אתונה וחיות אחרות
-
מתכנן לבקש לראשונה בחיי באתונה.
גיחה 3 יום (יקירתי לקחה את כל ימי החופשה שלה לביקור משפחתי בארץ האוזבקים לכן כרגע יש באפשרותי כרגע לעשות רק גיחות).
ואשמח לשאול את המומחים:
- פעם שעברה טסתי (מחוסן מלא) והיה צריך למלא פי.אל.אף ולהציג ת.מתחסן. האם משהו השתנה (ממה שקראתי לא אבל אולי פספסתי משהו)
- בין התוכניות שלי יש את האקרופוליס כמובן. ממה שהבנתי התורים לקופות מאוד ארוכים ורצוי להזמין ן באתר האינטרנט. אבל יש המון פייק אתרים על כן האם מישהו מכיר אתר בטוח שהוא הזמין דרכו. ואיך זה יעבוד בפועל?
- לחילופין מציעים לקנות במקום אחר כרטיס משולב הכולל את האקרופוליס. איפה כדאי לעשות את זה (אם מישהו ניסה את השיטה הזו)
שאלה 4: התוכנית שלי באתונה:
אקרופוליס
אגורא
הגליה הלאומית (תודה aljajeׂׂ )
מוזיאון אומנות מודרנית (בסילי ואליס)
סיבוב בשכונות (פלאקה, פסירי, אנפיוטיקה)
נמל מיקרו לימוי בערב
מרכז סטרבטס ניאכוס והמרינה של פליסבוס
שוק
לדעתי זה יספיק ל 3 יום . מצד שני אם כל זה או הרוב יכנס ליומיים יש אפשרות להפלגה…. בקיצור למישהו יש רעיונות חדשים? והם זה מספיק לשלוש ימים או להוסיף יום הפלגה?
בנושא אחר טיפה
5. אני מסתקל קצת יותר קדימה ובוחן את צרפת, מילאנו או דובאי. ל 2 הראשונים ראיתי שצריך פי.אל.אף ולהיות מחוסן ואין הגבלות מיוחדות. השלישי גם בידיקת קורונה אחרי ולפני. ניסיתי למצוא כמה שיותר מידע בעברית ולהישתמש בגוגל טרנסלייט לכן אני לא בטוח שמצאתי את כל המידע. האם מישהו יודע על שינויים בנהלים והקשחתם?
תודה לעונים.

-
הייתי לפני כשבועיים
מספיקה תעודת חיסון והטופס שלהם בכניסה
לדעתי כל מה שרשמתם לעשות באתונה יכול להתפרס יפה על 3 ימים , ולא צריך להכניס עוד אטרקציות . במיוחד אם אתם נהנים להסתובב באיזי בשכונות המרכזיות
היינו ביום שישי בשבוע באקרופוליס, הזמנו מראש כרטיס משולב עד עוד אתרים ב30 יורו , אז נכנסים בלי תור. אבל גם בתור לקופות היה די קצר , אחהצ לא היה לשם תור בכלל! צריך לראות מה שעות הפתיחה . לא חושב שייקח יותר משעתיים שלוש לראות את האתר וצריך לזכור שדי חם שם ולא מוצל
יש אגב מקום לבדיקות ברחוב המרכזי של הקניות, אבל קצת ברדק שם, אז כדאי למלא מראש פרטים , ולמצוא את מי שאחראי שם על התורים שישבץ אתכם
-
אל תערבב בין אתונה לחיות אחרות (ודובאי למיטב ידיעתי לא באירופה).
תביא בחשבון שמרבית מדינות אירופה מתיישרות לאט לאט לימין-למערכת נוהלי כניסה די אחידה.
מחוסן מספיק “טרי”-יאללה כנס חופשי.
לא מחוסן או מחוסן “ישן---סיפור אחר, פחות רוצים אותך.
-
-
הזמנו באותו יום . הכרטיס ב 30 יורו נותן כניסה ישירה לאקרופוליס ועוד כמה אתרים בעיר .
https://etickets.tap.gr/webengines/tap_b2c/english/tap.exe?PM=P1
ככה הכרטיס נראה -

-
ומדפיסים בבית ונכנסים ללא תור? פשוט באים לכניסה וזהו?
-
-
תרומתי הצנועה: מהמסלול שרשמת ראיתי שהחסרת כמה מקומות מעניינים. כיכר סינטגמה ובית הפרלמנט. יש שם החלפת משמרות בכל שעה עגולה אבל הטקס הכי יפה הוא בימי ראשון ב 11:00. אם יש לכם זמן יש סמוך לשם פארק קטן ויפה. משם אתם יכולים להמשיך ברגל לכוון שער אדריאנוס ומקדש זיאוס שסמוך אליו.משם תמשיכו לאקרופוליס ( הכל זה מרחקים קצרים ).האיצטדיון האולימפי העתיק זה גם מקום ששווה ביקור. בקטע של מוזיאונים לא הייתי מוותר על המוזיאון הארכיאולוגי הלאומי באתונה. 3 ימים זה טיפה עמוס אבל עם תכנון נכון אפשר להספיק הרבה. תהנו, אתונה אחלה עיר והאוכל מדהים.
-
גם לי שלושה ימים בעיר.
להספיק את כל מה שפורסם בשרשור הזה נראה צפוף עם ריצה בין מקום למקום.
השאלה, כמו בכל טיול בכל מקום בעולם זה מה לא לראות, על מה לוותר.
וכאן נכנס הטעם האישי.
למשל אלי אבנים לא מדברות. אוקיי, אקרופוליס יש רק אחד (ויש גם את הקולוסיאום. ואת הכותל. ועוד כמה), אבל חיי היומיום עכשיו,
המבנים החיים היום, האנשים – זה מדבר אלי יותר. בין עוד אתר ארכיאולוגי לבין עוד שוק (הדגש על עוד) אבחר את השוק.
-
הרעיון באתונה הוא הקרבה של אתרים אחד לשני.
אתה צריך לרכז את האתרים לפי מיקום.
האקרופוליס אגורה, ועמודי זאוס למשל, בתחנת מטרו אקרופוליס, תלוי איפה לנים.
למי שבא ל3 ימים,רצוי לינה ממש בצנטרום,
הכי טוב בפלאקה. קרוב לסינטאגמה. נגיש לכל מקום.
אין צורך ברכב. כרטיס ל-5 ימים 9 איירו, לכל אתונה מורחב חוץ מ ול-שדה התעופה.
שים לב המטרו לא עובד בלילה לנמל תעופה כיום.
אתרים שלא הזכרת,
מוזיאון חובה.
מוזיאון לארכיולוגיה ליד תחנת מטרו ויקטוריה. 3 שעות לפחות. מקום מעולה ששווה לראות.
לגבי ביקור בנמל טברנות בפריאוס וכו,
לא להכניס לתוכנית שום אזור עם נמל או נמל, שנמצא בפיראוס זה תת רמה.
לכן הפתרון הטוב ביותר,
בטיול של 3 ימים, להקדיש חצי יום צהרים עד הערב, עדיף ביום השני של השהיה, שיש יום מלא באתונה, אחרי חצי יום ראשון בעיר, יציאה מהעיר, לחוף הזה.
אופציה מעולה איכותית וקלה להגעה, 30 דקות.
שווה מהצהרים עד הערב. חוף ווליאגמני.
ללא רכב אין צורך.
שכונת,
אנפיוטקה לקראת שקיעה, וערב, אזור קסום.
בנוסף,
מוזיאון בנאקי ליד סינטגמה חובה, תולדות אתונה אומנות 1 שעה.
יש בית קפה פתוח למעלה.
העיקר לרכז דברים לאותו אזור, זה לא הרבה זמן 3 ימים.
יש עודד הרבה, אשמח לעזור בפרטי.
נסיעה טובה.
-
לא צריך להדפיס . מראים את הקוד בטלפון והם סורקים אותו בכניסה לאקרופוליס ( היא מהירה מאד . התור הרציני הוא בקופה . היו שם גם מכונות אוטומטיות לכרטיסים אגב
את הקוד בטלפון מראים בכל שאר האתרים שכלולים בכרטיס
-
אנחנו מאד אוהבים את אתונה
היא מחוספסת ולא מעודנת אבל חיה תוססת, משלבת ישן וחדש, מוזנח ומפואר
ראה כמה מקומות מומלצים שהכנו
בכיכר סינטאגמה. מצד אחד של הכיכר יש את בית הפרלמנט ואנדרטת החייל האלמוני שם ניתן לצפות בהחלפת משמרות של החיילים האבזונים-חיילי המשמר הלאומי. צריך לצאת מהכיכר ולחצות את הכביש לבית הפרלמנט. משם ניתן להמשיך לגנים הלאומיים ולטייל בהם עד הגעה לזאפיון-בנין המשמש כיום לטקסים וכנסים.
משם להמשיך ולצאת מהגנים לאצטדיון KALLIMARMARO- האצטדיון שאירח את המשחקים האולימפיים הראשונים בעת החדשה, היחיד בעולם שבנוי כולו משיש לבן. מהגנים ובנין הזאפיון ניתן לצאת גם לכיוון שער אדריאנוס ומקדש זאוס האולימפי ומשם להגיע לאקרופוליס, ולרובע הפלאקה. מומלץ לבקר במוזיאון האקרופוליס החדש.
האקרופוליס הוא אתר התיירות הכי מפורסם באתונה? אם אתם מגיעים לאתר לפני שהייתם באתרים אחרים כמו Agora ומקדש זאוס, תקנו כרטיס משולב, הכולל כניסה ל-6 אתרים ב-12 יורו: Acropolis site Ancient Agora and Thission South slope and Dionysos Theatre Roman Agora Kerameikos (Olympieion (Temple of Zeus, מאוד קל להגיע לשם גם ברגל וגם עם מונית. הרכבים עוצרים למורדות הגבעה וצריך לעלות רגלית (לא נורא קשה). דרך נוספת לעלות היא בעזרת עגלה עם סוסים . מהאקרופוליס לרדת לאגורה.
ליד האקופוליס רובע PLAKA ו ANAFIOTIKA – מומלץ במיוחד
מסביב לאקרופוליס טיילת - Dionysiou Areopagitou
מהצד השני של כיכר סינטאגמה נמצא רחוב ארמו ERMOU-רחוב הקניות (מדרחוב קניות שווה במיוחד). הרחוב יוביל לשרידים הארכיאולוגיים של ספריית אדריאנוס, כיכר מונאסטיראקי ולשוק הפשפשים שם [תלוי ביום]. גם משם אפשר להגיע לאקרופוליס ולרובע הפלאקה.
לקראת השקיעה כדאי להעפיל ברגל לגבעת הליקבטוס (Lykavittos) היפה והירוקה, נקודת התצפית השנייה בגובהה באתונה. תצפית פנורמית על העיר סביב סביב. בראש הגבעה כנסיה קטנה מסעדה, ובית קפה.הגעה: ברגל\ מונית עד לחנייה של תחנת הרכבל התת קרקעי שמעלה את הקטע האחרון לפיסגה. לרדת רגלית.
בערב שכונת PSIRI מלאה בפאבים ומסעדות ומוארת יפה או ב PLAKA הרבה יותר תיירותי
לא נסעתי אף פעם בביקוריי בתחבורה ציברוית באתונה לך ברגל או סע במוניות הן זולות באתונה והנהגים ישרים.
-
מצטרף להמלצה של כרטיס משולב, ואפשר את האקרופוליס גם בשעות דמדומים.
יצא לי להיות באתונה שבוע, הוספתי גיחה לאגיסטרי (אי קטן וינטג' לא רחוק מאתונה) נסיעה לעוד משהו (ברח לי עכשיו השם), ויום פסטיבל מוסיקה (בשביל הופעה שם בכלל הגעתי).
המסקנה שלי היתה שאתונה 'מסםיקה' לסופש, בעיקר בגלל שרוב האתרים המעניינים קרובים אחד לשני
-
תודה רבה לכולם!!!! -
נכון מאוד, רב האתרים קרובים אחד לשני, ובתנאי שאתה מתארגן נכון מראש לביקור, כרטיסים, מסלולים, הכל נוח וקל, התכנון צריך להיות מוקפד, בעיקר כרטיסים שעות פתיחה וכו'.
מבנה העיר לא קל לפעם ראשונה!
לכן צריך ממש להכין סדר מסלולים ואתרים, אפילו שהם פשוטים.
נסיעה לאי ברחפת מנמל פיראוס או לידו, זה טרחה גדולה מדי לטיול של 3 ימים.
אלא אם בחרת ארוע באי מסוים במיוחד.
החופים ליד אתונה הרלוונטים,מעם שרותי חוף מסעדות ברמה וחוויה בעלת ערך, זה רק ממפרץ וואליאגמני. חוף אסתיר. שזה ליד גליפאדה.
זה קל להגעה מהיר, ונותן חוויה מעולה של ים חוף ובר מסעדה, זה חצי יום עד יום. משדרג את הטיול באתונה בלי הרבה פורצדורה כגון השכרת רכב וכו'.
זה אתגר לצאת לטיול פעם ראשונה לעיר בירה, ל3 ימים בלבד ולחוות מגוון של חוויות שונות.
אתונה זה אפשרי לדעתי, אבל נדרשת הכנה.
-
הגיחה לאי היתה בנסיעה לשבוע...
בהתאם למה שאתה אומר, היתרון שלי היה שהסתובבתי עם מקומיים, באתרים הארכיאולוגיים התלווה אלי במקרה סטודנט לארכיאולוגיה, אז לא ממש הייתי צריך לדאוג לתכנון מעבר למשהו מינימלי.
אמנם המטרו שהם עשו לאולימפיאדה שבר אותם כלכלית, אבל נח להתנייד איתה
-
הלוואי שזה היה רק המטרו ששבר אותם כלכלית, החוב שלהם הוא כבד מאוד, למעשה גרמניה ממנת אותם, הם טוענים כבר שנים שהכיבוש המנאצי הרס אותם, ומגיע להם פיצויים. טיעון חוזר להלוואות שבקשים מהאיחוד.
זה מדינה עם בירוקרטיה איומה, ורובם עצלנים. אוהבים אוכל נוחות. חיים על תיירות.
בקורונה השנה הקיץ 21 לקחו סיכון ופתחו הכל, 12 מיליון תיירים הגיעו אליהם.!
-
-
יש חופשי חודשי....…
יש לתיירים חופשי 5 ימים בכל אתונה רבתי, שזה אזור רחב מאוד, חוץ מהשדה תעופה, כלומר עד תחנה לפני שדה התעופה, וכולל את כל אמצעי תחבורה מטרו אוטובוסים, חשמלית, ב-9 אירו ל5 ימים.
זה מאוד לא יקר.