כשהכוכבים נפלו עלי – הטיול הגדול למערב ארה"ב
-
@pninit1234 אמר:
שוב שאולי לא הלך לי ההימור על רייניר היום, אבל מה עוד יש לעשות פה באיזור? מנצלת רגע של קליטה לווטסאפ עם איילת והיא מעודדת או
אני אמרתי את זה? לא זוכרת אבל זה נשמע כמו משהו שהייתי אומרת כי זה נכון

איזה תמונות מדהימות הצליח לכם -
-
הי פנינית איזה כייף שבסוף יצאתם לטיול ואיזה תמונות WOW !! מצטרפת למסע שלך -
@דפנה 11
תודה דפנה!! שמחה שאת פה!
-
איזה יופי של טיול, תמונות נפלאות, מסלול פשוט מושלם.
אנחנו חזרנו שבוע שעבר מטיול סולידי הרבה יותר אבל מדהים בפני עצמו של שבועיים למערב צרפת (נורמנדי, בריטני, פאריז) ואיזה כיף לחזור לטייל, מה עוד שהכל ככ רגוע, אתרים שאמורים להיות סופר צפופים (כמו מונט סנט מישל) רק מחכים שתגיע…(זה היה גם אפקט ספטמבר אבל גם קורונה)
זה הרגיש דומה גם בארצות הברית?
-
שגב, כבוד גדול שבאת!

שוב הזדמנות להודות לך על הבלוג המשובח, עזר לי כל כך הרבה!!
מערב צרפת נשמע לי נהדר (היינו בנורמנדי באביב לפני כמה שנים), וכמו שאתה אומר – איזה כיף לחזור לטייל!
מבחינת הרוגע אני חושבת שהיה שוני גדול בין אירופה לארה”ב.
מהרבה מטיילים הקיץ שומעים תיאורים דומים לשלך גם למדינות אחרות באירופה כמו אוסטריה אבל בארה”ב המצב היה מאוד שונה.
בקיץ היו עומסי שיא בפארקים הלאומיים בשל תיירות פנים נלהבת (כולם רוצים לצאת מהבית!)
רוב הטיול שלנו היה בספטמבר ולכן לא סבלנו לרוב מעומסים כבדים אבל זה גם לא היה הרוגע ה”ריק” של אירופה.
-
האמריקאים מטיילים המון מקומית. יש קמפיינים ברדיו ובטלוויזיה לטייל מקומית כדי לעזור לכלכלה. לקנדה אי אפשר לטייל, למקסיקו פחות רוצים להגיע בגלל הקורונה, אסיה סגורה, אירופה רחוקה. אז מה נשאר?
ו Denny’s זה מסוג המקומות שאנחנו לא נדרוך בהם שנית. נעדיף מקדונלדס חד משמעית חחח
-
תודה שירלי
אני עקבתי אחר המתרחש בפארקים הלאומיים באמצעות קבוצות פייסבוק אמריקאיות שעוסקות בטיולים וזה נשמע בדיוק כפי שאת מתארת (על הקמפיינים לא ידעתי, רק הרגשתי את התוצאות).
-
יום 3 – אז איפה כדאי לעצור בדרך לגליישר?
יום שעיקרו נסיעה מזרחה לגליישר, אבל טובי המוחות כבר עסקו בשאלה הגורלית היכן כדאי לעצור בדרך? (אצרף לינקים בהמשך)
הנה המבחר שלי:
אנחנו קמים מוקדם (בכל זאת השפעת הג'ט לג?) , עצירה ראשונה ב Wild Horses Monument.
לא התעצלנו וטיפסנו מעלה על הגבעה בהם שוכנים פסלי הסוסים, אבל גם ללא טיפוס ניתן ליהנות מהנוף והוא מהמם!
שלושה בנים יש לי, אתם יכולים לשער מה הם מיד עשו…

והנה הסוסים במבט קבוצתי יותר.

לדעת בני המשפחה גם המוניומנט הזה שווה דירוג, אז הנה –
מדד הכוכבים ל Wild Horses Monument
אני 5 בן הזוג 4 הבכור 4 האמצעי 5 ("מעבר לציפיות") פיקאצ'ו 4 ("מגניב אבל קשה לשבת על הסוסים")
אנחנו עוברים ב MOSES LAKE אבל לא עוצרים למרות שגם פה ניתן למצוא נקודות חמד אם רוצים (למשל – Blue heron park או Cascade park).
אנחנו ממשיכים עד ל SPOKANE, "עיר גדולה" פופולרית לעצירה במסלול הזה.
בתוכנית ביקור במפלים בפארק העירוני המקומי Riverfront Park.
שבת היום ואנחנו מגיעים ליריד הנערך בפארק, כולל פינת ליטוף בעלי חיים המטופחת ביותר שראיתי מעודי
. בפינה הזו פגשנו אתון ששמה Jerusalem Donkey, יש על גבה פרווה כהה בצורת צלב מאחר וישו רכב על סוג זה של חמורים.
(כך מוסבר בשלט...וכל התחכמות מול מנהלת הדוכן נתקלה בחומה בצורה של עקשנות – יש צלב כי ישו רכב עליו!
)בפארק עוברים בגשרים מעל הנהר

יש מפלים עליונים ותחתונים, הנה התחתונים אבל לגבי העליונים הסתפקתי בתצפית מרחוק.
בעיני חביב בקושי.
בימים כתיקונם יש גם רכבל שעובר מעליהם אבל הימים ימי קורונה והוא לא פעיל.

צהריים ברשת Red Robin, בעיננו גם זו אחת מהרשתות היותר מוצלחות, ולאחר מכן ממשיכים בנסיעה.
עוברים במדינת איידהו, בחרנו להמשיך לעיירה SANDPOINT בעקבות המלצתו של שגב.
אופציה אחרת מקובלת היא עיירת הנופש Coeur d'Alene שאותה שמרתי (אולי) לדרך חזור לסיאטל.
בסנדפוינט אנחנו חונים ליד BEACH PARK, כל כך נעים וירוק פה... יחד עם שחפים וברווזים על שפת האגם.
ממש לא להאמין שעכשיו שיא הסופ"ש ועדיין כל כך לא עמוס פה.

משהו במקום שידר רוגע וכיף, בעיני עצירה עדיפה בהרבה על ספוקיין. הייתי שמחה להישאר פה עוד.
על שפת האגם גם קוריוז של פסל החירות מיניאטורי.
פיקאצ'ו גדול מכדי להתרשם מזה באמת אבל יצאו לבנים אחלה צילומים דווקא כי זו גברת בגודל שגם ניתן לחבק...

בן הזוג התרשם מהמקום פחות ממני וכך או כך אנחנו ממשיכים הלאה בנסיעה.
מגיעים למדינת מונטנה, הטנק רוצה לאכול וגם בני המשפחה מוצאים משהו בחנות הנוחות הצמודה.
אני לעומת זאת מבחינה בשלט הזה, שדומים לו ראיתי לאורך הדרך גם בעיירות נוספות. יפה.

ממשיכים עוד קצת והנה הגענו למסלול קצר שנקרא Kootenai Falls ונמצא ב Kootenai Forest (חינמי).
יש במקום מפלים כמובן, ויש גם גשר מתנדנד, הכל ביחד 2.5 ק"מ, ואפשר פחות מזה אם מתמקדים רק במפלים.
והאמת?
שווה! הפתעת היום....

אם יש עצירה שהיא הכי הכי בדרך הזו אלה המפלים האלה.
שווים הרבה יותר מסתם עצירה על הדרך.
בתחילה תצפית מרחוק

ואחר כך המשכנו והתקרבנו.. אפשר לשבת ממש ליד הקסקדות, היכן שאתם רואים את הזרימה מלמעלה

מהגשר פחות התרשמתי אבל זה אולי כי הגשר התלוי של נשר כל כך קרוב אלי…

מדד הכוכבים ל Kootenai Falls
אני 5 בן הזוג 5 הבכור 5 האמצעי 5 פיקאצ'ו 5

השקיעה הגיעה, ולא הייתה ברירה אלא להמשיך בנסיעה...
עוד שעתיים עד לעיירה Columbia Falls הקרובה לצידו המערבי (והדרומי) של פארק גליישר.
הלינה פה הייתה בריזורט שנקרא meadow lake golf, בבית נוח וגדול עם חניה בפתחו, היינו מרוצים.
-
יום 3 – אז איפה כדאי לעצור בדרך לגליישר? – המשך
למעוניינים –
לינקים נוספים לדרך בין סיאטל לגליישר
לו"ז מספוקיין לגליישר – LAZY LAUREN
מה הכי טוב לעשות בספוקיין - GREATWOLF
ריכוז חניונים באיזור RIVERFRONT PARK, SPOKANE
מסעדות מומלצות בספוקיין – THE CULTURE TRIP
10 הגדולים בספוקיין – THE CULTURE TRIP
עוד 10 הגדולים בספוקיין – THE CULTURE TRIP
האטרקציות המומלצות בספוקיין - PLANETWARE
-
התמונות מדהימות ואת כתובת מדהים. ממתין להמשך.
איזו טיסה לקחתם לסיאטל?
-
תודה
הטיסה לסיאטל הייתה חלק מהכרטיס הכולל שלנו עם יונייטד (מבוצע בחזור עם לופטנזה) : תל אביב – סן פרנסיסקו – סיאטל- דנוור – פרנקפורט – תל אביב
-
כמה זמן לקח יום הנסיעה לקולומביה פולס?
-
זמן נסיעה ללא עצירות גוגל מפס יענה טוב ממני… לנו עם כל העצירות לקח הרבה יותר, הגענו לקולומביה פולס באיזור 10 בלילה.
-
מתכנן טיול דומה באיזור, לכן רציתי לדעת עם העצירות. ויצאתם ממש מוקדם לדרך עם הג’ט לג?
-
יצאנו בשמונה בבוקר, לא יותר מוקדם מזה
-
יום 4– מערב גליישר
כמו שהערכתי כבר בזמן התיכנון, לאחר היום האינטנסיבי של הנסיעות אתמול בוודאי שניקח את הבוקר באיזי, וכך היה.

התפנקנו בארוחת בוקר משובחת,
ולאחריה נסענו לכניסה המערבית של גליישר, מצויידים באישור שנדרש השנה לנסיעה בכביש החוצה את הפארק Going to the Sun road או בקיצור GTTS.
(את האישור אפשר היה להנפיק 60 יום לפני הביקור, ואתם יכולים לשער שהתכוננתי לזה כמו למבצע צבאי.
ישבתי על המחשב מוכנה ומזומנה בדיוק בשנייה שבה הוא שוחרר)
היום די מעונן, אבל לא משהו שבאמת מפריע לתוכניות.
אנחנו מתחילים בנסיעה ב GTTS , עוצרים לראות את מפלי מקדונלד . McDonald Falls עצירה נחמדה אבל בעיני לא מאסט.

מהר מאוד אנחנו מגיעים למסלול העיקרי והידוע ביותר באיזור הזה של גליישר – Avalanche lake (4.5 מייל, 730 רגל שינוי גובה),
מסלול שמגיעים אליו דרך מסלולון קליל ונגיש לנכים - Trail of the Cedars (1 מייל שטוח כמעט).
"מגיעים" זה יפה אבל מה עם חניה?

בקבוצות הפייסבוק האמריקניות הזהירו לבוא מוקדם.
מוקדם זה נניח שבע מקסימום... הבנתם?

מאחר וכאמור ידעתי שבשבע ביום כזה אין סיכוי שנתייצב במסלול, התלבטתי מה לעשות..
להשתמש בשאטל של הפארק או לנסוע עד למסלול ובכל זאת לנסות למצוא חניה.
התייעצתי עם ריני שהזכירה לי מיד את שורשי הישראלים המוצקים ונסכה בי ביטחון ש.. יהיה בסדר!

ואכן כך היה, הסתובבנו קצת, ארבנו לאנשים וחניה נמצאה.

יוצאים לדרך.
המסלול Trail of the Cedars מסלולון קל ונגיש אבל זה לא מפחית מיופיו.
בהתאם לשמו נישאים ארזים לאורך הדק עליו הולכים

וחיש מהר מגיעים לנקיק

בצומת אנחנו לא ממשיכים במסלול המעגלי אלא פונים למסלול העיקרי של היום – Avalanche lake.
עליה לא מועטה יש פה. זה מסלול משפחתי יחסית מקובל אבל קליל הוא לא.
מגיעים לנקיק מלמעלה

ומפה העליה ביער ללא שום נוף... אני לא כ"כ מסמפטת את זה.
לא את העליה ולא את זה שהיא כל כך מונוטונית ולא מספקת נוף בתמורה.
מזל שמצאתי סנאי לעקוב אחריו

והנה מגיעים לאגם... וואו!
בבת אחת אני מרגישה שהיה שווה!

יושבים לנוח, לאכול, להצטלם אינסוף צילומים.....תחילת הטיול ועוד יש כוח!
מדד הכוכבים למסלול Avalanche lake
אני 4.5 (הורדתי בגלל הדרך ביער) בן הזוג 4.5 הבכור 4 האמצעי 3.5 ("יפה אך לא שווה להשקיע בו יום בגליישר") פיקאצ'ו – לא זוכר J
החזרה בירידה הייתה באופן לא מפתיע קלילה יותר.
אבל בכל זאת קצת התעייפנו..
אז באנו לנוח במלון שעל שפת אגם מקדונלד Lake McDonald Lodge , הוא מאוד קרוב למסלול.
פה יש בין השאר גם מצרך יקר המציאות בגליישר... אינטרנט!
זו ההזדמנות להזכיר שברוב הפארק אין קליטה כלל. ימים שלמים עוברים ללא ווטסאפ.. היתכן?

ירדנו מהמלון למזח האגם היוצא ממנו ושקלנו האם לשכור סירה (יש מנוע, קאנו או משוטים, הן היו אפילו פנויות) אבל לא התחשק לאף אחד.
אז נסענו לכביש Apgar Loop, לשבת על חוף האגם ולראות את האבנים הצבעוניות שגליישר התברך בהן..

אפרופו עיבוד תמונות, תמונת האבנים הצבעוניות מאגם מקדונלד היא אחת הפופולריות המפורסמות בפייסבוק ולרוב עם עיבוד דרמטי של צבעוניות.
פה כמובן הכל טבעי.
הנה תראו את האבנים מקרוב, אלה הצבעים שלהן, בולטים בעיקר כאשר הן רטובות

ומה עושים בנים כשיושבים על החוף?

זורקים אבנים

מקפיצים אבנים

בדיוק כמו הילדים של שגב.. גם אם הגילאים "קצת" שונים.

לא רצו ללכת משם!!

-
ערב טוב פנינית יקרה,
שמחה לקרוא את עלילותיכם במערב הפרוע ולהנות מהתמונות המרהיבות!
אין על התיאורים המשעשעים שלך וכמובן התגעגעתי ל”מדד הכוכבים”

האם יש קשר לשם השרשור “כשהכוכבים נפלו עלי” ?
תודה רבה על שפע המידע והלינקים להמלצות נוספות.
את המדריך המפורט שלך אני שומרת עמוק במגירה לטיול עתידי
.סמדר
-
יום 4– מערב גליישר – המשך
אבל יש עוד משהו שחשוב לאמא שלהם... Huckleberry !!
אם יש משהו שהאמריקאים מתים עליו בכל הקשור לאיזור גליישר הוא זה.
כשראיתי איזכורים של ה"ברי" (כלומר סוג של גרגר יער) הזה בכל מקום בדקתי בגוגל טרנסלייט במה בדיוק מדובר והוא הסביר לי מה שלא הבנתי –
מדובר ב...הקאלברי!
עכשיו זה ברור.

וברצינות – אין לי דרך לתרגם את זה, כנראה שלאף אחד לא היה דחוף לתת לגרגר היער הזה שם בעברית,
אבל מדובר באיזה סוג של גרגרי יער שגדלים באיזור הזה במיוחד.
הדובים גם מתים עליהם, וגם כל התיירים...
כהים כמו אוכמניות אבל קטנים יותר.
אחת הפעילויות הפופולריות אצל האמריקאים בזמן ביקור בגליישר היא לנסוע לעיירה Polebridge
לאכול סוג של עוגות דמויות כף של דוב ממולאות האקלברי ונקראות Huckleberry bear claw.
(ה-מקום לעשות זאת נקרא Polebridge Mercantile).
מכיוון שגם אני תיירת פרייארית (לפעמים
) גם אני רוצה לטעום את העוגה.אבל - שעה נסיעה מהמלון באגם מקדונלד ושעה חזרה לקולומביה פולס?
אפילו לי יש גבולות.

אז יש פיתרון.
צמודה לקולומביה פולס עיירה בשם Hungry Horse והיא אולי קצת פחות מלאה בהילה של פולברידג' ואין בה ממש Huckleberry bear claw,
אבל מצד שני היא על הדרך ויש בה לא מעט מקומות שמוכרים "סתם" פאי האקלברי , מילקשייק האקלברי, גלידת האקלברי....

אז עצרנו בעיירה הזו, רוב המקומות כבר היו סגורים אבל במקום שנקרא HuckleberryLand מצאנו את מבוקשנו, יחד עם תור ארוך כמובן.
קנינו פאי האקלברי שלם לקינוח לארוחת הערב הצפויה, וגם סתם האקלברי טריים בכוסית... (למקפידי הבריאות או הכשרות).
סופר Smiths בקולומביה פולס הפתיע מאוד לטובה, ומשם לדירה שלנו.
האמצעי ופיקאצ'ו הבטיחו לבשל ארוחת ערב מדוגמת וגם קיימו. כבוד.

והעוגה שקנינו לקינוח? היא היתה מעולה...

אני ממש לא בטוחה שזה חייב להיות דווקא האקלברי ולא איזה ברי אחר
אבל לא נהרוס את הסיפור. מה יכול להיות רע בפאי עמוס כולו בכמויות של פירות יער?

שבעים וטובי לב הלכנו לישון.
-