פריז - סיכום שלי (חלק א)
-
הנה חזרתי מפריז.
תודה לחברי הפורום שעזרו עם עצות ותשובות ואפשרו את הטיול הראשון שאורך מעל 4 יום מאז מאי 2019.
והטיול הראשון שהוא מעל ל 72 שעות מאז נובמבר 2019.
זה הסיכום שלי (חלק א'): https://www.lametayel.co.il/posts/0m0e25
שאלה קטנה, טורקיה נחשבת אירופה או מזרח תיכון מבחינת הפורום?
-
הקישור לא טוב....
-
העתקתי והדבקתי בגוגל וזה נפתח. אחרת באמת לא ניתן לראות.
-
-
מצטרפת לתודה! כרגיל מפורט ומעניין
-
תודה לכולם על המילים

-
https://www.lametayel.co.il/posts/0m0e25 אולי עכשיו יעבוד. אם לא זה הפוסט האחרון בבלוג שלי.
-
תתחיל לעבוד על חלק ב',

-
בשעה טובה סיימתע את חלק ב'. צריך עוד לעשות הגאה למה המוח שלי החל לנזול לקראת האמצע. לפחות היה זמן בחסות הבידוד 24 שעות אחרי הנחיתה. חזרתי הבוקר מאנטליה. עכשיו צריך זמן לכתוב על הסופ"ש שם... קישור https://www.lametayel.co.il/posts/9vo57k
-
!Tekrar hoş geldiniz תודה על הבלוג!
- Yavaş Yavaş(בבית אמרו:"תמהר.י לאט").
-
מעניין
תיקון קטן אך חשוב - הצרפתים הם לא נוצרים. הדתיים בצרפת הם מיעוט, והדתיים שמבקרים בכנסייה הם מיעוט קטן במיוחד. צרפת היא מדינה שבה יש הפרדה חריפה - החריפה בעולם אולי - בין דת למדינה. החל מ-1905, באופן רישמי וגם מעשי צרפת היא נטולת דת, ומספר הדתיים הולך ופוחת עם השנים. הכנסיות שראית בעיר הן שריד להיסטוריה של פריז. הכנסיות עצמן - המבנה - הן רכוש המדינה, מאז המהפכה, אבל כל ההתנהלות הדתית היא פרטית לחלוטין. -
פוסט זה נמחק! -
נטולת דת, עד ש.....חוק האזרחות הליברלי ביותר בעולם בעיני, הביא אזרחים שוויזכויות, ולמעשה הביא בדלת האחורית את המוסלמים מהקולוניות, שהדת היא הנרטיב המרכזי בהגדרת זהותם בפועל, ומאז צרפת היא מדינה שנאלצת להתמודד את משבר אתני דתי מהגדולים בעת החדשה. ככה זה, ממה שאתה בורח ממנו רודף אחריך.
-
@roco-m מה הקשר? האם הטעון שפרשת פה הפך את צרפת למדינה דתית שהאוכלוסייה בה קתולית או מוסלמית? המטייל ציין שהצרפתים נוצרים קתולים, ותיקנתי אותו, מאחר והוא ציין מידע מוטעה, שחשוב להבין כשמטיילים בפריז. האם המערכת הפוליטית הזו מתקיימת באופן רצוי? האם היא מושלמת? אלו שאלות שפתוחות לדיון, אבל אין לו שום קשר לפורום הזה.
-
@לוטסיה את מבלבלת בין שני נושאים, רוב הצרפתים נוצרים(גם אם אינם נכנסים להתפלל בכנסיה), השאר חילוניים(מושג קצת מעוות) ובני דתות שונות, צרפת עצמה אינה "מדינה נוצרית"(קתולית, פרוטסטנטית וכו'). אז לפני שמתקנים ומתעצבנים, רצוי לדייק(ובאלזס, החוק שונה משאר המדינה), יש הבדל בין המדינה לבין חופש האמונה של נתיניה.
-
@aljaje רוב הצרפתים אינם נוצרים, זה פשוט לא נכון, את/ה מוזמן להתעדכן במקורות מהימנים. צרפת אינה מדינה נוצרית או דתית. באזורים אלזאס ומוזל יש החרגה של המימון המדינתי לדת מאחר וכאשר ב-1905 עבר חוק ה-laïcité (החילוניות הצרפתית) שני האזורים האלו לא היו חלק מצרפת, אבל אלו שני היוצאים מן הכלל המוכיחים את הכלל. שוב, אין לי שום אינטרס לדון איתך, אני לא מתעצבנת, פשוט תיקנתי את המשפט המוטעה הראשוני לפיו צרפת היא מדינה נוצרית והצרפתים קתולים.
-
נדמה שאת עדיין מבלבלת בין מדינה-צרפת, לבין אזרחים-צרפתים(L'Etat ce moi). גם "לי אין שום אינטרס לדון איתך." יום טוב.
-
אני לא יודע מה מידת הדתיות של האנשים אבל ממה שאני מכיר סביב ה 40 אחוז של אזרחי צרפת מגדירים עצמם קתולים ו 5 אחוז בני זרמים נוצרים אחרים, בעיקר פרוטסטנטים, וכחמש אחוז מוסלמים. השאר הם אתאיסטים או אגנוסטים כלומר חסרי דת מוגדרת. כך שצרפת קתולית לא רק היסטורית-תרבותית אלא גם דמוגרפית. (חלוקה בין דת למידנה לא רלוונטית כשהתהליכים התחברה חזקים ממנה. גם טורקיה וגם ארה"ב מפרידות בין דת למדינה אך לדת ב 2 המדינות יש כוח עצום בגלל השפעה על החברה שמתורגמת לנצגי העם וכך גם בכל מקום שיש אנשים מאמינים) אבל אני יכול להסכים שייתכן ובפריז עצמה פחות נרגיש את הקתולים (כל אדם שלישי או רביעי? לאומת אגב כל אדם חמישי מוסלמי) אך לא את הקתוליות. ואני יכול להסכים שבהגדרתה הרשמית שלה היא לא נוצרית בשונה למשל מרוסיה. אבל מדינה שכ חצי מהאוכלוסייה שלה נוצרים וזו הדת הכי חזקה שם ובעלת עבר נוצרי חזק מבחינתי בפועל מדינה נוצרית בדיוק כמו שטורקיה היא מדינה מוסלמית למרות שבחוקה שלה יש הפרדה בין דת למדינה. ובדיוק כמו שאוזבקיסטן היא כביכול בהגדרתה סוציאל דמוקרטית שהאיסלאם שם לא מעוגן בהגדרה שלה בפועל אבל בפועל היא מדינה מוסלמית ודיקטטורה (גם אם האיסלאם שלה מאוד רך למעט איזורים מסויימים).
ובסופו אני בא לומר שלא הייתי מעליב את הדת הנוצרית או המוסלמית בפרהסייה כשאני בפריז אם הייתי רוצה להישאר שלם בגופי.
-
@vadim3238398 זאת בדיוק הנקודה שניסיתי להבהיר - זו טעות לחשוב שאם צרפת היא מדינה שבה אם חצי מהאוכלוסיה דתית (לצורך הדיון) היא מדינה נוצרית בדיוק כמו שטורקיה היא מדינה מוסלמית, מאחר וההפרדה בין הדת למדינה נטועה עמוק בהיסטוריה של צרפת. גם אם אנשים מגדירים את עצמם דתיים, השייכות הדתית נתפסת כסוגייה פרטית שלא שייכת לספרה הציבורית, וככלל לא מפגינים אותה בציבור. זאת תפיסה שהיא חלק אינטגרלי מהציבוריות הצרפתית מעל מאה שנה, והיא אומנם בדיון מתמיד אבל עדיין מאוד קיימת. הדוגמא של טורקיה וארצות הברית הם בדיוק מקרה של הנגדה - בצרפת הציבור לא דתי באופן שבו אנחנו מבינים דת בישראל, והדת לא מתחזקת אלא פוחתת (אתה יכול לחפש נתונים על אחוז המתחתנים בכנסייה, הטבלה וכו' שהוא בירידה דרסטית לאורך השנים). צריך להבין את הייחודיות הזו ולכן לקבוע שצרפת היא מדינה נוצרית זו טעות, גם מבחינה מדינית וגם מבחינה תרבותית וגאוגרפית.