טיסה מתל אביב לג'נבה
-
אמנם יש עוד המווון זמן, אבל מתחילה לחלום על החופשה ביולי הבא, באלפים הצרפתיים.
רואה שיש טיסות של איזיג'ט ( בשעות גרועות, דבר שגם מייקר נורא את הטיסה, כי לילה ראשון ואחרון בעצם משולמים סתם) או של סוויס דרך ציריך .
אם כתוב לי שמתל אביב לג'נבה דרך ציריך זה 6 וחצי שעות, זה אומר שנשארים באותו מטוס בציריך שרק עוצר שם, או שצריך לעבור מטוס?
יש עוד דרכים להגיע לאלפ"צ בטיסה ישירה?
-
היי,
בדקתם באלעל? או לא בא בחשבון?
טסנו מספר פעמים לז’נבה איתם. היה בסדר גמור. שעות סבירות ומחירים די נוחים.
-
לא ראיתי אלעל..
-
יש, הטיסה שלהם חזרה בחזרה בשעה שפויה יותר מאיזיג’ט, לקראת הצהרים,
אבל גם כן לא מציאה גדולה.
למרחק כזה טיסה עם חניית ביניים נראית לי טירטור.
אולי כדאי לבנות תוכנית טיול בה חוזרים לתל אביב מעיר אחרת, נניח ציריך
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:
בשעות גרועות, דבר שגם מייקר נורא את הטיסה, כי לילה ראשון ואחרון בעצם משולמים סתם
רק לחדד, וכל אחד כמובן ומבנה העלויות שלוהעלות של יום בטיול הי הרבה מעבר לעלות של הלילה במלון. זה מתחיל בשווי ימי החופש שלנו, דרך עלות של יום ביטוח, יום אוטו, אוכל ודברים אחרים. כן, המלון עשוי להיות חלק לא זניח בעלויות, אבל זה ממש לא רק המלון.
טיסת צהריים לרוב לא מאפשרת לנו לעשות משהו בבוקר. אז מבחינה מעשית אין הבדל גדול ביכולת לנצל את יום הטיסה לטיול.
טיסת ערב, לפעמים מביאה אותנו הביתה בלילה מה שעשוי להשפיע על היכולת שלנו לעבוד למחרת, ועשוי לגרום לנו לנסוע באמצע הלילה לאיזה AM-PM לעשות קניות שיהיה מה לאכול במחיר גבוה, או אולי להזמין אוכל מה שגם מייקר.
כך שטיסת הלפנות בוקר הגם שהיא כמובן לא רצויה, לא בהכרח נורא מייקרת את הטיסה.
למשל אם לא מחליפים את מקום הלינה, ויום קודם עושים יום טיול מלא ורגיל, ואז ביום הטיסה עושים לילה קצר (אבל לא לבן לגמרי) כדי לנסוע לשדה – זה לא בהכרח כזה גרוע. ביום הטיסה בשעות הצהריים אנחנו כבר בבית מתארגנים כל כביסה וסופר ולמחרת יום מלא.
-
הלוך בצהריים ( כלומר יוצאים מהשדה באזור 18/19 וחזור ב7 בבוקר,נשמע לי בזבוז מוחלט של היום הראשון ותשלום מיותר על לילה אחרון ( ב 3 בבוקר אתה כבר מחוץ לדירה).
אם יש לי טיסת הלוך בבוקר ואז אני מטיילת כבר מהצהריים, וטיסת חזור בערב, יש לי עוד יומיים כמעט מלאים לטייל.ככה היה לי השנה בסוויס לשוויץ, וזה היה מעולה.
-
באילו ימים יש אלעל? לא ראיתי
-
יוצא לי לטוס לא מעט לג'נבה, בעיקר בחורף לסקי. השעות של איזיג'ט הן לא נוחות, במיוחד שבשדה בג'נבה אין בית קפה פתוח בלילה. ברגע שמוסיפים מזוודות )וציוד סקי בכלל) זה לרוב לא מוצדק כלכלית.
באתר של לופטהנסה את יכולה להרכיב טיסה עם עצירת ביניים בפרנקפורט/מינכן LH וינה Austrian או ציריך Swiss ולפעמים אלעל. תמיד מחליפים מטוס ומעבירים זמן בשדה, אישית מעדיף כשזה מעל לשעה
-
יש טיסות קבועות של אל על- לא פעם קוד שייר עם סוויס- ישירות לג’נבה.
ואכן הטיסות של איזי הן לא נוחות בהיבט “ניצול ימי טיול” של היום הראשון בוודאי
אבל מאד קשות בהיבט של שעת המראה/החזרת רכב בתיבת מפתחות- חזור.
אל על וסוויס הישירות קצת יותר נוחות --לא מי יודע מה…
קונקשיין--זה כבר סיפור אחר של הארכת שעות שהייה בדרך-אישית אני מעדיפה להימנע מהן מיעדים שיש אליהן טיסה ישירה.
-
@שמחת-הפרטים-הקטנים אמר:
אם יש לי טיסת הלוך בבוקר ואז אני מטיילת כבר מהצהריים, וטיסת חזור בערב, יש לי עוד יומיים כמעט מלאים לטייל.ככה היה לי השנה בסוויס לשוויץ, וזה היה מעולה.
זהירות – התפלספות לפניך
לפני כמה שנים היינו בכפר נופש (דווקא בבלגיה ולא בהולנד) עד יום שני כמובן. ביום ראשון בערב ראיתי שיש הרבה אנשים שאורזים ועוזבים. שאלתי את השכן מהבקתה ליד מה הקטע והוא אמר שצריך לחזור לעבודה/בית ספר מחר אז הם חוזרים עכשיו לישון בבית. ציינתי שהוא כבר שילם על הלילה הזה והוא הסביר לי שהוא לא עושה חישוב ללילהץ הוא עשה חופשה נחמדה שכללה X ימים (לא לילות) ועלתה לו Y אירו. המחיר השתלם לו ולכן הוא הלך על זה. זה שהוא “לא ניצל” את הלילה האחרון זה לא רלוונטי.
באופן אישי המגבלה העיקרית שלי על הטיול בחו”ל זה משך הטיול. כלומר ברור שיש גם מגבלה תקציבית, אבל האילות שלי הו שאני לא רוצה/יכול לנסוע ליותר מ X ימים. בגלל שיקולים של עבודה וימי חופש, בגלל שאולי השארנו ילדים / הורים מבוגרים בבית / כלב בפנסיון או כל דבר אחר. או סתם כי הגענו למסקנה שאחרי X ימים הטיול נהיה פחות כייפי עבורנו.
באותם X ימים הייתי רוצה לקבל מקסימום חוויה במינימום כסף. אבל אני בוחן את החוויה הכוללת ואת העלות הכוללת.
למשל היה טיול לפני כמה שנים ששם שמתי עין על דירה יפה והייתי צריך אותה ל-6 לילות. אבל בעל הדירה הסכים להשכיר רק ל-7 לילות. אחרי התלבטות קצרה בחרתי לשלם על הלילה הנוסף. עשיתי את החישוב שמחיר הדירה הוא בעצם 116% מהמחיר הנקוב ושאלתי את עצמי האם תמורת המחיר החדש עדיין אני רוצה את הדירה והגעתי למסקנה שכן.
כשאני משווה זוג טיסות שחוזרות מאירופה ואני משווה את השעות אני חושב – מה אני אספיק לעשות בבוקר באירופה, מה אני אספיק לעשות בערב בבית, מה המחיר הכולל של כל טיסה כזו, ואיך הטיסה הזו תשפיע על ניצול היום הקודם (אם למשל ביום הקודם צמצמנו טווח ובגלל זה נסענו על המזוודות או שעשינו יום קצר).
אז למשל טיסה שנוחתת בישראל בחצות וחמישה – תעלה לי יום ביטוח נוסף (לא זניח בימינו). אבל גם – האם טיסה כזו תאפשר לי לעבוד מחר או לשלוח את הילדים לבית הספר או כל שיקול אחר שיש לי. אם בפועל זה אומר שמחר יהיה יום קשה וזה לא ריאלי, אז המחיר בפועל של הטיסה הזו זה יום נוסף מהחופש ואולי אפילו יום שיורד מתוך ה X שהזכרתי.
כשמשווים שעות כדאי לשים לב לעלויות קטנות ומצטברות- עלות יום אוטו נוסף, יום ביטוח בריאות, יום ביטוח “החזר השתתפות עצמית”, דיל לסלולרי (שלפעמים מוגבלים בימים), עלות חניה בנתב”ג אם יש, כמו הזכרתי קודם עלות קניית אוכל ביום הנחיתה וכו’. כל אחד ומבנה העלויות שרלוונטי אליו.
כל אחד גם והמגבלות שלו. המרחק שהוא גר מנתב”ג, השיקולים של שמירת שבת (לטיסה ביום שישי), מגבלות ימי חופש/עבודה/בית ספר וכדומה.
אני לרגע לא טוען שטיסה ב-6 בבוקר היא סימפטית או רצויה. אני רק טוען שמהבחינה הכלכלית זה לא בהכרח בזבוז כזה גדול של כסף.
-
מסכימה שצריך לקחת מכלול שיקולים.
אבל שמחתי לגלות שגם אל על טסה לשם ( לא שמתי לב בהתחלה, כי זה לא כל יום), כי אם איזיגט נוחתת בגנבה ב 16:30, לעומת אלעל ב 10 בבוקר, איך שלא תחשב את זה יש כאן עוד יום לטייל, וגם אם אלעל טיפה יותר יקרה, זה חוסך לילה מיותר בבית מלון וזה מתקזז.
בכל אופן תודה שהערת את עיניי עם מכלול שיקולים.
חג שמח!

-
ברוב המקרים ההפרש בעלות של טיסה באל על מול איזי עבור משפחה גדול יותר מאשר לילה או שניים בבית מלון.
כאשר יפתחו את השוק לתחרות ויאפשרו לאיזי (ושאר חברות הלואו-קוסט) לפתוח בסיסים בארץ (ובכך גם להביא פרנסה לישראלים) גם לאיזי יהיו טיסות שיוצאות מישראל מוקדם בבוקר.
-
לא כל דבר זה כסף.
הרי אם יישארו עוד לילה בשוויץ – זה לא מחנה מעצר.
בסה”כ של עלות הטיול עוד לילה/רכב( תלוי מתי לקחו את הרכב וייתכן כי לא ישולם תוספת) ואוכל ועוד כמה הוצאות זניחות – לפעמים שווה את תהליך החזרה הנוח לארץ מאשר לכוון את החזרה לפי הטיסה גם אם היא גרועה.
-
אם איזיגט נוחתת בגנבה ב 16:30, לעומת אלעל ב 10 בבוקר, איך שלא תחשב את זה יש כאן עוד יום לטייל
זה לא תמיד מדויק, אם הטיסה שנוחתת ב10 גורמת ליציאה מהבית בשתיים בלילה שלפני, יום ההגעה אינו מנוצל באופן מיטבי, לפעמים פשוט מושכים את הזמן כדי שכבר יהיה אפשר לצנוח למיטות. לפעמים עדיף לישון טוב בלילה, לצאת בבוקר מהבית, לנחות אחרי הצהריים, לשוטט קצת באזור המלון אם אפשר ולהתחיל טיול רעננים בבוקר. תלוי גיל, מצב, נסיבות, גיל הילדים ועוד ועוד אבל אין כלל אצבע. זה מאוד אישי.
-
א. לא הייתי נוסע עם משפחה בקונקשן אשר אינו הכרחי וגם לבד הייתי מעדיף שלא.
ב. תלוי האם מדובר על הפרש של 500 שח למשפחה או 4000 שח למשפחה.
ג. גם בטיסות סדירות יש הרבה פעמים שינויים ואיחורים. אני הרבה פעמים מעדיף להגיע אחהצ ולצאת חזרה בבוקר. אחרי טיסה גם ככה עייפים לטיולים מורכבים ובחזור רוצים להגיע לא מאוחר מדי חזרה הביתה כדי לסדר דברים וכביסות וכו כדי יום מחרת ללכת לעבודה אחרת זה הפסד של יום עבודה
-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
הנתונים ברורים
שעות הטיסה, נכון להיום ידועות
הבחירה בין אופציה 1 ל2 ברורה גם כולל המשמעות.
אין שום צורך להמשיך את הדיון לטיסות ארה”ב ואורך ימי החופשה לאחר הג’ט לג.
(הודעות נמחקו, כרגיל).
-
לגבי הטיסה הלוך – כל אחד והשיקולים שלו,
מבחינתי יום אחרי לילה לבן הוא יום מבוזבז, אני אשרוד אותו אבל אני לא אהנה ממנו.
מבחינת אחרים – הם הרוויחו יום.
כל אחד והשיקולים שלו.
אבל נראה לי שיש תמימות דעים שטיסה חזרה שצריך לקום בשבילה ב 3 לפנות בוקר היא סיוט גם מבחינת שעות שינה וגם מנהלתית מול חברת השכרת הרכב.
לכן לדעתי כדאי מאוד להמנע ממנה.
או בהזמנת טיסה אחרת או בהמראה מעיר אחרת.
נכון שגם טיסה עם חניית ביניים יכולה להיות פתרון אבל לדעתי פתרון לא טוב במיוחד עם ילדים. טיסה מעיר אחרת יכולה לייתר את הצורך בטיסה עם חניית ביניים.
-
@דוקטור דו ליטל
היעד הוא האלפים הצרפתים. אם כל כך רוצים להמנע מעצירת ביניים לאחר המראה מג'נבה (שוב, אני עושה כ4 כאלה בשנה ובדיוק כעת אני בודק איך לחזור מג'נבה בדצמבר) אפשר לחזור מליון. כי גרנובל ושאמברי ללא טיסות ישירות (בזמנו היו צ'ארטרים בחורף של סקידיל ופנגווין)
אם חוזרים מליון, יהיה חכם לשכור רכב בחלק הצרפתי של שדה התעופה בג'נבה משיקולי עלות