הזמנת טיסות וחופשות סקי בתקופת הקורונה.
-
הבנתי שאין שום ביטוח שמבטח הוצאות נסיעה לחול במקרה שהיעד הופך לאדום.
במקרה כזה, הלך הכסף של הטיסה, אבל מה לגבי שאר המרכיבים ביעד, שזו ההוצאה העיקרית?
-
אני מתגבר על כך שאני משלם רק על הטיסות.
מלון ניתן להזמין ברגע האחרון או לחילופין לוודא שניתן לבטל עד מספר ימים לפני ההגעה.
העברות (מכונית שכורה, טקסי או אוטובוס) אני לא מזמין עד יומיים לפני היציאה.
סקי פס קונה באתר,
ציוד: שוכר באתר.
כלומר, הסיכון קיים אבל ממוזער בניגוד לחבילה.
-
נותן קדימות לשירותים שנותנים אופציה לביטול ברגע האחרון,
רכב כבר נתתי המלצה ויש עוד,
לינה עם אופציה לביטול ברגע האחרון לפעמים עולה קצת יותר – מתייחס לתוספת העלות כמו לעלות ביטוח,
וכו’.
-
אני לא מזמין טיסות דרך gotogate וכו, ואז קל לשנות תאריכים דרך מייל/שיחה. לופטהנסה ואלעל מאפשרים זאת, לבטח גם אחרים.
אני קונה כרטיסי רכבת/העברה בחודש הטיסה. השנה נמנעתי מלשכור. למשל לsaalbach אקח העברה מהשדה של זלצבורג, זה 105€ הלוך חזור. כנ"ל עם טין ואראבה.
לגבי לינה, אם יהיה צורך אבקש מהם לדחות לשנה הבאה. שילמתי רק מקדמה. כך עשיתי גם באפריל השנה.
בינינו, רק אוסטריה כעת בסימן שאלה. מתי הטיסה שלך?
-
אני בתקווה לאמדה-רדשטט בסוף ינואר.
לא התכוונתי לסוע גם השנה. מבצע המכירות של ריאנאייר בשבוע שעבר פיתה אותי. אני מעוניין בדיל של רדשטט שמחייב 20% חיוב מסך הדיל במעמד ההזמנה.
אם בסוף ינואר אוסטריה אדומה, הלך הכסף של הטיסות והמיקדמה עבור שלושה. לכן אני עדיין מתלבט.
בדיעבד הייתי מזמין לברגמו...
-
מה זה משנה אם היעד הופך לאדום? הרי עדיין אפשר לטוס, לא?
הבעיה היא מה קורה אם אפשר להיכנס אבל מחייבים בבידוד…
אני בדר”כ הייתי מזמינה חופשות מלא זמן מראש ועכשיו כבר לא.
מה שאני כן מזמינה אני בודקת טוב את תנאי הביטול.
-
דווקא בגלל שאוסטריה עכשיו בצרות אני מהמרת שעד סוף ינואר יהיה שם בסדר
-
עד ינואר יש ים זמן, בוא נקווה שזה יירגע מבחינת קפיצת דיווחים. אם זה יוגדר כאדום ותפנה למלון, הם לבטח יסכימו לדחות לך את זה. תבדוק שלא תיפול על פאשינג.
גם אני בינואר באוסטריה, הדבר שהכי יבאס אותי במידה ויתבטל זה שאפסיד את ינואר באוסטריה. בניתי על שבועיים, שוויץ תגרום לי לדמם רקטלית
-
אם היעד הופך לאדום, אז:
1. הכניסה אליו אסורה
2. החזרה ממנו דורשת בידוד מלא גם למחוסנים.
https://corona.health.gov.il/country-status/
3. על פי שיחה עם נציג פספורט קארד, אם אחלה שם בקורונה לא אהיה מכוסה ביטוחית. לא ידע לגבי כיסוי ביטוחי בשאר הנושאים כולל פציעת סקי
4. הכי חשוב בעיניי: אם היעד אדום, קיים סיכוי גבוה יותר שאדבק בקורונה למרות כל החיסונים, ובחזרה אני עלול להדביק בני משפחה כולל מבוגרים יותר
-
תבדוק טיסות זולות לטורינו בינואר. יש העברה באוטובוס לMonetier les bains שמקושר היטב לשאר serre chevalier. העיירות בהמשך יותר זולות אך במונטיה יש ספא מדהים
-
אתה צודק כמובן לעניין המדינות האדומות! התבלבלתי לרגע עם ההגדרות של מלטה (שם הייתי בסופ”ש בשבוע שעבר), שם מבחינים בין מדינות red zone (כמו ישראל) ו-dark red zone…
לגבי הביטוח, כאשר עושים הרחבה לביטוח זה בהחלט מכסה מחלה בקורונה, תסתכל למשל על הביטוח של הראל
ממה שאנחנו בדקנו המחיר לכיסוי לסקי בביטוח עלה גם הוא.
-
הודעה מ-ynet מאתמול- החוזרים לארץ יוכלו לעבור בדיקת אנטיגן במקום pcr. זה אומר שנוכל להביא מהארץ ערכה כזו ולבצע עצמאית בחול, לפני הטיסה חזרה?
הזמנתי רכב ב-abrix. הדגם הכי גדול ללא תשלום מראש היה i-30 סטיישן בנזין ידנית. הוספתי מדבקת אוטוסטרדה אוסטרית וביטוח משלים, שלהבנתי מבטלת השתתפות עצמית.
-
רק אנטיגן עם תוצאה רשמית מוכרת. לא ביתי.
-
@yohanand אמר:
הודעה מ-ynet מאתמול- החוזרים לארץ יוכלו לעבור בדיקת אנטיגן במקום pcr.
אמרו שיש כוונה ש….
רעיון מעולה אבל עדיין לא מיושם
@yohanand אמר:
זה אומר שנוכל להביא מהארץ ערכה כזו ולבצע עצמאית בחול, לפני הטיסה חזרה?
לפי הכתבה לא, רק בדיקה במעבדה רשמית.
@yohanand אמר:
הזמנתי רכב ב-abrix. הדגם הכי גדול ללא תשלום מראש היה i-30 סטיישן בנזין ידנית. הוספתי מדבקת אוטוסטרדה אוסטרית וביטוח משלים, שלהבנתי מבטלת השתתפות עצמית.
מקווה שיצא בסדר ותהיה מרוצה, אשמח לשמוע בסוף חוות דעת,
כמה שיותר חוות דעת יתנו לנו מושג טוב יותר על איכות השירות.
אני מקווה שעוד אנשים ינסו לשכור מכוניות מעוד חברת סלובקיות, ככל שהמגוון יגדל אנחנו כלקוחות נרוויח.
-
-
מעולה, הרבה המלצות וכולן 5 כוכבים