ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

5 ימים לאחר הזמנת כרטיס הטיסה, דרום אפריקה הוגדרה כאדומה, מה עושים?

פורום אפריקה
    אפריקה דרום אפריקה טיסות
    6
    18
    2603
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4160816
      מטייל_4160816 נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

צר לי מאוד לכתוב שורות אלו במחשבה שלא אוכל לטוס בקרוב לדרום אפריקה המדהימה והמיוחדת ולהיות במקומות שתיכננתי לבקר בהם.

אז בהמשך לשאלה בכותרת: הכרטיס הוזמן ב21.11.21

לטיסה בתאריך 3.12.21.

התבשרנו בערב של יום חמישי 25.11.21 על הכנסת דרום אפריקה למדינה אדומה וממחר בלילה זה יהיה רשמי -

איסור יציאה למדינות דרום אפריקה כולל הקונקשיין באתיופיה. ואיסור כניסת תיירים זרים ממדינות אלו לשבועיים.

רכשתי כרטיס מ-book a flight "ללא אפשרות ביטול" ומבדיקה מהירה גם חוק הגנת הצרכן לא עוזר במקרה שלי (אפשר לבטל כרטיס טיסה תוך 14 יום מהרכישה אך חייבים להיות לפחות 7 ימי עסקים טרם הטיסה).

אבל כן נכתב ב- book a flight שבמידה והטיסה תבוטל, אהיה זכאי להחזר בניכוי דמי טיפול (שזה בסדר).

חיפשתי רבות אך לא הצלחתי למצוא תשובה-

האם לדעתכם, מהניסיון של הסגרים הקודמים או ממה שאתם מכירים? במידה והמדינה מוגדרת לפתע כאדומה החברה צריכה לבטל את הכרטיס ולזכות אותי בגלל המצב הבלתי מתכונן? (הרי אני מעוניין לטוס אך המדינה מונעת זאת ממני)

מה הסיכוי שהטיסה תבוטל, ואם היא תבוטל מקבלים את מלוא העלות של הכרטיס? 

אשמח לעזרה בנושא

Eytanin דוקטור דו ליטל 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin @מטייל_4160816 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4160816

בדרך כלל, 'כלל האצבע בזמן קורונה' הוא שבמדה ובוטל כרטיס בגלל קורונה, החברה תעביר אותך 'לטיסה הבאה' שלה שכן תצא.

בדרך כלל, הם יגידו שהמחלקה שבה רכשת את הכרטיס, כבר מלאה ועליך להוסיף כסף לשידרוג הכרטיס. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @מטייל_4160816 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4160816

כתבת שהטיסה ללא אפשרות ביטול, מה לגבי שינוי?

מניסיון סגרים קודמים:

אם הטיסה תצא אל הפועל אתה נמצא בידיהם ה(לא) רחומות של חברת התעופה והסוכן (גם אם אינטרנטי – זה סוכן).

אם לא תעלה על הטיסה – כנראה שבעיה שלך.

במקרה כזה לו הייתי במקומך (ואני לא במקומך והאחריות עליך ולא עלי) הייתי בודק עכשיו שינוי לתאריך אחר – בתקווה שיהיה טוב יותר.

אם הטיסה לא תצא אל הפועל לפי החוק חברת התעופה חייבת לתת כסף חזרה, לפעמים במקרים כמו אל על חברת התעופה עוברת על החוק לאורך תקופה ארוכה ומנסה לתת לך זיכוי לטיסה אחרת ולא החזר כספי.

להבנתי אתה הכנסת עוד גורם סיכון, רכשת את הטיסה דרך סוכן ומניסיון (של אחרים ומפורסם באינטרנט) חברת התעופה לא תסכים לתת לך את הכסף ישירות אלא רק דרך הסוכן ויש סוכנים שמשאירים את הכסף אצלם, אין לי מושג לגבי הסוכן הזה.

צר לי שאני לא איש בשורות

• מטייל_4160816
            מטייל_4160816 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה על תגובתכם והתייחסותכם המהירה והאינפורמטיבית.

נכון לכתיבת שורות אלו, הטיסה טרם בוטלה.

הבוקר קיבלתי מייל מחברת התעופה המציעה לשדרג את כרטיס הטיסה הנוכחי לביזניס, בתשלום, לאחר שאציע סכום בין 445 ל-800 דולר עבור התוספת – ללא אפשרות לשינוי תאריכים. לדעתי, זה נראה כמו מייל אוטומטי שמופק כי לא נקנו הרבה כרטיסים למחלקת עסקים.

לגבי שינוי כרטיס הטיסה זה אפשרי אך כרוך בתשלום בלתי מבוטל של 1,450 דולר לאותו יעד בתאריכים אחרים.
            עבור יעדים אחרים המחיר מזנק ל-7,000 דולר.

אמשיך לברר ואעדכן כאן לטובת הקוראים

דוקטור דו ליטל תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • דוקטור דו ליטל

@מטייל_4160816 אמר:

הבוקר קיבלתי מייל מחברת התעופה המציעה לשדרג את כרטיס הטיסה הנוכחי לביזניס, בתשלום, לאחר שאציע סכום בין 445 ל-800 דולר עבור התוספת

בהרבה חברות עורכים מכרזים כאלה,@מטייל_4160816 אמר:

לדעתי, זה נראה כמו מייל אוטומטי שמופק כי לא נקנו הרבה כרטיסים למחלקת עסקים.

להערכתי ומניסיוני אתה צודק.

אני במקומך לא הייתי מוסיף עכשיו סכומים משמעותיים.

מקווה בשבילך שחברת התעופה תבטל ואז תראה כסף בחזרה, תודה על העדכון

מטייל_4160816 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • doitchmoti
                doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

ומה לגבי אלה אשר הזמינו טיולים מאורגנים לדרום אפריקה ובוטלו בגלל הכרזתה כמדינה אדומה האם אלה שהזמינו טיול כזה צריכים להמתין להחזרת כספם עד שהמארגנים יקבלו כספים חזרה מחברת התעופה והספקים השונים. או במידה והחברה המארגנת לא הוציאה את הטיול לפועל וביטלה אותו בגלל היותה מדינה אדומה זכאים לקבל את כספם מיידית מבלי לחכות שהמארגנים יקבלו את המקדמות או הסכום המלא ששילמו חזרה. והאם הנרשמים אמורים לקבל את מאה האחוז של הכסף ששילמו חזרה או בהתאם למה שיחזירו הספקים למארגנים

תודה

Eytanin תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • Eytanin
                  Eytanin @doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

@doitchmoti

מוטי

שאלתך כללית מדי ללא פרטים אי אפשר לענות

אם נרשמת ושילמת לחברה מסויימת לטיול בדרום אפריקה, ראשית, פנה אליהם ותשמע מה שיגידו ורק אחר כך תפעל. 

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • cafrica.net
                    cafrica.net נערך לאחרונה על ידי

נתחיל בזה שכל הטיולים והחבילות בדרום אפריקה מתבצעות כיום תוך שמירה על כללי הקורונה. אם ביטלת את השתתפותך מכל סיבה שהיא ברגע האחרון אתה צריך להבין שהמפעיל צריך לשלם שכר לנהגים ללינה ולמדריכים בהתאם לחוזים שלו איתם. אם הזמנת את השרות בחברה דרום אפריקאית שמסונפת ל-SATS או ASATA , לכל חשבונית מצורפות הוראות דמי הביטול והתנאים. אילו הם האורים והחוקים שלהם, ולאגודות יש קרן מיוחדת שמחזירה את הכספים אם המפעיל לא עומד בהחזר.

אם עדיין אתה שלם לעשות את הטיול בתאריכים הקבועים, יש דרכים להגיע לשם.

אם הזמנת דרך סוכן מקומי יש סיכוי קלוש שהוא מכיר מישהו אצל הספק, שיכול לתת לך שובר לתאריך אחר.
                    וכן, זאת דוגמא טובה לכל מי שלא עשה עדיין ביטוח נסיעות קורונה.
                    בהצלחה.

doitchmoti תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • doitchmoti
                      doitchmoti @cafrica.net נערך לאחרונה על ידי

@cafrica-net

רציתי לתקן אותך לא אני ביטלתי את השתתפותי אלא החברה המארגנת שבמקרה זה הינה גולדן טורס חברה ישראלית ולא דרום אפריקאית היא ביטלה בגלל שהמדינה מוגדרת כאדומה ואסור לטוס אליה

cafrica.net תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • cafrica.net
                        cafrica.net @doitchmoti נערך לאחרונה על ידי

@doitchmoti אמר:

@cafrica-net

רציתי לתקן אותך לא אני ביטלתי את השתתפותי אלא החברה המארגנת שבמקרה זה הינה גולדן טורס חברה ישראלית ולא דרום אפריקאית היא ביטלה בגלל שהמדינה מוגדרת כאדומה ואסור לטוס אליה

מצטער, במקרה הזה אני לא יכול לעזור.

• cafrica.net

EgyptAir  תחזיר טיסה אחת בשבוע בין יוהנסבורג לקהיר, החל מה-16 בדצמבר.

MS839  תצא מקהיר בימי חמישי בשעה 23:05 ותגיע ליוהנסבורג בשעה 07:05 למחרת בבוקר.

MS840  תצא מיוהנסבורג בשעה 21:45 בימי שישי ותגיע לקהיר בשעה 05:35 למחרת.

החל מה-9 בינואר 2022 יתחדשו לוח הזמנים הרגיל של שתי טיסות בשבוע, ולוח הזמנים הזה עשוי לגדול בהתאם לביקוש.

ניתן לבקש החזרים מלאים עבור כל הטיסות המושפעות משיבושים דרך BSP. מומלץ לסוכנים לכלול את האישור 'מבוטל עקב קורונה'.

• מטייל_4160816
                            מטייל_4160816 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי מטייל_4160816

@דוקטור-דו-ליטל אמר:

@מטייל_4160816 אמר:

הבוקר קיבלתי מייל מחברת התעופה המציעה לשדרג את כרטיס הטיסה הנוכחי לביזניס, בתשלום, לאחר שאציע סכום בין 445 ל-800 דולר עבור התוספת

בהרבה חברות עורכים מכרזים כאלה,@מטייל_4160816 אמר:

לדעתי, זה נראה כמו מייל אוטומטי שמופק כי לא נקנו הרבה כרטיסים למחלקת עסקים.

להערכתי ומניסיוני אתה צודק.

אני במקומך לא הייתי מוסיף עכשיו סכומים משמעותיים.

מקווה בשבילך שחברת התעופה תבטל ואז תראה כסף בחזרה, תודה על העדכון

רציתי לעדכן שיומיים לפני תאריך הטיסה המתוכננת החלטתי לפנות ל-”בוק א פלייט”.

רק לאחר ששילמתי 25$ עבור שירות לקוחות הייתה לי אפשרות לשוחח איתם באמצעות הודעה באתר דרך החשבון שלי.

הם הגיבו מאוד מהר חזרה דרך למייל שלי – יאמר לזכותם תוך דקות.

הם הסבירו שמבחינתם באותה העת לא התבטלה הטיסה ולכן אין עילה לבטל את הכרטיס ולקבל החזר.

ציינתי בפניהם שנמצא בידי מייל מחברת התעופה (פניתי לאתיופיאן בעצמי דרך המייל - יומיים קודם לכן והמתנתי יום נוסף לתגובת אתיופיאן) בה נאמר לי כי בשל “קוביד” ניתן לבטל ולבקש החזר מלא מיידית אך מכיוון שהכרטיס נקנה דרך “חברת נסיעות” אני חייב לפנות דרכם.

הם ביקשו את המייל מאתיופיאן והבטיחו לבדוק.

לאחר זמן קצר הם הודיעו שהם מסכימים לבטל את הכרטיס ולתת החזר. לא לפני שינכו לי דמי טיפול בסך 35$.

ביקשתי לבצע את הפעולה עבור 2 חברים נוספים שסגרו את הכרטיס בדיוק כמוני, אך הם סירבו וביקשו שיפנו אליהם דרך האתר (כל אחד נדרש לשלם 25$ עבור שירות הלקוחות) ולהמציא את האישור מחברת התעופה פרטנית לכל אחד מהם. וכמובן, גם מהם ייגבה סכום דמי טיפול בסך 35$.

המסקנה מכל הסאגה הזו (שטרם נגמרה – את הכסף אראה רק בעוד כמה חודשים עד שאתיופיאן יעבירו לבוק א פלייט ועד שאלה יעבירו לי – בינתיים החיובים ממשיכים כרגיל בוויזה)  – בתקופה המוזרה הזאת של כן קורונה, לא קורונה – לסגור ישירות דרך חברת התעופה ולשלם קצת יותר עבור כרטיס הניתן לשינוי או ביטול ללא עלות.

במבט לאחור היה משתלם לרכוש את הכרטיס דרך אתיופיאן (40$ יותר מבוק א פלייט) ולחסוך הרבה כאב ראש והוצאות מיותרות.

אין לי טענות לבוק א פלייט (שמתברר שמתפרנסים יפה מעמלות על פעולות) אלו תנאי השירות שלהם הסכמתי, כדי לקבל כרטיס מוזל – השאלה אם זה עדיין רלוונטי בתקופתנו.

דוקטור דו ליטל aljaje 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • דוקטור דו ליטל

@מטייל_4160816 אמר:

המסקנה מכל הסאגה הזו (שטרם נגמרה – את הכסף אראה רק בעוד כמה חודשים עד שאתיופיאן יעבירו לבוק א פלייט ועד שאלה יעבירו לי – בינתיים החיובים ממשיכים כרגיל בוויזה)  – בתקופה המוזרה הזאת של כן קורונה, לא קורונה – לסגור ישירות דרך חברת התעופה

לדעתי המסקנה הזו נכונה לכמעט כל המקרים

מטייל_4160816 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                              • cafrica.net

אגב, בקשר לחיוב של $35, זה המקבילה של 100 ש”ח. על פי חוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981(להלן: "חוק הגנת הצרכן"), בביטול עסקה ע”י הצרכן הוא מחויב ב-5% מערך ההזמנה עד לסכום של 100 ש”ח. במקרה זה אתה לכאורה לא ביטלת את העסקה. יתכן שיש כאן מקום לתביעה ייצוגית – תתייעץ עם עו”ד, ותעשה מכה.
                                מטייל_4160816 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • דוקטור דו ליטל

@מטייל_4160816 אמר:

רציתי לעדכן שיומיים לפני תאריך הטיסה המתוכננת החלטתי לפנות ל-”בוק א פלייט”. רק לאחר ששילמתי 25$ עבור שירות לקוחות הייתה לי אפשרות לשוחח איתם באמצעות הודעה באתר דרך החשבון שלי.

נזכרתי ששמעתי לפני כמה ימים תוכנית רדיו בה נאמר ע”י הרשות להגנת הצרכן כי דרישת התשלום הזו איננה חוקית – גם אם התנאי הזה הופיע בתנאים של הזמנת הטיסה.

• aljaje
                                    aljaje @מטייל_4160816 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4160816

קרא כאן וכאן – נראה שרק דרך תביעות קטנות תוכל לקבל את הכסף חזרה.

*והכי חשוב לקרוא ביקורות על החברות לפני שחושבים להזמין דרכן.

• מטייל_4160816
                                      מטייל_4160816 @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
                                      • מטייל_4160816
                                        מטייל_4160816 @cafrica.net נערך לאחרונה על ידי

@cafrica-net אמר:

אגב, בקשר לחיוב של $35, זה המקבילה של 100 ש”ח. על פי חוק הגנת הצרכן, התשמ"א-1981(להלן: "חוק הגנת הצרכן"), בביטול עסקה ע”י הצרכן הוא מחויב ב-5% מערך ההזמנה עד לסכום של 100 ש”ח. במקרה זה אתה לכאורה לא ביטלת את העסקה. יתכן שיש כאן מקום לתביעה ייצוגית – תתייעץ עם עו”ד, ותעשה מכה.

הטיסה יצאה כמתוכנן ולא בוטלה.

ביקשתי לבטל בגלל שאין ביכולתי לטוס (סיווג המדינה כאדומה)

השאלה האם גם במקרה הזה יש כאן עילה לתביעה.

• 1 / 1
                                        • פוסט ראשון
                                          פוסט אחרון