ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

נסיעה בחופשת החגים לפלורידה (מיאמי+אורלנדו+ קרוז בקראריבים)

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית פארקי שעשועים אורלנדו קרוז
    5
    10
    454
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Eli-a
      Eli-a נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אז אחרי החזרה מניו יורק בשישי האחרון כעת הגיע הזמן לתכנן את הטיול הבא והפעם הוא יהיה עם הילדים (אומרים שהתרופה הכי טובה לשביזות חזרה מחופשה היא לתכנן אחת חד

הייעד הפעם: פלורידה +קרוז טיול דומה מאוד למה שעשינו בשנת 2018

המשתפים: זוג+ 3 ילדים (בגילאים 9,7,3) שהיו בארה"ב וגם היו בדיסני ובקרוז והפעם גם מצטרפים אלינו סבא וסבתא

תכנון ראשוני של הטיול שאשמח לשמוע את הערותיכם/הארותיכם לגביו (יש לי המון התלבטיות בעיקר בנושא אברגלידס, קיי ווסט- האם כדאי והאם זאת העונה??, יוניברסל - האם מתאים לילד בן 3 ?)

בנוגע לדיסני- היום של אנמל קינגדם מבחינתי הוא היום "מנוחה" בין הפארקים, עשינו אותו לפני ארבע שנים ומאוד אהבנו אותו

התאריכים של הקרוז קשיחים כל השאר ניתן ל"שחק איתו"

(אנחנו נטוס עם בריטיש והסבא וסבתא יטוסו באל על ולכן הפער בתאריך ההגעה בינינו לבינם)

כל עצה/טיפ ייתקבל בברכה

להלן התכנון הראשוני

27/09- נחיתה במיאמי, לינה קרוב לשדה התעופה

28/09-- השכרת רכב איסוף של סבא וסבתא ונסיעה לכיון קיי ווסט

29/09- חזרה מקיי ווסט ועצירה באברגלידס

30/09- אוטלט דולפין מול

01/10- יציאה ממאימי לכיון ורט לוטרדל, החזרה של הרכב ועלייה לקרוז

09/10- ירידה מהקרוז הזכרת רכב ונסיעה לאורלנדו, התמקמות + דיסני ספרינגס

10/10- מגי'ק קינגדם

11/10- אנמל קינגדם

12/10- יוניברסל

13/10- חזרה למיאמי ועצירה בSAWGRASS אוטלט

14/10- חזרה הביתה

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @Eli-a נערך לאחרונה על ידי

@eli-a

הי אלי

אני מניח שמיותר מצידי להמליץ כהתחלה לעיין בבלוג

של ורד על פלורידה

מוני

ורד בד תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • ורד בד
          ורד בד @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני בדיוק מה שהתכוונתי לומר חחח ..אז ככה אני מציעה להוסיף עוד יום באיזור של מרתון - ז"א לאחר השכרת הרכב במיאמי - תלונו 2 לילות באיזור מרתון . יש המון מה לעשות וחבל לבלות רוב הזמן בנסיעות או בשופינג . יש לכם כבר יום לשופינג אז לא צריך יום שלם לדולפין מול - אתם כבר בחו"ל ...תהנו מהדברים המיוחדים שיש לאיזור להציע . את ה 1.10 לא כל כך הבנתי - הנסיעה לפורט לודרדייל לדעתי זה כמה שעות לא ? לא זוכרת בדיוק ...עליה לאוניה זה כבר בבוקר ..לא תספיקו מימאמי או שיהיה לחוץ . כדאי להגיע ב 30.9 בערב לפורט לודרדייל ולהגיע לאוניה בנחת בבוקר וכמה שיותר מוקדם עדיף .ניתן לעלות לפני שעת הצק אין הרשמית ..

לגבי אורלנדו - לא אהבנו את האנימל קינדום ולמה ? כי הגענו אליו אחרי הפארקים של יוניברסל . הייתי מעדיפה לעשות את 3 הפארקים של יוניברסל .

אנחנו היינו בסוואגראס מול ביום הטיס ה הביתה . שהייתה בצהריים כמה שעות זה מספיק . אם אפשר תשארו עוד יום באורלנדו ותחזרו ב 13.10 בערב למיאמי .. תהנו

Eli-a תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • ורד בד
            ורד בד נערך לאחרונה על ידי

אגב גם באורלנדו יש אאוטלטים מעולים שלא נופלים ברמה מאלו של מיאמי ...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
            • אנשיםטובים
              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

הביקור שלכם באורלדנו נופל על קולומבוס דיי. באופן יחסי אלו ימים עמוסים. אפשר לבדוק למשל פה: https://www.undercovertourist.com/orlando/crowd-calendar/october-2022/ אגב, כלל אצבע פשוט - אם המחיר היומי של הפארקים של דיסני גבוהה - כנראה שהם צפויים להיות עמוסים.

אני לא מת על הנסיעה לקי ווסט. לא על ההלוך ולא על החזור. זו נסיעה ארוכה ומתישה, וחלק גדול מהפואנטה זה לעצור בדרך לתצפיות ולנוף. אבל כשאתם עוד עייפים מטיסת היום של אתמול, סבא וסבתא עייפים מטיסת הלילה, כולכם בג'טלג, ובקושי עצרתם לסופר, לא תוכלו להנות מהנסיעה כמו שצריך. ולמחרת - קשה להספיק את האברגליידס אחרי הנסיעה.

יום שלם של שופינג זה מעייף ואני תוהה איך הילדים יגיבו.

תזכרו שלפני 4 שנים הילדים היו קטנים יותר בארבע שנים (או אפילו לא היו). זה מאד משפיע על ההתנהלות, קצב, ההנאה שלהם ועוד. מהרבה בחינות הטיול הזה לא יהיה דומה לקודם. אז לא בהכרח מה שעבד טוב פעם קודמת יעבוד טוב ההפעם, ולהיפך מה שהיה בעייתי פעם קודמת לא בהכרח יהיה בעייתי הפעם. למשל אני מניח שבפעם הקודמת בדיסני התמקדתם בעיקר בפעילויות לקטנטנים. והפעם לא ממש.

Eli-a תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • Eli-a
                Eli-a @ורד בד נערך לאחרונה על ידי

@ורד-בד היי לגבי פורט לוטרדל היא במרחק של חצי שעה נסיעה ממיאמי והעלייה היא עד 12 לכן לא כתבתי לינה ליד האברגלידס אבל אני אשקול ייתכן שבאמת עדיף לישון בפורט לוטרדל, לגבי ימי השופינג (זה לא בשליטתי... )

הפארקים של יוניברסל האם את חושבת שיש שם מתקנים שיתנו מענה לילד בן 3? היינו בטיול האחרון רק בדיסני (אנימל קינגדם, מגיק והוליווד כאשר האחרון היה פשוט בזבוז זמן לטעמי)

ולכן חשוב לי הפעם לגון לילדים אבל ללכת למקומות שייתנו מענה לכל המשפחה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • Eli-a
                  Eli-a @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים (כמה חיכיתי לתובנות שלך, תודה רבה) אז לגבי דיסני אתה לגמרי צודק וזה נופל על קולמבוס דיי הבעיה שבגלל התאריכים של הקרוז אין לי כל כך גמישות עם הימים של אורלנו (שקלתי בהתחלה אולי להתחיל באורלנו אבל אז יוצא לנו פחות יום שם)

קיי וסט- זה בהחלט משהו שחשבנו עליו בימים האחרונים וככל שאני מתבשל בו הוא אכן נראה משהו "קצת" מיותר (למרות שעשינו בטיול האחרון שלנו לשם ומאוד אהבנו את הדרך)

העניין שמיאמי פחות מדברת אלינו (לא מוצא מה ניתן לעשות בה שלושה ימים מלאים אם יש לך רעיונות אשמח מאוד (אברגליידס שמתי בתוכנית - אגב היה בתכנון פעם שעברה ויירד כיון שהיינו מאוד רווים מכל הטיול)

תודה רבה על המענה המפורט והתובנות המיוחדות

segev17 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • אנשיםטובים
                    אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני ממש לא מומחה לפלורידה. הייתי שם פעם אחת עם ילדה אחת בת כמעט 3. אבל הייתי בכל מיני ערים בעולם, וגם עם ילדים בגילאים שלכם (מעולם לא טיילתי עם סבים). והמסקנה שלי היא שבכל מקום אפשר להנות אם אנחנו בראש הנכון.

מה זה הראש הנכון? מבחינתי המטרה בטיול זו הנאה וגיבוש משפחתי, וצבירת חוויות ביחד. היעד, סימון הוי ברשימה ושאר הדברים הם משניים. יעד טוב פשוט מספק הרבה פוטנציאל לחוויות משפחתיות מהנות.

כתבת שהכל גמיש חוץ מהקרוז. אבל אני מבין שגם הטיסות לא גמישות. כך שלמעשה יש לכם זוג טיסות למיאמי, קרו מפורט לודרדייל, 4 ימים מלאים אחרי (פלוס יום טיסה) שכוללים את הסופ"ש של קולומבוס דיי, 2-3 ימים לפני (פלוס יום טיסה). אכן קצת בעייתי לשחק. אגב - מה שעות הטיסות?

אני מאד מתלבט אם להציע לכם בכל זאת לנסוע לאורלנדו לפני הקרוז, כולל אפשרות לבקר באורלדנו גם לפני וגם אחרי, ו/או אפשרות שסבא וסבתא בכלל יגיעו אליכם לבד ביום שאתם תהיו כבר בפארק. ככלל פארקים ביום המלא הראשון (לא ביום הטיסה) זה בעייתי. כי יש עייפות וג'טלג קשים, ואולי גם סידורים כאלה או אחרים. אבל בגלל סד הזמנים הקשוח שלכם אולי זה בכל זאת הפתרון? אם גם ככה אתם רוצים רק שני פארקים של דיסני ולאחד מתייחסים כמנוחה, ומתלבטים לגבי יוניברסל, אז אולי כדאי דיסני ב29 ו-30 (דןרש מאמץ להגיע לקרוז בזמן), או 28 ו-29. במקרה הראשון, בגלל הקושי להגיע לקרוז בזמן הייתי הולך קודם למג'יק ביום הראשון, ולאנימל הקטן יותר ביום השני. במקרה השני בגלל העייפות הייתי הולך לאנימל ביום הראשון ולמג'יק בשני.

ואז את החלק של אחרי הקרוז אפשר לבלות בדרום פלורידה. אברגליידס, קי ווסט, מיאמי ועוד.

אני פחות אוהב את האפשרות הזאת. גם כי פארקים בהתחלה זה קשה, וגם כי שיא הטיול מבחינת הילדים הוא בהתחלה. אבל אני לא בטוח אם זה לא עדיף על הדוחק של קולומבוס דיי בפארקים.

מה אפשר לעשות במיאמי והאיזור? כאמור לא מומחה, אבל אני חושב שבכל מקום יש מה לעשות כמשפחה. זו עיר ענקית עם שפע מקומות עניין. כשאנחנו היינו (לפני למעלה מעשור) היה מקום בשם holywood beach theater שהציע כמעט כל ערב הופעה חיה פתוחה וחינמית.אספנו פיצה טייק אווי מאחת המסעדות וישבנו להנות. היינו גם במוזיאון הילדים וכמובן בגן החיות.

כמובן שאפשר ללכת לים (תגידו לילדים שזה אוקינוס ותקבלו חוויה שונה. תלכו בערב ותראו שאין שקיעה ובכלל זה מוזר). למוזיאונים (חפשו כאלה שמעניינים ילדים כמו מדע, תחבורה, שעונים ועוד). הוואנה הקטנה, סיקווריום, פרידום טאוור, ונציאן פול, סיור במרינות של פורט לודרדיל, שופינג כמו שהזכרתם, רחובות התיירות השונים ועוד.

אם זה מעניין אתכם אפשר לחפש משחק פוטבול או בייסבול (יקר), ואולי משחקי טרום עונה של ה NBA.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • segev17
                      segev17 @Eli-a נערך לאחרונה על ידי

@eli-a

אנחנו מאד נהננו מאזור naples - לקחנו שם שייט לצפייה בדולפינים ואיסוף צדפות בחוף נידח שהיה מעולה לילדים, גם חוף הים שם מאד יפה, הגנים הבוטניים סכורים לטוב

מצרף את הימים שלנו בדרום פלורידה (אחרי נחיתה במיאמי, לפני אורלנדו) רק עם הערה חשובה - מדובר ב 2014...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                      • Eli-a
                        Eli-a נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם, חודש מהיום לטיול והאמת שהפעם לקחנו את הדברים יותר בעצלתיים (אולי החזרה לא מזמן מניו יורק או שזה פעם שניה שאנחנו מטילים בערך באותו אזור - האחרון היה לפני ארבע וחצי שנים) אבל לאט לאט מתגבש המסלול ואני אשמח מאוד לתובנות שלכם עליו.. מספר דברים שהפקנו לקחים מהטיול האחרון שהיינו בו לפני ארבע וחצי שנים

1. בטיול האחרון הילדים היו יותר קטנים (בינתיים נוסף עוד אחד)
                        2. הפעם מצטרפים גם סבא וסבתא
                        3. מיאמי - החלטנו להשאיר רק ליום האחרון לפני הטיסה בעיקר מכיון שפחות התחברנו ולא מוצאים בה עניין מיוחד
                        4. קיי ווסט - אומנם נסיעה ארוכה אבל נראה לנו ששווה את הנסיעה בטיול האחרון פחות נהננו ממנה ולדעתי זה היה כי היא הייתה ממש בסוף הטיול ולכן החלטנו לתת לה עוד צאנס
                        5. אבארגליידס - בטיול האחרון השארנו לסוף הטיול ובסוף היינו כל כך שבעים מכל הטיול שהחלטנו לוותר עלוי, בטיול הזה החלטתי שאני חייב להיות בו מכל מה שקראתי נראה לי שהילדים וגם אנחננו מאוד נהנה
                        6. אורלנדו- מכיון שנהיה נטו ימים מלאים באורלנדו רק 4 ימים החלטתי להתמקד רק בשני פארקים, התלבטנו מאוד האם לעשות עוד פארק אבל לטעמי זה ימוטט אותנו לגמרי בעיקר שאוררלנדו מגיע בסוף הטיול ואחרי הקרוז

להלן המצע לטיול אשמח מאוד להערות/הארות/תובנות וכל מה שנראה לכם תאריך תכולה 27-ספט יום הטיסה, נוחתים במיאמי בשעות הערב לוקחים מלון קרוב לנמל התעופה 28-ספט אוספים את סבא וסבתא משדה התעופה ונוסעים לקי ווסט 29-ספט קיי ווסט וחזרה למיאמי 30-ספט אבארגליידס 01-אוק נסיעה לפורט לוטרדל, החזרת הרכב ועלייה לקרוז (לא לשכוח להחזיר את הרכב ליד הנמל יציאה ) 02-אוק קרוז 03-אוק קרוז לבריטי האיטי 04-אוק קרוז 05-אוק קרוז- ארובה 06-אוק קרוז- קוראסו 07-אוק קרוז 08-אוק קרוז 09-אוק ירידה מהקרוז לוקחים רכב לכיון אורלנדו התמקמות במלון ודיסני ספרינג 10-אוק מג'יק קינגדם 11-אוק "Orlando Vineland Premium Outlets  או ללכת לאוטלט היותר גדול באורלנדו: Orlando International Premium Outlets" 12-אוק אנמל קינגדם 13-אוק חזרה למיאמי לקראת הטיסה 14-אוק טיסה חזרה לישראל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון