אולימפיק ?/ פורטלנד לקאליספל בארבעה וחצי ימים
-
מוני תודה
עזרת מאוד……!
כמה מפות שמעניינות אותי התפקששו לך לדעתי?.
המסלול של היום הראשון ובמיוחד איפה אתה מציע לינה, אני חשבתי על paradise ואתה הצעת למעלה להמשיך קצת הלאה…
איפה אתה ממליץ לישון אחרי רנייר בכדי לקצר טווח לFork שאני מבין שאתה משאיר אותה ללילה השני?
אגב, אנחנו שני נהגים למרות שבדרך כלל אני נוהג.
חשבתי על ג׳יפ גרנד צ׳ירוקי גם כרכב נוח עד כמה שזכור לי וגם כאלמנט נוסטלגי לרכב שהיה לי בסוף המאה הקודמת בקליפורניה.
אם יש הצעות יותר טובות אשמח לשמוע
תדמיתית יש לי בעיה עם מיניוואנים (בעיה שלי לא של המיניוואנים) אבל גם כאלו שכרנו לא מעט פעמים כשהיינו עם ילדים קטנים.
לא זוכר שהם יותר נוחים מהג׳יפ אבל הזיכרון מהג׳יפ הוא ישן ובטח מתובל בלא מעט נוסטלגיה ופחות נשען על ניסיון עדכני.
-
איי סן חואן הם חלק ממדינת וושינגטון, למרות שגאוגרפית הם קרובים לקנדה.הנה קישור לצילומים מהמעבורת ומהאי אורקס.
תמונות מהאי Orcas ולפני כן מהמעבורת.
הבנתי שגם האי וידבי רלבנטי. הנה תמונות משם:
-
אוקי הבנתי אותך
7/9
תעשה את הנסיעה לפרדייס תנסה ללון בכניסה המערבית יש שם כמה אכסניות
https://goo.gl/maps/3SSME2iPTQGRzE4Q9
מיפוי מתחם האכסניות ליד השער המערבי-https://goo.gl/maps/VnecQmqbkZzagr4o8
8/9
בהנחה שהלינה בפורקס
https://goo.gl/maps/Kv8SKV5KwF2Eoud18
אם ביקור ביום הזה ביער הגשם הו- https://goo.gl/maps/7F59ESX2C1QYVpJA6
מצא את ההבדלים

9/9 ראה תגובות קודמות
על רכבים אם לא תקבל פידבק רשום הודעה נפרדת
מוני
-
תודה מוני ותודה לדורון על התמונות היפות.
תמונות ההפלגה לאורקס מזכירות במקצת את ההפלגה החלומית ההיא בין האיים מצווסאן לנניימו.
מקווה שהתצפית מדספשיין פוינט תחשוף קצת נוף איים מהאיים ההם.
-
מוני תודה
עשיתי קצת סדר וזה מעורר שאלה לגבי טיול סביב אגם אגם פלאטהד.
האם שווה לטייל יום מחוץ לפארק לפני הכניסה לפארק סביב האגם?. היה שלב לפני שהוספתי את רנייר שחשבת להמליץ על כך?
אנחנו “תיאורטית” יכולים לעשות את זה מקאליספל ב12 לחודש.
או שגליישר והפארקים דרומה יגמדו אותו
-
לא הייתה מחשבה אצלי להקיף את אגם פלטהד ,רק הגה בהקפה שלו 2 שעות +
סך הכל התוואי שלכם לקליפל עובר לצידו המערבי.
אני זרקתי אפשרות להאריך את הדרך מקואר דאלן צפונה לאגם pend oreille לחופו נמצאת העיירה הגדולה sandpoint
ואל מול הר שוויצר, אבל זה היה אפשרי אם על פי התכנית הראשונית ללא מאונט ריינייר הלינה הייתה סביבות ספוקיין
לגבי פלאהד ב-12/9 אם יש לכם ימים ספיר לגליישר ודרומה ממנו ומזג אויר מחייך אליכם אפשר לקיים סיבוב באגם הזה
אפשר לקחת שיוטים וכו’ העיירה הראשית לצד אגם פלטהד היא lakeside
אגב מההתכתבות שלך בימים האחרונים מה הוחלט לגבי הרכב ומהיכן?
מוני
-
היי
לגבי הרכב לקחתי גם בסאן פרנסיסקו וגם בפורטלנד רכבים מBudget.
זה מופיע בשרשור נפרד על הרכבים עם לא מעט פרטים.התפשרתי קצת על הרכב בפורטלנד אבל אני לא מפסיד ימים על הכביש
-
את הדרך שמוני מזכיר, אני עשיתי ב- 2014 בכוון ההפוך, כאשר הכביש העיקרי בנסיעה הוא כביש 200. הנה סיכום הטיול של אותו יום. נקודת היציאה היתה Missoula:לאחר הביקור, הגיע שעת הצהריים ואכלתי משהו במיסולה לפני היציאה לדרך הארוכה עד ל- Spokane. הדרך החלה בנסיעה עלכביש 93 צפונה עד המפגש עם כביש 200 מערב. לקיחת כביש 200 מערב, כביש נופי שהתוואי שלו לאורך נהר, כמדומני ששמו נהר קלארק, עד ל- Sandpoint שבאידהו, מעבר לכביש 95 דרום עד ל- Couer D'Alene (כלומר, הלב של אלן בצרפתית) ושם עליה על I-90 מערבה עד Spokane.
עצירות בדרך ב- Thompson Falls. המפלים עצמם לא מרשימים (ביחוד לאחר שראיתי כל כך הרבה מפלים בשבועות האחרונים). הם נמצאים אחרי סכר המשמש כתחנה הידרואלקטרית ליצור חשמל. בסכר יש מתקן שמאפשר לדגים לעבור מהאיזור שלפני הסכר לזה שאחריו, המכונה fish ladder.
עצירה נוספת באגם Pend Oreille ש- Sandpoint יושבת על ידו, וכן ב- Couer D'Alene, שגם היא נמצאת על שפת אגם עם אותו שם.
למרותצ שהרווחתי שעה (כי עברתי מאיזור הזמן Mountain לאיזור הזמן Pacific), הגעתי למלון אחרי 20:00 ורצתי לאכול לפני שיסגרו את המסעדות.
הלינה במלון הולידיי אין אקספרס ב- Spokane Valley, מספר מייל לפני מרכז העיר. מחר אמשיך בנסיעה ארוכה עד למלון שליד שדה התעופה של סיאטל. הנסיעה על I-90.
תמונות מהדרך ב:
Thompson Falls -
תודה רבה dhz
-
@dhz אמר:
Couer D'Alene
קור ד’אלן אינו שם צרפתי אלא שיבוש השם בשפת התובים המקוריים. אלן זה (שיבוש של) ינשוף/אוח.
-
-
תודה על הקשר עם הפורום בזמן אמת
אפשר לצאת מתוך הנחה שזה היעד שביקרתם-
https://goo.gl/maps/THenDvz5yswCnvMr8
המשך טיול מוצלח
מוני
-
סקייליין בולברד ובכלל הרי סנטה קרוז: אזור שלם שרוב המטיילים בדרום-מערב ארה״ב ממש מדלגים עליו, וקצת חבל. כולם רצים מהר מסן פרנסיסקו ל״כביש 1״. אילו רק היו יודעים מה הם מפסידים.
-
הי מוני
זה מיילים ספורים דרומה מהנקודה שסימנת
עלינו מפאלו אלטו דרך pagemil road ופנינו דרומה על כביש 35.
התארחנו אצל חברים טיילים שגם הם וגם הבן שלי שגר שם ומטייל הרבה לא הכירו את הנקודה. אני חרשתי את ההרים האלו הרבה ברגל ועוד יותר באופני הרים בעבר כל שיש הרבה נקודות שאני מכיר טוב יותר ממקומיים שמטיילים הרבה.
הטיולון הספציפי הזה ממש קליל והיינו לוקחים אליו אנשים שלא ״יודעים ללכת״ אבל יש אין ספור שבילים יפיפיים בכל דרגות הקושי.
האיזור מעבר ליופיו תמיד גם מושך אותי נוסטלגית כך שאני לא אובייקטיבי.

-
-
הי
אם אני זוכר טוב מחר אתם יוצאים בדרך הארוכה לקליספל?
דרך צלחה והמשך מזג אויר כפי שמתבטא בתמונות תודה!
מוני
-
-
-
Alêne = Stitching Awl, בעברית: מרצע(כלי לעבודה עם עורות, יש לי בבית).
Owl= Hibou, chouette, החיה ינשוף.ה
*אין שום שיבוש של השם מצרפתית.
dregev – סליחה על ההפרעה, המשך להנות בטיול בצפון הרחוק!
-
לא הבנת, השם לא צרפתי אלא של ילידי המקום.השיבוש הוא בכתיב הצרפתי של מבטא נאמנה את השם המקורי.
Horse Shoe Lake
תמונות
של
נהר הקולומביה
מהיום
בצהריים בעליה ל
וביקרנו ברינייר ב
תמונות