ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לצפון מזרח בשלכת אוקטובר 21- מתעדכן

פורום צפון אמריקה
    טיול שלכת מזרח ארהב ניו אינגלנד ניו יורק סיפור טיול צפון אמריקה
    11
    74
    11908
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ortaliy22
      ortaliy22 @דודבורה נערך לאחרונה על ידי

@דודבורה אמר:

אם יש מומחה (מוני?) שיוכל לומר האם בפארק לצ'וורת' (הגראנד קניון של המזרח) אמורה להיות שלכת בעוד שבועיים זה יעזור לי מאוד.

ואם שם אין, איפה יכולה להיות?

לפני שלוש שנים הגעתי לוירג'יניה אפטר פיק וחוויתי אכזבה רבתי.

אני ממש מחפש טבע וצבעי שלכת איפשהו בסביבות ניו יורק וושינגטון לתאריכים 26-28 לאוקטובר.

כמובן, שאם אפספס גם הפעם, לא ירפו ידיי ואגיע בשלישית בתחילת אוקטובר...

ראיתי דיווחים שבברקשיירס מסצ’וסטס יש עכשיו שלכת יפה. יכול אולי להתאים לך לתאריכים כמו שאמרת ואזור קונטיקט אולי גם. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דודבורה
        דודבורה נערך לאחרונה על ידי

הדו@דודבורה

תודה רבה

• ortaliy22
          ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי ortaliy22

14/10

בגלל שלא מצאתי בית חב״ד לעשות שם את השבת, וכבר הלבד היה קשה, החלטתי להקדים את החזרה שלי לניו ג’רזי, שם יש לי קרובים. לכן הקדמתי קצת את הלו״ז וביום הזה ביקרתי במסצ’וסטס. 

הנסיעה התחילה מלינקולן דרך כביש 112, אבל הצד השני שלו, כלומר מערבה מלינקולן. וואו!!! כמה שהיה מדהים. השלכת הייתה הרבה יותר טובה מאשר אתמול בKanc (ככה המקומיים קוראים לכביש הקנקמגוס). הנופים היו דרמטיים יותר, ואפילו היה אגם קטן ונחמד לצד הכביש. הדבר היחיד שקצת ביאס זה שטיפטף קצת גשם באותו הבוקר. 

בהמשך נסעתי בכביש 116 שגם הוא שקט ומקסים. בשלב כלשהו קיבלתי שוב טעימה מוורמונט כיוון שהירידה למסצ׳וסטס נעשתה דרך כביש 5. עברתי דרך העיירות היפות ברדפורד וברטלבורו. 

בסופו של דבר הגעתי לגרינפילד במסצ’וסטס כדי לנסוע בנתיב המוהוק, אבל רגע לפני הדרמתי מעט אל הר Sugarloaf. משם יש תצפית יפה על נהר הקונטיקט והאזור. ניתן להשאיר את הרכב בחניה החינמית בתחתית ההר ולטפס בכביש הסלול מעלה (עליה קשה), וניתן גם לעלות עם הרכב עד למעלה ושם יש חניה בעלות של 5 דולר לרכבים עם לוחית רישוי של מסצ’וסטס ו20 דולר למי שלא. מחיר החניה מופקע מאוד לדעתי בשביל רבע שעה של תצפית, אבל כבר הגעתי אז שילמתי. מצד שני, לא היה אף אחד וראיתי אנשים אחרים שלא שילמו בכלל… בשביל כמה דקות של תצפית אולי זה אפשרי. 

התצפית הייתה יפה, אבל השלכת עדיין לא התקדמה שם מספיק ולכן היה פחות מרשים ממה שציפיתי לפי תמונות שראיתי לפני כן. 

משם חזרתי חזרה אל נתיב המוהוק וכיוונתי את גוגל מפות לכל היעדים שרציתי לבקר בהם. 

הראשון היה גשר הפרחים בשלבורן פולס (נדרש להיכנס לעיירה). חניתי בחניה על הכביש באחד הרחובות שליד הגשר. מקום מהמם!! מלא סוגים של פרחים ממלאים את כל הגשר, והנהר והשלכת ברקע מוסיפים לצבעוניות. 

המקום השני היה גשר ביסל. עצירה נחמדה סך הכל. 

השלישי תצפית whitcomb summit. תצפית מקסימה ממש! והשלכת היה נהדרת שם. 

העצירה האחרונה שלי לנתיב זה הייתה בroute 2 Mohawk trail overlook. תצפית יפה גם כן. 

חוץ מהעצירות האלו, הדרך עברה לצד נהר ומדי פעם היו חניות לתצפיות גם שם. 

כשסיימתי את נתיב המוהוק ירדתי אל הר גריילוק. עליתי עם הרכב עד מגדל התצפית. הכביש יפהפה והיה ממש אפשר לראות את ההשפעה של הגובה על מצב השלכת. 

בתחילת הדרך השלכת הייתה צהובה/ירוקה (כלומר עדיין לא התפתחה מספיק), באמצע היה בליל של צבעים עם תוספת של כתום ואדום ולקראת הסוף השלכת כבר הייתה יבשה ומרבית העצים היו ערומים. 

בתצפית למעלה היו רוחות והיה קר למרות השמש, אבל איזה נוף! לשטוף את העיניים. 

המשכתי אל העיירה סטוקברידג’ ובדרך עברתי דרך העיר פיטספילד. מי שאוהב ערים בהחלט יהנה מהעיר הזו. נראה שיש בה הכל! והיא מאוד יפה ומרשימה.

ועכשיו… לגולת הכותרת של היום הזה!

באחת הקבוצות המקומיות בפייסבוק, נחשפתי למה שנקרא “מופע הדלעות” שמתקיים כל שנה בחודש אוקטובר בגנים שבמוזיאון Naumkeag בסטוקברידג׳. הכרטיסים אוזלים מהר מאוד. יש הרשמה מוקדמת לחברי מועדון בערך באמצע ספטמבר ואחרי כמה ימים גם לציבור הרחב. בגלל שהזהירו מראש שהכרטיסים נחטפים, ברגע שנפתחה ההרשמה רכשתי כרטיס. במקור ליום ראשון ה17.10, כי זה היה התכנון. כל הכרטיסים נחטפו אחרי שבועיים בערך, אבל עקבתי קצת וראיתי שהיו מדי פעם ביטולים ונפתחו כרטיסים להזמנה. 

החלטתי לנסות את מזלי ולהגיע בכל זאת ביום חמישי בערך לשעה שהזמנתי. לשמחתי הרבה הם לא ממש ידעו מה לעשות עם זה, לא היה להם איזה נוהל למקרה כזה וככה קרה שפשוט הכניסו אותי. הברקוד בפלאפון הצליח להיקלט ויכולתי ליהנות מהתערוכה. מדובר בדלעות פלסטיק שהם מגלפים בכל מיני צורות ויש להם ממש נושאים שהם הולכים לפיהם. נגיד דמויות של דיסני, דמויות גיבורי על וכו’…

המופע מתקיים בין השעות 16:30-20:30. כיוונתי מראש לשעה שתהיה לקראת החשיכה ככה שאראה את זה גם באור וגם בחושך (שמו נרות ומנורות שהאירו הכל). זה מתקיים בחוץ ויש מסלול שמכוון לאן ללכת. כל העניין לוקח בערך כשעה ואפשר להיכנס גם למוזיאון שהיה הבית של Joseph Choate, עורך דין ודיפלומט אמריקאי (המסלול עובר דרכו). ממש מרשים. 

נהניתי מאוד מאוד וממליצה בחום לכולם ובעיקר עם ילדים!

פרטים נוספים אפשר למצוא באתר שלהם.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • ortaliy22
            ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי ortaliy22

15/10

נסיעה לניו ג’רזי דרך כביש 7 בקונטיקט. 

התחלתי בעצירה במפלים בgreat falls. לכוון את הגוגל מפות לנקודה הזו great falls view parking. אותי הגוגל לקח שוב דרך עפר מקסימה עם בתי חווה לכל האורך, אבל משובשת. ביציאה לקח אותי דרך כביש סלול מהעיירה גרייט פולס, כך שיש גם אופציה כזו. המפלים היו נפלאים. אמנם הזרימה הייתה פחות חזקה בגלל התקופה, אבל עדיין היה יפה. 

משם המשכתי בכביש 7 אל הגשר המקורה ווסט קורנוול. חמוד מאוד. 

העצירה הבאה הייתה בקנט פולס. שוב, רכבים עם לוחית רישוי שלא מקונטיקט צריכים לשלם 10 דולר על החניה (למי שמקונטיקט החניה חינם). בניגוד למקרה הקודם, לא הייתה מכונה וצריך לשלם אונליין באינטרנט. ניסיתי למצוא היכן משלמים באתר ולא מצאתי. שאלתי אנשים והם אמרו לי שאין אף אחד בכניסה ואף אחד לא יעקוב ויבדוק ושאני לא צריכה לשלם. שאם היה מישהו אז הייתי משלמת לו. אז השארתי את זה ככה למרות שאם נתפסים הקנס הוא 75 דולר. המפלים עצמם נהדרים והזרימה הייתה יפה. יש שם כמה מסלולים אפשריים, אני עליתי וירדתי במדרגות שלצד המפלים כי זה נראה לי הכי יפה. אבל אפשר גם לשלב הלוך או חזור דרך השביל האדום או הצהוב שעוברים ביער. 

משם המשכתי לאגם ואראמג. שוב, אותו מקרה חניה כמו בקנט פולס. בגלל שעצרתי רק לכמה תמונות לא ניסיתי לשלם. הקפתי את כל האגם בנסיעה מרהיבה. רק שימו לב, הכביש צר. השלכת פה הייתה עדיין בשלבים ראשוניים יחסית. בטוחה שהוא אפילו יפה יותר כשהשלכת בשיא. 

העצירה האחרונה להיום, ובכלל לטיול הטבע בשלכת, הייתה בגשר המקורה bulls. רשמו שהוא מאוד יפה ויש מסלולים לידו. וואלה, צדקו. אולי הגשר הכי יפה שהייתי בו!! מפלים מרשימים והרבה מסלולים בסביבה. אני הסתפקתי רק בכמה תצפיות ותמונות. יש חניה ליד הגשר של כ20 מכוניות לדעתי, והיא מתמלאת בקלות – ככה הגשר הזה יפה. 

כאן מסתיים לו טיול השלכת שלי.

אז נכון לסוף השבוע שעבר מבחינת שלכת, במסצ’וסטס השלכת הייתה די יפה בצפון מערב. במרכז עדיין לא ״הבשילה״. 

בקונטיקט, צפון מערב הראה התחלה יפה של צבעים, אך הדרום היה ירוק כמעט כולו. 

את שאר הימים שנותרו לי ביליתי במנהטן ובניו ג’רזי.

אין לי יותר מדי מה לספר עליהם, אבל כן רוצה להמליץ על ליברטי סטייט פארק בניו ג’רזי סיטי – משם אפשר לראות את נהר ההדסון, המגדלים של מנהטן ואת פסל החירות (אבל מהגב/צד שלו).

לסיכום,

היה טיול מדהים!!!

זכיתי שכמעט בכל מקום שהגעתי אליו הייתה שלכת מדהימה, ואם לא, תזוזה קלה לפה או לשם וקיבלתי אותה.

יצא שאהבתי את המקומות לפי סדר ההגעה אליהם – התרשמתי הכי הכי מהרי האדירונדק, אח”כ מוורמונט, ניו המפשייר, מסצ’וסטס וקונטיקט.

ותודה רבה לכל הפורום על כל העזרה!!!

מקווה שתרמתי גם את חלקי והוספתי מקומות חדשים לארסנל הפורום 😊

אשמח לעזור בכל שאלה.

מוני אסף 16 rinisco 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • מוני
              מוני @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי מוני

@ortaliy22

אומנם הפורום כבר עטור כמה וכמה דיווחי טיולי שלכת מעולים, רק שרובם נכתבו לאחר שהסתיים.

המיוחד בדיווח,מעולה לכשעצמו, שהוא נשלח לפורום בזמן אמת ותוך כדי תנועה.

על כך נתונה לך תודה מיוחדת

שיבה קלה

מוני

ortaliy22 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • ortaliy22
                ortaliy22 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני אמר:

@ortaliy22

אומנם הפורום כבר עטור כמה וכמה דיווחי טיולי שלכת מעולים, רק שרובם נכתבו לאחר שהסתיים.

המיוחד בדיווח,מעולה לכשעצמו, שהוא נשלח לפורום בזמן אמת ותוך כדי תנועה.

על כך נתונה לך תודה מיוחדת

שיבה קלה

מוני

תודה רבה מוני, כיף לשמוע. 

והאמת, הייתם לי לחברה כי את הטיול עשיתי לבד. היה כיף לשתף אנשים שאוהבים את השלכת כמוני 🙂

• אסף 16
                  אסף 16 @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22

תודה רבה על השיתוף המרתק והתמונות המרהיבות !  חזרה נעימה לארץ 😀

• ortaliy22
                    ortaliy22 @אסף 16 נערך לאחרונה על ידי

@אסף-16 אמר:

@ortaliy22

תודה רבה על השיתוף המרתק והתמונות המרהיבות !  חזרה נעימה לארץ 😀

תודה רבה אסף!!! 😊

• MERAVSHELL
                      MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

גם אני נהניתי מאד מתיאורי הטיול ומהתמונות המרהיבות. העלית בי געגועים  לניו אינגלנד… מקווה לחזור לשם בקרוב.

תודה על השיתוף!

• ortaliy22
                        ortaliy22 @MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

@MERAVSHELL אמר:

גם אני נהניתי מאד מתיאורי הטיול ומהתמונות המרהיבות. העלית בי געגועים  לניו אינגלנד… מקווה לחזור לשם בקרוב.

תודה על השיתוף!

תודה! ניו אינגלנד מהממת! מקווה בשבילך גם 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                        • Niv3267314
                          Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי

אורטל, גם אני נהניתי מסיפורך הנפלא. את צלמת מוכשרת!

תודה על השיתוף ושתהיה חזרה קלה לארץ 😀

• ortaliy22
                            ortaliy22 @Niv3267314 נערך לאחרונה על ידי

@Niv3267314 אמר:

אורטל, גם אני נהניתי מסיפורך הנפלא. את צלמת מוכשרת!

תודה על השיתוף ושתהיה חזרה קלה לארץ 😀

וואו איזה כיף לקבל כזו מחמאה!! תודה רבה! 😊

ושמחה שנהנית 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • rinisco
                              rinisco @ortaliy22 נערך לאחרונה על ידי

@ortaliy22

תודה לך על הצילומים והכתיבה הנהדרים.
                              נהניתי איתך בצבעי השלכת המגוונים והמיוחדים שתמיד עושים לי טוב על הלב.
                              נסיעה טובה

• ortaliy22
                                ortaliy22 @rinisco נערך לאחרונה על ידי

@rinisco אמר:

@ortaliy22

תודה לך על הצילומים והכתיבה הנהדרים.
                                נהניתי איתך בצבעי השלכת המגוונים והמיוחדים שתמיד עושים לי טוב על הלב.
                                נסיעה טובה

גם לי. מודה שאני מכורה לצבעים האלו 😊

תודה!

• הוזכר על-ידי  מוני מוני 
                                • 1
                                • 2
                                • 3
                                • 4
                                • 4 / 4