הלו, ניו יורק קולינג
-
-
-
תארתי לעצמי

לשמחתי זכיתי הפעם, לחגוג בענק עם שטיחים שלמים בכל הגוונים. -
איזה כיף של שרשור ותמונות נהדרות!
תודה רבה על השיתוף.מכניסה למגירת החלומות לקפוץ לניו יורק מתי שהוא בסתו……..
-
שעת ערב מוקדמת, כבר החשיך, והגיע הזמן להתחיל את המסע דרומה לפן סטיישן.
ידעתי שיש בקרבת הפן סטיישן, מקום קטן שאני רוצה לבקר והוא פתוח עד 20:00 בערב.The Museum at FIT
אומנם אני לא פשניסטית. נהפוכו, רחוקה כמרחקנו ממכה, ברם אולם, במסגרת קשרים שנוצרו לי בניו יורק, התוודעתי ליערה קידר אוצרת תערוכות והסטוריונית של אופנה, שמצליחה לרתק אותי. היא למדה ועבדה בFIT ( זה מוסד לימודי בתחום הטקסטיל שיש לו גם מוזיאון) ותמיד היו לה מילים חמות עליו.
אני כ”כ שמחה שנכנסתי בשערי גן השושנים הזה.
מדובר בתערוכה קטנה, אבל גדולה ( מזכירה לכם שביני לבין אופנה הקשר מקרי בהחלט). הקונספט של התערוכה הזו, מסודר ועטוף ביופי אינטיליגנטי

כל הקירות בדרך למטה מצויירים בענפי שושנים

בלובי מקבלת את פני ככר השושנים

הייתי צריכה להתקרב בשביל לגלות, שפריחת השושנים הם בעצם כובעים. זה היה מקסים

על קירות החלל, יש הקרנה של צלליות שושנים. ותראו כמה טקסטורות, סגנונות, ציורים, קפלים, צבעים, תקופות שונות ...יש לשושנים שמוצגות
פה.
אוח כמה יופי. לא צריך הרבה זמן למוזיאון הזה והוא גם חינמי, רק לשים לב לימים ושעות הפתיחה.

זה היה ערב של שושנים

-
@סמדרולה
הכי כייף לשמוע שציירתי לך את ניו יורק בחלומות
תודה
ושבת טובה -
תודה שוב למעוררת הגעגועים לעיר.
*בלי התנצלויות, אופנה היא לפעמים כמו יצירת אומנות, תודה שהצלחת לתפוס בשבילי כמה יצירות של קום דה גארסון.
במוזיאון של איסמוֹ נוֹגוּצי, כבר ביקרת בעבר?
-
אהה כמעט שכחתי, בחוץ כל הקירות של המוזיאון מעוטרים בסוג של גרפיטי, שקשור לקורונה.
הכי לא FIT והכי כן

-
וואי וואי טובה, הבאת לנו קולטור מהרמה הגבוהה ביותר.
איך אני נהנית לראות את כל האומנות הזאת, מרחיב את הלב. -
תודה טובה על התמונות המדהימות מFIT. אחד המקומות האהובים עלי בניו יורק לצערי בביקורי האחרון בניו יורק לפני חודשיים לא הצלחתי להגיע ולכן מאוד שמחתי על השיתוף בתמונות המדהימות!
-
@aljaje
תודה לך על ההרחבה והמילים הטובות
האם אני מבינה נכון, שהיה לך העונג לגור בעיר העירים?
את יותר מצודקת שאופנה, באופן שהיא מוצגת בFIT היא יצירת אומנות( עם הרבה רפרנסים הסטורים). אני גיליתי אותה רק בשנות ה60 לחיי, זו הסיבה “להתנצלויות”.
ועוד משהו לגבי האומנות הזאת, לפני כשבוע הלכתי לתערוכת הנשף, שאצרה יערה קידר ( כפי שרשמתי, היא זו שפתחה בפני את שערי האומנות הזאת) ונהנתי מאוד מהתערוכה ומהסיור המודרך מטעם המוזיאון , שנתן לי עוד כמה שכבות של למידה למתחילים בתחום אומנות האופנה.
ביקרתי פעמיים במוזיאון של איסמוֹ נוֹגוּצי, בהפרש של הרבה שנים. הפעם השנייה היתה במסגרת של יום גשום בקווינס, שכתבתי עלי בשרשור הזה ( מאמצע הדף השלישי).
מעתיקה לפה:
The Noguchi Museum
אני מאוד מתחברת לאומן /פסל הזה . הייתי פה לפני הרבה שנים ומשהו בשפה העגולה שלו כבש אותי . אני יודעת שלא מדובר ברוקסטאר, כמו Yayoi Kusama, שלתערוכה שלה עמדתי ביחד עם מאלאנת’אלפים אנשים, 3 וחצי שעות בביקור הקודם , כי מה לעשות שבעידן האיסטגראם, האומנות הפופית שלה מצטלמת ומסתלפפת , הכי טוב שיש ( וכן, היה שווה ולא, אין לי אינסטגרם). ועדיין השפה העגולה משותפת לשניהם.
200 פנסי נייר מסורתיים, שמוארים בחשמל( פיתוח ופטנט רשום) שהוא הציג בביאנלה בוונציה 1986
התמונות הבאות מגן הפסלים של המוזיאון , שתוכנן ונבנה ע”י Noguchi.
הוא הסתובב בעולם ולמד אומנות אצל מאסטרים בתחומים שונים ומגוונים כמו פיסול בשיש באיטליה, גינון יפני מסורתי, ציור בדיו בסין...
לצערי , בגלל תנאי מזג אוויר, לא יכולתי לצלם את התמונה הגדולה של הגן.
“
-
ווי ווי ריני, ואיך שאני שמחה, שיש נהנים ותגובות בקהל, לקולטור של ההוט קוטור המשובחת הזו.
הרחבת לי את הלב
ותודה -
דבורה’לה בכייף ובשמחה

כיוון “שהיכת שורשים” בעיר האהובה, אני בטוחה שתגיעי ל FIT במהרה בימינו, ותהני מכל הטוב שיש בו
ודבורה’לה, תודה על כל העצות החכמות והטובות בפרטי
-
הציור עם נייר הטואלט – ענק!

-
-
חזרנו במוצש ואני רואה שהשרשור עדיין חי

היינו גם במוזאון העיצוב ( עוד טרם קראתי) ומצטרפת להמלצה.
תודה על הטיפ לגבי הסנטרל פארק. אמנם לא ממש מהרנו, כי לא יצא בלוז אבל הנה שלכת מדהימה נכון ליום חמישי האחרון 2/12. ( לא מצליחה לצרף תמונות)
-
צביקה, היו שם עוד “ענקים” וגם כאלו עם צחוקים ע”ח הקורונה.
בקיצור, כשאתה מגיע לניו יורק כדאי לקפוץ לשם.
-
@איריס-ס
ברוכים השבים
לא התאפקתי והצצתי לך בתמונות
אני תמיד אומרת שהיא מגיעה לעיר לקינוח
-
שבת טובה
מתנצלת בפני כולם על ההפסקה הארוכה. הנה ממשיכה ליום האחרון
ביום האחרון, חברה שלי רצתה לקחת אותי לפארק באי הארוך ( היא גרה בלונג איילנד). אבל, ערב קודם השמיים המטירו גשמים עזים
והיא חששה שהבוץ והביצות פחות יתאימו.
היה לי בתוכנית מהביקור ב2018 לפקוד עוד מקדש גרפיטי
גרפיטי בקווינס אסטוריהWhat: Street Art
Where: 30 Avenue and 12th Street, Astoria, Queens
When: Open 24/7
Price: Free
Welling Court Mural Project
מדובר בפרויקט יותר וותיק מבושוויק , ולא הייתי בטוחה שנשאר מה לראות אחרי שהאיזור יועד לבניה.
הולחלט לצאת ולבדוק. ביננו, מה זה כבר לנסוע שעה, אחרי שהיא נהגה אותנו 8 שעות למצ’צ'וסס וחזרה ?
אז הגענו וראינו שאריות בין הבניינים החדשים והמשופצים.
ספריי אהבה לסיום

ישנן בנות ישנן בנות

ילדודס

בניינים שלמים שמרוססים, רק שאיפשר לצלם בחלקים

וגם בניינים חדשים ששילבו את האלמנט

באמצע בין כל הרחובות המרוססים בצבעים, שתולה לה גינה קהילתית מקסימה, שתושבי האיזור שידם אינה משגת, באים לקטוף ירקות לבישולים הביתיים
וגם מתכבדים בקפה ומאפה שכונתי.

מסתבר שזה מרחק הליכה מסוקראטס פארק ומוזיאון נגוצ’י, שבשניהם ביקרתי ב2018 במסגרת יום גשום בקווינס אסטוריה.

איזה פספוס. אני והספונטניות הניו יורקית.
קפצנו לסוקרטס פארק, שלא הלהיב אותי בפעם הקודמת, למרות שהוא על קו המים. הפעם הוא היה צבעוני במשפחות שלמות על כלביהן מחופשות לכבוד ההלואין

ככה הסתיים לו עוד ביקור עם העיר שהתחגגה
-
WOW טובה, איזו סיומת צבעונית ויפה לשרשור המדהים !!!
ציורי הקיר כ”כ יפים ואיזו אוירה מיוחדת ושמחה בתחפושות הלואין לאנשים וכלבים!
תודה רבה לך