ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עתיד לטוס לבודפשט עוד חודש, אשמח לטיפים והמלצות(זוג צעיר)

פורום אירופה
    בודפשט
    15
    58
    721
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • תומר
      תומר נערך לאחרונה על ידי

הקישור שנתתי לך הוא לגבי כרטיס תיירותי שבבסיסו מאפשר לך תחבורה ציבורית בחינם כולל גם הרבה אטרקציות בחינם או בהנחה (כולל סיור אחד בעבודה וסיור בפשט, שני חלקי העיר, בחינם). יש אופציה ל-24/48/72 שעות. זאת אופציה שהרבה ערים תיירותיות עושות ולרוב היא די כלכלית. במקרה הזה היא חוץ מסיור, היא נותנת כניסה חינם לאחד מהמקומות ובניה לאחרים, כניסה בחינם או הנחה למוזיאונים מסעדות וכו', תעיף מבט. השאלה על תאריך הטיסה היא בגלל שבסביב סוף השבוע השני של אוגוסט יש בבודפשט פסטיבל מוסיקה גדול, ואולי שווה לך להתגמש ולשהות תאריך טיסה בהתאם אליו, חפש sziget

maoraver תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • maoraver
        maoraver @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר הכרטיסים כבר נקנו דרך לואו קוסט, והתאריכים נקבעו מבעוד מועד לצערי בגלל אילוצים כאלו ואחרים אז זה לא הולך ישתנה.

אני אבדוק לגבי הכרטיס הזה, תודה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונה וקשת
          יונה וקשת @maoraver נערך לאחרונה על ידי

@maoraver הייתי בבודפשט פעמיים, אבל לפני כמה שנים אז ההמלצות שלי למסעדות וכו' אולי לא תהיינה רלוונטיות.

אבל משהו אחד כללי יותר שתפס את תשומת לבי - מרוח הדברים שלך לגבי הציפיות מהחופשה, וגם לאור אורכה המכובד יחסית (7 ימים מלאים), הייתי מציעה לכם לשקול לסוע ברכבת לאיזה יומיים-שלושה בוינה (כשעתיים נסיעה).

בודפשט היא עיר מתוקה ומקסימה, אבל אם מתחשקת לכם חוויה קצת יותר עשירה ומגוונת, עם יותר שיק וגלאם, בהכל (מסעדות, בתי קפה, שופינג, בילויים, מוזיאונים, אטרקציות) - וינה תשדרג לכם מאוד את השבוע הזה, והקרבה שלה לבודפשט מאפשרת את זה בקלות.

לשיקולכם.

maoraver תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • תומר
            תומר @maoraver נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
            • maoraver
              maoraver @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

@יונה-וקשת היי תודה. אתמול האמת הרהרתי על זה קצת, והחלטתי לקחת סיור שופינג בוינה לקראת סוף הטיול, ביום שישי.

אני כרגע בחששות די גדולים על כל מה שקורה בנמל התעופה עם העומס הזה, איזה טירוף! הפחד שלי לפספס את הטיסה.

Uou_3333054 יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Uou_3333054
                Uou_3333054 @maoraver נערך לאחרונה על ידי

מקווה שלא סגרתם מלון לכל התקופה וכן חבל שלא התייעצם לפני.

מה שאני הייתי מציע מאחר וזמן הנסיעה ברכבת לוינה הוא כשעתיים וחצי הוא לאחר הנחיתה פשוט לנסוע לוינה ליומים או שלושה או לחילופין ליום או יומיים לברטיסלבה.

מציע לבדוק מלבד שעות נסיעה גם את מחירים - רכבת מול אוטובוס (לעיתים עוד חצי שעה באוטובוס יכולה לחסוך הרבה).

• יונה וקשת
                  יונה וקשת @maoraver נערך לאחרונה על ידי

@maoraver אין לי מושג מה זה סיור שופינג...

וינה עיר מדהימה ויש בה המון מה לעשות מעבר לשופינג.

אני הייתי מציעה להיות 3-4 ימים ראשונים בבודפשט, ואז לעבור לעוד 3-4 ימים לוינה, ולחזור לבודפשט ללילה לפני הטיסה חזור.

למה בודפשט לפני וינה?

כי וינה הרבה יותר מרשימה, ואם תהיו בבודפשט מיד אחרי שהייתם בוינה, בודפשט עלולה לאכזב אותכם.

כמו כן, בגלל ה"הפתעות" הלא נעימות שקורות בזמן האחרון עם הטיסות, עדיף לא להיות "על הקשקש" עם המעבר לוינה.

בכל מקרה, צריך כמובן להזמין מלונות עם אפשרות ביטול ברגע האחרון.

• imeshy2
                    imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

אני לא מסכים עם האבחנה שוינה מרשימה יותר מבודפשט! לטעמי ההפך הוא הנכון. בודפשט נהדרת ומרשימה מאוד. אני מצאתי אותה מגוונת יותר מאשר וינה (אם כי יש לציין שלחובבי אומנות ומוזיאונים - וינה היא פנינה משמעותית יותר מאשר אחותה ממזרח).

דבר נוסף - רשמתם טיול קניות בוינה - וגם את זה אני לא מצליח להבין. וינה יקרה יותר מאשר בודפשט, ולנסוע 5 שעות (הלוך ושוב, במצטבר) בשביל קניות (שלא לדבר על העלות של הנסיעה עצמה) - לטעמי זה דבר מיותר לגמרי. גם בבודפשט אפשר לעשות קניות דומות מאוד לוינה.

אני בגישה שונה לגבי חלוקת הימים - הייתי מוותר על וינה ושומר אותה לטיול קצר אחר שלכם בעתיד ומצד שני, הייתי מגדיל מטיל יותר בנחת בבודפשט , מקדיש זמן רב לקניות (אם "היא" בעניין) ובנוסף נוסע למספר ימי טיול (עצמאיים או מאורגנים) מחוץ לעיר - ברך הדנובה, סט אנדרה , אסטרגום (תוכלו לקבל רעיונות כאן: https://www.lametayel.co.il/articles/gw50rp) אם אתם חובבי מרחצאות (ממליץ לקרוא לעומק ולחשוב לגביכם) אז גם מדובר על זמן שאפשר להקדיש לכך. הסיבה לכך - לטעמי, שילוב של שתי ערים "דומות באופן יחסי זו לזו" - הוא מבחינת more of the same ולכן תהנו ממנה פחות מאשר תיסעו אליה בלבד מתישהוא בעתיד.

ועם זאת, אין ספק שבשבעה ימים תוכלו להיות במרבית האטרקציות שבודפשט יכולה להציע, כולל אלו הפחות ידועות. ולכן כדאי מאוד להכין בנק משימות רחב ככל האפשר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • תומר
                      תומר נערך לאחרונה על ידי

גם לדעתי, השילוב של וינה ובודפשט הוא שריד לתקופה של טיולי אירופה הקלאסית 7 ערים בחמישה ימים. עדיף באמת להקדיש יום/יומיים/שלושה לפי מסגרת הטיפול שבניתם לעצמכם לטיולים מחוץ לעיר (ברך הדנובה שמאוד פופולארי ועוד אופציות שהוזכרו)

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • MERAVSHELL
                        MERAVSHELL נערך לאחרונה על ידי

כל מה שקונים בוינה ניתן לקנות בבודפשט במחירים הרבה יותר טובים, אם זה מה שאתם מתכננים בוינה. לנסוע עד לשם בשביל קניות זה לא הגיוני לדעתי. בבודפשט יש הכל מהכל במחירים טובים. לוינה מגיע יותר מיום יומיים

• aljaje
                          aljaje נערך לאחרונה על ידי

אולי היה כדאי דווקא להקדים את הטיסה ליוני🙃 The new levy on the airline industry involves a tax worth 10 to 25 euros on passengers departing Hungary from July. *או לטוס חזרה מוינה(אם חייבים לחסוך 25€).

• יונה וקשת
                            יונה וקשת @תומר נערך לאחרונה על ידי

@תומר על טעם ועל ריח אין להתווכח...

אנחנו האחרונים שדוחסים הרבה יעדים למעט זמן בסגנון הטיולים של פעם - להיפך, מעדיפים להעמיק ולמצות כל מקום גם במחיר של ויתור על יעד שכן.

במקרה של בודפשט, זה המקום היחיד בו הרגשתי מיצוי מהאתרים בהם היינו (וכיסינו את כל המאסטים ועוד כמה) יותר מהר ממה שתכננתי - בד"כ זה קורה הפוך אצלנו, ואנחנו חוזרים מכל טיול עם "שאריות" = מקומות שלא הספקנו להגיע אליהם, שישארו לטיול הבא.

לדעתי האישית בלבד, וגם בהתבסס על טיול של בתי וחברותיה (שהן בערך בגילו של השואל) בבודפשט - זוג צעיר ותוסס שרוצה "לטרוף את היעד", כדבריו - עלול להרגיש סוג של מיצוי בטרם יחלפו 7 ימים מלאים בבודפשט.

• Ido.G
                              Ido.G נערך לאחרונה על ידי

על טעם ועל ריח. אני לא אהבתי במיוחד את וינה. לא שהיא לא טובה, פשוט יותר משעממת. העיר אכן יפה במיוחד ומתוחזקת לעילא. בודפשט ממש בנויה סביב הדנובה ואת הקסם של זה קשה לנצח.

יש עומס בשדה. תגיעו שלוש וחצי שעות לפני.

• maoraver
                                maoraver נערך לאחרונה על ידי maoraver

המון תגובות, תודה לכולם. השכלתי מתגובותיכם, החלטתי לוותר על וינה שכן אם אני מעוניין ביעד אחר, עדיף לי לטוס אליו ואולי נשאיר את וינה כיעד עתידי. אגב, כן לקחתי טיול יום לפני החזרה לברך דנובה עם קבוצת סיורים ישראלית.

חייב להגיד, בימים האחרונים המון חוסר וודאות לגבי הטיסה. זה מתחיל ממייל שקיבלנו מריינאייר על תשלום מס לכל מי שיוצא מהונגריה על סך 25 אירו, ממשיך מחדשות מהונגריה על מחלוקות משפטיות בין הממשלה ההונגרית לריינאייר מהסיבה שהמס אמור לחול על חברת התעופה ושבממשלת הונגריה לא מרוצים שריינאייר הפילו את תשלום המס על הצרכן, שהוא אני במקרה הזה. הטיסה שלי אמורה להיות בתחילת יולי, ולפי איך זה נראה עכשיו הסיכוי שהטיסה תתבטל בגלל המחלוקות גבוהים יותר מאשר שהטיסה תצא לפועל.

חייב להגיד, אני כולי חששות. אני מקווה שאתבדה, כבר הכנתי את עצמי נפשית להמתנה של 3.5 שעות בנמל התעופה (מתכנן להגיע 8 שעות לפני רק כדי לעקוף את התור, מצידי להיות תקוע בתחילת התור שעתיים עד שייפתח הדלפק המתאים), אבל לא הכנתי את עצמי נפשית לביטול הטיסה. הצילו!

• imeshy2

לא רשמת מה התאריך המדוייק של הנסיעה שלכם. אבל אולי אוכל להרגיע קצת ולהגיד לך שבודפשט הוא יעד מאוד פופולרי עם לא מעט טיסות שיוצאות לשם מדי יום כדי להירגע קצת, אולי כדאי שתכין לך רשימה של טיסות חלופיות באותו יום / יום לאחר מכן, לכל צרה שלא תגיע.. אגב, הבעיה של ביטולי טיסות היא בעיה אקוטיות היום בענף התיירות ולא רק בגלל בעיות בהסכמים של חברות תעופה מול המדינה המארחת, אלא עדיין כספיח של תקופת הקורונה.

ועוד משהו, אתם נוסעים לזמן רב יחסית לבודפשט, כך שגם אם תיאלץ לעבור לטיסה אחרת, שתקצר מעט את הטיול שלכם, הרי שזה לא יפגע הרבה בתוכניות שלכם

• maoraver
                                    maoraver @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי maoraver

@imeshy2 הטיסה ב4.7 עד ה11.7.

איך ההמלצה לעשות את זה? (את הקטע של חיפוש טיסות באותו יום/יום לאחר מכן)? להכנס לאתרים של חברות תעופה כאלו ואחרות ולרשום לי שעות בצד, ובמקרה שקורה משהו(לא עלינו, חס וחלילה טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה שום בצל מלח מים וכל מיני טפילות נוספות חחח) אז להיכנס לאתרים האלו ולבדוק אם יש מקום?

או שמשהו אחר שעולה לך לראש?

והקטע הוא מה יקרה אם הביטול יתבצע באותו יום של הטיסה.... ביטול המלון שלי באמצעות בוקינג הוא עד יום לפני, זאת אומרת שאם הביטול קורה בטווח היומי, אכלתי אותה.

• imeshy2

חפש בגוגל אתר בשם skyscanner. זה אתר מצויין לביצוע חיפוש של טיסות. (לא רצוי להזמין את הטיסות עצמן דרכו, אלא רק דרך האתרים של החברות עצמן) באתר הזה תמצא את כל הטיסות , של כל החברות. לאחר בדיקה זריזה, ראיתי שבאותו יום (4.7) יש עוד 4 טיסות לבודפשט (2 של אלעל ועוד אחת של וויז) אני מעריך שגם ביום שלישי (יום לאחר מכן) יש עוד טיסות דומות. כך שאם הטיסה תבוטל מספיק בזמן , אז תוכל להמיר אותה לטיסה אחרת באותו יום, ואם לא יהיה לך מספיק זמן, אז גם יום לאחר מכן יהווה אופציה עבורכם (שים לב, הטיסה לא בוטלה עדיין!) . אין מה לבדוק יותר מדי כעת, ולבצע יותר מדי פעולות, כיוון שתהיה אופטימי ותקווה שהכול יהיה בסדר.

לגבי המלון, אם אכן הטיסה תבוטל, כדאי לבדוק מה האחריות של החברה והאם היא נותנת לך פיצוי על המלון. אבל מעבר לכך, אם תטוס על ידי חברה אחרת, או יום לאחר מכן, רצוי יהיה (אז, שוב, עדיין לא קרה כלום) לפנות למלון (אפשרת גם ישירות בבוקינג) ולהגיד להם שאתה מגיע יום באיחור ואולי אפילו תעשה צ'ק אין וירטואלי כדי שההזמנה לא תבוטל.

בחרת יעד מאוד פופולרי וזה היתרון שלו. תהיה רגוע.

• maoraver
                                        maoraver @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

זאת הבעיה שלי, אני לחוץ בטבעי 😌

ברור שמכיר את skyscanner, אני אחפש וארשום לי בצד את שאר הטיסות והחברות, למרות שבינינו אם אקנה דקה 90 כרטיס זה כנראה ייצא לי פי 3 ממה שיצא לי בריינאייר.

הלוואי שכל מה שאני קורא על המחלוקות בין הונגריה לריינאייר זה לא יותר מסתם קליקבייטס

• imeshy2

מדד הלחץ תמיד יורד כשיש מידה מסויימת של וודאות. אם אתה יודע שיש לך חלופות ואתה יודע כיצד להתנהג ברגע האמת, אני בטוח שיקל עליך. ברור שישנה אפשרות שאם יהיו בעיות - הרי שאולי (!) שהן יעלו לך קצת יותר כסף. אבל תזכור שמדובר בכסף לא גדול במיוחד, ואני רוצה להאמין שזה לא ישבור אותך כלכלית.

• תומר
                                            תומר נערך לאחרונה על ידי

אני מקווה שדיברת בציניות על הגעה שמונה שעות לפני.... דלפקי הצ'ק אין (אם אתה צריך אותם) נפתחים בכל מקרה רק 3 שעות לפני הטיסה...

maoraver תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון