מחירי טיסות לקבוצה
-
שלום אנשים טובים.
זוגתי ואני מתכננים/רוצים לקחת את הילדים והנכדים לטיול קטן במערב ארה”ב במהלך חגי תשרי 2022, אי לכך נוצרה קבוצה קטנה של 12 נוסעים, מניסיונכם האם ישנן אפשרויות לקבל מחירים טובים יותר לטיסות/רכבים/בתי מלון? ככל שאנחנו מחפשים באתרים השונים אין ממש התייחסות לקבוצה מלבד משפטים סתמיים לגבי עשרה נוסעים ומעלה. אשמח לעזרה/תובנות, תודה.
-
אין לי מושג. אבל אני חושב בקול רם לגבי מכוניות ומלונות:12 אנשים זה לא 12 מכוניות או 12 חדרי מלון. תלוי בכם אבל אני מניח שמדובר על סדר גודל של 2-3 מכוניות ו 3-5 חדרי מלון (מאד תלוי בהרכב שלכם).
לגבי מכוניות – 2-3 זה וודאי לא “קבוצה גדולה” שמצדיקה התייחסות מיוחדת.
לגבי חדרי מלון – יש פה כמה עניינים:
איזה חדרים אתם רוצים – האם בסופו של דבר אתם צרכים כמה חדרים רגילים (כזה שמתאים לזוג)? והאם מסתפקים שזה שמבקשים שהחדרים יהיו קרובים אבל זו לא דרישה (כלומר אם חדר אחד בקומה 1 וחדר אחר בקומה 2 זה לא סוף העולם)? או שבעצם יש לכם דרישה לסוויטות, חדרים מקושרים, והחדרים צרכים להיות צמודים? כי זה בהחלט עשוי להיות דרישות מורכבות יחסית (כל דרישה בפני עצמה היא סבירה, אבל ביחד זה עשוי להיות בעייתי).
כמה חדרים אתם רוצים – אין דין 2 חדרים כדין 5 חדרים
האם בכלל מעניין אתכם לשכור וילות מרווחות?
עד כמה הטיול מתגלגל (וצריך המון מלונות ללילה-שניים) או כוכב (מעט מלונות להרבה לילות)
-
ראשית תודה למענה, כל כוונתי היא האם מחירו של כרטיס טיסה אחד יהיה זהה לקניה מרוכזת של 12 כרטיסים? או האם מחיר השכרת שלוש מכוניות ביחד יהיה זהה להשכרת מכונית אחת? או האם מחיר חדר אחד יהיה זהה לארבעה חדרים?
-
ככל שידוע לי “קבוצה" במלונות זה 10 חדרים ומעלה.
מה שניסיתי להגיד לכם זה שבגלל הדרישות המיוחדות (אולי) אז במקרה שלכם יתכן שארבעה חדרים יעלו יותר מאשר פי 4 מחדר יחיד.
-
להערכתי לקבוצה של 10 אנשים ככלל לא תמצא הנחה בהזמנה סטנדרטית דרך אתר אינטרנט, להיפך, יש שירותים שלא יסכימו לקבל הזמנה כזו.
למשל רוב חברות התעופה לא יאפשרו יותר מ 7 כרטיסי טיסה בהזמנה בודדת.
נראה לי שאתה צריך לברר 1:1 מול נותן השירות, אצל חלקם יש לינק מתאים באתר, או לחילופין לנסות לברר מול סוכן.
להערכתי בגדול לא תראה הנחה אלא אם מדובר בנותן שירות קטן יחסית, אבל זו רק הערכה שלי – אתה יכול לנסות.
שים לב שלניהול קבוצה של 12 אנשים יש אתגרים משלו, זה לא רק הזמנת 12 כרטיסי טיסה או 3-4 מכוניות שכורות.
לא שבלתי אפשרי, בהחלט אפשרי, אבל נדרשת השקעה לא קטנה של זמן בתכנון מראש, בניהול במקום, ורצוי שיהיה ניסיון משמעותי בארגון עצמאי של טיולים.
-
לדעתי, ולא מנסיון, מחירי טיסות און ליין לא יהיו שונים. די בנסיון קצר לראות שאין הבדל אם תרשום 1 או 10 במשבצת מספר הנוסעים.
אבל, שוב לדעתי ולא מנסיון, פניה לסוכן נסיעות אולי תוכל לעזור. אני בספק.
לגבי רכבים כבר נאמר כאן. ה”הנחה” היחידה שתוכל להשיג זה להצטופף ברכבים גדולים ( 7 מקומות).
בבתי המלון אולי תוכלו להשיג הנחה או דרך אותו סוכן נסיעות או בפניה ישירה למלון עצמו ועריכת מו”מ קצר. גיליתי שפניה ישירה ולא דרך מנועי החיפוש משיגה מחיר זול יותר.
הבעיה העיקרית, שבגללה הוקמו מנועי החיפוש, זה פניות אחת אחת לבתי מלון בודדים. אז אם תשהו במקום אחד מספר ימים אולי שווה להתאמץ.
-
לגבי טיסות, פעם, כשהמחירים היו על בסיס תעריף יאטא (פי 2-3 ויותר מהיום ראלית) על קבוצה של 8 היה כרטיס חינם.אם יש הנחה בטיסות היא תהיה רק בהתכתבות עם חברות תעופה (מיני מכרז).
-
מניסיון (ביותר מחברת תעופה אחת) מחירים של קבוצה יקרים יותר מקנייה “רגילה”, כי לקבוצה הם נותנים גמישות הרבה יותר גדולה, לדוגמא אפשרות לשנות שם של אחד הנוסעים ללא עלות וכד’.
-
תודה רבה, ככל הנראה אנסה את “השיטה” הישנה של סוכן נסיעות ונקווה להכי טוב שיש. -
אני אשמח לעדכונים,
מידי כמה שנים אני מוציא טיולים של משפחה מורחבת ועד היום לא מצאתי תנאים טובים יותר לקבוצה קטנה של עד 15 איש.
-
נסה לבקש BID מחברת תעופה אחת או יותר שיש לה טיסה מתאימה לאן שאתה רוצה.יתכן שבמקום הנחה יציעו לך הטבות על כרטיסים שיש להן ערך כספי בשבילך ואולי כן יציעו הנחה.
אימיילים עולים לך רק זמן ומחשבה.
-
אצלי זו לא תוכנית לביצוע כרגע,
בעבר בדקתי כולל יצירת קשר ישיר גם מול נותני השירות וגם מול סוכנים.
התנאים דרכם היו טובים פחות, במיוחד מול סוכנים שכשהבינו שמדובר בקבוצה המחירים בכלל עלו בסערה השמימה.
לקבוצה גדולה של כמה עשרות טובות של אנשים היתה אפשרות לתנאים טובים,
לקבוצה קטנה של 15-20 איש – בכל מקרה שבדקתי התנאים של רכישה סטנדרטית היו תמיד טובים יותר.
אבל אולי יש דרך שאני לא עליתי עליה, או שהיום יש אופציות שלא היו בעבר. לכן אני אשמח אם השואל יחזור אלינו – במיוחד אם מצא דרך.
-
אז לכל המעוניינים לדעת, לאחר אין ספור מיילים לכל חברות התעופה שטסות מישראל לארה”ב מתברר שאין כרגע אופציה לקבל מחיר קצת טוב יותר לקבוצה של 12 מאשר כרטיס בודד, חלק מהחברות ענו לי שאפנה למשרדים שלהם בישראל וכאן מתברר שכלל לא עושים מחירים אחרים . תשובה נוספות היתה, גש לסוכן נסיעות ודרכו תקבל מחיר לקבוצה מה שמתברר כממש לא נכון כי מלבד המחיר יש לסוכן עמלה כלשהי מה שמייקר את המחיר והיו שכלל לא ענו, אז הזמנתי בסוף בשתי הזמנות נפרדות לבד, לגבי רכב הסיפור ממש דומה רכב אחד,שניים או שלושה רכבים ישאר אותו מחיר. לגבי חדרים בבתי מלון עדיין לא קיבלתי את כל התשובות מבתי המלון, אולי כאן יהיה טוב יותר, חופשות וטיולים מהנים לכולנו. -
-
מה שרשמת לגבי טיסות לא מדוייק.
חברות תעופה מחלקות את המושבים לתתי מחלקות- לכל תת מחלקה מחיר אחר.
אם נניח בתת מחלקה מסוימת נשארו רק 4 כרטיסים ותרשום 10 כרטיסים תקבל 10 כרטיסים בתת המחלקה הגבוהה יותר.
-
מתוך כך שסך כל המחיר עבור 12 נוסעים הוא גבוה והתחלתי לחפש כשבעה חודשים לפני הנסיעה המתוכננת נסיתי כמעט הכל בכל מקרה מה שבידע שלי, לצורך ההזמנה חילקתי לשתי קבוצות ולשלוש קבוצות ולארבע ואפילו לזוגות זוגות, כל זוג הזמנה נפרדת, בדקתי דרך מחשבים אחרים, בדקתי בהזמנות ישירות בטלפון, המחירים נשארו אותם המחירים, לא מחלקות ולא תת מחלקות, אולי אחרתי את המועד של המחירים הזולים יותר, מה שמאוד בספק מכיוון כשעשיתי הושבה המטוסים עדיין ריקים. בכל מקרה שווה לנסות הכל.