אנחנו בשווייץ!!!🌲🏔
-
למפלי טרומלבאך אין כניסה בגיל נמוך מ 4 (או 3, לא זוכרת) ובצדק. המדרגות תלולות ורעש מחריש אוזניים ושפריצים מהמפל
-
וואי אביבית ממש הלהבת אותי עכשיו רשמתי לעצמי שהיא באמת בירידה ונוחה אבל מפחדת להציע פה אפילו..
אני אמשיך להתלבט על זה היום ואולי מחר או מחרתיים.
אנחנו באמת ביום מנוחה..כביסות..סופר..האכלנו ברבורים וזהו בינתיים.
וזאת הצעה יותר מפתה אפילו.
הנוף הוא שלושת הענקים?
-
כן, הנוף הוא של שלושת הענקיים, גם בתצפית וגם בסוף המסלול.
בנוסף יש תצפיות יפות לשני עמקים – עמק גרינדלוולד ועמק לאוטרברונן.
ניתן גם לעלות לנקודת תצפית גבוהה יותר בעלייה שהבנתי שהיא כרבע שעה (לא עלינו לשם אז לא מנסיון), ומשם הנוף אמור להיות עוד יותר מדהים.
כשאחנו היינו לפני כמה שנים היה גם גן שעשועים קטן.
לדעתי גם אם לא עושים מסלול זה שווה, כי בנתיים לא הייתם בתצפית דומה חוץ מפירסט שמשם העננים הסתירו. והתצפית בהחלט מרשימה.
ואם תרדו אחר כך דרך וונגן זה גם מוסיף, אך צריך לחשב את העלויות בהתאם, הרכבת מאד תייקר לכם את הסיפור (צריך רכבת מוונגן ללאוטרברונן ןמשם חזרה לגרינדלוולד)
-
התצפית במנלינכן באמת יפה ממש, והגן שעשועים כיפי, אפילו אני נהנתי בלי הילדים והנכדים
, אבל ממש צריך לבדוק שיש ראות טובה.לנו דווקא המסלול במנלינכן היה פחות מוצלח בגלל עננים עקשנים. ושם העיקר העיקר זה הנוף ( אפילו אין אגם להגיע אליו)
-
נכון, וכדאי מאד כשמגיעים לתחנת הרכבל להסתכל על המצלמות של האתר ולראות מהי בדיוק הראות ממש עכשיו.
-
כן זה ממש מטעה.
באמת היה נהדר בבורט ואז עלינו עוד ונאדה.
טוב רשמתי לי למחר או את זה או את נידהורן וקורקינט.
-
@dinz אמר:
לדעתי גם אם לא עושים מסלול זה שווה, כי בנתיים לא הייתם בתצפית דומה חוץ מפירסט שמשם העננים הסתירו. והתצפית בהחלט מרשימה.
מסכימה לגמרי!!!
הגן חמוד מאד עם מגלשה ארוכה בתוך פרה... ויש עוד הרבה מתקנים שווים. והתצפית מסביב וואווו!!
לגמרי שווה גם בלי המסלול לקליינה שיידג.
אזהרה: לא להתפתות למסלול הפרות שיורד ממנליכן למטה! זה נשמע מקסים אבל חברים שלי אמרו שהיה קשה יותר ופחות מתגמל מהמסלול לקליינה שיידג
-
-
אם תעלו רק לתצפית במינילכן ולא תלכו את המסלול אז אפשר גם וגם

-
אז מחברת שני ימים כי אתמול גם ככה לא עשינו הרבה.
אתמול-
הוחלט על יום מנוחה
בבוקר קמנו באיזי..עשינו כביסות..הלכנו לסופר להשלמות והספקנו להאכיל את תושבי האגם 🦢
ישנו צהריים בדירה ובערב יצאנו לסיבוב קצר באינטרקלן.קנינו סוף סוף שעון קוקיה.
קיטשי ככל שיהיה אבל אנחנו אוהבים..אני אוהבת
עשינו סיבוב בגלגל הענק..
וצפינו בכל היורדים מההרים במצנחים..
וזהו בגדול.היום –
היה יום בהיר (לא לחלוטין אבל יפה מספיק לעלות למינילכן).
הדרך באופן לא מפתיע עוצרת נשימה...החל מהעלייה ברכבת בלאוטנברן דרך הרכבל בוונגן הכל פשוט יפה יפה...גלויה.למעלה בהיר למחצה הגן שעשועים מקסים...זה פשוט גאוני לדחוף בכל מקום גן שעשועים ההורים נחים בנוף והילדים משחקים..שלווה אמיתית כיף טהור.
למעלה עוד עלתה המחשבה האם לעשות את המסלול לקליינה שידג אבל באמת לא ראינו טעם.
הם נהנו ואנחנו גם וככה בילינו שעתיים.בחזור עשינו פיקניק צהריים בלאוטנברן ממש מתחת למפל ומשם באופן ספונטני החלטנו לנסוע למפלי גיסבאך.
הם בכלל לא היו בתכנית לא התרשמתי שהם כאלה מיוחדים אבל רצינו משהו קרוב וקליל וזה התאים בול.
(את נידהורן שומרים למחר).המפלים מקסימים לא היה בהם את הזרם החזק המפורסם אבל כמו כולם עלינו עד לגשר השני והצטלמנו מאחורי המפל.
המשכנו למטה למלון לקפה, עוגה וגלידה לילדים.
נוף משגע! מלון לפנסיה שנהיה רק אנחנו..מול האגם פשוט וואו!יצאנו חזרה לכיוון הבקתה..חוזרים ביום ראשון אז הלכנו לעשות בדיקות קורונה בדרייב אין של אינטרקלן (616 פרנק!!) אמרנו לה להעביר מהר שלא נסתכל אפילו

עקרונית אפשר בדיקת pcr עם יריקה לכוס ולא מטוש..אבל חשבנו שאסור רק לאכול ומסתבר שגם אסור לשתות מים...
אז בדקו את כולנו עם מטוש בהתחשבות רבה.
לא עדין כמו בארץ אבל הילדים לא התלוננו…בחזור עוד עצרנו שוב ליד הנהר לעוד תצפית ומשם לבקתה.
היה יום נהדר! נהננו ממש..
ראינו את הפסגות כמו שצריך!
הילדים נהנו..
לא צריך יותר.
בעצם בדיקות זולות יותר היה נחמד...
מחר הכיוון מגלשות בגרינדלווד, תצפית נידהורן וקורקינטים שהפסדנו בפירסט.
ותמונות

-
חיכיתי לפוסט היומי שלך בתקווה שזכית לחוויה מתקנת.
איזה כיף לראות שכן!
תמונות נהדרות!!!
מאחלת שמחר יהיה יום נהדר לא פחות

-
-
@שמחת הפרטים הקטנים
רק בשבילכן ממשיכה לכתוב לדעתי

אכן זכינו לחוויה מתקנת..נראה מחר נגמר המזל ומתחילה מערכת חורפית
נמשיך לעדכן

-
איזה יופי! קיוויתי שתעלו למיניליכן!!
מזג האויר מהמם, ראות מעולה, תצפיות מדהימות, מה צריך יותר מזה??
בטח שחוויה מתקנת…
ואפילו עוד הספקתם את מפלי גיסבאך.
מקווה שהגשם הצפוי ידחה לשני הבא

-
-
-
גם אני כאן עוקב בהנאה. תמונות מהממות וטיול נפלא, תמשיכו ליהנות!
מצרף מפת מזג אוויר ברזולוציה גבוהה; זום אין ואאוט בפלוס ובמינוס בצד ימין למעלה: מכ”ם גשם ותחזית עננים.
הריצו בסליידר קדימה לתחזית עתידית שעתית. -
תודה על כל האתרים! אנחנו כבר הלכנו לאיבוד איפה להסתכל..
מבחינת גוגל היה גשם בכל השהות שלנו למרות שבפועל זה היה יום אחד בלבד..
ממשיכה
מעדכנת את אתמול

יום 11 לטיול לא היה לנו משהו ספציפי שמאוד רצינו להספיק..
תיכננו את תצפית נידהורן + קורקינט אבל הילדים נרדמו לנו..קמנו בבוקר ונסענו לגרינדלוולד לעשות את מזחלות ההרים, חמודות מאוד! יותר ארוכות לדעתי מבאגם אושינן.
עליתי גם (בזהירות) עם הגדול שלנו וגם בעלי עשה איתו כמה סיבובים.
לפנינו הייתה משפחה שגם התהפכה וגם נתקעו אחד בשני...כשרון.
זו עוד אטרקציה קלילה ונחמדה..כמובן בנוף מדהים..ליד מתקני שעשועים קלילים ואפילו מתנפח.
תצפית וקפה להורים.
נחת
משם חשבנו להמשיך לנידהורן אבל הם נרדמו וניצלנו את השינה שלהם להגיע לברן.
היא הייתה רשומה לנו ליום גשום אבל היה לנו רק אחד כזה שכבר ניצלנו ללוצרן..
ובאמת לא ידענו לאן עוד ללכת.
רוב התכניות כבר בוצעו אז פשוט זרמנו..הגענו לברן והיא ממש יפה בעייני לפחות המרכז העתיק שהיינו בו.
הצלחנו לראות את הדובים.. האמת זה קצת עצוב..מצד אחד באמת מוקפים פארק ירוק אבל הוא כזה קטן..אני ברחתי משם די מהר.
הילדים עוד נהנו קצת.המשכנו לארוחת צהריים מאוחרת במרכז העתיק..נהננו מפונדו גבינות ורושטי טוב.
עוד סיבוב בין החנויות לקניית מזכרות ומתנות וחזרנו לבקתה.היום יום אחרון באזור מחר הטיסה.
ננסה פעם אחרונה לעשות תצפית על האגמים מלמעלה אם תהיה ראות טובה וגם חשבנו לעצור באגם blausee לפיקניק פירות אחרון.
משם ממשיכים כבר לג׳נבה וזהו הביתה
️

-
כבר היום אתם נוסעים לג'נבה?
אולי כדאי לתכנן עצירה בדרך - על אגם ג'נבה (טירת שיון, מונטריי, ווויי וכו') ו/או בגרואייר כדי לשבור את הנסיעה הארוכה וגם קצת גיוון ביחס לימים הקודמים.
תהנו מהיום האחרון
-
נשמע שנפלתם על שבועיים עם מזג אוויר מושלם, כמעט ללא גשם אבל גם לא חם מדי!
חזרה נעימה הביתה ולידה קלה!!