לקט עידכוני קורונה-טרי
-
כמה נושאים שחשובים למי שמתכנן טיולי חורף-חג מולד-נכון לעכשיו.
אוסטריה- עם תחלואה גדלה והולכת למרות הסגר החלקי על לא מחוסנים. שתי נפות (זלצבורגלנד ,אוסטריה עילית) יכנסו לסגר מלא לכל התושבים החל מיום שני הקרוב. וינה -אולי בעקבותיהן בגלל תחלואה. הממשלה בשלב זה לא רוצה להכניס את כל המדינה לסגר, מושלי הנפות(או איך שקוראים להם) לוחצים את הממשל המרכזי למדיניות כוללנית לכלל אוסטריה. מספר המאומתים היום מעל 15.000 וטרם נגמר היום (השיא היה לפני שנה בדיוק בכמות של כ9000 מאומתים יומי).
גרמניה- בוטל שוק חג מולד בברלין (לא יודעת איזה מהם) אמרו “שוק מרכזי”. בוטלו שווקי חג המולד המרכזיים של מינכן (נותרו כמה קטנים בנתיים).
הולנד- בוטלו חגיגות ראש השנה הציבוריות, התכנסות, זיקוקים. מעבר לכך החל מ18.00 או 20.00 המסחר,הכלכלה, מסעדות-נסגרים.
המשך יבוא (מקווה מאד שלא).
-
באסה, העיקר שלא יסגרו לנו את האלפים הברנינים בשוייץ.
תוכלי בבקשה לציין כאן היכן האנפורמציה הממוקדת נמצאת לטובת הרוצים לבדוק מפעם לפעם (אלא אם עברת בפינצטה מדינה מדינה).
ו- “לנפות” באוסטריה דווקא קוראים מדינות. בדיוק כמו בארה”ב, מקסיקו, גרמניה ועוד. או בשפת המקור: Länder
-
*גם אני אאלץ להיות נוקדנית: סגר ב - Oberösterreich-אוסטריה עילית.
-
נוסעים לאיפה שאין התפרצות קורונה ויש המון אפשרויות.
הטיסות לחנוכה במחירים גבוהים מאד כולם טסים לא מתעסקים בקקקקרונה
אעדכן בהמשך על טיול הכריסמס שלי
-
הלוואי והייתה אינפורמציה ממוקדת.
אני מלקטת
ולא עברתי כל מדינה (ממש לא) אלא מידע שהתגלגלתי אליו.
התהייה שלי איך קוראים לראשי המדינות (הנפות) באוסטריה? זה לא “מושל” ולא” ראש עיר” אז איך זה נקרא? -אבל לא חשוב.
-
-
המשך בא---- אוסטריה נכנסת מיום שני הקרוב 22.11 לסגר מלא בכל המדינה עד 13.12.
לאחר מכן רק לא מחוסנים ישארו בסגר.
-
מה המשמעות של סגר מלא?
אין מסעדות אין קניונים?
-
כן.
-
@יונית אמר:
הלוואי והייתה אינפורמציה ממוקדת.
אני מלקטת
ולא עברתי כל מדינה (ממש לא) אלא מידע שהתגלגלתי אליו.
התהייה שלי איך קוראים לראשי המדינות (הנפות) באוסטריה? זה לא “מושל” ולא” ראש עיר” אז איך זה נקרא? -אבל לא חשוב.
זה בדיוק זה: “מושל”. מתפקד כראש הממשלה של המדינה המקומית. מיום ב’ הוא ישב בבית
-
אוקיי,
תיכננתי לטייל באוסטריה, לא בוינה אלא יותר באזור האגמים, טיול רגוע כזה של נופים,
המזוודות ארוזות,
לאן ממליצים?
-
להישאר בבית. אוסטריה הודיעה על סגר מיום שני.
-
איטליה. רכבת מהבירה צפונה לבולזנו עם הכריסטמס מרקט. או ברכב שכור לכיון ברונקו/מדונה.
שטרסבורג וקולמר. נחיתה בציריך. או בפרנקפורט אם יש מספיק ימים ואז מעבר דרך היידלברג
-
כרטיסים לאן? לוינה?
תדרים לצפון איטליה-דולמיטים-מארנו-בולצאנו
כרטיסים למינכן?
קצת יותר בעייתי, סע מערבה בעיקרון (אם כי גרמניה בהחלט לא במצב טוב).
רכבת לבודפסט? אולי? (לא יודעת מה המצב)
אבל….. מחר יתכן שגם גבולות אוסטריה יסגרו לבאים ונכנסים מבחוץ---ואז ...יש בעיה לחזור לארץ מטיסה מוינה.
-
אירופה שוקעת כנראה לחורף קשה מאוד.
גם אם מחוסנים יכולים להכנס ולטייל, זה לא מצב אידאלי לחופשת חג המולד ובכלל כרגע לטעמי.
למרות זאת, גם בבריטניה כשהמצב קשה, הכל כרגיל.
חגיגות ברחובות הראשיים, כאילו אין קורונה.
-
אני לא עוסקת בנבואות, פרשנות “אירופה שוקעת לחורף קשה” או” אירופה מתאוששת במהירות מגל חזק” או כל מלל אחר.
אני מתייחסת אך ורק לנתונים, ומסיקה מהם את המשמעות.
כל אחד יחליט לעצמו אם זה מצב אידיאלי או לא לטיול טרום חג מולד.
הנתונים על השולחן.
-
המצב הלא אידאלי הזה נמשך כבר כמעט שנתיים ומי יודע עוד כמה זמן זה יימשך. מה שלמדנו הוא שזה מגיע בגלים. לתזמן נסיעות זה כמו לנסות לתזמן את התנהגות הבורסה לניירות ערך. לתכנן חודש קדימה זה המון. אנחנו צריכים לקבל את זה שבתקופה הזו נסיעות ותכנון נסיעות כרוכות בחוסר וודאות, סיכונים, הרבה ביורוקרטיה ועוגמות נפש.
-
נכון.
-
גם לגלים יש תזמון ומחזוריות, לכן כניסת אירופה לגל 4, בחורף זו לא נבואה, זו עובדה.
טיול נעים לחוגגים בחג המולד באירופה.
-