ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. עידו 79
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 14
    • פוסטים 63
    • הגבוה ביותר 9
    • קבוצות 0

עידו 79

@עידו 79

14
    מוניטין
    59
    צפיות בפרופיל
    63
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 148308 גיל 56

עידו 79 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי עידו 79

• RE: וינה - גל חום כבד

@עידו-79

בתור פותח הפוסט , אחזור לנושא המקורי ,אעדכן מה חוויתי על בשרי - היה עכשיו בוינה גל חום , שעות ארוכות האוויר עומד , במיוחד במרכז העיר. לא נעים . מזכיר יותר את החום האילתי פחות חום של גוש דן .

רוב המסעדות הושיבו בעיקר בחוץ. ברובן חם ומחניק לשבת בפנים . בחוץ לשבת נסבל , תלוי מתי.

ללכת בשוק נשמרקט היפה , גם חוויה לא מומלצת בשיא החום , לא ברור לי איך אנשים יושבים שם לאכול בשיא הצהריים. 

גם מרבית חנויות לא ממוזגות עדיין .. כולל חנויות בגדים גדולותברחוב של הקניות ליד השוק .

תחבור'צ - כמו כל השאר. קרון מטרו חדיש היה נעים וממוזג. קרונות מיושנים היו מחניקים . 

פתרון נחמד למזג הזה - לקחת את האופניים העירוניים ולטייל איתם - יותר מאוורר, עולה מעט , מספיקים הרבה.

המלצה נוספת- להגיע לאי שעל הדנובה , במיוחד בסופש כשכל המקומיים מתחרדנים שם . לאמיצים - לטבול בנהר! 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • RE: השיטות שלכם להסתרת כסף בחו"ל?

@maoraver

הדבר הכי יקר שאנשים לוקחים איתם כיום זה הפלאפון שלהם.

צריך להיזהר כשמניחים את הטלפון על השולחן כמו בארץ.

קרה לי פעם אחת בפריס  - באו ילדים וביקשו נדבה והניחו על השולחן פרוספקט לא ברור תוך כדי שהם יורים מלל לא ברור. מהר לקחנו את הטלפון ליד. לחבר שלי עשו אותו דבר בלונדון רק שהוא שם לב שלקחו לו את הטלפון אחרי שהם הסתלקו. 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • RE: טיול בבריטאני

@shai

לגבי המלון - הוא אכן מרחק הליכה קצר.ביציאה מהטרמינל פשוט ללכת בקו ישר דרך מגרשי החניה , יש מעברים בכל הגדרות. 

שימו לב שבלילה אין קבלה אלא יש מכונה שתיתן לכם קוד כניסה לחדר.

מסעדות בצרפת לרוב סוגרות ב2100 כלומר שעד 2030 תמיד יהיה מה לאכול בוודאות. 

לא הייתי עושה נסיעה ארוכה לפני טיסה בבוקר, אבל זה אני. 

בכל מקרה שימו לב שהשדה של נאנט התורים ארוכים ולוקחים המון זמן ( לפחות כשאני הייתי ביום ראשון השבוע. ) נראה כי השדה לא ארוך לטפל בכמות כזו של נוסעים. 

יש אגב השכרת רכב במחיר מוזל מאד קצר יותר רחוק מהמלונות. שווה לבדוק. יש להם שאטל לשדה.

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • RE: טיול לפריז ב 4.8

@מטיילת-מתחילה18

לגבי הנחיתה - טיסות מהארץ נוחתות הן ב'שארל דה גולש והן ב'אורלי' . זה לא משנה לכן, לכו על הטיסה הכי מתאימה לכם מבחינת מחיר/שעה 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • RE: נסיעה שלישית ללונדון די ברצף אבל לתקופות קצרות..אני תוהה כמה כדאי לרוץ לשורדיץ ונוטינג היל

@imeshy

הייתי שם לפני שבועיים . אחלה פעילות ליום ראשון , לא לפחד מהקור..

לקחתי אוטובוס בראשון בבוקר מוקדם יחסית, הוא נסע מהר מאד כי הרחובות היו ריקים. 

התחלתי ברחוב של שוק בריקליין שפועל רק בימי ראשון, הרבה דוכני מזון ונגני רחוב.  צמוד אליו יש פארק קטן וגשר רכבת עם מלא מלא גרפיטי יפה. בכלל צריך קצת לצאת מהרחוב הראשי במיוחד לצד של הפארק ויש הרבה גרפיטי נסתר. אחרי זה ביקרתי גם בשוק ספיטפילד ובהרבה דוכני מזון בסביבה. יש שם בסביבה גם חנות ענקית של הודים עם תבלינים וירקות מיוחדים. בסוף הלכתי ברגל עד המטרו הקרוב. 

מי שלא מתעכב שעות על בדי וינטאג' או סיור גרפיטי ארוך, יכול למצות את האיזור ביום אחד מהנה. 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • RE: מסעדות בוינה

@aljaje

מסעדה עתיקה ויפה עם אוכל וינאי טעים . 

https://www.griechenbeisl.at/

ממליץ מאד גם על בתי הקפה סנטרל ודמל לקפה ועוגה.

בתקופה הזו אין תיירים בכלל! אין תורים הכל רגוע .

עוגות מדהימות 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • RE: אתונה וחיות אחרות

@Vadim3238398

הייתי לפני כשבועיים 

מספיקה תעודת חיסון והטופס שלהם בכניסה

לדעתי כל מה שרשמתם לעשות באתונה יכול להתפרס יפה על 3 ימים , ולא צריך להכניס עוד אטרקציות . במיוחד אם אתם נהנים להסתובב באיזי בשכונות המרכזיות 

היינו ביום שישי בשבוע באקרופוליס, הזמנו מראש כרטיס משולב עד עוד אתרים ב30 יורו , אז נכנסים בלי תור. אבל גם בתור לקופות היה די קצר , אחהצ לא היה לשם תור בכלל! צריך לראות מה שעות הפתיחה . לא חושב שייקח יותר משעתיים שלוש לראות את האתר וצריך לזכור שדי חם שם ולא מוצל 

יש אגב מקום לבדיקות ברחוב המרכזי של הקניות, אבל קצת ברדק שם, אז כדאי למלא מראש פרטים , ולמצוא את מי שאחראי שם על התורים שישבץ אתכם 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • RE: אירלנד עם ילדים

אירלנד לדעתי הרבה יותר מתאימה לטיול מתגלגל מאשר לטיול כוכב. 

לכן אופציה א שלכם נשמעת סבירה. לא חסרים מקומות לינה בכל פינה . 

אבל

היות ואתם עם ילדים קטנים, אז גם אני לא יודע כמה תהיה להם סבלנות לקטעי נסיעה ארוכים , וגם כל דבר ייקח הרבה יותר זמן מאשר לזוג בלי ילדים-

הרבה מקומות באירלנד זה לעצור רגע את האוטו , לשים מעיל ללכת בין חמש דקות לעשרים דקות, להסתכל על הנוף לשתות תה לחזור לאוטו ולהמשיך הלאה. יש כפרים ועיירות שאין מה לעשות שם יותר משעה שעתיים. 

עם ילדים אני מניח שייקח פי 2 זמן כל 'אטרקציה' כזו.

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79

@Vadim3238398

לא צריך להדפיס . מראים את הקוד בטלפון והם סורקים אותו בכניסה לאקרופוליס ( היא מהירה מאד . התור הרציני הוא בקופה . היו שם גם מכונות אוטומטיות לכרטיסים אגב 

את הקוד בטלפון מראים בכל שאר האתרים שכלולים בכרטיס 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי עידו 79

@Vadim3238398

לא צריך להדפיס . מראים את הקוד בטלפון והם סורקים אותו בכניסה לאקרופוליס ( היא מהירה מאד . התור הרציני הוא בקופה . היו שם גם מכונות אוטומטיות לכרטיסים אגב 

את הקוד בטלפון מראים בכל שאר האתרים שכלולים בכרטיס 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79

@Vadim3238398

הזמנו באותו יום . הכרטיס ב 30 יורו נותן כניסה ישירה לאקרופוליס ועוד כמה אתרים בעיר . 

https://etickets.tap.gr/webengines/tap_b2c/english/tap.exe?PM=P1

ככה הכרטיס נראה - 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79

@Vadim3238398

הייתי לפני כשבועיים 

מספיקה תעודת חיסון והטופס שלהם בכניסה

לדעתי כל מה שרשמתם לעשות באתונה יכול להתפרס יפה על 3 ימים , ולא צריך להכניס עוד אטרקציות . במיוחד אם אתם נהנים להסתובב באיזי בשכונות המרכזיות 

היינו ביום שישי בשבוע באקרופוליס, הזמנו מראש כרטיס משולב עד עוד אתרים ב30 יורו , אז נכנסים בלי תור. אבל גם בתור לקופות היה די קצר , אחהצ לא היה לשם תור בכלל! צריך לראות מה שעות הפתיחה . לא חושב שייקח יותר משעתיים שלוש לראות את האתר וצריך לזכור שדי חם שם ולא מוצל 

יש אגב מקום לבדיקות ברחוב המרכזי של הקניות, אבל קצת ברדק שם, אז כדאי למלא מראש פרטים , ולמצוא את מי שאחראי שם על התורים שישבץ אתכם 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • RE: מסעדות בוינה

@aljaje

מסעדה עתיקה ויפה עם אוכל וינאי טעים . 

https://www.griechenbeisl.at/

ממליץ מאד גם על בתי הקפה סנטרל ודמל לקפה ועוגה.

בתקופה הזו אין תיירים בכלל! אין תורים הכל רגוע .

עוגות מדהימות 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
      הערה נוספת חשובה ששכחתי לציין- האוסטרים דורשים לעטות את המסיכה המיוחדת n95 בכל מקום שצריך , מה שהוסיף עוד לתחושת המחנק בגל החום במקומות הסגורים.    גם בטיסה מ/ל וינה המסיכה הזו היא חובה 

יש אבל שמועות שבקרוב הם יעברו למסיכות ה'קלות' 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79

@עידו-79

בתור פותח הפוסט , אחזור לנושא המקורי ,אעדכן מה חוויתי על בשרי - היה עכשיו בוינה גל חום , שעות ארוכות האוויר עומד , במיוחד במרכז העיר. לא נעים . מזכיר יותר את החום האילתי פחות חום של גוש דן .

רוב המסעדות הושיבו בעיקר בחוץ. ברובן חם ומחניק לשבת בפנים . בחוץ לשבת נסבל , תלוי מתי.

ללכת בשוק נשמרקט היפה , גם חוויה לא מומלצת בשיא החום , לא ברור לי איך אנשים יושבים שם לאכול בשיא הצהריים. 

גם מרבית חנויות לא ממוזגות עדיין .. כולל חנויות בגדים גדולותברחוב של הקניות ליד השוק .

תחבור'צ - כמו כל השאר. קרון מטרו חדיש היה נעים וממוזג. קרונות מיושנים היו מחניקים . 

פתרון נחמד למזג הזה - לקחת את האופניים העירוניים ולטייל איתם - יותר מאוורר, עולה מעט , מספיקים הרבה.

המלצה נוספת- להגיע לאי שעל הדנובה , במיוחד בסופש כשכל המקומיים מתחרדנים שם . לאמיצים - לטבול בנהר! 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • וינה - גל חום כבד

הי 

מי שיודע - האם בווינה ערוכים למזג אוויר חם ?

אפשר לבנות על מוזיאונים למשל, שיהיה נעים שם להעביר את השעות החמות?

מסעדות ?בתי קפה? 

יש לי טראומה ממקומות אחרים באירופה שעוד לא שמעו על משבר האקלים.. 🙂 

תודה 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • RE: סופ"ש ארוך בלונדון

@Olga1317

באמת שלא חסר מה לעשות בלונדון 

שתי המלצות שלי למי שכבר ראה את אתרי החובה –

איזור שורדיצ' - שוק של אוכל מקורה ולא מקורה , ומלא גרפיטי אומנותי בשכונה 

גני קיו - גן בוטני ענק ומקסים 

בתקווה שהכל פועל כרגיל בימים אלה ...

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • RE: אירלנד- עוד ועוד שאלות והתלבטויות-תודה

@יונית

המלצה שלי - יום שלם לאיי ארן. 

היינו בחודש יוני לפני שלוש שנים, לא זוכר מאיפה לקחנו מעבורת אבל היה שפע של מקומות חניה ולא היו תורים .

כשהגענו חיכה שם מיניבוס של עשרה נוסעים עם נהג שהוא גם מדריך ובעיקר ליצן שעשה תיור נחמד של כמה שעות טובות .

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79
    • RE: שבוע באירלנד לבני 50

@נעמי10

התכנון נראה מצוין. 

זה מאד תלוי בקצב האישי שלכם. אני די 'רצתי' על הטבעות ומבחינתי זה היה בעיקר נסיעה נינוחה באוטו ( תלוי כמובן גם במזג האוויר הצפוי) 

אישית, הייתי מנסה להוסיף את איזור ווינקלואו ואת גלנדלוך לחצי יום , אולי על חשבון הטבעות 

פורסם בפורום אירופה
      עידו 79
      עידו 79