לקצה העולם ובחזרה - אלסקה והוואי
-
על אטרקציות באלסקה.
רבים מהביקורים באלסקה נעשים בטיולי יום מאורגנים, שייט למינהו, הליכה על קרחון, טיולי קייקים ועוד.
מסוג הדברים שקשה עד בלתי אפשרי לבצע לבד.
המחירים גבוהים מאוד. תלוי בפעילות שילמנו מ 60 ועד 600 דולר לפעילות. ( אפרט בכל מקום מה הזמנו ובכמה ).
הכל הזומן מראש חודשים רבים, בד”כ עם תשלום מלא מראש.
אבל בכל המקומות מדיניות הביטול היתה שביטול 24 ( או 48 או 72 ) שעות מראש יביא להחזרה מלאה של הכסף, ולכן הרגשתי נוח להזמין ולשלם מראש.
( ואכן במקור הזמנתי טיול מסוקים גם עברו הילד, ביטלתי וקיבלתי הכל חזרה תוך פחות מ 24 שעות )
-
@שירליץ אמר:
אנחנו היינו בפעם האחרונה ב2019 (באי הגדול) ולא הרגשנו עוינות בכלל ובטח לא אנטישמיות. אבל כן שמעתי אזהרות על מקומות שתיירים מנסים להכנס לשטחים פרטיים וזה לא מתקבל בטוב, ועל הכביש להאנה תמיד יש אזהרות לתת למקומיים לעקוף (לעצור בצד אם צריך בשביל לתת להם לעקוף בבטחה, כי זה כביש צר) כי הם מכירים את הכביש ונוסעים מהר וזה מטריף אותם לנסוע בקצב צב של תיירים.
אני אספר את קורותינו בהוואי ומה מקור ההרגשה, שאגיע לפרק הוואי.
אבל בלי קשר לארועים ספציפים ( והיו ) הפרצופים היו חמוצים לאורך כל הדרך, בסופר , בבית המלון, במסעדות, בש”ת.
הרגשה שאתה לא רצוי ממש עמדה באויר.
זה אפיין בעיקר את מאווי, הרבה פחות בקאווי. ( לא היינו ב 2 איים האחרים )
למען האמת איש הוואי החביב ביותר שפגשנו היה טייס המסוקים באלסקה שהיגר לאלסקה מהוואי מספר חודשים קודם לכן -
אויש עכשיו ראיתי שכתבתי אנטישמיות....זה הספלר של גוגל לא אני.
הכוונה היתה לאנטיפטיות...כבר אי אפשר לתקן אחורה.
בוודאי שלא אנטישמיות אף אחד לא ידע שאנחנו יהודים או ישראלים
-
ליום הבא מתוכנן טיול הליכה על קרחון Matanuska הטיול מוזמן מחברת MICA GUIDE ( אתר https://micaguides.com/ ) שיש להם פעילויות שונות על הקרחון וגם אומגות ואולי עוד…
המחיר 94 דולר לאדם ובמקום משלמים עוד 50 דולר ( לשלושתינו ) לכניסה לדרך לאתר שהיא פרטית .
אורך הסיור 5 שעות וזה כולל הגעה והדרכה, ציוד, הסעה למקום והטיול עצמו.
הטיול נערך בקבוצות קטנות ( אנחנו היינו 6 ) עם מדריך לקבוצה.
שעת ההגעה היא 9:00, ובלחץ אנחנו מתייצבים ב 8:00 במסעדה של בית הארחה אחרי שארזנו וכל הציוד באוטו.
הבקרים הלחוצים הללו הם פחות כיפים, במיוחד עם כל האריזות . אבל זה מה יש.
ארוחת בוקר סטנדרטית ורבע ל 9 מגיעים לאתר הקרחון.
המדריכה חמודה מאוד, מציעה להחליף את נהלי ההרים שלנו בשלהם כי הם מתלכלכות מאוד.
בצורה מפתיעה הנעליים שלהם גם נוחות לי יותר.
הטיול על הקרחון מרהיב ומרתק.
אנחנו מקבלי דוקרנים לרגליים, והסברים ( כולל תרגול ) איך עולים ויורדים על גבעות בקרחון.
להדרכה יש ערך עצום מעבר לבטיחות , הקרחון משתנה כל הזמן יש בו הרבה מאוד תופעות מעניינות שמסבירים לנו איך נוצרו.
מקומות שניראים כמו שלולית מתבררים כבורות עמוקים של עשרות מטרים ( זורקים אבן בפנים ואז מגלים זאת ).
בוץ מיוחד שקשה להסביר את מהותו בלי פשוט לדרוך עליו.
הקיצר , הסיור מומלץ בחום. הוא היה מרהיב ומלמד ומאוד מעניין.
גם האורך שלו היה בדיוק נכון, לא ארוך מידי לא קצר מידי.
הקושי הפיסי לא רציני. מתאים לכל אדם בריא בכל גיל. גם לילדים קטניםאספתי עבורכם כמה תמונות של קרח ( יש קרח לבן ויש שחור, יש שקוף ויש כחול )

-
ברור שיש עוד תמונות

-
אחרי הסיור, שעת צהריים אנחנו חוזרים למסעדה של ה SHEEP MOUNTAIN LODGE ( זה לא שיש משהו אחר באיזור ) לוקחים 3 המבורגרים ב TAKE AWAY ויוצאים לנסיעה ארוכה לעיירה ולדז ( VALDEZ ) מה נבלה את 3 הלילות הבאים.
היום מאוד מעונן, בטיול על הקרחון זה לא הפריע כלל, אבל הדרך עוטה בערפל.
לקראת VALDEZ אנחנו עוברים ליד קרחון WORTHINGTON אבל לשאלתי אם להכנס הילדים עונים פה אחד “לא”. כמכיוון שלא רואים כלום גם לי לא ממש איכפת.
הדרך עוברת המעבר הרים בשם Thompson pass ברור לי שמאוד יפה שם ( ספוילר – אני אוכיח זאת ) אבל כרגע לא רואים כלום פשוט כלום….הערפל הולך ונהיה כבד וברגעים מסוימים אני נוהגת בתוך ענן עם ריאות של מטר. פחד אלוהים. אני מורידה מהירות ל5 קמש וגם זה בקושי. למרבה המזל זה זמן מאוד קצר. כי באמת היה מאוד מפחיד.
בפאתי העיירה עוברים ב KEYSTONE CANTON , מגדלי הרים ירוקים מ 2 הצדדים של הכביש.
מיים נשפכים מההרים, עם 2 מפלים גדולים במיוחד.
הראשון – הפתעה – BRIDAL VEIL FALLS (מה יש להם לאמריקאים והקנדים, זה כבר המפל השלישי עם אותו השם שאני נתקלת בו. אולי הם צריכים עזרה בועדת השמות.)
השני נקרא HORSE TAIL
שניהם מאוד יפים וניראים ישירות מהכביש ,עם נקודות תצפית בצד הדרך.
הענן לא יורד לתוך הקניון ויפה בו מאוד למרות מזג האויר.מצרפת כמה תמונות של הקניון והמפלים

-
BRIDAL VEIL FALL/S יש בכל הארצות הדוברות אנגלית (שביקרתי) בכמויות, וגם זנבות סוס לא מעט.
-
מגיעים ל VALDEZ בשעות אחה”צ המאוחרות, מדובר בעיירת חוף ממש פיצית, מאוד תיירותית בזכות קירבתה לקרחון קולומביה.
יש בה 2.5 מלונות, שגם הם לא משהו ( על פי הביקורות בבוקינג ).
בגלל החלפות תאריכים כבר לא היה כמעט שום מלון זמין , למעט כאלה עם ציונים של 7 ומטה, ומצאתי את עצמי לראשונה מזמינה מ AIRBNB
המחיר יקר, כמו בכל מקום.
דמי ביטול גבוהים
ישנו ב .Kade’s cabin
במחיר של כ 300 דולר ללילה ( אולי טיפה יותר ), מחיר סטנדרטי לגמרי בטיול הזה.
הביקתה היתה שיחוק של ממש.2 חדרי שינה סלון , מיטבח מצוייד במיוחד ( אפשר היה לפתוח בו קונדטוריה ), מכונת ומייבש כביסה ( אושר ).
מליון מגבות.
מוצרים בסיסיים ( שמן מלח וכו ).
כל מה שלא היה אפשר היה להשלים ב SAFEWAY במרחק דקות ספורות.
מאוד מאוד אהבנו
( אפרופו SAFEWAY אם אתם נוסעים לארה”ב תעשו כרטיס מועדון בחינם, יש הנחות מדהימות , לא פעם 50%. עשיתי לפני שנתיים ומאז הוא איתי וחוסך לי לא מעט כסף ).
הנה הביקתה החמודה ל CADE אם אתם שם כדאי ( לא פגשנו או דיברנו עם המארח אפילו פעם אחת. רק מיילים ...אבל היה לי טלפון לשעת צורך...רק שלא היה צורך )
-
היום הראשון שלנו בולדז נועד להיום יום נטול הזמנות עם טיולים באיזור.
יש לי קובץ עם המוני רעיונות ושמות מסלולים.
מה הבעיה, אפור ערפל רציני, כזה שהריאות בו בלתי נסבלת. ( כמו אתמול )
כל המסלולים עם נוף פנורמי די נפסלים.
אני לא אלאה אתכם בחיפושים אחרי מסלולים אחרים, שלא מצאנו, שה GOOGLE MAPS לא ידע בדיוק איפה הם, שכבר מצאנו התבררו כדי משמימים.
אבל אחרי סבב חיפושים בבוקר מצאנו את עצמנו במדגרת הסלמונים – Solomon Gulch Hatchery
מדגירים בה ביצי סלמון ומידי שנה משחררים מכאן כ 10 מליון דגיגים. כשמגיע הזמן כולם עושים דרכם הביתה אל המדגרה ובאוגוסט נראה המירוץ בשיאו.הסיפורים אומרים שדובים באים לזלול שם, לא ראינו שום דוב ( וניסינו פעמיים ) מה שכן ראינו אלה אלפי שחפים ועוד חיית ים ( לא ניראה לי שזה כלב ים – אולי אתם תדעו מה זה ) שבאה לזלול.
הנה החבר זולל

וביום למחרת שחזרנו הוא בא עם המון חברה

מצד אחד זה מחזה מרתק, מצד שני די מגעיל.
היצור הזה תופס דג מטלטל מצד למצד את האומלל, נותן ביס ומעיף אותו , ועובר לאחר.
אם עומדים קרוב למיים ( ועמדנו ) צריך להיזהר שלא תפגע בך איזה גופה מעופפת…
האיזור מלא גופות של דגים, והדם ניתז מהם בזמן שהוא תופס אותם.
לא מחזה מרנין, הילדים שלי די התפלצו מהטבח (ע”פ הגדרתם ) ומהדם.
אחרי ששבענו מהמדגרה חיפשנו מקום לאכול, הלכנו למסעדה עם המלצה Fat Mermaid, יושבת על הנמל, יש מקום ישיבה בחוץ ( עדיף לימי קורונה ) ומאוד נעים ויפה. משום מה ( מעניין לא ברור למה ) לאף אחד לא התחשק לאכול דגים בכלל וסלמונים בפרט.
הלכנו על פיצות וסלט קיסר. היה טעים. כדאי.
עכשיו כבר שלוש אחה”צ הילדים מיצו, צריכים יום אחד לא לעשות כלום.
אני מורידה אותם בבית ויוצאת עצמאית לטיול קצר עירוני לאורך בנמל והים ( נקרא OVER LOOK TRAIL ) , השמיים קצת מתבהרים ונחמד שם.הנה ככה ניראה סתם מסלול בתוך העיר באלסקה. ממליצה ללכת שם בערב אולי אחרי ארוחת ערב ( אם יוצא )

בשלב זה גם אני מיציתי, ערב בבית עם הרגליים למעלה ולקרוא קצת נשמע כמו רעיון טוב.
אנחנו מבלים ערב נעים בצימר כי מחר שוב יום עמוס עמוס. -
2 מילים על המזג האויר.
רוב הימים שלנו באלסקה היו אפורים, ומעוננים.( היו סה”כ רק 4.5 ימים שבהם היו ברמה זו או אחרת שמיים כחולים , מלאים או חלקיים )
וברוב המקרים זה פחות מפריע כי זה לא טיול של אגמים כחולים וקרח הולך טוב עם עננים.
כל זה נכון עד הרמה שהעננים יורדים והורסים את הריאות.
היו לנו סה”כ יומיים שנהרסו חלקית בגלל מזג האויר.
מה שכן גשם כמעט לא ירד ( וזה לא נפוץ ) גם בימים המאוד מעוננים.
ותמיד בלי יוצא מן הכלל אחה”צ היה בהיר יותר והיתה ריאות טובה בהרבה, כך שהייתי מתכננת דברים שדורשים ריאות ( ולא ניתנים להזזה ) לשעות אחה”צ. -
יופי של תמונות.
קוראים לחיה הזאת Steller Sea Lion, היא עדיין לא המציאה את הסכין והמזלג וזאת הדרך היחידה שלה להמית את הדג ולאכול.
תושבי המקום המקוריים, נהגו(עדיין נוהגים) לצוד אותם, בעבר דייגים מאזורים רבים צדו אותם כדי להשתמש בשומן לתעשייה(מחזה מבעית אף יותר), גם היום ישנם בעלי חוות לגידול דגים שטובחים בהם, גם באלסקה תפסו שניים.
מזל שהילדים שלך לא מכירים את תהליך ה”ייצור” של המבורגר, היו הופכים לטבעוניים.
*סליחה, יצא קצת ארוך.
-
מהכרות אישית עם עובדים בתעשיות המזון המוכן הצמחוני/טבעוני- גם זה כנראה לא תהליך שהסועדים רוצים להכיר…ואיילת- כמו תמיד, נהנה לקרוא את כתיבתך ( גם אם אלסקה והוואי לא על הכוונת שלי בכלל)… למרות שנראה לי אפקט הקורונה אצלך היה ירידה ברמת הציניות

-
וואוו, איזה כייף לקרוא, והתמונות! כל הכבוד לך שהצלחתם בסופו של דבר לנסוע, גם בתקופה כזו (יש בידוד…?)
שומרת את הטיול לימים רגועים יותר

-
תודה על ההסברים, באמת תהיתי איזה חיה זאת.
יש הבדל בין לדעת תאורטית שהמבורגר מגיע מפרה ובין לראות את תהליך הטבח ….
גדליהו תודה, תהיה עוד ציניות מבטיחה.
חן, היה בידוד ניגמר אתמול בערב עם תשובה שלילית ( מספר 156749 בחודש האחרון ) .
בידוד עם גט לג זו נוסחה איומה, אין סיבה לא להנכנע לעייפות בשעות שלא נכונות, אז נכנעים.
תכלס היום היום הראשון שאני מנסה להתחיל לצאת מהגט לג. ( וגם עסוקה בטרוף במכוניות כי גנבו לי את הרכב שהייתי בחול )
-
איילת יקרה, רק עכשיו ראיתי את סיפור הטיול המרתק שלכם.
כמובן שכבר השלמתי קריאה.
כאבה לי הבטן איתך ביחד מכל ההכנות, הביטולים וחוסר הוודאות בימי קורונה ואני שמחה לראות שהטיול יצא לפועל.התמונות כרגלך – וואו ענק, מרהיבות. כל תמונה גלויה!
כיף לקרוא, אמשיך לטייל אתכם
-
וואי, התמונות של הקרחונים פשוט מדהימות!
הקטן שלי עם נטייה אידאולוגית לצמחונות, נראה לי אם היינו רואים את מה שראיתם בנהר, משם כבר לא היתה דרך חזרה
️ -
אז את יודעת.לאן לא לקחת אותו

-
נעלמתי קצת עקב תגובה מבאסת לחיסון קורונה #3 , אבל חזרתי לספר.
אנחנו ביום השני בולדז.
הפעם אמור להיות מתוקתק. טיול קאייקים לאגם וקרחון ולדז
זה לא ה- קרחון של האיזור – קרחון קולומביה.
אבל הוא רחוק יותר והטיול קייקים אליו רחוק יותר ארוך יותר וקשה יותר, ואני מצוידת ב-2 בני נוער שמאז קרואטיה לא אוהבים קייקים, ואחרי מו”מ ארוך ומתיש הכוחות היגיעו לפשרה על טיול קצר יותר ויפה פחות.
אני קצת ( את מי אני מרמה ממש לא קצת – הרבה ) מבואסת אבל זה מה יש.
הטיול יוצא ב 9 בבוקר מהמשרד של ANADYYR ADVENTAURES שבצורה מפתיע מאוד ( בהתחשב בגודל העיירה ) נמצא מטר וחצי מהמסעדה המפורסמת של אתמול ( בת הים השמנה ).
בטיול אנחנו ועוד זוג.
עלותו כ 150 דולר דומני ( לאדם ) ואורכו חצי יום.
בטיול נפתח ב SESSION ארוך התחפשותסרבלים מגומי נוקשה מעילים מגומי נוקשה.
והפריט ( ב ה הידיעה ) מגפי גומי ענקיים שמגיעים לי כמעט על הברכיים, וההתנהלות בתוכם אפילו 2 מטר בתוך החדר די מוגבלת
איך בדיוק אני אמורה לבצע איתם HIKING ( שכלול בטיול ) – לא ברור.
על כל זה שמים עוד חגורת הצלה.
הייי – יש לזה יתרון לא משנה אם אתה רזה כמו מקל או שמן ממש – כולם ניראים בדיוק אותו הדבר כמו פילים. ומגוחכים.
נסיעה קצרה ומגיעים לאגם המלא ICEBERG ( בשלב הזה אני כבר מומחית למושג , המתייחס לחתיכות קרח שנפלו מהקרחון וצפות להן באגם ).
כמה מנופים שעובדים באיזור מקלקלים את הפסטורליה.
הטיול כולל חתירה בין ה ICEBERGS ( שחלקם לבנים חלקם מלוכלכים ושחורים ומידי פע יש מערות כחולות מדהימות – ממש מטריפות).
האיזור משתנה כל יום, ודרך שהיתה פתוחה אתמול נחסמה ולהיפך. ולוקח זמן למצוא את הדרך הנכונה.
הבת שלי בצמד עם המדריך אז יכולה לנוח כרצונה, אני ותומר ביחד עובדים די קשה.
יש גם הפסקה לארוחת צהריים.והפסקה על גדה אחרת שבה אנחנו יוצאים להליכה קצרה, טור של פילים מתנודדים על מגפי ענק מגומי.
ועוד מתברר שיש טיפוס כזה תלול שיש חבלים שממש צריך לגרור את עצמך למעלה.
מזל שזה קצר והנוף למעלה מתגמל. היה שווה את טיול הפילונים.החזרה ארוכה, המדרך לא מוצא דרך פרוצה ואנחנו מסתובבים במעגלים .
ביום הזה סוף סוף בקעה השמש, מעונן חלקית, יש שמיים כחולים מה שהופך את הנוף המטמטם ליפה יותר.הנה מה שאספתי :

-
ותמונות מהנוף המדהים בטופ של הטיפוס הרגלי

-
מסיימים את הטיול אחרי 5 שעות, ההחלצות מהשכבות הגומי ( בעיקר מהמגפיים החינניות ) משמחת. איזה כיף לחזור לבגדים שלנו
כמובן כולם רעבים וחוזרים לבת הים השמנה , ממליצה על האוכל האסייתי שלהם.
בשלב הזה 15 אחה”צ מזג האויר מתבהר עוד יותר, ואני נלהבת לראות עוד ועוד.
הילדים לעומת זאת נלהבים בעיקר לחזור לצימר ולא לעשות כלום ( במילים אחרות לבהות במסך )
הפתרון – נפרדים .
אני נוסעת לקרחון WORTHINGTON אבל מהר מאוד מגלה שהדרך אליו במעבר Thompson היא הסיפור האמיתי.
כן כן המקום הזה שבו נסעתי בלי שאני רואה את הוישרים של האוטו מהערפל, כרגע עם שמיים כחולים, נוף מכאן ועד אין סוף
וואו וואו ווא כמה יפה כאן, הרי שלג אין סופיים, מרחבים ירוקים משובצים באלפי פרחים.
מפלים נשפכים מההרים אגמים.
אני נשפכת מהתלהבות עוצרתכל 2 דקות לצלם, לפעמים באמצע הכביש כי באמת אין פה כמעט אף אחד.
פה ושם יוצאת למסלולון בן 10 דקות.
האמת שאין מילים.
קצת מתבאסת שהילדים החמיצו.
התמונות לא באמת משקפות את עוצמת היופי של המקום בכל זאת קבלו איזה 100 מהן