודה רבה לכולם על העזרה
לצערי ממש יום לפני הנסיעה אני נאלץ לבטל
יש דברים שאינם תמיד קשורים לקורונה אך גורמים לוותר על הנסיעה.
אולי בהזדמנות הבאה סוף סוף אולי אוכל להגשים את חלום ביקור באלפים.
ובטח אשתמש בעצות שהשארתם לי פה כי מסלול פחות או יותר בנוי אצלי הרבה בזכותכם.
-
-
ביטול. זוגתי טסה השבוע דחוף לאוזבקיסטן
-
ולא תוכלו לטוס בעוד שבועים/שלושה/חודש?
-
@Vadim3238398 אמר:
ביטול. זוגתי טסה השבוע דחוף לאוזבקיסטן
מקווה שיסתדר לה והכל יהיה בסדר,
וכנראה שבסופו של דבר זו תהיה דחיה, מתישהו תקיימו את הטיול הזה.