מסלול לטיול ברכב ממיאמי ללוס אנגלס דרך ערים גדולות
-
שלום לכולם קודם כל קצת רקע אנחנו זוג בשלהי שנות ה40 יוצאים לטיול של כשבויים וחצי בחודש יולי ( לא מוגבלים בזמן ) התכנון הוא טיול עם רכב ממיאמי ללוס אנגלס אשמח למסלול ממשהוא שעשה זאת כולל מקומות לינה , אנחנו לא חסידים של טבע זו האמת אז פחות שמורות יותר נופים וטיולים הערים הגדולות מקומות שאנחנו חייבים להגיע הם ניו אורלינס, בוסטון, אנחנו רוצים לנסוע בכיף לא הרבה מאוד שעות כל יום אין לנו בעיה לישון כל יום במקום אחר אשמח לעצות מכם בתודה מראש
אריק
-
אני מציע לשקול שנית את התוכנית
בנסיעה מהירה על כבישים ראשיים וללא עצירות ממיאמי ללוס אנג’לס תיקח על פי גוגל 40 שעות. באופן מעשי, עם עצירות רענון, וסטיות קטנות לצורך לינה וכדומה מדובר על כ-60 שעות נסיעה.
כלומר לכאורה פחות מ-3 שעות נהיגה ליום. לא נורא. אבל זה מטעה.
קודם כל זה 3 שעות כל יום. יום אחרי יום אחרי יום/ אין שבת מנוחה (לא בקטע הדתי אלא בקטע הסוציאלי).
כל מקום שתבחרו להיות בו יותר מכמה שעות ובייחוד יותר מיום – אומר שהנסיעות של היום הזה יעברו לימים אחרים. כלומר יותר מ-3 שעות כל יום
כל סטייה מהכביש (מה לעשות שרוב מקומות העניין לא על הכביש הראשי) אומר תוספת נסיעה. אפילו מקום שכביכול נמצא על הכביש הוא עדיין סטייה, כולל להיכנס לעיר/עיירה/יעד. לא כל שכן סטיות רציניות יותר. למשל הדרך המהירה ממיאמי ללוס אנג’לס עוברת סמוך לניו אורלינס. אבל הסטייה הקטנה מהכביש + הכניסה למרכז העיר יוסיפו עוד שעתיים. אבל הרבה יעדים הם סטייה יותר רצינית מהכביש. תחשבו למשל על נסיעה מתל אביב לאילת. לכאורה הדרך עוברת בבאר שבע. אבל אם רוצים לבקר בבאר שבע זה יוסיף בקלות חצי שעה לדרך. ואם רוצים לבקר בירושלים בדרך זה כבר סטייה גדולה יותר.
ובוסטון – ממש לא על הדרך
-
עם אני מוריד את בוסטון מעל הפארק זה נארה יותר כמו מסלול ישר ( יחסית) כמובן שלקחתי בחשבון את הסטיות של הכניסות לערים וכו.. וכמו שאמרת זה יצא גם לי בערך 60 שעות ולכן חשבתי את זה כמו שעתיים שלוש כל יום נסיעה יום אחד מנוחה בשבוע
-
הבעיה העיקרית בעיניי שזה לא בהכרח מסלול מעניין בכל מה שבאמצע בין שני היעדים הללו. ואם נוסעים בין יעד ליעד בכביש המהיר גם לא ממש רואים שום דבר מעניין בין הערים, אז אין שום יתרון לרכב על פני למשל טיסות בין כמה ערים מרכזיות.
במקום לבחור שתי נקודות ולנסות לחפש מה יש באמצע, למה לא לשאול את עצמכם איזה יעדים הכי מעניינים אתכם בכל ארה”ב ואז לחפש איך לחבר אותם? זה ייצא הרבה יותר מעניין מהמון נסיעות עם עצירות שחלקן הגדול זו פשרה (פשוט כי זה מה שיש באמצע ואין מספיק זמן לסטות).
-
@אריק01 אמר:
כמובן שלקחתי בחשבון את הסטיות של הכניסות לערים וכו.. וכמו שאמרת זה יצא גם לי בערך 60 שעות
אני חושב שאתה סופר אופטימי. לדעתי 60 שעות זה לא כולל כניסות לערים. הזמנים של גוגל מציינים נסיעה רציפה, בלי עצירות, בלי פקקים, לפעמים במהירות גבוהה מהחוקית. תזכור גם שחלק גדול מהנסיעות שלך הן בשעות העומס. הרי בסופו של דבר אתם ישנים בלילה ונוסעים ביום, יחד עם 300 מיליון אמריקאים אחרים.כללי האצבע שאני מכיר מתייחסות ללא פקקים ל-20% תוספת זמן.
כלל אצבע אחר שאני מכיר הוא שבטיול ארוך, המרחק בפועל שנוסעים הוא בערך 50% יותר ממה שגוגל מפס מראה. כלומר טיול שכולל את הערים א, ב, ג, ד, גוגל יראה מרחק בין הערים של X אבל מד הקילומטרז’ בסוף הטיול יראה 1.5X. בגלל כל הסטיות הקטנות שמצטברות.
אז 40 שעות נטו של גוגל ועוד 20% תוספת זמן זה 48 שעות. ולפי 50 אחוז תוספת מרחק, זה כבר 72 שעות. כלומר ה-60 זה כבר היה עם הרבה הנחה.
נישאר עם הדוגמה של ישראל
אתה נוסע בכביש 4 מאשדוד לחיפה. כמה יעלה לך לעבור דרך שדרות רוטשילד בתל אביב? בקלות שעתיים נסיעה. הרי אתה לא נכנס לעיר בחצות. אתה נוסע בדיוק בשעות העומס של כולם (אולי 9 בבוקר ולא 7, אבל זה עדיין שעות עומס).
אפילו עיירות יש את זה. נוסעים לצפון דרך ואדי ערה – כמה עולה לעצור לשאוורמה בתוך עפולה? כולל כניסה ויציאה מהעיר, חניה, הבנה איך משלמים על חניה וכו’? ממש לא 2 דקות. וזה כשעפולה ממש על הכביש. אם רוצים לנגב חומוס בנצרת הקרובה זה כבר הרבה יותר
-
מסכים עם הנאמר .
חישוב נסיעה ומרחקים בחו”ל לעומת נסיעה בארץ מטעה מאוד, אנו רגילים לביצה הקטנה שלנו ובחו”ל הכל יותר גדול, עמוס וארוך. כך שאין מקום להשוות 60 שעות נסיעה על המפה למציאות.
כשאני עשיתי את הדרך ממיאמי לאורלנדו הערכה דיברה על 5 שעות נסיעה בערך , בפועל 7 שעות.
כל ירידה מהכביש המהיר (אגרה) לצורך התרעננות האריך זמן נסיעה בחצי שעה לפחות רק מהירידה /עליה חזרה לכביש המהיר, לרוב זה לא כמו בארץ שמוקדי התרעננות ממש קרובים לכביש, אלא מצריך עוד זמן נסיעה משמעותי.
בנוסף, נוכח השעמום נסיעות בכבישים מהירים מתישות הרבה יותר מכביש עירוני/כפרי.
כל הזמנים זה בלי כל מיני עיכובים מעבודות בכביש, תאונות, כבישי אגרה ועוד ועוד.
בכלל אם הטיול אינו כפרי/נוף במהותו מדוע לא לטוס בין ערים? או מעבר ברכבת? גם חיסכון בזמן וגם בכסף.
תספיקו יותר אם תעשו טיולי יום בתוך הערים והגעה אליהם בטיסה מאשר מסע ברכב.
כמובן, במסע רכב צריך כל הזמן למצוא מקומות לינה ואוכל.
-
כל מחשבי הזמנים צודקים בעקרון. כמשתמש כבד בגוגל מאפס בכל שלבי הטיולים (בינעירוני, עירוני, נהיגה, הליכה ועוד ועוד) אני יודע זאת.
אבל keves160 צודקת.
הבעיה היא לא המתמטיקה של השואל אלא הקונסוליה ( רואים זאת בהנחה הראשונית ''מיאמי - בוסטון - ל.א.).
אריק01, אתה צריך לתכנן יותר מפורט למתוח קו בין שתי נקודות. מהן הערים בדרך, מה מעניין בכל אחת, אם יש? כמה זמן להקדיש לעיר? מוזיאונים, חופי ים, אטרקציות מיוחדות (אורלנדו?). מה פתוח מתי? מה קורה בסופ''שים וכאלה דברים.
ואז אולי תגיע למסקנה שלנהוג זה לא הפתרון היחיד (אמר חולה ההגה) ורק אז לגזור זמנים.
יש לך עוד הרבה לתכנן.
-
מצטרף לדעת קודמי בשבועיים וחצי ממיאמי ללוס אנגלס – לא ממש טיול אלא מרדף מטורף – לא ממש תספיקו לטייל בכל מקום
ממש לא מסתדר עם אמריה “אנחנו רוצים לנסוע בכיף לא הרבה מאוד שעות”
מעבר לזה שאתה מתכנן טיול ונסיעה בחלק הדרומי של ארה”ב בחודש יולי – טמפ’ ממוצעת של 35 מעלות ומעלה – ממש לא מומלץ – אזור זה מומלץ יותר לחודשים מרץ – יוני
נקודה נוספת למחשבה עלות החזרת רכב שכור שנלקח ממיאמי ומוחזר בלוס אנגלס – לדעתי לא זול בכלל
אני הייתי מתמקד באזור אחד המתאים לעונה ולא מנסה “לבלוע” את כל ארה”ב בשבועיים וחצי
-
נקודה נוספת למחשבה עלות החזרת רכב שכור שנלקח ממיאמי ומוחזר בלוס אנגלס – לדעתי לא זול בכלל
עלות החזרת הרכב אמורה להיות כ650$, בדקתי לא מזמן. אבל, לא זו הבעיה. אני מסכימה עם קודמיי, הטיול מעייף ופשוט לא מספיק מעניין.
-
רק בהתייחס לדמי ההחזר – עשיתי בדיקה מדגמית באתר העולמי של אוויס (לא בהכרח זה המקום להזמין) והסתכלתי על Standard SUV, סתם כי זה מה שבא לי לבדוק.השכרה של שבוע במיאמי החזרה במיאמי, השכרה של שבוע בלוס אנגלס החזרה בלוס אנג’לס, והשכרה של שבוע במיאמי עם החזרה בלוס אנג’לס, כולם כמעט בדיוק באותו מחיר.
-
זה לא נכון. דמי ההחזר כתובים בנפרד או בכלל לא, הם לא מחושבים כחלק מעלות ההשכרה עצמה שאכן די דומה. יש לי נסיון רב בהשכרות חד כיווניות והמרחק בין תחנת ההשכרה וההחזרה בהחלט מהווה פונקציה בגובה דמי ההחזר.
-
-
מקבל בברכה את כל הערות שלכם יושב על תוכנית חדשה שתהיה בטיסות האם הגיוני לעשות מסלול כמו :
מיאמי- לניו אורלינס ,
ניו אורלינס-טקסס ,
טקסס- לוס אנגלס,
לוס אנגלס- ווגאס,
ווגאס ניו יורק.
כמובן הכל בטיסות פנימיות. בכל מקום שהיה של כ 3 ימים וטיולי כוכב?
-
בתוכנית הזו טקסס לא ברורה לי,
מדינה ענקית, באמת עצומה,
לדעתי אתה צריך להחליט מה אתה רוצה לראות בטקסס חוץ משלטי דרכים והמון אספלט.
כל השאר עניין של טעם, למשל אני אוהב את SF הרבה יותר מ LA, אז הבחירה שלך ב LA שגויה? ממש לא. הטעם שלך הוא הטעם שלך.
-
@אריק01 אמר:
מקבל בברכה את כל הערות שלכם יושב על תוכנית חדשה שתהיה בטיסות האם הגיוני לעשות מסלול כמו :
מיאמי- לניו אורלינס ,
ניו אורלינס-טקסס ,
טקסס- לוס אנגלס,
לוס אנגלס- ווגאס,
ווגאס ניו יורק.
כמובן הכל בטיסות פנימיות. בכל מקום שהיה של כ 3 ימים וטיולי כוכב?
יש הרבה עניין של טעם אישי וגם נסיון. במיאמי ביקרתי פעם אחת לפני המון שנים ומאז לא חזרתי, לטעמי בזבוז זמן. אבל זה לא אומר כלום עליך ועל ההתרשמות שתהיה לך. לגבי טקסס...יש שם הרבה ערים , בתוכנית שלך יש טיסה לטקסס אבל מה זה אומר? דאלאס? יוסטון? סן אנטוניו? אוסטין? גם החלוקה של 3 ימים בכל מקום לא נכונה בעיניי, ממליצה לך להכנס קצת יותר לעומק בתכנון ולראות כמה “שווה” כל עיר עבורך.
-
אני מציע שתחשבו ואולי גם תספרו לנו מה המטרה של הטיול ולמה הגעתם דווקא למה שהגעתם
המסלול החדש לא הרבה יותר טוב מהישן. אומנם החלפתם נסיעה מתישה בטיסה פחות מתישה, אבל בזבוז הזמן נשאר
טיסה אומר לפחות חצי יום מבוזבז. גם עם הטיסה רק שעה וחצי, הרי שיחד עם הגעה מוקדמת לשדה, החזרת והשכרת רכב, ונסיעה אל/מ השדה הרי שמדובר על לפחות חצי יום. תלוי בשעות הטיסה כמובן. טיסה מוגאס לניו יורק למשל זה יום שלם.
אם נספור 5 טיסות פנים ביחד 3 ימים לפחות, נוסיף עוד יומיים לפחות לטיסה הבינלאומית, זה כבר ביחד 5-6 ימים. מתוך לפחות מ-20. רבע עד שליש זה רק על הטיסות. בלי כולל נסיעות על היבשה (מיאמי זה רק מיאמי? או גם גיחה לאווגדליידס, קי ווסט או אורלנדו?).
אני מניח שהטיול הוא שבועיים וחצי כי זה מה שאתם יכולים להרשות לעצמכםץ מבחינת חופש מהעבודה/משפחה/עלויות. לא הייתם רוצים לנצל את זה טיפה יותר טוב?
יש גם עלויות גבוהות. קודם כל כל טיסה עולה. 100-200 דולר לאדם לרובן. בנוסף כך החלפת רכב גם מייקרת (כי לא שוכרים על בסיס שבועי, ואולי אפילו יש ימים כפולים, כי ממלאים דלק כל פעם, ועוד). אבל גם כי כשיש לכם מעט זמן בכל מקום מתמקדים באטרקציות הבולטות ולרוב גם היקרות.
אם בכל זאת מתעקשים על טיול עתיר טיסות פנים, הייתי חושב לעצמי מה השעה הנכונה לטיסות כאלה. למשל אולי טיסה ב-10 בלילה זה פתרון טוב לכם? מטיילים רוב היום אולי אפילו אוכלים ארוחת ערב מוקדמת, ואז טיסה ולינה בשדה, ולמחרת על הבוקר יוצאים לדרך? זה יכול לצמצם את בזבוז הזמן על טיסה לקצת פחות מחצי יום כל פעם.
-
הבנתי שוב את תגובותיכם וממש מודה על ההבהרות שלכם יותר מפורט אז הטיול ראשית לא מוגבל בזמן עם יהיה 3 שבועות או חודש ויותר זה תלוי רק בי ובאישה אנחנו לא מוגבלים בזמן
אז ירדנו מהשכרת רכב ונסיעה לאורך הטיול והרעיון בכללי הוא כזה :
נחיתה במיאמי ב1.7.21 נסיעה באובר למלון באזור מיאמי ביץ. 3 ימים במיאמי כולל יום טיול לאברגליידס, ליטל הוואנה…..
4.7 טיסה לניו אורלינס- 3 ימים באזור כולל טיול יום אחד ללאפייט
7.7 טיסה לדלאס טקסס ( טיולים באזור עדיין לא נכנסתי לעובי הקורה של האזור)
10.7 טיסה ללוס אנגלס- אחי גר בלוס אנגלס היינו כבר מספר פעמים אבל תמיד כיך לחזור
15-7 טיסה ללאס ווגאס ( חוגג 25 שנות נישואים ב17.7 ) מתכוון להפתיע את האישה עם חתונת כסף במקום הילדים יגיעו להפתיע אותה )
18.7 טיסה לניו יורק למשך שבוע לפחות עם הילדים חורשים את ניו יורק זו לא פעם ראשונה באזור
בכל המקומות ירדתי מנושא הרכב נעשה זאת בעזרת תחבורה ציבורית מדובר בערים גדולות שיש בהן אובר, רכבות וכו…
מה דעתכם על התוכנית בגדול כמסלול ומכאן התחיל לרדת לרזולוציות קטנות?
-
אני חושבת שזה הטיול שלכם ומותר לכם גם לטייל באופן בלתי שגרתי

כמה. קודות למחשבה-
בניו אורלינס הייתי משתדלת לקחת עוד יום ומטיילת לביצות (אם לא תהיו בפלורידה) ולראות פלנטיישן (חוות מטעים מתקופת העבדות). זה סיפור היסטורי משמעותי חשוב להבנה של ארה״ב לדעתי. יש סיורים מאורגנים שיקחו אתכם מהעיר. בניו אורלינס אין צורך ברכב.
בדאלאס לא הייתי, אבל אוסטין וסאן אנטוניו מקסימות, גם היסטורית ותרבותית וגם מבחינת הוייב. הן גם די קרובות אחת לשניה. אבל נראה לי שיהיה יותר נוח עם רכב.
-
מדוע בחרתם דווקא את דאלאס ולא עיר אחרת בטקסס, או … לא בטקסס – כמו סן פרנסיסקו – בעיני העיר היפה ביותר בארה”ב