התלבטות-האלפים הצרפתים, עמק הלואר או יעד אחר
-
אנחנו זוג+שלושה ילדים שיהיו באוגוסט בני 14, 11 ו-4.
אנחנו מעוניינים לטוס בסוף אוגוסט לתשעה-עשרה ימי טיול נטו.
אנחנו צריכים לבחור מבין יעדי איזי ג’ט.
במקור תכננו טיול של שבועיים וקצת שיתחיל בברלין, צפון גרמניה, הרי ההרץ וחזרה לברלין אך מכיוון שבשל אילוצים נאלץ לנסוע לתקופה קצרה יותר חבל לנו לבחור ביעד שיש בו נסיעות ארוכות ולכן מחשבים מסלול מחדש.
האלפים הצרפתיים הם חלום ישן שלי אך אני מתלבטת אם לממש כעת או לחכות שהקטן יהיה מעל גיל 5, כמה זה קריטי עניין הגיל מבחינת מה שמפסידים?
אפשרות חדשה שעלתה היא עמק הלואר, השאלה אם לא חם מדי בקיץ
מבין יעדי איזי ג’ט יש אפשרות של נחיתה במילנו וטיול לצפון איטליה שגם הוא יעד שעדין לא ביקרנו בו, אבל אני חוששת שפרק הזמן העומד לרשותנו הוא קצר מדי ליעד הזה.
אשמח לשמוע תובנות והצעות
-
באופן אישי אני לא מאמין ב”לשמור יעדים”.כלומר זה בסדר להגיד שיעד מסויים פחות רלוונטי בנקודת הזמן הנוכחית (כי הילדים קטנים מדי, כי הייתה שם סופה או כל דבר אחר), אבל לא במקרה ש”כרגע זה נהדר, אבל שנה הבאה זה עוד יותר טוב”. אני אף פעם לא יודע מה יהיה שנה הבאה. לפני ב 2019 לא דמיינו קורונה

לא מכיר את המסלולים שהזכרת, אבל אני לא רואה בעיה לעשות טיול “קצר יותר” שכולל או את הרי הרץ או את הצפון. אם זה מה שמתאים לכם – מה רע?
אלפ”צ – אם יש לכם מספיק תכולה גם עם הגיל הנוכחי של הילד – אז אפשר בכיף ללכת על זה, גם אם יש דברים שתאלצו לוותר עליהם.
ובאופן דומה גם צפון איטליה לא חייב לכלול גם אגמים וגם דולומיטים וגם ונציה וגם מילאנו. אפשר לבקר רק בחלק.
אם עוד שנתיים יסתדרו לכם הכוכבים לעשות את מה שלא הספקתם – סבבה. אם לא – לא סוף העולם
-
טיול מברלין להרי הרץ לא צריך לעבור 1000 ק”מ. אם הוא יימשך שבוע עד 10 ימים זה אומר כ-100 עד 150 ק”מ ליום, סביר מאוד לטיול עם רכב.טיול כזה יכו כבר לכלול גם את פוטסדם, בהלוך או בחזור.
לעמק הלואר אפשר לנחות בליון או בנאנט (אם יהיו טיסות) וסדר הגודל של הקילומטרז’ דומה.
-
אני מהשמרנים, לי נראה שצריך להחליט מה מעניין את כל הקבוצה לראות, ובגלל מגוון הגילאים סיכוי גבוה שיהיו פשרות, ובהתאם לבחור את המקום שנותן את מירב האטרקציות המתאימות.
לדוגמה:
אם בוחרים את הלואר אפשר להתחיל בפריס ולסיים בנאנט (או להיפך), כמובן בתלות באם איזיג’ט עדיין יטוסו לשם,
יהיו לכם 4 פארקים לבקר בהם (מסוג דיסני אסטריקס וכו’, לא פארקי טבע), מבחר טירות, את פריס עצמה, נאנט שחמודה מאוד וכו’.
אם מעניינים אתכם דווקא נופים דרמטיים אז האלפים,
וכו’.
תלוי מה מעניין את הקבוצה ואז לבחור את האזור שיתן את המענה הטוב ביותר
-
מבן היעדים שציינתם ולהרכב שלכם הכי מתאים צפון איטחלה ממילאנו בדגש על אגם גארדה. יש גם פארקי שעשועעם גם ערים ועיירות נהדרים, גם ונציה, גם נופים נהדרים של הרים ואגמים, גם רחצה ונופש באגם ועוד ועוד.
קנו את ספר המשפחה המטיילת לאזור
הרבה יותר שווה מהרי ההרץ
-
@צחצח-המטייל אמר:
הרבה יותר שווה מהרי ההרץ
אין יותר שווה, לכל מקום היופי שלו עם כל השוני.מה מתאים להרכב, כל אחד צריך לבחור על בסיס הכרת הנפשות הפועלות.
-
@Sailor אמר:
@צחצח-המטייל אמר:
הרבה יותר שווה מהרי ההרץ
אין יותר שווה, לכל מקום היופי שלו עם כל השוני.מה מתאים להרכב, כל אחד צריך לבחור על בסיס הכרת הנפשות הפועלות.
אז פתח תקווה אטרקטיבית כמו פריז?
-
תודה על התשובה. השאלה אם 9/10 ימים יספיקו לאזור הזה? וגם הקיץ קצת מרתיע (חם, פקקים קשים סביב האגם)
-
בכל יעד – כמה זמן תלוי בכם. במה תבחרו לעשות, וכמה כואב לכם הלב לוותר
כמה זמן צריך לאילת? אני מכיר אנשים שלא מבינים מה יש לעשות שם, אחרים מרגישים ששלושה ימים זה טוב, ואחרים ישמחו לשבוע.
וכמה לרמת הגולן? אם עושים סיבוב עם האוטו באיזור, תצפית משני מקומות, סדנת שוקולד ואיזה מסעה נחמה – סופ”ש זה בול ואפשר גם פחות. אבל אם רוצים לטייל ברגל בשני נחלים, לעבור לסיבוב אתל האומנים השונים, לעלות לחרמון גם בקיץ וכו’ – אז צריך יותר. ואם רוצים להרחיב את הרמה גם לכנרת או לעמק החולה אז הרבה יותר
מה שאני מנסה להגיד זה שב 9-10 ימים אפשר לעשות טיול יפה בכל מקום בעולם
-
9 עד 10 ימים זה פרק זמן יפה לחוות ולהנות באזור נפלא זה. ברור שלא תהיו בכל צפון איטליה אבל בהחלט זמן מספיק להנות מאגם גרדה וסביבתו יום בונציה ואולי טעימה קטנה מהדולומיטים. תלוי בכם
-
9- 10 ימים מספיקים לטיול עירוני עם גיחות קצרות לטבע, באירופה.בארה”ב, טיסה הלוך וחזור + ג’ט לג זה לפחות 3 ימים, ליעדים שלא במזרח, לפחות 4 ימים.
לאוסטרליה וניו זילנד זמן הטיסות + ג’ט לג הוא חצי מהזמן הזה או יותר, המרחקים גדולים וגוזלים זמן רב, אז בשבועיים אפשר רק לטייל באזור מצומצם ביותר בניו זילנד (למשל פיורד לנד) ובאוסטרליה בפחות משלושה שבועות, בלי סילון פרטי, לא מגיעים לכלום.
ש מקומות בעולם שההגעה אליהם לוקחת יותר זמן מזה, אז בטיול קצר מחודש לא כדאי לחשוב עליהם בכלל.
ויש מדינות עולם שלישי, שבחלקן לנסוע 100 ק”מ גוזל יום שלם, אז גם שם אין טעם לחשוב על טיול קצר.
-
טיול באוסטטרליה ל 9-10 ימים זה בעיה. טיול בארה”ב זה גם בעיה. אבל גם טיול בצרפת וגרמניה זה בעיה. כי צרפת מדינה גדולה.
אבל אנחנו לא מדברים על טיול לצרפת או אוסטרליה.
הוזכר פה עמק הלואר שהוא הרבה יותר קטן מצרפת.
אז המקבילה הניו זילנדית אולי תהיה פיורד לנד (לא מכיר) או כל דבר אחר, ולא כל ניו זילנד.
במקום שאני מכיר טוב יותר – ארה”ב – אין שום בעיה לעשות טיול בילוסטון ב 9-10 ימים כולל טיסה מישראל. הטיסה לילוסטון הלוך ושוב אכן תיקח 3 ימים, אבל זה משאיר 6 ימים לטייל שזה לא מעט. ממה שמקובל בפורום ארה”ב מקדישים לילוסטון 4 ימים , ואולי עוד יום או יומיים לאתרים ליד. אז ימים זה מסתדר מעולה.
האם זה כלכלי לטוס עד ארה”ב או עד ניו זילנד לטיול לא ארוך? זו שאלה אחרת לגמרי. אכן מחירי הטיסה גבוהים יחסית לרוב ליעדים רחוקים. אבל זה לא חד משמעי. היעדים הזולים באירופה הם אלו שיש אליהם טיסות לאו קוסט ותחרות. יש יעדים באירופה שהטיסה לא זולה בכלל, ועדיין אנשים מטיילים בהם.
אבל מבחינת בזבוז הזמן – הגעה ליעד רחוק לא בהכרח מבזבזת יותר זמן מטיסה ליעד קרוב יותר. מה שקובע זה לאן יש טיסה (כלומר כמה זמן נסיעה צריך להוסיף), שעות הטיסה ביום,האם נדרש קונקשין וכו’. למשל להגיע לניו יורק עם שפע הטיסות הישירות עשוי להיות יותר מהיר מאשר להרבה יעדים באירופה.
-
כנראה טסת מעט למרחקים ארוכים.
כשאתה כותב שזה גוזל אותו זמן, זה נכון לטיסה ישירה ללא עצירת ביניים לחוף המזרחי של ארה”ב. זה לא נכון אפילו לטיסה ישירה לחוף המערבי (קצרה בזמן יחסית למרחק, אבל דורשת אצל רוב הנוסעים יום מנוחה אחרי הנחיתה), או טיסות למזרח שבגלל הפרש השעות גוזלות יום וחצי קלנדרי והג’ט לג קשה הרבה יותר מאשר בטיסה מערבה, שלא לדבר על אוסטרליה (לרוב לא פחות מיומיים מהמראה בארץ לנחיתה ביעד) ולניו זילנד יומיים וחצי עד שלושה ברוטו בטיסות רבות.
להגיע לפארקים רבים, כמו ילוסטון, גליישר ודומיהם, טיסה לוקחת יום שלם ונסיעה ברכב מנמל תעופה גדול – יומיים נטו, לרוב מעדיפים לטייל בדרך אז רק הנסיעה בל כיוון לוקחת 3-4 ימים. בלאוס למשל נסיעה למרחק 200-300 ק”מ גוזלת יום שלם, במדינות יותר מפותחות בהודו-סין, יותר מחצי יום.
התיחסת לכל מקום בעולם, אבל למעשה זה מתאים לנו לטיול באירופה בלבד, שאינו טיול טבע ממש.
-
@Sailor אמר:
להגיע לפארקים רבים, כמו ילוסטון, גליישר ודומיהם, טיסה לוקחת יום שלם ונסיעה ברכב מנמל תעופה גדול – יומיים נטו
בדקתי אקראית טיסות לילוסטון. אתר KAYAK הציע לי טיסות של דלתא:
טיסת חצות של דלתא נוחתת למחרת ב-1 בצהריים בבילינגס. משם זה פחות מ-4 שעות נסיעה כל שהכל ביחד – בערך יום להגיע
בחזור הטיסה יוצאת ב-6 בבוקר ונוחתת בישראל אחה”צ. כלומר הדרך חזרה לוקחת יום וחצי.
סך הכל יומיים וחצי לדרך כולל הכל. טיסות לאירופה לרוב לוקחות קרוב ליום כל כיוון (ברוטו) ולכן לא מדובר על הפרש כזה דרמטי.
ואפילו מחיר הטיסה סביר ומתחת ל-1000 דולר.
אז אין שום בעיה לעשות טיול של פחות מ-10 ימים לילוסטון. בדיוק כמו שאפשר לעשות טיול של 8 ימים לאורלדנו, או ללוס אנג’לס, או ללאס וגאס והאתרים המדבריים.
אם לא ננסה לתפוס את כל צפון מערב בטיול אחד, בדיוק כמו שלא ננסה לתפוס את כל צרפת בטיול אחד, אז 10 ימים זה סבבה
ולגבי הג’טלג – לא קל, אבל מסתדרים: קודם כל אם מטיילים בטבע אז לפעמים דווקא הג’טלג עוזר (כי אפשר לטייל מוקדם ולא רק אחרי 10 בבוקר). בנוסף על כך, ילדים דווקא נוטים להסתגל לג’טלג מהר יותר ממבוגרים
וגם בטיולים לאירופה לפעמים אני חווה תחושה דמוית ג’טלג בגלל שעות הטיסה
-
אני כאן להזכיר לכם ששאלו על רעיונות למסלולים ב*אירופה*!
לא חפירות על מסעות, מרחקי נסיעה וכו’ ביעדים אחרים.
-
לא צריך לבלוע את כל צפון איטליה ב10 ימים
גם לא את כל האלפים הצרפתיים וכו.
בכל מקרה ככל שהטיול מבוסס יותר על אטרקציות אקטיביות אז לגיל 4 יש משמעות, מצד שני גיל 5 לא הרבה יותר שונה ממנו ועד שהוא יהיה מספיק “גדול|” שני האחרים לא יסעו אתכם.
מציעה שתבדקו 1. לאן איזי טסה או מתוכננת לטוס בקיץ הקרוב.
2 . מה הרצונות של כלל בני המשפחה (חובה שיהיה פארק שעשועים/ממש לא חובה, הכרחי מסלולי טבע/ממש לא צריך).
- האם הטיול צריך/לא צריך להתבסס על לינת כוכב?
- מה יותר משמעותי וחשוב? מזג אוויר? צפיפות? טווחי נסיעה? (על מה מתפשרים ועל מה פחות).
כל אחד מהיעדים שציינת מתאים לטווח הימים של 10 ימים
כן, כולל רכס הרי הרץ.